sp4ubw Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 @karolgt1 Poczekaj do jutrzejszej aktualizacji i będziesz miał DC Dimming. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Ja dzisiaj już aktualizowałem do 10.3.2 i nic nie ma. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 @karolgt1 mam na myśli soft xiaomi.eu. Nie interesuje mnie global, na którym wszystko pojawia się z kilkumiesięcznym opóźnieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Rozumiem, że kupując Mi 8 6/64GB Czarny na Elektro albo OleOle, telefon będzie z polskiej dystrybucji z dobrym ROMem. Czy ktoś tam robił zakupy Mi 8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Ja mam z OleOle i jest tak jak wlasnie piszesz. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Dnia 22.05.2019 o 20:32, dzx89 napisał: @latet ja używam właśnie tylko danych mobilnych mam dwie karty SIM LTE może to być przyczyna? Czyli mając 2 karty SIM i mając włączone dane mobilne można się spodziewać szybkiego spadku poziomu baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Tak, to normalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Ale mając włączone wi-fi zamiast danych mobilnych, spadek poziomu baterii jest chyba jeszcze szybszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Nie, mniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoborko Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 (edited) A jak oceniacie aparat w Mi 8 bo ja po przesiadce z p20 pro jestem zadowolony 1 fota p20 troszke lepsze warunki oświetlaniowe.2 mi8 Spoiler Jeszcze z mi8 przerobioneprzez mesengersa Ostatnia po zachodzie słoca. Spoiler Edited May 27, 2019 by Markoborko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitioki Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Jest nowa wersja stable w której działa Google Pay. https://miuipolska.pl/aktualizacja-xiaomi-eu-stable-10-3-3-2-dla-pie-z-google-pay/ Sprawdzałem przed chwilką na Mi 8 i wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 2 godziny temu, Markoborko napisał: Jeszcze z mi8 przerobioneprzez mesengersa Ostatnia po zachodzie słoca. Ukryj treść Panie pobierz sobie zmodowana apke GCam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 6 godzin temu, Robinson napisał: Ale mając włączone wi-fi zamiast danych mobilnych, spadek poziomu baterii jest chyba jeszcze szybszy? Nie. Będzie wyraźnie wolniejszy, przy założeniu, że sygnał Wi-Fi będzie przyzwoity, tzn. mocny. 5 godzin temu, Markoborko napisał: A jak oceniacie aparat w Mi 8 bo ja po przesiadce z p20 pro jestem zadowolony Oceniam b. dobrze. Po przesiadce z Mi5 jestem mega zadowolony. Spoiler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petla7 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Po aktualizacji do 10.3.2 błąd aparatu, który widzę pierwszy raz odkąd mam tel. Opcja zdjęcia kwadrat. Nigdy wcześniej nie miałem żadnych problemów z aparatem... Wysłane z mojego MI 8 ~MIUI 10.2 GLOBAL stable, pie 9~przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Ciekawe jak wydajność telefonu i jakość zdjęć będą wyglądać w Mi 8 w porównaniu do Redmi K20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter333 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Dzień dobry, co da odblokowanie romu i przejście z romu Global na Global pobrany stąd (miui Polska). Opis na stronie wydaje się nieaktualny. Lepsze zdjęcia, więcej funkcji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Ktoś wie czym jest spowodowany nagły skok zużycia baterii przez proces system Android? Jak zawsze było około 10% tak teraz ponad 30%Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Jeśli jest na forum wróżbita Maciej to może i będzie wiedział, a jeśli nikt taki nie udziela się na forum, no to będzie problem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Od jakiegoś czasu też notuję drenaż baterii, ale mam 24/7 włączone BT, gpsy, internety i apki w tle, telefon trzyma dobę/dwie więc leję na to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petla7 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Naprawdę trzyma dużo dłużej bez tych opcji jak post wyżej? Bo