Mi Box / Mi TV Stick
Dział związany z produktem Xiaomi MI Box i Mi TV Stick
829 tematów w tym forum
-
- 12 obserwujących
- 428 odpowiedzi
- 119,4 tys. wyświetleń
Cześć, wkrótce nasze boxy otrzymają Androida TV 9 Pie. https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=275083&page=193 Pozdr. R.
Ostatnia odpowiedź: gothic77, 22 Sierpnia 2022 -
-
- 4 obserwujących
- 423 odpowiedzi
- 244,6 tys. wyświetleń
Ruszyły testy Android TV 9 dla starszego Mi Boxa. OTA0 BETA0 R2810
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 2 Maja 2022 -
Mi Box 4K S - zacinanie 1 2 3 4 5
przez benkenobi1111- 4 obserwujących
- 148 odpowiedzi
- 126,3 tys. wyświetleń
Witam, Mam problem ze swoim Boxem, bardzo przycina przy oglądaniu HBO GO i Netflixa. Pojawia się to w różnym czasie, raz potrafi działać normalnie, a raz nie da się po prostu oglądać. Dodam , że po odpięciu zasilania z kabla, jakby reset urządzenia, problem zazwyczaj znika ( tak jakby box zapychał sobie RAM (?) ) Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi czym to może być spowodowane? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)
Ostatnia odpowiedź: Pogot, 20 Maja 2025 -
- 4 obserwujących
- 92 odpowiedzi
- 53 tys. wyświetleń
Cześć. Właśnie wskoczyła aktualizacja do wysłużonego już mi boxa s. Po zakończeniu system pokazuje Androida 12 z zabezpieczeniami z 5 maj 2023. To spory przeskok bo ostatnia aktualizacja była do Androida 9 i zabezpieczenia z 5 lipiec 2021. I wszystko pięknie tylko wyświetla się co chwilę komunikat " java.lang.IllegalArgumentException " Co zrobić żeby nie o zniknęło? Kolejny problem to nie chce połączyć jak robię hot spot-a z Motoroli, gdzie wcześnie wszystko hulało. Gdy robię z drugiego telefonu redmi note 9 pro to bez problemu tak jak i przed aktualizacją. Nie chcę restartować urządzenia do ustawień fabrycznych bo będzie tam android 8 z tego co pam…
Ostatnia odpowiedź: Aviator, 16 Grudnia 2025 -
- 2 obserwujących
- 34 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
Jutro ma być oficjalna premiera nowej wersji przystawki. Cena 289 juanów. Dostępna w Chinach od 1.11 Wygląda jak wersja S ale w kolorze białym, zamiast czarnym.
Ostatnia odpowiedź: rafmik, 26 Listopada 2021 -
- 1 obserwujący
- 27 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
Część, Xiaomi zapowiedziało nowego boksa z obsługą 8k. Jak na razie wiadomo, że ma 2 GB RAM i 16 GB pamięci wewnętrznej. Nie będzie miał czystego Google TV tylko nakładkę MIUI TV. Pozdr. R. Edit. Ma obsługiwać HDMI 2.1
Ostatnia odpowiedź: langolier, 26 Lutego 2021 -
- 5 obserwujących
- 1,2 tys. odpowiedzi
- 216,6 tys. wyświetleń
Zgodnie w wątkami: https://xiaomi.eu/community/threads/mibox-mdz-16-ab-oreo-released.44113/ oraz istnieje duże prawdopodobieństwo że Xiaomi wypuściło albo niedługo wypuści androida oreo na Mi Boxy i to nie betę.
Ostatnia odpowiedź: Nowak12, 14 Sierpnia 2020 -
- 2 obserwujących
- 367 odpowiedzi
- 99,9 tys. wyświetleń
Witam, gdzie można kupić mi box 4? Na ali znalazłem jednego sprzedawcę http://s.aliexpress.com/RJjEJfY7 (from AliExpress Android) I to za 99$. Czy są inni sprzedawcy? Czy ktoś testował ten sprzęt? Czy polecacie coś innego? Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: mini21, 22 Sierpnia 2018 -
- 1 obserwujący
- 315 odpowiedzi
- 79,6 tys. wyświetleń
Czy ktoś posiada Mibox-a? Chciałbym się dowiedzieć jak chodzi i czy jest już pełen angielski. Zastanawiam się nad kupnem bo cena jest atrakcyjna.
Ostatnia odpowiedź: Loqe, 18 Czerwca 2018 -
- 6 obserwujących
- 137 odpowiedzi
- 97,5 tys. wyświetleń
Witam. Chciałbym się dowiedzieć z czego korzystacie na swoich boxach? Ja zacznę. APKGrabber - aktualizacje z serwisu apkmirror.com, apkpure.com, uptodown.com, Aptoide w jednej aplikacji App Cloner - klonowanie aplikacji / tworzenie skrótów niewspieranych aplikacji (spoza Sklepu Play) do ekranu głównego Android TV Puffin TV - przeglądarka internetowa, którą można obsługiwać pilotem Set Orientation - ustawia poziomą orientację dla aplikacji które są wyświetlane bokie Sideload Launcher - szybki sposób na włączanie aplikacji spoza sklepu play Aptoide TV - bardzo dobry sklep z aplikacjami Button Mapper - przypisywanie aplikacji/ skrótów/ funkcji do klawiszy w kontrolerac…
Ostatnia odpowiedź: arti74, 3 Października 2022 -
Netflix przerywa odtwarzanie 1 2 3
przez jabartu- 2 obserwujących
- 95 odpowiedzi
- 28,6 tys. wyświetleń
Po kilku sekundach odtwarzania pojawia się napis i tak za każdym razem. Na telefonie czy na laptopie działa normalnie - połączenie przez ten sam router. Resetowanie box'a też nie pomaga. Może ktoś wie co to może być. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: miki73, 3 Października 2018 -
- 89 odpowiedzi
- 58,9 tys. wyświetleń
Czy ktoś z powodzeniem zainstalował Player TVN ma MiBox-ie? Jak do tego doprowadzić?
Ostatnia odpowiedź: ghost12, 20 Października 2018 -
- 83 odpowiedzi
- 57,6 tys. wyświetleń
Po nocy lub kilku dniach nie użytkowania nie reaguje na pilota. Nie włącza się Muszę odłączyć od zasilania. Potem jest ok. Jakieś rozwiązanie czy serwis?
Ostatnia odpowiedź: kwasik, 18 Kwietnia 2019 -
Mi Box 4K i HUB USB 1 2 3
przez Tymcio- 1 obserwujący
- 71 odpowiedzi
- 25,4 tys. wyświetleń
Próbował ktoś podłączyć do Mi Boxa kilka urządzeń po USB przez HUBa? Myślę nad tym, ale nie chcę kupować nic, żeby nie wywalić zbędnie kasy...
Ostatnia odpowiedź: ko17, 13 Stycznia 2022 -
Adapter Lan do Mi Box 4K 1 2
przez Kasta78- 2 obserwujących
- 67 odpowiedzi
- 36,4 tys. wyświetleń
Widziałem taki bajer na YouTube. Ale przystawka była bardzo droga. Czy ktoś używa takiego rozwiązania po kablu i może polecić taką przejściówkę? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Kuzik, 18 Kwietnia 2020 -
Aplikacja HBO Go 1 2
przez ghost12- 1 obserwujący
- 61 odpowiedzi
- 34,7 tys. wyświetleń
Jest działająca, natywna aplikacja pod HBO Go pod nasze boxy. https://community.sony.pl/t5/telewizory/android-tv-i-hbo-go/td-p/2007327/page/7
Ostatnia odpowiedź: Cacper, 31 Sierpnia 2018 -
USB Ethernet 1 2
przez maciejka104- 2 obserwujących
- 59 odpowiedzi
- 22,9 tys. wyświetleń
Jako że wifi w moim mi tv boxie praktycznie nie działa - jaki adapter hub z Ethernetem polecacie?
Ostatnia odpowiedź: rajtkezjusz, 17 Grudnia 2021 -
- 56 odpowiedzi
- 21,6 tys. wyświetleń
Odebrałem wczoraj nowego Mi BOXa S. Podpiąłem internet (300Mbps) przez adapter RJ45-USB i już po pierwszym odpaleniu NETFLIXA na domyślnej zainstalowanej fabrycznie aplikacji, zauważyłem problem z płynnością ruchu w co 5/10 filmie. Ma to wyraźnie związek z brakiem dopasowania ilości klatek materiału do ustawienia ekranu w menu BOXa. Zazwyczaj mam ustawione 1080p 60Hz (mam TV SONY FullHD 60Hz) i zauważyłem, że na niektórych filmach, przez całą ich długość, da się zauważyć drgania obrazu widoczne w czasie ruchu na ekranie (dźwięk leci płynnie). Jeśli wtedy przejdę do menu BOXa i zamienię ustawienie na 50 Hz ewentualnie na 23,97Hz (zależy od filmu) to płynność w tym filmie j…
Ostatnia odpowiedź: onken, 26 Marca 2022 -
Polskie TV na mi box 1 2
przez wisnia101- 5 obserwujących
- 53 odpowiedzi
- 31,6 tys. wyświetleń
Witam przymierzam sie do zakupu Mi box, mieszkam po za granicami Polski. Zastanawiam sie czy moge miec na mi boxie polska telewizje. Wybaczcie nie wiedze, ale nie jestem na bierzaco, chetnie poslucham podpowiedzi. pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: remus, 3 Grudnia 2020 -
- 1 obserwujący
- 51 odpowiedzi
- 19,5 tys. wyświetleń
MiBoxa MDZ-16-AB można zaktualizować do Bety Androida 7. UWAGA: w wyniku aktualizacji przechodzi się do kanału Beta toteż box może nie otrzymać ostatecznej (finalnej) aktualizacji do Androida 7 przez OTA. Prawdopodobnie trzeba będzie zainstalować ręcznie tak jak poniższy update. Po aktualizacji do N nie działa: HDR w Netflix 5.1 passthrough A więc kto potrzebuje powyższych to niech nie instaluje. Piszę ten poradnik jako ciekawostkę. Nie ma przymusu aktualizacji do N w tej chwili bo prawie nic się nie zmienia poza typowymi zmianami Androida 7. Można w końcu dodać więcej kont Google, i menu ustawień jest... w pionie (dziwne...). Kiedyś ma p…
Ostatnia odpowiedź: mariopel, 20 Maja 2018 -
HBO Go na Android Tv 1 2
przez ghost12- 50 odpowiedzi
- 39,4 tys. wyświetleń
No to może się już niedługo doczekamy Jak widzę prace trwają ... https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.hbogo.androidtv.production
Ostatnia odpowiedź: Rajdip, 2 Października 2019 -
IPTV na Mi Box 1 2
przez Cacper- 4 obserwujących
- 44 odpowiedzi
- 36,2 tys. wyświetleń
Witam, jaki byłby najlepszy, dobry program (aplikacja na android tv) do oglądania przez cały czas w domowym zaciszu telewizji IPTV / format m3u, jaki byście polecili ?
Ostatnia odpowiedź: BJJfigter, 4 Kwietnia 2021 -
Zacinający Netflix 1 2
przez front242p- 39 odpowiedzi
- 10,8 tys. wyświetleń
Cześć, Mam pytanie o netflix z guzika czy działa u Was płynnie mi strasznie zamula i tnie na Xbox działa idealnie. Można to jakoś poprawić?
Ostatnia odpowiedź: darq7, 9 Marca 2019 -
Mibox 3 - dżwięk 5.1 1 2
przez zbigcar- 1 obserwujący
- 39 odpowiedzi
- 15 tys. wyświetleń
Kupiłem Mi Box. Zaktualizowałem system do Oreo 8. Box podłączyłem do amplitunera kablem optycznym SPIDF. Do amplitunera dociera jedynie sygnał PCM 2.0. W ustawieniach systemowych praktycznie nic nie można zmienić by na wyjściu był sygnał DD albo DTS 5.1 (po kablu optycznym można maksymalnie przesyłać 5.1) . Co zrobić by mieć DTS czy Dolby 5.1? (z Netflix powinna być ścieżki dźwiękowe 5.1 ). Amplituner dekoduje nawet DTS HD czy DD HD, również 7.1 Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Radasss, 26 Września 2019 -
- 1 obserwujący
- 33 odpowiedzi
- 37,9 tys. wyświetleń
Cześć, Kupiłem niedawno Mi Box S z myślą o netflixie i hbo go, chciałem mieć jedno urządzenie do tych 2 usług bo o ile mam xbox one do netflixa to do hbo tylko laptop. OK, oba streamingi działają na xiaomi. Teraz pojawił się problem bo nie mogę uzyskać dźwięku przestrzennego. Mam stary ampli Yamaha RV 450 gdzie nie ma hdmi i z xboxa puszczałem po kablu toslink (optyk). Z netflixem nie miałem problemów i tam gdzie oferowali taką ścieżkę to w ustawieniach audio była. W Mi box S w aplikacji netflixa nie ma 5.1 nawet do wyboru. Jest tylko opisana ogólnie: polski, angielski itd. Myślałem że może jak podłącze przewód optyczny to się uaktywni. Dziś kupiłem mini-toslink ->…
Ostatnia odpowiedź: jadwinin, 17 Lipca 2019