maciejka104 Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 Jako że wifi w moim mi tv boxie praktycznie nie działa - jaki adapter hub z Ethernetem polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 Temat już wałkowany.Poszukaj na stronie o aktualizacji do Oreo, tam znajdziesz info o adapterach. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Czemu Ci nie dziala ? laczysz sie po 2.4 G ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 14 godzin temu, maciejka104 napisał: Jako że wifi w moim mi tv boxie praktycznie nie działa - jaki adapter hub z Ethernetem polecacie? Ja mogę Ci napisać jaki przestał działać po aktualizacji do Oreo - i-tec USB 3.0 Metal HUB 3 Port + Gigabit Ethernet Adapter - wcześniej działał bardzo dobrze. Też proszę o info o sprawdzonym Hubie działającym na ostatniej aktualizacji 2303. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 2 godziny temu, OutSideR napisał: Czemu Ci nie dziala ? laczysz sie po 2.4 G ? 2.4 .. 5 .... testowałem dwa różne apeki z różnym softem. Jedyne wifi z jakim mi się łączy to hotspot z komórki. Zmieniałem kanał, zmieniałem szyfrowanie, długość hasła, chyba wszystko co się dało. Tzn .. mam problem jak wielu .. otwieram pudełko z nowym mi tv box wszystko się pięknie instaluje, netflix itp pięknie działa, kodi śmiga aż miło. Komunikat że jest nowy soft no więc klikam że OK przecież może być tylko lepiej, update przebiega bez problemów reboot i witaj oreo i tu zonk Nie działa WIFI. Dwa dni siedziałem na tym i nic nie wysiedziałem. Czasami się połączy ale po pingach widać że to ledwo działa a napewno nie jest w stanie połączyć się z neflixem. Postanowiłem zainwestować 50 dych w kartę USB bo inaczej wywale za chwię to przez okno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 MZ. to nie wina Mi Box'a ale Acess Point'a. Może jakieś ustawienia - może kanał za daleki... Ja np.: mam od parunastu dni problem z routerem TP-Link Archer C1200 - żadne urządzenie (ani mi box, ani telefonu, ani laptopy) nie chcą połączyć się z siecią 5Ghz, a z 2,4 łączą się bez problemu. Ja mam hub'a Ugreen'a ale nie używam go, bo transfery po kablu były takie same jak po wifi (ku mojemu zaskoczeniu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 MZ. to nie wina Mi Box'a ale Acess Point'a. Może jakieś ustawienia - może kanał za daleki... Ja np.: mam od parunastu dni problem z routerem TP-Link Archer C1200 - żadne urządzenie (ani mi box, ani telefonu, ani laptopy) nie chcą połączyć się z siecią 5Ghz, a z 2,4 łączą się bez problemu. Ja mam hub'a Ugreen'a ale nie używam go, bo transfery po kablu były takie same jak po wifi (ku mojemu zaskoczeniu).Dwa różne APki, linksys i TPlink Kanały testowane jedne za drugim Zmieniane chyba wszystkie możliwe parametry.W domu mam cała masę urządzeń które bez problemu łącza się z tymi APkami także raczej Mi Box ma problem.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 A bezpośrednio z routerem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 A bezpośrednio z routerem?Tzn jak bezpośrednio?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Z tego co czytam - łączysz się z Acess Pointem a nie z routerem - czy tak? (AP'ki to rozumiem że acces point'y). AP jest podłączony do routera głównego. Spróbuj bezpośrednio z routerem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 Z tego co czytam - łączysz się z Acess Pointem a nie z routerem - czy tak? (AP'ki to rozumiem że acces point'y). AP jest podłączony do routera głównego. Spróbuj bezpośrednio z routerem. Router nie na Wifi.To dość zaawansowane urządzenie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 Kupiłem jedyny dostępny USB-Eth w pobliskim sklepie (33 zł) Box dostał nowego życia.Wszystko działa.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 ja jesli chodzi o oreo to sobie chwale, wyciagam 150mb na wifi 5g Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 ja jesli chodzi o oreo to sobie chwale, wyciagam 150mb na wifi 5gZazdroszczę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 10 godzin temu, maciejka104 napisał: Kupiłem jedyny dostępny USB-Eth w pobliskim sklepie (33 zł) Box dostał nowego życia. Wszystko działa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czyli jaki ? Możesz podać pełną nazwę ? Chciałbym kupić sprawdzony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 ja jesli chodzi o oreo to sobie chwale, wyciagam 150mb na wifi 5gU mnie po ostatniej aktualizacji tak samo.Wcześniej było niestabilne 90-100...Jest lepiej i dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Ten dziala bezproblemowo z MI BOX przetestowane. https://www.tp-link.com/pl/products/details/cat-5688_UE300.