Dyskusja ogólna
40 topics in this forum
-
- 6 followers
- 1.6k replies
- 377.3k views
Wit Rigs zrobiło test Xiaomi Mi 8 na zamoczenie. Co sądzicie o wynikach ? Zamieszczam link w spoilerze. Spoiler
Last reply by latet, -
- 1 follower
- 0 replies
- 10.8k views
Witam Pacjentem jest Xiaomi Mi 8 [dipper]. Potrzebuje waszej pomocy/opinii co mogę mu wgrać zamiast fabrycznego MIU Global. Czy to custom miui lub nie miui rom , nie mam pojęcia.
Last reply by ziomek1993, -
- 4 followers
- 480 replies
- 361.9k views
Witam Instalował ktoś z Was może oficjalną aktualizację MIUI 10.1 Global z Android Pie na Mi 8 ?? Link do pobrania softu: http://bigota.d.miui.com/V10.1.1.0.PEAMIFI/miui_MI8Global_V10.1.1.0.PEAMIFI_60a2522efd_9.0.zip Jest to oficjalna stabilna wersja softu, aktualizujesz bezpośrednio z systemowego aktualizatora. Nie trzeba mieć odblokowanego bootloadera [emoji4] Dla regionu Polska nie ma jeszcze aktualizacji OTA. Więcej informacji na temat ręcznej aktualizacji w linku poniżej. http://en.miui.com/thread-4865664-1-1.html
Last reply by Findfox, -
- 1 follower
- 35 replies
- 56k views
hej, jak długo trzyma wam bateria ? u mnie nie wytrzymuje doby, gadać dużo nie gadam, sporo przeglądam, i jasność mam na 100% ale to i tak bardzo szybko moim zdaniem ucieka ta bateria. dziś np w ciągu 3 h jazdy z google maps ze 100% spadła mi do 5% ... to normalne? poza tym podczas rozmów, nawet krótkich telefon bardzo się nagrzewa to też normalne?
Last reply by kinga.t, -
- 3 replies
- 1.9k views
Witam. Posiadam swojego Xiaomi Mi 8 już półtora roku, i już trochę mnie zaczyna denerwować notch. Ma ktoś jakieś tapety, czy też apke z tapetami które jakoś tego notcha uatrakcyjnią? Coś podobnego jak na zdj gdzie w prawy górnym roku jest aprat. Pozdrawiam
Last reply by akszyn, -
- 6 replies
- 1.4k views
Witam. Robilem format telefonu, niestety nie zapisalem waznych danych z notatnika... Gdzie je moge znalezc? Przez podlaczenie telefonu do pc nie znalazlem zadnego folderu "backup". Kopia zapasowa byla robiona i w chmurze xiaomi i w dysku google, zdjecia sa ale plikow zadnych nie moge znalezc... Moze ktos pomoc?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 1.2k views
Niedawno pojawił mi się dziwny mały nawias który jest wyblakły na brzegu każdej lewej strony . Gdy ten nawias przesunę na środek to zmienia się w czarne kółko a po jego stuknięciu rozwija się w czarne menu z mniejszymi po bokach nazwami skrótów ..Jak to zlikwidować . Drugim problemem jest wyskakującym komunikat / czarne literki na białym tle / . komunikat ten wyskakuje np: po czyszczeniu ramu i utrzymuje się bardzo długo do kilku minut co uniemożliwia w tym czasie chociażby pisanie sms.
Last reply by J1967U, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam, mam problem z aktualizacją z oficjalnego źródła wprost z ustawień. Chodzi o MIUI-V12.0.1.0.QEAMIXIM Pobrała się po czym wybrałem żeby się zainstalowała. Instalacja dochodzi do ok 57% i telefon uruchamia się do ekranu głównego. Żadne potwierdzenie że się zainstalowała. Wchodząc w wyszukiwanie aktualizacji , pojawia się ta sama do ponownego pobrania. W czym może być problem? P.S Po kilku minutach pojawiło się powiadomienie że zaktualizowano pomyślnie ale w wyszukiwaniu aktualizacji jest nadal ta sama do pobrania. 2x już ją pobierałem
Last reply by zbartek5, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam.Na forum jestem nowy więc chciałbym się przywitać że wszystkimi Znalazłem w sieci mnóstwo adapterów USB c do HDMI. Zastanawiam się czy w mi 8 jest szansa żeby to zadziałało ?
Last reply by pkonrad, -
- 1 reply
- 1.1k views
Dziś zainstalowałem aplikację ze sklepu https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joaolvcm.pocoseccamera i okazało się, że można robić i nagrywać zdjęcia w podczerwieni. Dodam że root nie jest potrzebny.
Last reply by kiltel, -
- 0 replies
- 2.3k views
Hej, W związku z problemami z push notification z Mi Home szukam przyczyny tego faktu w aplikacji com.xiaomi.xmsf. Jeżeli masz stabilna wersje softu podaj proszę jaką wersję oprogramowania oraz jaką wersję aplikacji Xiaomi service framework. Z tego co pamiętam w 11.0.6 powiadomienia działały a w 11.0.8 już nie i w logach są informacje o błędnym kanale powiadomień dla tej aplikacji.
Last reply by 00raq00, -
- 2 replies
- 1.5k views
tak jak w tytule czy jest możliwość przerobienia na jakimś patencie slotu czy też wystarczy jedynie wymiana tacy na karty SIM IMicroSD Taca karty SIM + karta Micro SD do Xiaomi Mi 8
Last reply by pkonrad, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.7k views
Witam, jestem posiadaczem telefonu Mi8 w fabrycznej wersji global i mam pytanie czy można zrobić roota bez odblokowania bootloadera? Chcę przenieść aplikacje ze starego Mi4c za pomocą Titanium Backup a aplikacja potrzebuje roota, dodatkowo nie mogę usunąć wkurzających reklam... . Wiem, że aby wgrać magiska lub SU potrzeba TWRP a żeby wgrać TWRP potrzeba odblokować bootloadera... Posiadam zgodę xiaomi na odblokowanie telefonu ale po odblokowaniu na globalu nie będą działać płatności itp. z resztą boje się też problemów np. z ARB
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 34 replies
- 7.3k views
Jak oceniacie jakość muzyki granej przez MI8? Ale bez ulepszaczy typu Viper4Android. Ktoś może ma dobre słuchawki i słucha muzyki w jakości lepszej niż MP3? Druga sprawa to LDAC. MIUI z.Androidem 8 też ma to obsługiwać. Ktoś korzysta? Z informacji na necie wynika, że MI8 korzysta z Dirac HD Sound, co wygląda obiecująco. https://www.dirac.com/latest-products-powered-by-dirac-1/2018/6/1/xiaomi-mi-8-series-integrating-dirac-technologies-released
Last reply by rock'n'rolla, -
- 1 reply
- 919 views
Tak jak w temacie, poszukuję nowego wyświetlacza do mojej mi8 (pęknięcie wewnętrzne wyświetlacza - gwarancja odrzucona), kupiłem w proline cały front z ekranem ale niestety okazał się uszkodzony. Jakieś pewne źródła i w miarę dobra cena/czas wysyłki? Najlepiej by było ekran z ramką, szukałem na ali, ale nie mam pewności czy to oryginały + czas wysyłki...
Last reply by wiwan 7, -
- 1 follower
- 46 replies
- 12.2k views
Cześć, przyszedł do mnie właśnie Mi8. Śmiga aż miło - to trzeba mu przyznać. Jednak jestem rozczarowany jakością zdjęć/filmów. Wieczorem (w mieszkaniu, przy neutralnym oświetleniu) zdjęcia są zwykłe (nie specjalnie różnią się od tych z Mi5). Filmy przy ruchu się rozmazują. To samo robiłem S7 (żony) - zdjęcia bardzo ładne, filmy również. Coś źle robię? Coś muszę ustawić? Zainstalować? W recenzjach/testach na necie czytałem, że zdjęcia i filmy robi wyśmienite (teraz mam wrażenie, że te recenzje były sponsorowane).
Last reply by 90tomash, -
- 1 reply
- 1.5k views
Czy jest możliwe uruchomienie VR DayDream na tym modelu? Może są jakieś alternatywy?
Last reply by galakty, -
- 1 reply
- 1.2k views
witam, Jak wyłączyć synchronizację galerii i nie tylko, na koncie google? W MIUI jak wejdę w opcje konta google to jest możliwość wyłączenia synchronizacji różnych pozycji ale nie ma opcji wyłączenia galerii, synchronizację mam wyłączona, tylko na galerii jest wł. weszłam z poziomu aplikacji zdjecia google wyłaczyłam synchronizację, ale w ustawieniach w synchronizacji dalej na galerii jest wł. wkurza mnie , że robię zdjęcia telefonem, a jak loguję sie na kompie też je widzę, widzę nawet te które już z telefonu mam skasowane. jak temu zarazić? ogólnie nie chciałabym synchornizacji pomiędzy telefonem a komputerem na żadnym poziomie, a jest też tak ze…
-
- 22 replies
- 2.8k views
Hej, Zastanawiam się nad zmianą softu z Global na xiaomi.eu na moim MI8. Wcześniej używalem mi6 i miałem soft xiaomi.eu, bo chodził wyraźnie szybciej, niestety na MI8 musze jeszcze czekać na odblokowanie bootloadera około 10 dni. Czy na xiaomi.eu działa poprawnie agregacja LTE oraz obsługa LTE 800, jak na global? Pytam bo opiera się on o chinski soft, gdzie LTE 800 nie musi działać.
Last reply by Carburator, -
- 6 replies
- 1.1k views
Witam Mam problem z gps tzn zawsze jest włączony po restarcie telefonu. Szkoda mi baterii na gps kiedy mi jest zbędny. Z paska górnej belki dual gps jest wyłączone ale kiedy wejdziemy w ustawienia google jest tam coś takiego. Gdzie mogę to na stałe wyłączyć aby po każdym restarcie nie trzeba było wchodzić w ustawienia i zmieniać znowu na off
Last reply by Hiena, -
- 0 replies
- 713 views
Wie ktoś czy któraś z wersji miui obsługuje nagrywanie wiedo w 1080p 120fps?? Aktualnie mam xiaomi eu stable, i dostępne tylko 1080p@60 i 4k@60
Last reply by karolkarol216, -
- 0 replies
- 704 views
Witajcie, ze względu na wieszającą się ciągle nawigację google chciałem zmienić soft. Niestety ale albo mam problem z wgraniem TWRP albo systemem. Możecie podrzucić na MI8 sprawdzoną wersję TWRP w połączeniu z MIUI najlepiej taką gdzie stabilnie działa GPS i Google Pay?
Last reply by danielp5, -
- 3 replies
- 1.4k views
Moi drodzy, Pytanie może i oczywiste, ale jak sobie przypomnę o tym, że poprzez wprowadzenie Anti Rollback w Xiaomi mi8 - poprzez przywrócenie kopii z TWRP na dobre ucegliłem telefon... to wolę się upewnić, czy tym razem na pewno zrobię wszystko dobrze. Obecnie jestem na ROMie Xiaomi.eu 8.9.13 (Android 9). Czy bezpieczne będzie wykonanie takiej operacji: Zrobienie w TWRP backupu /system /boot /data Aktualizacja do kolejnego ROMu Xiaomi.eu na Androidzie 9 (jak pojawi się aktualizacja w przyszłości - bo w tej chwili to najnowszy soft) W przypadku niepowodzenia np. bootloopa, utknięcia na logo Mi - przywrócenie /system /boot /data. Rozumiem, ż…
Last reply by aliens, -
- 1 reply
- 669 views
czy macie podobnie w tej aplikacji ze na zakladce 'dojazd' wyskakuje komunikat: nie można wczytać strony, spróbuj za kilka godzin? .. mi8 10.2.3.0
Last reply by peseq, -
- 22 replies
- 5.4k views
witam. mam pytanie o GPS w mi 8 z dual gps - z jaką dokładnością wskazuje pozycję? xiaomi się chwali dokładnością do kilku decymetrów sle na xda piszą, że w Europie średnio to wychodzi i mało komu udaje się zejść poniżej 4m, czyli podobnie jak w większości telefonow. pytanie brzmi: czy to bug wskaźnika w mapach, które narzucają z góry tolerancje dokładności rzedu 3, 4 metry niezależnie od rzeczywistej dokładności wskazywania pozycji z racji tego, że to chyba dość nowa technologia, lub też cały ten dual gps to tylko chwyt marketingowy i tak naprawdę nie ma wielkiej różnicy. próbował ktoś w terenie jak faktycznie to działa?
Last reply by krzysztofeko,