ja też tak samo mam wszystko włączone i doba przy normalnym użytkowaniu na baterii to normalny wynik. Jeżeli mam zyskać tylko 2-4 h to chyba dla mnie gra nie warta świeczki. Poza tym jak intensywnie korzystam z tel to bateria max 7 h i do ładowania. A ekran mam zazwyczaj od 12 do 16 h na dobę włączony. Szybkie ładowanie w razie potrzeby i dalej jazda. System Android 11.9 %, android 4,2 %, reszta to groszowe sprawy 1 lub poniżej 1% przy pozostałych procesach. Wysłane z mojego MI 8 ~MIUI 10.2 GLOBAL stable, pie 9~przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Czy bardziej oplaca sie kupic Mi8 czy Mi9SE, który z nich będzie lepszy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 To jeszcze żeby Ci utrudnić wybór, to proponuję uwzględnić trzeci model - Mi 9T i wybrać z tej trójki. Sam stoję przed identyczną decyzją i chętnie poczytam wszelkie za i przeciw tych 3 modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 14, 2019 Share Posted June 14, 2019 Można rzec lepiej późno niż wcale. Pojawiła się aktuapizacja MIUI Launcher, która nareszcie wprowadza możliwość zmiany siatki ikon na pulpicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Czy może ktoś już znalazł sposób, aby w górnej belce wyświetlał się sam, wyraźny procent baterii, a nie ikona z mikroskopijnymi procentami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Są nowe wieści na temat płatności NFC? Dalej szwankuje, czy już się ogarnęło? Pytam oczywiście o Xiaomi.eu, z tego względu że na ostatnich Globalach bateria woła o pomstę do nieba... telefon ciągle wybudzony w tle, nie wiem już co się dzieje, po zakupie miałem 5-7h po WiFi na luzie, czasem więcej, a teraz ledwo 3-4h dobijam. Ładowałem co dwie doby, teraz codziennie bo inaczej padnie do rana. Chcę spróbować xiaomi.eu ale bardzo się przyzwyczaiłem do płatności i wolałbym je mieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 @galakty Google Pay działa na xiaomi.eu bez najmniejszego problemu. Na miui.pro i revoltution os też. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 (edited) Dnia 14.06.2019 o 15:28, pkonrad napisał: Można rzec lepiej późno niż wcale. Pojawiła się aktuapizacja MIUI Launcher, która nareszcie wprowadza możliwość zmiany siatki ikon na pulpicie. No to niezłe opóźnienie. Na xda czytałem artykuł, że mi launcher będzie z szufladą aplikacji. Na razie jest w wersji beta. Edited July 10, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalezi Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 DEL Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz3030 Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 (edited) Witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić,a pojawił się totalnie znikąd. Chodzi o powiadomienia messengera. Mam włączone dymki ( i odrazu powiem, że chce aby one się pojawiały). Niestety dodatkowo podczas użytkowania telefonu , gdy ktoś napisze pojawia się dymek+ belka na górze ekranu z tym co napisała druga osoba. Jest to dosyć irytujące. W momencie kiedy wyłączam ta opcje w telefonie aby te powiadomienia sie nie pojawiały.. one za jakiś czas automatycznie same się włączają. Kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzić. Edited July 15, 2019 by Lukasz3030 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 MIUI po prostu wie co jest dla Ciebie lepsze i włącza z powrotem. Przyzwyczaisz się Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 kilka ni temu dostałem aktualizację 10.3.3.0.PEAMIXM Stabilna Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 4 minuty temu, ArieloPL napisał: kilka ni temu dostałem aktualizację 10.3.3.0.PEAMIXM Stabilna Spóźniłeś się z newsem o jakieś kilkanaście dni 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Czy ktoś przechodził z xiaomi.eu dev na xiaomi.eu stable i może powiedzieć czy miało to jakikolwiek wpływ na baterię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Stable to stare wersje DEV, więc sam sobie odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 @galakty Przeniosłem się w piątek na xiaomi.eu stable i jest lekki dramat z baterią 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts