Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ciekawa rzecz... w Mi Band 3 zawsze aktualizacje same się załączały po aktualizacji Mi Fit. Tutaj nic się nie działo, ale bawiąc się w ustawieniach widziałem kropkę przy opcji "Sprawdź dostępność aktualizacji". Czyżby w końcu nie trzeba aktualizować Mi Fit by mieć najnowszy soft w Mi Band?

Screenshot_2019-07-02-17-14-49-014_com.xiaomi_hm.health.thumb.png.53ed82de3ad1a4da2d600d01d1e1dc8c.png

Póki co, niestety brak języka polskiego.

Edited by Zenderable
  • Like 1
Posted
1 godzinę temu, Zenderable napisał:

Czyżby w końcu nie trzeba aktualizować Mi Fit by mieć najnowszy soft w Mi Band

Chyba tak, na geekdoing chyba coś pisali o OTA.

Posted

Tak, a co ciekawe aplikacja Mi Fit jest cały czas ta sama. Polskiego języka ciągle brak.

ff857c571dc3c7a09d9c9c297f18ab6b.jpg

Update idzie na 2x. Tzn. przy pierwszej próbie pokazuje błąd, aktualizuje jeszcze raz i dopiero jest ok.

Posted
Dnia 4.07.2019 o 08:04, misiuzeb napisał:
Każdy update jest na 2x bo najpierw są zasoby a potem firmware, czasem może być jeszcze trzeci z czcionkami.

Ale nie każdy za pierwszym razem kończy się błędem na 3 różnych opaskach.

Update jest dla zarówno dla wersji CN jak i GL.

Posted
2 godziny temu, pkonrad napisał:

Ale nie każdy za pierwszym razem kończy się błędem na 3 różnych opaskach.

Ja zaktualizowałem za pierwszym razem bez żadnego błędu. Wersja global. Dziwne było tylko to że najpierw aktualizowało parametry a potem firmware. W MB3 chyba było na odwrót.

Posted (edited)

U mnie po ostatniej aktualizacji na wersji global dalej nie pokazuje kontaktu telefonicznego ale kontakt z smsa już tak. Mi przez żadna inną aplikacje nie pokazuje. A próbowałem inne 3. Pozostaje zgłaszać problem przez aplikację mi fit i czekać aż to poprawią.

Edited by Misiuu21
Posted (edited)

Mam drobną sugestie, bo robi się bajzel i nie wiadomo jak komu pomagać.Piszcie o wersji opaski (CN,GLobal) I aplikacji jakiej uzywacie. 

Ja mam cn+miFit+n&f = angielski język, powiadomienia są poprawne i dzwonienie też poprawne. 

Edited by frrancuz
  • Like 1
Posted
U mnie po ostatniej aktualizacji na wersji global dalej nie pokazuje kontaktu telefonicznego ale kontakt z smsa już tak. Mi przez żadna inną aplikacje nie pokazuje. A próbowałem inne 3. Pozostaje zgłaszać problem przez aplikację mi fit i czekać aż to poprawią.

Będzie pokazywał po udostępnieniu języka polskiego.
  • Thanks 1
Posted

Pojawiło się nowe firmware  1.0.5.40 , które np. odblokowało język Francuski. Czy ktoś może sprawdzić czy ma to firmware i czy jest Polski? :)

• Thanks 1
Posted

Właśnie się aktualizuje po instalacji nowego Mi Fit 4.0.6 ze Sklepu Play.

4a960d34e6fcd51eec57dcf1df63aba3.jpg

Języka polskiego ciągle brak.

Posted
3 minuty temu, pkonrad napisał:

To czekamy na info :)

7 minut temu, pkonrad napisał:

4a960d34e6fcd51eec57dcf1df63aba3.jpg

Języka polskiego ciągle brak.

Szkoda....

Posted

Jest nadzieja dla opasek CN... :) 

image.png

Język polski jest już w fw, ale jest wyłączony. Trzeba czekać aż go włączą, czyli pewnie lekko przed premierą w PL. 

• Like 2
Posted

Dzisiaj 19.07. zaktualizował mi sie do wersji 1.0.5.48 w wersji CN dostępne są juz języki angielski, niemiecki, francuski, włoski, hiszpański, rosyjski i chiński. Polskiego jeszcze nie wyświetla.

firmware mi band.jpg

Posted
Dzisiaj 19.07. zaktualizował mi sie do wersji 1.0.5.48 w wersji CN dostępne są juz języki angielski, niemiecki, francuski, włoski, hiszpański, rosyjski i chiński. Polskiego jeszcze nie wyświetla.
1105915139_firmwaremiband.thumb.jpg.0142cc0d2d8ec1b99a45e53223fb2375.jpg
Czy teraz jest możliwość zmienia na język angielski bez zmiany języka w telefonie?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
Cytat

Czy teraz jest możliwość zmienia na język angielski bez zmiany języka w telefonie? 

Odinstalowałem Miband Mastera, uruchomiłem Mi Fit, zrobiłem reboot opaski i opaska pokazuje język angielski czyli chyba idzie ku lepszemu.

dopisano po 20 min.: Niestety wrócił język chiński czyli niestety dalej to samo. Trzeba dodatkowe aplikacje takie jak Miband Master używać.

Marcin_Zgryza: Nie trzeba zmienaić języka w telefonie żeby mieć angielski w chińskiej wersji. Zainstaluj dodatkowo aplikację np Miband Master są też inne ale tej akurat używam i w opcjach możesz wybrać jakiego jezyka chcesz używać w opasce, oczywiście z jezykow dostepnych w sofcie ang, niem, fran, hiszp, włoski.

Edited by mihcio
Posted

Dopóki nie odblkuja polskiego, to chińska wersja opaski przy ustawionym polskim języku w telefonie będzie po chińsku.

Posted
Dopóki nie odblkuja polskiego, to chińska wersja opaski przy ustawionym polskim języku w telefonie będzie po chińsku.
Ok spoko

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Posted

Wraz z aktualizacją .48 odblokowane zostały dodatkowe języki(jak niemiecki) i opaski CN które do tej pory były po chińsku dziś stały się niemieckie. Nasz język będzie wspierany i wtedy teoretycznie dla nas będzie bez znaczenia czy mamy cn czy g - zostanie alipay czy coś, ale będzie zrozumiałe. 

Chyba że Xiaomi zakombinuje i będzie pula standardowych języków (ang, chiński, niem, francuski, portugalski..) na każdej + "lokalne" dla cn - wiecej leżakowych czy jakichś mandaryńskich  a dla globala polski, czeski, słowacki etc. 

Do premiery w pl lub ukazania się polskiej wersji oficjalnie to tylko gdybanie  i bazowanie na tym jak to było przy mb3.

Posted (edited)

Ktoś ma problemy z aktualizacją ? U mnie przy 50% firmware rozbija połączenie i zaczynam od nowa, na razie 5 prób. Po 20 minutach update się udał. Ciekawe z mb3 nigdy nie miałem problemów z aktualizacjami. 

Edited by misiuzeb
Posted
1 godzinę temu, eXclusive napisał:

ja liczę, że w końcu poza dodawaniem języków poprawiają algorytmy, bo opaska nie radzi sobie za dobrze z liczeniem snu i kroków

Wydaje mi się że po ostatniej aktualizacji wolniej liczy kroki.

Posted

na geekdoing jest pliczek "językowy" do opaski, są tam linie dotyczące obsługi alipay i jest to tłumaczone na Polski, więc można być już raczej pewnym że CN też dostaną oficjalny PL

• Thanks 1
Posted (edited)

W tym smartwatchu jest z kilkadziesiąt nazw i opisów. Ile te Chińczyki mogą to tłumaczy? Nawet smartwatch z telefonem za 40zl miał polskie menu a tu tak oczekiwany sprzęt przez wielu? Żenada 

Edited by blue eye
Posted

Ile te Chińczyki mogą to tłumaczy?

Nic, bo już dawno jest przetłumaczone. Polskie tłumaczenie znajduje się od początku w fw, ale jest zablokowane, tak jak pozostałe języki. Odblokowują "falami", możliwe, że czekamy na premierę w Polsce.