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 3 minuty temu, miki73 napisał: Ten dziala bezproblemowo z MI BOX przetestowane. https://www.tp-link.com/pl/products/details/cat-5688_UE300.html Ale na pewno działa na Oreo ? Bo ja mam taki https://i-tec.cz/pl/produkt/u3metalg3hub-7/#detail - działał na Android 6 , po aktualizacji koniec. A widzę że obydwa są na Realtek 8153 Chipset i to mnie niepokoi. Gdzieś tam na forach rzuciło mi się, że działają z ASIX, ale pewności nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Dziala na Oreo. Szwagier w UK mam wlasnie na tym polaczone MI BOX bo po aktualizacji po WiFi mu wszystko zdychalo. Na Eth ma spokoj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 38 minut temu, miki73 napisał: Dziala na Oreo. Szwagier w UK mam wlasnie na tym polaczone MI BOX bo po aktualizacji po WiFi mu wszystko zdychalo. Na Eth ma spokoj. Ok, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted September 19, 2018 Author Share Posted September 19, 2018 Czyli jaki ? Możesz podać pełną nazwę ? Chciałbym kupić sprawdzony.LogiLink UA0025CWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 A czy nie wydaje się wam, że może mieć znaczenie co jest po drugiej stronie tego kabla, czyli z jakim routerem mamy połączony ten HUB ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Na pewno nie ma to znaczenia.Z połączeniem LAN nie ma takich problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted September 30, 2018 Share Posted September 30, 2018 Może komuś się przyda info, kupiłem Unitek Y-3045 i działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
broda1725 Posted October 1, 2018 Share Posted October 1, 2018 A czy nie ma problemów jednoczesnego oglądanie coś z neta i udostępnianie plików z dysku podpietego do tego huba ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 10 godzin temu, broda1725 napisał: A czy nie ma problemów jednoczesnego oglądanie coś z neta i udostępnianie plików z dysku podpietego do tego huba ? Nie zauważyłem żadnych problemów. Mam podpięty dysk 1TB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medar Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Byłem ciekawy działania neta poprzez gniazdo USB i kupiłem taką karte: https://sklep.lechpol.pl/towar/kom0986/adapter-karta-sieciowa-usb-2-0-rj45-lan-10-100mb/20588 Komputer identyfikuje ją jako Relatek USB FE Family Controller, o dziwo na Miboxie działa , koszt 9,16zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunway Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Kupiłem hub z gniazdem rj45 (napisane KY-688), mi box pokazuje tylko sieć wifi, brak ethernet. Czy opcja połączenia ethernet pojawia się wtedy, gdy podłączamy kabel do mi boxa, czy jest wyświetlana cały czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Po podłączeniu huba z kablem rj45, wifi znika, a pojawia się w jego miejsce ethernet. Może być albo jedno albo drugie, nie da się obu jednocześnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunway Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Dzięki wielkie. Czyli KY-688 nie działa z mi box. Szukam dalej. Pozdrawwiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Unitek Y-3045 u mnie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KalMar87 Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 @maniek291 Dziala ten Hub na wersji 6.0 Andka czy już na Oreo ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 Dnia 2.11.2018 o 17:45, KalMar87 napisał: @maniek291 Dziala ten Hub na wersji 6.0 Andka czy już na Oreo ??? Unitek Y-3045 działa u mnie na Oreo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalconTech Posted November 10, 2018 Share Posted November 10, 2018 Na popularnym serwisie aukcyjnym wpisać 7217164482 w wyszukiwarkę. Działa mi bez zarzutów od samego początku jak wyszło Oreo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavko80 Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Kupiłem za niecałe 18 zł - UGO USB UAS-1087 - karta sieciowa USB 2.0 Fast Ethernet Na Android 6.0 - nie działa Na Android 8.0 - działa prawidłowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts