Wako1986 7 Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 56 minut temu, kiltel napisał: Pasek jest trzeba go włączyć w Ustawieniach - Wyświetlacz - centrum kontroli panel powiadomień - skorzystaj z nowego centrum powiadomień Dzięki, a co z animacja ładowania telefonu jak ktoś wyżej napisał? Link to post Share on other sites
Jenek 0 Posted November 3, 2020 Report Share Posted November 3, 2020 Witam, Zastanawiam się nad zakupem używanego Xiaomi Mi 8. Proszę o doświadczonych użytkowników tego modelu o informacje czy kupilibyście teraz ten telefon (ceny od 700 do 1000 na olx)? Teoretycznie ma wszystko czego oczekuje (trochę martwi mnie bateria) i chyba ma najmniejszy ekran z dostępnych obecnie tej klasy telefonów, a ja nie potrzebuje patelni 6,5'. Obecnie mam Honor 9, więc jak na moje standardy upgrade do Mi 8 jest wystarczający :) Link to post Share on other sites
mrosi 1,329 Posted November 3, 2020 Report Share Posted November 3, 2020 1 godzinę temu, Jenek napisał: Zastanawiam się nad zakupem używanego Xiaomi Mi 8. Proszę o doświadczonych użytkowników tego modelu o informacje czy kupilibyście teraz ten telefon (ceny od 700 do 1000 na olx)? To wciąż dobry wybór. Tyle tylko, że nie OLX. Chyba, że chcesz się narazić na oszustwo. Allegro przynajmniej zabezpiecza kupujących. Link to post Share on other sites
latet 876 Posted November 3, 2020 Report Share Posted November 3, 2020 5 godzin temu, Jenek napisał: Proszę o doświadczonych użytkowników tego modelu o informacje czy kupilibyście teraz ten telefon (ceny od 700 do 1000 na olx)? Mam go od prawie 2 lat i nie czuję potrzeby żadnej zmiany. Pomimo faktu, że bateria osłabła wyraźnie przez ten czas. 1 Link to post Share on other sites
Wako1986 7 Posted November 3, 2020 Report Share Posted November 3, 2020 Mimo iż bateria nie jest Szalowa to i tak lepiej trzyma niż w iPhone XS , który kosztuje co najmniej 3x tyle co mi8 Link to post Share on other sites
ozzi91 0 Posted November 11, 2020 Report Share Posted November 11, 2020 Dnia 2.11.2020 o 11:14, kiltel napisał: Ja już zaktualizowałem do MIUI 12. Super Tapety działają elegancko. Tylko nie widzę opcji zmiany animacji podczas ładowania telefonu. Jaki region masz ustawiony ze Ci wykryło miui 12? Link to post Share on other sites
pkonrad 573 Posted November 11, 2020 Report Share Posted November 11, 2020 Jaki region masz ustawiony ze Ci wykryło miui 12?https://miuipolska.pl/forum/topic/51615-aktualizacja-oficjalnego-romu-z-pliku-przez-systemowy-updater/ Link to post Share on other sites
90tomash 4 Posted November 17, 2020 Report Share Posted November 17, 2020 Nie widzę opcji kasowania pamięci podręcznej cache jak wcześniej Link to post Share on other sites
MD13 242 Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 Na globalu miui 12 macie problem z galerią? U mnie wywala galerie. Czyszczenie pamięci galerii nic nie daje. Dajcie znać czy ktoś miał podobnie lub sobie z tym poradził. Link to post Share on other sites
latet 876 Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 Na globalu miui 12 bateria prawie 2x krócej mi trzyma niż na 11 Link to post Share on other sites
mariusz.ur 239 Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 U mnie bez zmian w czasie działania baterii. Galeria działa poprawnie, brak dodatkowych błędów w porównaniu do miui 11. Link to post Share on other sites
latet 876 Posted November 22, 2020 Report Share Posted November 22, 2020 (edited) Naprawiłem problem z baterią. Trzeba było wyczyścić dane (cache + dane) aplikacji systemowej Panel Sterowania. Polecam, różnica kolosalna. Nie wpadłbym na to sam z siebie. Zaczęły się jednak pojawiać częste uciążliwe komunikaty typu "Aplikacja Panel Sterowania przestała działać". Poszedłem tym tropem i naprawiłem 2 problemy za jednym zamachem Edited November 22, 2020 by latet Link to post Share on other sites
audilhr 0 Posted January 12 Report Share Posted January 12 Witam serdecznie panowie panie mam problem z mi 8T mianowicie wiadomosci z messengera przychodzą mi po czasie raz godzina raz 3. Jest też tak ze czasami nie mam niby żadnej wiadomości wchodzę na messengera a tu zaczynają dopiero dochodzić lawinowo spotkaliście sie z takim przypadkiem. Link to post Share on other sites
kamillm 277 Posted January 12 Report Share Posted January 12 @audilhr wszystkie oszczędzania energii MIUI powyłączane? W ustawieniach aplikacji też? Kłódka na aplikacji załączona? Link to post Share on other sites
audilhr 0 Posted January 14 Report Share Posted January 14 (edited) Oszczędzanie energi wyłączone wszędzie gdzie się da kłódka załączona na tej aplikacji Edited January 14 by audilhr Link to post Share on other sites
radier 68 Posted January 14 Report Share Posted January 14 To problem globalny od jakiegoś miesiąca. Link to post Share on other sites
acocieto 58 Posted January 14 Report Share Posted January 14 Czy komuś w ostatnich dniach magisk wyrzucił czerwony SafetyNet na 20.9.4? Link to post Share on other sites
zoltan78 271 Posted January 15 Report Share Posted January 15 Naprawione na najnowszym romie. Link to post Share on other sites
skonek1987 2 Posted January 15 Report Share Posted January 15 (edited) Wszystko fajnie ale na mi8 nie są wydawane nowe romy. Ja rozwiązałem problem instalując fixa przez magisk. Universal SafetyNet Fix v1.1.0.zip "Universal SafetyNet Fix v1.1.0 This is a Magisk module that fixes SafetyNet on devices with hardware attestation and unlocked bootloaders. It defeats both hardware attestation and the new CTS profile updates, without any changes to device or model names, as long as you can pass basic attestation (i.e. fingerprints). No device-specific features (such as the Pixel-exclusive Google Assistant design) will be lost. MagiskHide is required if rooted. Compatible with all Android 8.0 - 11 ROMs based on AOSP. Heavy OEM skins are not supported. Changes since v1.0.0: works on many more devices, increased chances of passing SafetyNet on stock ROMs and older devices, support for Android 8, 9, and 10 Source code Support group By @kdrag0n" Edited January 15 by skonek1987 1 Link to post Share on other sites
acocieto 58 Posted January 15 Report Share Posted January 15 @skonek1987 na tę chwilę działa, dzięki. Link to post Share on other sites
kiltel 8 Posted February 2 Report Share Posted February 2 (edited) Jeśli kogoś interesuje jaki wynik w Antutu osiąga MI8 z MIUI12 Global Stable na pokładzie, to zapraszam do obejrzenia. https://www.youtube.com/watch?v=WD2e-lSf8-s Edited February 2 by kiltel Link to post Share on other sites
brawo 39 Posted February 2 Report Share Posted February 2 Chyba chodzi o nabijanie oglądalności na YT. Na pewno wyniki są sensacyjny, ale można je było napisać. Chociaż i tak nie wiem po co Link to post Share on other sites
acocieto 58 Posted February 15 Report Share Posted February 15 Czy udział u Was PiP np. ytvanced na ostatniej wrześniowej becie? Link to post Share on other sites
Recommended Posts