souacz Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 (edited) 1 godzinę temu, lars79 napisał: Coś jest mocno namieszane w sofcie... na reddit i mybroadband użytkownicy meldują, sam też to potwierdzam, że o ile KODI i MXPlayer nie widzą dysku NTFS i exFAT, o tyle VLC odtwarza pliki wideo bez problemów z dysków w tych formatach... Podobnie jest z eksploratorami plików: ES explorer - nie widzi plików X-plore i MiXplorer - widzą zawartość dysków Pytanie czy trzeba czekać na update softu Mi Box'a czy aktualizację KODI.... Nie do końca. Wrzuć sobie na pendrive exfat lub dysk ntfs tak z 300 plików i okaże się, że VLC i X-Plore widzą plki ale nie wszystkie. Czekałem 3 godziny na indeksacje i nic. Np. w jednym folderze było 15 utworów a widział 4. Po nagraniu plików na pendrive fat 32 widzi wszystko i indeksuje w mgnieniu oka, o wiele szybciej niż na 6.0, tyle, że to nie urządza tych, którzy chcą odtwarzać filmy np, w 4K z dysku bo mamy ograniczenie do 4GB per plik. Co do aktualizacji to raczej Oreo musza poprawić. Edited June 26, 2018 by souacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rygiel Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 A działają Wam po aktualizacji normalnie HUBy i podłączone myszki albo klawiatury bezprzewodowe? Czytałem na innym forum, że komuś tam to przestało dzialać. Chyba jednak poczekam z tym update.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souacz Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 Mam jakiś tani hub aktywny i airmouse MX 3 Pro, działają bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0jan Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 po aktualizacji irytuje mnie pewien szczegół na ekranie głównym - gdy klikam cokolwiek (aplikację z listy ulubionych, film z rekomendacji z dowolnego kanału) krótkim kliknięciem, to dana rzecz zamiast się uruchomić, to otwiera menu z opcjami (zmiana położenia, usunięcie z ulubionych itp), zupełnie tak, jakbym długo przytrzymał klawisz OK na pilocie. wygląda to tak, jakby ekran główny był w jakimś trybie konfiguracji zamiast normalnego użytkowania. czy ktoś też tak ma albo wie, jak sobie z tym poradzić? próbowałem już zapominania pilota i dodawania go od nowa, zresztą w aplikacji do sterowania Android tv w telefonie, przycisk Ok działa tak samo jak w pilocie Link to comment Share on other sites More sharing options...
adbok Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 U mnie to działa poprawne.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
martairafal Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 A jaką macie wersje sklepu u mnie jest jakaś stara jak klikne żeby się zaktualizowała jest napisane że zostanie pobrana nowa wersja ale nic się nie aktualizuje i jeszcze jedno pytanie czy TVP Stream nie jest już dostępny w sklepie Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal700 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Po resecie do ustawień fabrycznych mibox od razu działa lepiej jest jak gdyby więcej ustawień nawet na początku podczas inicjalizacji jest jakoś tak inaczej i dodatkowo działa wyszukiwanie głosowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejZG Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 20 godzin temu, mrWALUS1991 napisał: https://drive.google.com/open?id=1pacCU8MvqVG34cZ65MpxbJDS05hISuA5 A mi tak zakończyła się aktualizacja do Oreo nic nie wylaczalem w trakcie itd. Czarny ekran i nie chce się włączyć ktoś pomoże? Witam, i poradziłeś coś na to, bo u mnie to samo po aktualizacji do Oreo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
towalski Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 (edited) @AndrzejZG prawdopodobnie to co u mnie. U mnie problem po aktualizacji z HDCP 2.2 - przez amplituner Onkyo 676 nie przechodzi sygnał. Edited June 27, 2018 by towalski Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 U mnie po aktualizacji przestał działać ethernet po hubie USB, w Kodi nie widać dysku zewnętrznego. Jak tu wrócić do poprzedniej wersji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martairafal Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Właśnie zauważyłem że po aktualizacji nie działa Google Cast też tak macie Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Jeśli macie jakiś problem z Mi Box po aktualizacji do Oreo, to sugeruje w pierwszej kolejności przywrócić ustawienia fabryczne. Podejrzewam, że po tej operacji większość problemów już się nie pojawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 1.U mnie mysz zechla po Oreo. Mam jeszcze stary tv bez DRM i Netflixa jade z wersji tabletowej z obsluga myszki. Myszka ginie na Netflix z Oreo i nie reaguje nic. 2.Wyszukiwanie glosowe kicha. 3.Systemowy RedBull nie zalacz zadnego filmu. 4. W apkach systemowych fura smieci ktore nie sa dostepne typu : Hulu, Showmax,SlingTV,Vudu. 5. Kodi dziala ok. Teraz najczestszym rozwiazaniem na bolaczki to reset factory zrobic , ale .... kurde zniklo instalowanie z nieznanych zrodel i moze byc klops gorszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek291 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 15 minut temu, pkonrad napisał: Jeśli macie jakiś problem z Mi Box po aktualizacji do Oreo, to sugeruje w pierwszej kolejności przywrócić ustawienia fabryczne. Podejrzewam, że po tej operacji większość problemów już się nie pojawi. Tak zrobiłem, ale nadal nie ma internetu po kabelku i Kodi nie widzi dysku HDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art81 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Mi po aktualizacji program nie blokuje obrazu landscape przez co w nc + go mam obrócony ekran Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 A jednak nie da sie nic zainstalowac oprocz sklepu. Wylaczona definitywnie opcja instalowania z obcych zrodel. Pytanie. Jak wrocic do poprzedniej wersji ??? Bo tej juz mam powoli dosc !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghost12 Posted June 27, 2018 Author Share Posted June 27, 2018 A co się dzieje jak wybierasz jakąś APK do zainstalowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktosieklosiek Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 14 minut temu, miki73 napisał: A jednak nie da sie nic zainstalowac oprocz sklepu. Wylaczona definitywnie opcja instalowania z obcych zrodel. Pytanie. Jak wrocic do poprzedniej wersji ??? Bo tej juz mam powoli dosc !! Da się i to jak najbardziej. Musisz jedynie udzielić zgody apce z której instalujesz plik apk. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Era Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 3 godziny temu, towalski napisał: @AndrzejZG prawdopodobnie to co u mnie. U mnie problem po aktualizacji z HDCP 2.2 - przez amplituner Onkyo 676 nie przechodzi sygnał. U mnie przez Denona tak samo. Bootscreen a potem czarno. Przełączając bezpośrednio do TV działa normalnie. Słabe to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktosieklosiek Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Nie działa Google Cast. Przywracanie ustawień domyślnych nic nie pomaga. Przed aktualizacją systemu nie było z tym problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 U mnie nie ma z tym problemu. Po aktualizacji nie robiłem formatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 (edited) 42 minuty temu, ktosieklosiek napisał: Da się i to jak najbardziej. Musisz jedynie udzielić zgody apce z której instalujesz plik apk. W ktorym miejscu dac uprawnienia? probowalem z pena zainstalowac z menadzera plikow ES i wyswietla ze potrzeba uprawnien ale mam opcje wylaczona obce zrodla. Stad brak instalacji. Bo jak da sie z pena zainstalowac to robie reset factory ale bym pozniej mogl zainstalowac z pena Netflxa wersja tablet. Edited June 27, 2018 by miki73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 A tak: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 (edited) No i tak samo robie i nie mam dostepnych opcji jak u ciebie. Mam to wyszarzale. Spróbuje wywalić ES i odnowa wgrac moze zalapie uprawnienia. Edited June 27, 2018 by miki73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Nie da się przestawić tego suwaka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Nie ma tego suwaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souacz Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 1 godzinę temu, Era napisał: U mnie przez Denona tak samo. Bootscreen a potem czarno. Przełączając bezpośrednio do TV działa normalnie. Słabe to. Na moim AVR-X4400H działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Ok udalo sie. Usunalem ES Menager i zainstalowalem ze sklepu od nowa. Suwak sie pojawil i dalo sie zainstalowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Era Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 2 minuty temu, souacz napisał: Na moim AVR-X4400H działa. W takim razie może to jakieś ustawienia. mam AVR-X2400H . Link to comment Share on other sites More sharing options...
souacz Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 (edited) Zrób reset do fabrycznych MiBox, u mnie własnie to pomogło, zapomniałem napisać w poprzednim poście. Pomogło też na inne bolączki oprócz problemu z dyskami exFat i NTFS. EDIT: jest tylko nowy problem z DTS HD-MA przez Kodi (przesyłanie dźwieku włączone), przy odtwarzaniu czasem nie wskakuje dźwięk i trzeba startować film po kilka razy, za którymś razem wskoczy. Edited June 27, 2018 by souacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Era Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 22 minuty temu, souacz napisał: Zrób reset do fabrycznych MiBox, u mnie własnie to pomogło, zapomniałem napisać w poprzednim poście. Pomogło też na inne bolączki oprócz problemu z dyskami exFat i NTFS. EDIT: jest tylko nowy problem z DTS HD-MA przez Kodi (przesyłanie dźwieku włączone), przy odtwarzaniu czasem nie wskakuje dźwięk i trzeba startować film po kilka razy, za którymś razem wskoczy. ustawienia fabryczne nic nie dały. Dalej czarny ekran przez ampli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souacz Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Kurde, to już nie wiem co mi pomogło. Bo u mnie było tak: po aktualizacji był czarny ekran więc odłączyłem boxa, podłączyłem do tv, zrobiłem reset i podłączyłem do Denonan ale innym kablem HDMI. Więc może to kwestia kabla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Era Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 (edited) Owszem. Kabel. Co ciekawe, wszystkie kable "lepsze" nie działają. Komunikat "Zawartość ta nie może zostać wyświetlona gdyż twój TV nie obsługuje HDCP 2.2" HDMI najgorsze działają, acz z tego co widzę w okrojonej palecie barw Na oryginalnym kablu od mi boxa nie działa. Edited June 27, 2018 by Era Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 (edited) 2 godziny temu, ktosieklosiek napisał: Nie działa Google Cast. Przywracanie ustawień domyślnych nic nie pomaga. Przed aktualizacją systemu nie było z tym problemu. google cast nie dziala dzis na chromecast rowniez, jest globalna awaria serwerow backend googla. Edited June 27, 2018 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
souacz Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 (edited) 21 minut temu, Era napisał: Owszem. Kabel. Co ciekawe, wszystkie kable "lepsze" nie działają. Komunikat "Zawartość ta nie może zostać wyświetlona gdyż twój TV nie obsługuje HDCP 2.2" HDMI najgorsze działają, acz z tego co widzę w okrojonej palecie barw Na oryginalnym kablu od mi boxa nie działa. U mnie działa na tym: Spoiler http://allegro.pl/kabel-hdmi-2-0-cx-hl605-uhd-4k-3d-5m-mini-micro-i6620645482.html Podłaczyłem oba urządzenia tym samym (MiBox>Denon, Denon>TV) Paleta barw pełna. Przedtem miałem podłączone na kablu od MiBoxa i miałem chyba ten sam komunikat 16 minut temu, rezmus napisał: google cast nie dziala dzis na chromecast rowniez, jest globalna awaria serwerow backend googla. #SOA 1 - u mnie działa, próbowałem przed chwilą z CDA na telefonie. Edited June 27, 2018 by souacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts