Dyskusja ogólna
143 topics in this forum
-
- 6 followers
- 650 replies
- 126.4k views
W dniu dzisiejszym dołączyłem do klubu xiaomi, kupując Redmi 3S 2/16 od ibuygou. Czekając na telefon chciałbym się już przygotować na to co mnie czeka, w związku z czym mam do was kilka pytań: Czy już dziś nie mając telefonu mogę ubiegać się o odblokowanie bootloadera? Najpierw muszę zainstalować ROM, na którym można odblokować bootloadera? Czy raczej telefon od razu go będzie posiadać? Po odblokowaniu bootloadera mogę zainstalować ROM miuiPolska? Jaką wersję miuiPolska najlepiej wgrać? czy może lepiej korzystać z innego Rom'a? Za wszelkie informację z góry dziękuję =)
Last reply by Tazik, -
- 1 follower
- 0 replies
- 8.2k views
https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompendium-wiedzy-redmi-33spro-rom-bootloader-recovery-root-faq/
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 6.2k views
Cześć, Mam telefon Redmi 3S (Prime, 3/32gb). Soft MIUI 8.2 by xiaomi eu (6.12.1 dev). Ostania aktualizacja miała miejsce w grudniu 2016, ale wszystko działało (i właściwie nadal działa). W związku z tym chciałem zapytać: 1. Czy warto aktualizować do najnowszych wersji (bodajże styczeń 2019r)? 2. Jeśli tak, to czy wystarczy ściągnąć plik z aktualizacją i wgrać na telefon? Pytam, bo kiedyś na bieżąco śledziłem stronę i w którymś momencie pojawiły się wpisy, że trzeba najpierw instalować nowe TWRP.
Last reply by DzA, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam was serdecznie. Mam pytanie do was, bardziej doświadczonych użytkowników telefonów z MIUI. Generalnie to opisuję problem na swoim Redmi 3S, ale wygląda na to, że problem dotyczy wszystkich urządzeń. Jeżdzę rowerem dużo, i kupiłem sobie takiego małego pilota na bluetooth, aby móc sobie wygodnie sterować mediami w słuchawkach. https://pl.aliexpress.com/item/Samoch-d-KIEROWNICA-pilot-zdalnego-sterowania-multimedialne-MP3-odtwarzania-muzyki-dla-androida-iOS-Smartpgone-Tablet-motocykl/32866109128.html?spm=a2g17.search0104.3.132.5e274f75YweCrN&transAbTest=ae803_3&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_10_10065_10068_10843_319_10059_10884_317…
Last reply by lisek84, -
- 2 followers
- 3 replies
- 1.5k views
Witajcie, jak w temacie zastanawiam się dlaczego dla tego modelu wsparcie z miui.eu zostało zakończone? Chińczycy cały czas wydają wersje dev china (ostatnia 9.2.15), ale jestem mocno przyzwyczajony do udogodnień wprowadzonych przez Acida dla tego telefonu i nie chcę wgrywać chińskiego deva. Poza tym Redmi 3S ma się być może nawet doczekać MIUI 11, a tym czasem dev eu zakończył się na wersji 9.1.3. Stąd moje pytanie. Mam ten smartfon, nie wymagam niczego więcej bo póki co się sprawdza, ale żałuję że już został "zapomniany".
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 83 replies
- 10.3k views
Zużycie energii w Xiaomi Redmi 3S na dwa sposoby: Pierwszy - przy intensywnym użytkowaniu, drugi przy normalnym. Nie są to jakieś rekordy. Na pewno SOT czy ilość dni na jednym ładowaniu może być wiele dłuższa w zależności od wielu czynników 1 Intensywne użytkowanie: ROM: MIUI 6.8.25 od xiaomi.eu Czas na baterii nie oddaje rzeczywistego czasu między ładowaniami gdyż telefon się na noc wyłącza. Oszczędzania energii itp. wyłączone Sygnał sieci był cały czas, ale kiepski. 95% 3G, 5%LTE (o dziwo bo jestem na wiosce w rejonie gdzie niby Orange nie ma w ogóle nadajników lte). Zrzut wskazuje trochę inaczej...Ale to nie pierwszy raz w tym modelu. Dane mobiln…
Last reply by giddy92, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.9k views
Nie wiem czy taki temat już był, chyba nie. Do rzeczy. Na MIUI9 miała być dostępna opcja split screen. Gdzieś też czytałem, że split screen ma być standardowo na androidzie 7. Wiem, żeby nie bawić się we wgrywanie andka 7 na redmi 3s, bo to na razie bezcelowe. U mnie tej opcji nie ma. Moje pytanie, czy jest możliwość dodania takiej opcji?
Last reply by Shaq, -
- 6 replies
- 1.6k views
Mam Redmi 3S z custom romem Xiaomi.eu (MIUI7), ponieważ bezpośrednio po premierze nie było Globala. W tym celu musiałem również odblokować bootloader. Chciałbym wkrótce wrócić do stock romu, jak wyjdzie Global MIUI9. Jak powinna wyglądać procedura, żeby najbezpieczniej to zrobić? Czy metoda na fastboota opisana tutaj będzie poprawna? Czy odblokowany bootloader coś tu zmienia? Trzeba go potem zablokować czy może zostać jak jest? http://en.miui.com/a-234.html
Last reply by bioly87, -
- 5 replies
- 1.1k views
Witam nie mogę wrócić z androida 7.1 (lineage-14.1) na jakikolwiek rom Miui Polska. Po wyczyszczeniu chyba wszystkiego ciągle wraca mi do 7.1 Prosił bym o jakieś pomocne rady. (...)
Last reply by mrosi, -
- 5 replies
- 2.6k views
Witam. Mam taki problem, córa bawiąc się telefonem skasowała mi wszystkie wiadomości sms. Wiadomości prywatne to nie problem, ale jest kilka wiadomości służbowych, na których mi bardzo zależy. Czy jest jakiś skuteczny sposób aby odzyskać skasowane smsy? Mój telefon to Redmi 3S, MIUI 8.1 Global Stabilna Android 6.0.1 Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Last reply by darson008, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam i mam pytanie - xiaomi redmi 3s ponoć jest zgodny z standardem szybkiego ładowania quick charge 2.0 Jeżeli tak jest to dlaczego ładowarka fabrycznie dołączona do telefonu : Xiaomi Adaptor Dc5.0 V 2000mA Model CYSK10-050200-E ładuje telefon wolno jak na ten standard ? Około 30 % w pół godziny
Last reply by FromWP, -
- 2 replies
- 1.2k views
Witam. Zaktualizowałem rom z 6.10.22 na 7.5.26. Ostatnio doszedł asystent głosowy ale z tego co widzę mam tylko do wyboru chińskiego asystenta albo asystent z opery. Czy w wersji miui polska istnieje asystent google ?
Last reply by mrosi, -
- 2 followers
- 215 replies
- 23.3k views
witajcie, zamierzam kupić Redmi 3s i pogodziłem się z tym, że nie obsługuje LTE800, ale po poczytaniu specyfikacji o "Official International Version" http://www.geekbuying.com/item/International-Version-Xiaomi-Redmi-3S-2GB-16GB-Smartphone---Dark-Gray-370960.html mam totalny mętlik w głowie... Czy jest prawdą, że "Official International Version" obsługuje LTE800, jak jest napisane w opisie sklepu geekbuying.com? Networking:2G GSM: 850/900/1800/1900MHz 3G WCDMA: 850/900/1900/2100MHz 4G FDD-LTE: 4G: FDD LTE B1/3/4/5/7/8/20 (2100/1800/1700/850/2600/900/800MHz), TDD-LTE B40/B41 (2300/2500MHz) Czy tylko jest to ściema? Czy kwestia obsługi LTE800 zal…
Last reply by FromWP, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.6k views
W jaki sposób można zmienić wielkość czcionki w wiadomościach SMS dla konwersacji ? Chciałem zmniejszyć wielkość czcionki dla konwersacji dla Textra, zmniejszyłem w ustawieniach programu Textra na minimum ale dla konwersacji dalej wyświetla się duża czcionka.
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 1k views
Wyświetlił mi się komunikat, że zostało mi mało miejsca w pamięci wewnętrznej. Wsadziłem więc kartę SD, ale nie wiem jak poprzenosić pliki m.in. aplikacje. W ustawieniach / zainstalowane aplikacje przy danej aplikacji nie ma przycisku "Przenieś na kartę" tak jak to było na moim poprzednim telefonie z Androidem 5. Proszę o pomoc.
Last reply by Przemek21, -
- 6 replies
- 1.5k views
Witam, obecnie posiadam Redmi 3s z wersją MIUI Global 8.2 | Stabilna 8.2.5.0(MALMIDL). Chciałbym wgrać od miuipolska lub xiaomi.eu (to jest to samo?) lecz one mają KOD LAND a mój MALMIDL. Jest to problem czy nazwa kodowa nie ma znaczenia przy wgrywaniu od nowa romu? Aktualnie będę odblokowywał BL, o dziwo po kilkunastu min dostałem kod do odblokowania.
Last reply by ig2205, -
- 5 replies
- 1.8k views
Witam Czy dla Redmi 3s przewidziany jest android 7? Jeśli tak to skąd wziąć TWRP 3,0 No i jak zainstalować Androida 7 czy wystarczy zainstalować TWRP 3,0 i przez aktualizacje sam się zainstaluje
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1k views
Witam.Mam pytanie czy jest możliwość żeby aplikacja otwierała się bezpośrednio z powiadomień ? Teraz po przyjściu powiadomienia klikam na niego i powiadomienie po prostu znika ale aplikacja nie otwiera się,muszę ręcznie wchodzić w aplikacje aby odczytać powiadomienie. PS.Soft MIUI 7.4.6
Last reply by _galiis_, -
- 2 replies
- 1.4k views
Już od grudnia nie mam game booster Wgrałem przez miflash global dev tam tego też nie było powróciłem na miui poslka trybu dalej brak. Ktoś coś wie na ten temat?
Last reply by gio00, -
- 4 replies
- 1.5k views
Witam, piszę pierwszy raz więc jak złe miejsce to z góry przepraszam. Mam problem z kontaktami. Po wybraniu kontaktów jak najadę na jakąś literkę np. M to wyskakuje mi jakby niekompletne kontakty, po wpisaniu w wyszukiwarkę "Marek" wyświetla mi 6 różnych a po kliknięciu na literkę M (po prawej) widać tylko 4 różnych Marków, tak jest w przypadku innych kontaktów które wyszukuję pod literkami ich nie ma a po wpisaniu w wyszukiwarkę się pokazują. Sprawdzałem też po nazwisku i też w liście ich nie ma a po wstukaniu w wyszukiwarkę są. Może jakieś podpowiedzi? System Global
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 823 views
Czy to z mm6 działa na redmi3? https://eu.battle.net/forums/pl/hearthstone/topic/17613711219 Wrzucałem kartę ale nie pytał się mnie jak ją formatować Mam roota a i tak nie mogę uruchomić folder mount czy link2sd. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Last reply by kiedos, -
- 6 replies
- 3.3k views
Cześć, zastanawiam się nad instalacją xiaomi.eu zamiast globala. Czy da się usunąć TWRP w razie problemów? Bo z tego co wiem, to bootloader sam się blokuje gdy się wgra globala. Czy w przypadku recovery działa to tak samo? Nie znalazłem o tym informacji Dzięki
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 783 views
Witam. Posiadam Redmi 3S z softem global stable.Mój problem polega na tym, że nie widzę opcji edycji adresu zamieszkania w kontaktach. To znaczy jest pole adres, ale można go wpisywać tylko w jednym ciągu, nie można rozwinąć okna, gdzie możliwe byłoby wpisanie konkretnie ulicy, miasta, kodu pocztowego, itp. Po takim wpisaniu okazuje się, że na koncie google wszystkie dane wpisują się bodajże w polu "ulica". Nie wiem, czy to funkcjonalność Marhsmallowa czy Xiaomi, bo na KitKacie w Galaxy Ace 4 wszystko było OK. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem. P.S. Póki co nie mogę wyedytować mojego profilu na forum.
Last reply by akm97, -
- 1 follower
- 136 replies
- 9.4k views
Witam serdecznie, tutaj to mój pierwszy post ale na dużym forum z android jestem od wielu lat także mam nadzieję, że i tu nie przysporzę zanadto kłopotów Ponieważ jestem biegły jeśli chodzi o androidy (nie obce mi adb, bootloadery i inne bajery) zadam tylko kilka pytan na które "na szybko" nie znalazłem odpowiedzi a, że zamierzam zakupić telefonik dla żony to myślę warto wiedzieć. Z góry dzięki jesli ktoś się pofatyguje. 1.Czy brak subforum dla redmi 3s oznacza, że jest to model u nas mniej popularny? Jeśli tak to dlaczego? 2. https://miuipolska.pl/forum/topic/13646-wgrywanie-miui-polska-na-telefonie-ze-śmieciowym-oprogramowaniem-global-pl-na-przykładzi…
Last reply by miery, -
- 1 follower
- 14 replies
- 2.2k views
Witam, czy jest ktoś w stanie mi pomóc odnośnie deklaracji zgodności i instrukcji obsługi w języku polskim do tel Xiaomi Redmi 3S PRO. Zamówiłam telefon na allegro bratu ten telefon 19stycznia, a 10 lutego dostałam pismo z UC z Przemyśla o zgłoszeniiu celnym. Wysłałam wszystkie dokumenty , jednak brakuje mi dwóch - tej deklaracji zgodności i instrukcji obsługi w języku polskim. Pan z allegro sprzecza się ze mną że nie potrzeba tego - i jest w błędzie. Od stycznia zmieniły się przepisy i to jest teraz wymagalne bo podchodzą do tego bardziej rygorystycznie - tak powiedział Pan z UC. Dokumentów tych mam niby szukać na internecie. Przeszukałam mnóstwo stron i nie znalazłam ni…
Last reply by miery,