Mi Band 4
181 tematów w tym forum
-
- 1 obserwujący
- 945 odpowiedzi
- 305,8 tys. wyświetleń
Witam, jako że w Chinach pojawiła się już nowa wersja opaski mam do was pytanie. Czy ktoś już zamawiał, jak tak to gdzie? Ceny na aliexpress między 30-50$. Może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z jakąś rozsądną wysyłką?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Sierpnia 2020 -
-
aktualizacje Mi Band 4 - aktualizacje 1 2 3 4 14
przez Zenderable- 3 obserwujących
- 469 odpowiedzi
- 182 tys. wyświetleń
Tutaj będziemy dyskutować o kolejnych aktualizacjach oprogramowania w Mi Band 4 (CN i Global).
Ostatnia odpowiedź: Fotonadka, 17 Października 2024 -
- 3 obserwujących
- 329 odpowiedzi
- 196,4 tys. wyświetleń
TWORZENIE TARCZ SPOSÓB NR 1 SPOSÓB NR 2 GDZIE ZNALEŹĆ TARCZE SPOSÓB NR 1(duży wybór) https://amazfitwatchfaces.com/mi-band-4/ SPOSÓB NR 2 (najłatwiejszy) https://play.google.com/store/apps/details?id=dev.rokitskiy.miband_watchface&hl=pl SPOSÓB NR 3 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mc.miband1&hl=pl Jeśli zmieniasz tarczę inaczej, daj znać!
Ostatnia odpowiedź: kris68, 15 Lutego 2024 -
- 53 odpowiedzi
- 18,5 tys. wyświetleń
Folia na mi band 4 - Allegro czy ktoś kupował juz ta folie ?? z tego linka
Ostatnia odpowiedź: sondejmarek, 1 Maja 2020 -
- 48 odpowiedzi
- 49,1 tys. wyświetleń
Dziwna akcja. Kupiłem opaskę jakiś tydzień temu, pomimo intensywnych testów, do dziś dobiło do 15%. I nagle stało się coś dziwnego. Z 15% w ciągu dnia całość spadła do 2%. Podłączyłem pod ładowanie, dobiłem do 100%, za godzinę używania znów 95%. To szybkie rozładowywanie powiązałem z instalacją i sparowaniem z aplikacją notify, którą zainstalowałem wczoraj. Usunąłem notify, bo bawiłem się ustawieniami, ale stwierdziłem że jestem prosty użytkownik, potrzebuję podstawowych podstaw. Mimo wszystko usunięcie, sprawowanie z mi fit nic nie pomaga. Godzina po północy, nie mam żadnego treningu, wyłączone powiadomienia, wyłączony ekran, a teraz już cholera 94% Co jes…
Ostatnia odpowiedź: d3tr0, 4 Sierpnia 2021 -
Mi Band 4 - pływanie 1 2
przez Ineza- 65 odpowiedzi
- 41,8 tys. wyświetleń
Pierwsze wrażenia po teście opaski podczas pływania - słabe Ogromny minus to ekran odblokowywuje się sam podczas pływania co nie powinno mieć w ogóle miejsca. Co najgorsze, po przepłynięciu pół kilometra zorientowałam się, że "trening" się wyłączył. Opaska tak jakby "zawiesiła się": czarny ekran, brak reakcji na dotyk. Po chwili ekran się zaświecil. Uruchomiłam trening "pływanie" ponownie. Po synchronizacji z telefonem okazało się, że to pierwsze pływanie, na którym opaska się zwiesiła w ogóle nie zostało zarejestrowane przez opaskę. Zdecydowanie brakuje mi również szczegółów treningu jeśli o pływanie chodzi w aplikacji Mi Fit. Uważam, że jeśli jest funkcja pływania w op…
Ostatnia odpowiedź: Minetqa, 27 Lipca 2020 -
- 44 odpowiedzi
- 36,2 tys. wyświetleń
Dziś na kilka godzin moja opaska odmówiła mi posłuszeństwa przy mierzeniu mojego tętna. Próbowałem, różnych metod aby odzyskać tę funkcję, od resetowania ustawień, poprzez reinstalację notify. Za ten stan rzeczy obwiniałem już nawet poziom baterii na poziomie 45%, że niby jakiś tryb oszczędzania baterii się załączył w notify lub mificie. Chciałem też reinstalować mifita i jednocześnie w międzyczasie logowałem się już na forum aby założyć temat z wołaniem o pomoc w tej sprawie, gdy nagle ni z gruszki ni z pietruszki opaska odzyskała wolę współpracy. Czujnik tętna ponownie mierzy tętno. Zastanawia mnie jednak czy komuś z was przydarzyła się podobna sytuacja? Gdzie upatrywać…
Ostatnia odpowiedź: maciej1993, 11 Czerwca 2020 -
- 44 odpowiedzi
- 19,6 tys. wyświetleń
Pytałem wcześniej, czy to się nadaje dla kobiety z "cienką" ręką, niewiele się dowiedziałem, więc kupiłem dla żony, żeby sprawdzić, z możliwością zwrotu. Pierwsze wrażenia: - Wielkość, kształt - katastrofa, luźno wiszący na ręku "kajdanek", po zapięciu na ostatnią dziurkę jednocześnie za ciasno i nadal za luźno, wielki klocek odstaje od nadgarstka, pasek jest bardzo sztywny i nie dopasowuje się do kształtu nadgarstka. Wielkość tego gadżetu jest odpowiednia dla przeciętnej, męskiej ręki, albo dla mocno otłuszczonej kobiety. - Zapinanie i zdejmowanie - katastrofa, najlepiej mieć do pomocy drugą osobę, bolec ciężko wcisnąć, a przy rozpinaniu mam wrażenie, że się za…
Ostatnia odpowiedź: mszczepa, 19 Sierpnia 2019 -
- 1 obserwujący
- 33 odpowiedzi
- 26,8 tys. wyświetleń
Macie jakieś pomysly jak zmienić język w chińskiej wersji? Może chociaż na angielski. Albo jestem ślepy, albo nie ma takiej możliwości z pozycji mi fit :/
Ostatnia odpowiedź: Zenderable, 1 Sierpnia 2019 -
- 1 obserwujący
- 31 odpowiedzi
- 107,1 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Mam problem z prawidłowym działaniem opaski mi band 4 z telefonem Xiaomi Mi 9 wersja global, najnowszy dostępny soft. Wcześniej używałem Nokię 8 i takich problemów nie było. Problem jest mianowicie taki, po połączeniu opaski z telefonem, opaska rozłącza się . Tak , że nie dostaję powiadomień o sms i telefonach na opaskę. Muszę nacisnąć ikonkę mifit i wtedy następuje połaczenie. Po pewnym czasie , widzę na opasce znaczek bluetooth , który oznacza że opaska się znowu rozłączyła . Ustawienia Mi fit : 1. jest autostart. 2. oszczędzanie energii na bez ograniczeń. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże w tym temacie. Dziękuję.
Ostatnia odpowiedź: Tomeksup, 7 Lipca 2020 -
Mi Band 4 - bieganie
przez Fear87- 30 odpowiedzi
- 24,6 tys. wyświetleń
Witam, jest wątek o pływaniu i jak słabo opaska się w tym spisuje. Z racji tego, że ja nie pływam, a biegam to postanowiłem sprawdzić ją w tym sporcie. Biegam dość dużo, od 10km po ultramaratony 80km+, więc chciałem ją porównać z Garminem 935. Jeśli ktoś biega to niech też zamieszcza w tym temacie swoje opinie. Więc dziś ją przetestowałem, a konkurencją był wspomniany Garmin 935. Zegarek miałem na lewej ręce (dodatkowo czujnik tętna na klatce piersiowej HRM4-RUN, dzięki któremu mamy więcej danych do analizy), na prawej ręce był Xiaomi Mi Band 4 (w Mi Fit z ustawioną dobrą ręką). Przebiegłem dziś według Garmina 11,30km i zrobiłem 10674 kroków. Xiaomi …
Ostatnia odpowiedź: mediana, 2 Sierpnia 2020 -
- 22 odpowiedzi
- 46,8 tys. wyświetleń
Czy da się połączyć Mi Band 4 z Endomondo? ktoś ma może jakies doświadczenie w tym temacie . Jeżeli tak, to jak to zrobić?
Ostatnia odpowiedź: mediana, 18 Czerwca 2021 -
- 22 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
Ktoś kupował - używa dodatkowej opaski do naszego Mi Banda 4 ? Chciałbym dokupić sobie i Żonie dodatkowe ale jestem ciekaw jak się sprawuje - jak materiał , zabrudzenie , dopasowanie , ktoś może polecić jakiegoś sprawdzonego Sprzedawcę ? https://www.xiaomi4you.pl/produkt/kolorowa-opaska-mi-band-3-i-mi-band-4/ https://allegro.pl/oferta/kolorowa-opaska-do-xiaomi-mi-band-4-7-kolorow-8285110901 https://allegro.pl/oferta/oryginalna-kolorowa-opaska-xiaomi-mi-band-4-8213218645 Jestem przekonany do zakupu do tej ostatniej Aukcji za 12,90 zł. ale jestem ciekaw Waszych opinii ?
Ostatnia odpowiedź: makgajwer, 24 Stycznia 2020 -
- 17 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
Opaske mam od niecałego roku, a passę monitoruję od stycznia. Od tego okresu podawało mi rosnący procent - "lepiej niż (tutaj procent) użytkowników". Do około 140 dni miałem 93%, a od 143 jest 63%. Podajcie jakie macie te procenty i przy jakiej liczbie dni passy.
Ostatnia odpowiedź: barst86, 12 Czerwca 2020 -
- 17 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Mam problem z opaską mi band 4 na pocophone M3, po różnym czasie rozłącza mi ją na kilka sekund i spowrotem zaraz łączy, wczoraj miałem to co kilkanaście minut i napis na górnej belce opaska nie jest podłączona w nocy odziwo 7h trzymała a rano znowu rozłączyło ją na kilka sekund. Mam ustawiony autostart, działanie aplikacji w tle bez ograniczeń oraz próbowałem resetować ustawienia sieciowe bez skutku, kłódki też nie mogę założyć na mi ficie bo w tym telefonie nie jest dostępna ?
Ostatnia odpowiedź: Maciejos82, 22 Sierpnia 2021 -
- 16 odpowiedzi
- 15,5 tys. wyświetleń
Potrzebuje pomocy. Dzisiaj przyszedł do mnie nowy Mi Band4. Niestety.. ściągnęłam aplikacje Mi Fit i w trakcie próby przejścia ustawień początkowych wyświetla mi się takie coś:
Ostatnia odpowiedź: Aleksander8000, 27 Kwietnia 2020 -
- 1 obserwujący
- 13 odpowiedzi
- 21,7 tys. wyświetleń
Witajcie, Jak jest u was z tą zmianą muzyki? Wszystko działa jak powinno, czy jednak przeciwnie? U mnie niestety nie działa na Tidal/Spotify
Ostatnia odpowiedź: Omlet, 15 Listopada 2019 -
- 12 odpowiedzi
- 23,8 tys. wyświetleń
Cześć, kilka dni temu zakupiłem opaskę Mi Band 4 i sparowałem z telefonem Samsung Galaxy S5 (SM-G99F0). Wszystko przebiegło ok. Opaska będzie używana sporadycznie i chcę w telefonie wyłączyć aplikacje Mi Fit. Jak to zrobić? Jak ubijam ją w Ustawienia - Menadżer aplikacji - Mi Fit - Wymuś zatrzymanie to po chwili uruchamia się ponownie? Pozdrawiam, Radek
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 8 Grudnia 2019 -
- 1 obserwujący
- 12 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
Witam, mam problem z hodczytem historii aktywności na mi bandzie 4. Od paru dni opaska nie zapisuje (bądź nie wyświetla) mojej aktywności w ciągu dnia. W załącznikach pokazałem jak to wygląda. Próbowałem resetować opaskę, połączyć się na nowo z telefonem, zresetować do stanu fabrycznego, reinstalowałem aplikację i niestety bez skutku. Jeśli chodzi o pozostałe funkcje to działają jak należy tj. pomiar tętna, pogoda czy rejestrowanie treningu. Mój smartfon to iphone 7 (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie). Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: sylwoaga, 2 Września 2020 -
- 12 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
Witam Mam taki problem że opaska utknęła podczas aktualizacji i wisi z napisem "Connect to Mi Fit and update". Nie ma możliwości wejścia w jakiekolwiek opcje widać tylko powyższy komunikat. Opaska nie łączy się z telefonem i aplikacją. Aplikację odinstalowałem i zainstalowałem ponownie jednak nic to nie dało. Połączenie z innym telefonem też nie jest możliwe. Po rozładowania i naładowaniu ten sam komunikat. Jakiś hard reset z poziomu opaski by się przydał lub może jest jakaś możliwość resetu przez ładowarkę podłączone do komputera? Bardzo proszę o pomoc. Na zagranicznych forach rozglądam się ale nie widzę odpowiedzi
Ostatnia odpowiedź: jalboss, 9 Stycznia 2021 -
- 11 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Dzień dobry, mam następujący problem, na początku po sparowaniu opaski z telefonem Pocophone F1 wszystko było w porządku, na opasce pojawiały mi się powiadomienia zarówno sms, jak i messengera. Po dwóch dniach przestałem otrzymywać powiadomienia, a w aplikacji MiFit pojawił się komunikat "Usługa powiadomień nie jest dostępna" - MiFit ma zezwolenie na dostęp do powiadomień. Po odłączeniu opaski i przeinstalowaniu MiFit wszystko było ok, niestety, po kilku dniach problem pojawił się ponownie. Dziwnym zbiegiem okoliczności obydwa przypadki pojawiły się kilka godzin po podłączeniu do telefonu słuchawek Bluetooth. Czy jest to możliwe, żeby słuchawki Bluetooth powodowały p…
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 14 Marca 2020 -
- 1 obserwujący
- 11 odpowiedzi
- 40,5 tys. wyświetleń
Witam, mam taki problem, że na opasce jak i telefonie mam wyświetlaną poprawną godzinę, a w aplikacji mifit jest godzina wcześniej. Mam ustawiony pomiar tętna co minutę i (na przykładzie tej chwili) na opasce i w telefonie mam godzien 10:37, robię synchronizację opaski w aplikacji i ostatni pomiar tętna pokazuje mi z godziny 9:40.Wygląda to trochę tak, jak by po dzisiejszej zmianie czasu aplikacja ześwirowała np przyjęła godzinę z telefonu i potem jeszcze raz cofnęła (?) Próbowałem wielokrotnej synchronizacji, wyłączenia bluetooth na 3 i na 20 minut oraz rozłączenia i ponownego podłączenia opaski z aplikacją, byłbym wdzięczny za kolejne pomysły.
Ostatnia odpowiedź: Kizu, 29 Marca 2020 -
- 10 odpowiedzi
- 31,8 tys. wyświetleń
Brak powiadomień aplikacji typu messager, gmail na Mi Band 4 z telefonu Xiaomi redmi note 5 . Jakieś pomysły , sugestie ?
Ostatnia odpowiedź: izuusha, 16 Kwietnia 2020 -
- 10 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
witam, pierwszy post ale jest problem zmieniłem telefon gdzie zbierałem informacje począwszy od opaski mi band 2 po zaimportowaniu nie mam historii z okresu od 10 września do 31 grudnia 2019 r. - tym samym mam zaniżony licznik osiągniętych celów (zakładka profil) już dwukrotnie odinstalowywałem aplikację na nowym telefonie i za każdym razem mam dziurę w statystykach spotkał się ktoś z takim problemem i rozwiązał go ? pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 10 Sierpnia 2020 -
Problem z logowaniem
przez Bogdan75- 9 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
Założyłem konto z poziomu aplikacji Mi Fit i wszystko działa można się zalogować i wylogować na telefonie natomiast po wejściu na https://www.mi.com/pl/ lub https://www.mi.com/us już się nie da (The account ID or password you entered is incorrect.) ani adresem e-mail ai ID. A może pod złym adresem próbuję się zalogować?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 18 Grudnia 2019