Jump to content

Mi Band 4 - bateria

DarekJasinski

Recommended Posts

• 2 weeks later...

W Mi Band 4 mojej żony coś się skopało z baterią. Opaska nie ładuje się do 100% tylko max do 99% i cały czas pokazuje ładowanie. Po odłączeniu jest 99% a 12h poźniej już 85%. Od tych 85 już schodzi w miarę normalnie w dół.

• 3 months later...

Opaska rozładowała się do 0 i włączyła. W dalszym ciągu nie ładuje się do 100% tylko do ok 95% a po kilku godzinach od odłączenia ładowarki poziom naładowania spada o 20%

• 1 month later...

Bardzo dużo zależy od ustawień, jakie pomiary mamy odpalone, z jakim interwałem, czy jest aktywny pomiar snu, jak czesto patrzymy która godzina, czy jest w ogole włączony pulsometr, jaka jest jasność ekranu i czas po jakim on gaśnie

To wszystko ma wpływ na ilosc dni na baterii, u mnie jak była nowa opaska to trzymało 18-20dni, teraz troszkę mniej, ale wszystkie pomiary mam wyłączone.

Co dziwne, szybkość zużycia od 100% do 0% nie jest liniowa, od 100 do 15 leci normalnie, a 15-0 potrafi w jeden dzien spaść

• 7 months later...

Wczoraj kupiłem mibanda 4 global i jestem totalnie rozczarowany, przed zakupem pożyczyłem taką samą opaskę tylko wersję chińską i myślałem że będzie to samo, jednak nie. Pierwsze co zauważyłem to wibracje słabsze i bateria leci od niczego po 3 godzinach spada o 1% przy samych powiadomieniach na połączenia których akurat w tym czasie nawet nie było i liczył tylko kroki. Wszystko inne wyłączone bo nie potrzebuję. W takim samym używaniu chińska wersja wytrzymała 1 dzień. Po nocy również spada bateria co w chińskiej się nie zdarzyło. Mifit ten sam zezwolenia i ustawienia te same. 

Felerny egzemplarz? Zdarzały się, właśnie bateria kiepsko trzymała. Pouzywaj trochę, bo same % potrafią skakać. Czasem leci kilka w chwilę żeby potem długo wisieć na innym bez spadku. Na razie na spokojnie patrz jak działa i oceń za kilka dni. 

• 4 months later...

Witam, Odświeżę nieco temat.

Wczoraj kupiłem opaskę miband 4 po 1 ładowaniu nagły spadek poziomu baterii jakieś 33 % w niecałe 3 godziny teraz jest trochę lepiej ale i tak z tego co licze to średnio 2 % na godzinę spada. dodam że praktycznie wszystkie funkcje mam wyłączone. 

Pytanie czy jest możliwość że po kolejnym ładowaniu wszystko wróci do normy i potrzyma choć z tydzień czy lepiej od razu reklamować ? 

• 1 month later...