Tymcio Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Próbował ktoś podłączyć do Mi Boxa kilka urządzeń po USB przez HUBa? Myślę nad tym, ale nie chcę kupować nic, żeby nie wywalić zbędnie kasy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vip Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 (edited) Jak hub, to raczej tylko z zewnętrznym zasilaniem. Podłączyłem bezpośrednio dysk, dostaje za mało prądu i się nie rozkręca nawet. Edit: dysk działa bez huba, reboot boxa pomógł. Edited August 31, 2017 by vip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 2, 2017 Author Share Posted September 2, 2017 Mi chodzi o podłączenie kilku rzeczy - dysk + pendrive np Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kelevra Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Nie znam się więc się wypowiem Pierwsza uwaga to to że na reddicie wyczytałem, że nie wszystkie huby działają. Teoretycznie powinny, ale zdarza się, że niektóre nie działają - co za tym idzie, lepiej kupować coś sprawdzonego lub coś co będzie można oddać bez większego problemu. Ja huby miałem dwa, najpierw pożyczyłem z pracy jakiś stary 10-cio letni hub do testu i działał bez problemu. W międzyczasie zamówiłem to:https://www.amazon.de/gp/product/B00LLUEJFU/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AXZ3JQ1GVFPIF&psc=1 Akurat był w promocji i wyrwałem go za 60zł. Ethernet zastąpił wifi - i w tym miejscu zaznaczę, że z zakupu huba z ethernetem jestem bardzo zadowolony bo streamowanie po sieci działa nieporównywalnie lepiej. Aktualnie poza internetem podpięty jest pod niego też pendrive (na stałe sformatowany jako dysk pod MiBoxa) oraz klawiatura i myszka. Trzeci port jest wolny - czasem podpinam tam drugiego pena. Wszystko działa bez zarzutu i nie mam zasilacza - ale jakby ktoś chciał podpinać coś bardziej prądożernego jak kolega wyżej to na pewno warto w taki zainwestować. Jakby ktoś szukał wersji bardziej budżetowej to UGreen ma też wersję na usb 2.0, która na pewno też działa bez problemu. Nie wiem jak działają wersje bez ethernetu bo się tym nie interesowałem. Co do różnicy usb 2 czy usb 3 to 2 jak najbardziej wystarczy. Sam MiBox ma usb 2.0 i hub tego nie przeskoczy - jeżeli 3.0 jest w tym wypadku bardziej wydajne to naprawdę minimalnie. Sam wziąłem 3.0 bo to bardziej przyszłościowa wersja i może się w przyszłości przydać gdzie indziej. PS Gdyby ktoś się decydował na zakup na amazonie to jest pewien cebulowy myk na uzyskanie darmowej przesyłki normalnie dostępnej od 40€. Wystarczy dodać do zamówienia coś czego Amazon nie ma na magazynie dzięki czemu zamówienie przekroczy 40€. Kasa z karty zostanie ściągnięta tylko za przedmiot, który mogą aktualnie wysłać - no i gdy następnego dnia paczka wyjedzie z kurierem to anulujemy zapychacz. Mam nadzieję, że pomogłem 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 16, 2017 Author Share Posted September 16, 2017 Nie znam się więc się wypowiem Pierwsza uwaga to to że na reddicie wyczytałem, że nie wszystkie huby działają. Teoretycznie powinny, ale zdarza się, że niektóre nie działają - co za tym idzie, lepiej kupować coś sprawdzonego lub coś co będzie można oddać bez większego problemu. Ja huby miałem dwa, najpierw pożyczyłem z pracy jakiś stary 10-cio letni hub do testu i działał bez problemu. W międzyczasie zamówiłem to:https://www.amazon.de/gp/product/B00LLUEJFU/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AXZ3JQ1GVFPIF&psc=1 Akurat był w promocji i wyrwałem go za 60zł. Ethernet zastąpił wifi - i w tym miejscu zaznaczę, że z zakupu huba z ethernetem jestem bardzo zadowolony bo streamowanie po sieci działa nieporównywalnie lepiej. Aktualnie poza internetem podpięty jest pod niego też pendrive (na stałe sformatowany jako dysk pod MiBoxa) oraz klawiatura i myszka. Trzeci port jest wolny - czasem podpinam tam drugiego pena. Wszystko działa bez zarzutu i nie mam zasilacza - ale jakby ktoś chciał podpinać coś bardziej prądożernego jak kolega wyżej to na pewno warto w taki zainwestować. Jakby ktoś szukał wersji bardziej budżetowej to UGreen ma też wersję na usb 2.0, która na pewno też działa bez problemu. Nie wiem jak działają wersje bez ethernetu bo się tym nie interesowałem. Co do różnicy usb 2 czy usb 3 to 2 jak najbardziej wystarczy. Sam MiBox ma usb 2.0 i hub tego nie przeskoczy - jeżeli 3.0 jest w tym wypadku bardziej wydajne to naprawdę minimalnie. Sam wziąłem 3.0 bo to bardziej przyszłościowa wersja i może się w przyszłości przydać gdzie indziej. PS Gdyby ktoś się decydował na zakup na amazonie to jest pewien cebulowy myk na uzyskanie darmowej przesyłki normalnie dostępnej od 40€. Wystarczy dodać do zamówienia coś czego Amazon nie ma na magazynie dzięki czemu zamówienie przekroczy 40€. Kasa z karty zostanie ściągnięta tylko za przedmiot, który mogą aktualnie wysłać - no i gdy następnego dnia paczka wyjedzie z kurierem to anulujemy zapychacz. Mam nadzieję, że pomogłem Oooo, dzięki wielkie!Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATx Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Ja kupiłem na allegro za 59 PLN jakiegoś noname huba 3 porty USB 3.0 + Ethernet, wyglada jak ten UGreen, wszystko działa. Nie ma żadnej nazwy poza symbolem na dolnej tabliczce KY-688. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ic3man81 Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 (edited) Ja podłączyłem dwa duże dyski i pendrive przez HUB Belkina z zewnętrznym zasilaniem. Wszystko działa Taki: https://www.amazon.com/dp/B000NB05MO ma już swoje lata więc pewnie go nigdzie już nie dostaniesz, ale na pewno jest coś podobnego Edited September 27, 2017 by ic3man81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek24j Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Witam. Ten hub działa http://allegro.pl/show_item.php?item=5275413299 Chodzi o chipset najpewniejszy jest ASIX AX88179. Wszystko działa jak należy sieć po kablu także. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek07 Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Kupiłem ten hub usb i udźwignął dysk 2.5 cala jak i 2x dysk 3,5 cala w obudowie =1x usb https://pl.aliexpress.com/item/2017-New-Mini-2-in-1-Combo-3-Port-USB-2-0-HUB-Splitter-Card-Reader/32792684734.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rygiel Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Ja mam jakiś chiński z 4 portami za 15zł i działa, ale do czegoś więcej niż klawiatura, myszka, pendrive raczej bym go nie użył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souacz Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Ja mam ten: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5904541690 Podłączyłem do ładowarki 1A, na stałe podłączony dongle od airmouse, dysk i pendrive. Działa bez problemów. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomx Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Kupiłem hub Shiru bo wyczytałem że działa lan. Czy coś trzeba zrobić żeby działał bo po wpięciu nie działa lan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekkno Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 (edited) Hm. Tez kupilem shiru. Wczoraj przyszedl, podpialem na Oreo i dziala bezproblemowo. Znaczy dzialal wczoraj, bo dzis ponoc jakas ta porawka do Oreo sie pojawila, wiec nie wiem jak bedzie po update. Edited July 17, 2018 by tekkno Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomx Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 (edited) Ale lan ci działał? kurcze może na 6.0.1 nie działa Edited July 17, 2018 by tomx Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf90now Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 Czy ktos moglby mi powiedziec czy ten ( https://pl.aliexpress.com/item/Ugreen-USB-Ethernet-10-100-1000-Mbps-Rj45-Gigabit-Network-Card-Lan-Adapter-3-Port-USB/32401431234.html ) adapter ktory moze byc w opcji USB 3.0 (10/100/1000Mbps) bedzie dzialal z Mi Box 4K? Widze ze Mi Box 4K jest z USB 2.0, ale chyba 3.0 dziala z 2.0 (na odwrot nie) Ale bardziej mi zalezy na tym czy jak kupie wlasnie USB 3.0 (10/100/1000Mbps) to czy internet po kablu pojdzie w predkosci 1000Mbps jezeli wlasnie Mi Box jest 2.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekkno Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 20 godzin temu, tomx napisał: Ale lan ci działał? kurcze może na 6.0.1 nie działa Tak. Lan dziala, usb też. A sprawdzales hub na PC lub laptopie? Moze jest uszkodzony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomx Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 11 minut temu, tekkno napisał: Tak. Lan dziala, usb też. A sprawdzales hub na PC lub laptopie? Moze jest uszkodzony? Muszę sprawdzić, ale mam 2 różne i żaden nie działa na 6.0.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 6 godzin temu, raf90now napisał: Czy ktos moglby mi powiedziec czy ten ( https://pl.aliexpress.com/item/Ugreen-USB-Ethernet-10-100-1000-Mbps-Rj45-Gigabit-Network-Card-Lan-Adapter-3-Port-USB/32401431234.html ) adapter ktory moze byc w opcji USB 3.0 (10/100/1000Mbps) bedzie dzialal z Mi Box 4K? Widze ze Mi Box 4K jest z USB 2.0, ale chyba 3.0 dziala z 2.0 (na odwrot nie) Ale bardziej mi zalezy na tym czy jak kupie wlasnie USB 3.0 (10/100/1000Mbps) to czy internet po kablu pojdzie w predkosci 1000Mbps jezeli wlasnie Mi Box jest 2.0? Mam go i działa na android 6.0. Nie aktualizowałem do Oreo, więc nie wiem czy na nim również działa. Co do prędkości netu, to szału nie ma. U mnie przy prędkości od dostawcy 300/40 Mb/s, po Lan osiąga około 70 Mb/s, zaś po wifi 5 Ghz około 200 Mb/s. Jednak wydaje mi się, że po Lan pomimo mniejszej prędkości internet w Kodi działa jakby lepiej, mniej buforuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomx Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 No to tak Shiru po updacie do oreo ruszył. Na 6.0.1 nie chciał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icx Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Witam po raz pierwszy:). Dziś zakupiłem hub i-tec 3x usb 3.0 = ethernet. Usb działa ładnie ale ethernet nie ruszył na 6.01. Dokonałem aktualizacji do oreo. poszło gładko ale ethernet dalej nie chodzi. Jak wyłączę wifi i podłączam hub to nie ukazuje się opcja ethernet. Żadna opcja. Jest tylko wifi i koniec. Tak było przed aktualizacją i tak jest teraz. Hub działa przy połączeniu z kompem na macu. Myślę, że to wina mi boxa :{. Czy mądre głowy mają jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomx Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Nie wszystkie huby działają mi działa shiru i unitek Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Doszedł do mnie ten ugreen: https://pl.aliexpress.com/item/Ugreen-USB-Ethernet-USB-3-0-2-0-to-RJ45-HUB-for-Xiaomi-Mi-Box-3/32401431234.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5d405c0fQ1JFr5 Bezproblemowo działa na boxie bez aktualizacji do oreo. Skończyły się problemy z szarpaniem transferami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Jezeli komus sie przyda to TP-LINK UE3000 bez problemowo dziala z mi box na Oreo. Testowane przez znajomego w UK. Skonczylo mu sie rwanie po Wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Jeszcze taka uwaga,kupiłem tego huba w zasadzie do innego urządzenia,do boxa jest przy okazji. Jak dla mnie,to kombinowanie z hubami i ruterami,jest kompletnie idiotyczne i niedopuszczalne,staranie się o podstawową funkcjonalność jaką jest w tego typu urządzeniu,dostęp do sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 8 godzin temu, raideri napisał: Jeszcze taka uwaga,kupiłem tego huba w zasadzie do innego urządzenia,do boxa jest przy okazji. Jak dla mnie,to kombinowanie z hubami i ruterami,jest kompletnie idiotyczne i niedopuszczalne,staranie się o podstawową funkcjonalność jaką jest w tego typu urządzeniu,dostęp do sieci. Tu się z Tobą zgadzam. Mz. to podchodzi pod "niezgodność towaru" bo urządzenia nie spełnia swojej podstawowej funkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KalMar87 Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 Dnia 28.08.2018 o 13:52, raideri napisał: Doszedł do mnie ten ugreen: https://pl.aliexpress.com/item/Ugreen-USB-Ethernet-USB-3-0-2-0-to-RJ45-HUB-for-Xiaomi-Mi-Box-3/32401431234.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5d405c0fQ1JFr5 Bezproblemowo działa na boxie bez aktualizacji do oreo. Skończyły się problemy z szarpaniem transferami. @raideri czy po zakupie tego huba twój box łączy się z siecią poprzez kabel Ethernet ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 Tak,bez żadnego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KalMar87 Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 (edited) @raideri a którego dokładnie huba kupiłeś bo tam w zależności od specyfikacji jest cena od 12,82$ do 27.62$ warto zainwestować i kupić ten najdroższy z własnym zasilaczem ??? Edited September 12, 2018 by KalMar87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 Usb 3, 100Mb,+- 60 pln. Czy kupić z zasilaczem ? Zależy co będziesz podłączał do huba,ale w większości przypadków nie warto dopłacać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorius Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Do mnie doszedł ten, niestety nie działa:( To było oczywiste czy coś nie tak z moim egzemplarzem? https://pl.aliexpress.com/item/High-speed-USB-3-0-Hub-3-Porty-10-100-1000-Mbps-Do-Sieci-Przewodowej-Gigabit/32679376360.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 @up Wszystko ok z twoim egzemplarzem. Przeciez w tytule i w opisie nie ma wzmianki ze wspiera Androida !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
byszko Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 (edited) Posiadam taki od chińczyka -tani i działa bez problemu,podłączałem do niego dysk zew.i pena i działa nawet bez dodatkowego zasilacza-polecam https://pl.aliexpress.com/item/Ecosin2-Mosunx-USB-to-RJ45-Lan-Card-Ethernet-Network-Cable-3-Port-Hub-for-Win-8/32797644003.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fMbrrBx Edited October 24, 2018 by byszko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medar Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Byłem ciekawy działania neta poprzez gniazdo USB i kupiłem taką karte: https://sklep.lechpol.pl/towar/kom0986/adapter-karta-sieciowa-usb-2-0-rj45-lan-10-100mb/20588 Komputer identyfikuje ją jako Relatek USB FE Family Controller, o dziwo na Miboxie działa , koszt 9,16zł. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rygiel Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 Byłem ciekawy działania neta poprzez gniazdo USB i kupiłem taką karte: https://sklep.lechpol.pl/towar/kom0986/adapter-karta-sieciowa-usb-2-0-rj45-lan-10-100mb/20588 Komputer identyfikuje ją jako Relatek USB FE Family Controller, o dziwo na Miboxie działa , koszt 9,16zł. I jak to działa? Lepiej niż WiFi?Wysłano z OnePlus 6 za pomocą Tapatalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapciu75 Posted December 22, 2018 Share Posted December 22, 2018 A działa Ci Chromacast z tym cudem. U mnie po podłączeniu netu po kablu nie ma możliwości sterowania Youtube z pomocą komórki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts