Dyskusja ogólna
143 topics in this forum
-
- 1 follower
- 3 replies
- 1.3k views
W RN2 miałam włączoną opcję wyciszania dźwięku przez obrócenie telefonu, ale nijak nie potrafię znaleźć gdzie to uruchomiłam i w związku z tym nie potrafię tego też włączyć w nowym telefonie. Czy jakaś pomocna dusza przypomni mi, jak to się robi?
Last reply by mrosi, -
-
- 7 replies
- 4.7k views
WITAM Posiadam Redmi 3 S 3/32 GB z LTE B20. W styczniu skorzystałem z automatycznej aktualizacji do wersji MIUI GLOBAL STABLE V8.1.1.0 (MALMIDI). Korzystając z automatycznej aktualizacji brak jest nowych aktualizacji. Czy warto zaktualizować go do nowszej wersji, korzystając z pliku zip, np.: xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V8.1.2.0.MALCNDI_v8-6.0.zip xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V8.1.4.0.MALCNDI_v8-6.0.zip xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V8.1.5.0.MALCNDI_v8-6.0.zip Czy powyższe wersje dobrze się sprawują, ewentualnie, z której skorzystać?
Last reply by mrosi, -
- 2 followers
- 11 replies
- 4.2k views
Witam, mam pytanie może trochę dziwne ;p czy jest jakiś sposób , żeby wsadzić do naszego redmi 3s jednocześnie 2 karty sim + karta pamięci? Widziałem ,kiedyś , że na forum ktoś pisał iż znalazł na to sposób. To znaczy włożył 2 karty sim + kartę pamięci do slotu. (Że też nie mogło Xiaomi zrobić normalnie miejsca na dwie karty i osobno na microsd ....) o ile dobrze pamiętam ta osoba zrobiła to w ten sposób , że(wiem , że to dość ryzykowne może być ;p) "potraktowała" 2 kartę (tą nanosim co jest w miejsce karty pamięci (2 slot) Pierwszy jest na microsim) papierem ściernym aby zmniejszyć jej grubość... i to dało taki efekt , że możliwe było jednocześnie włożenie obu kart sim +…
Last reply by Afrodyta4, -
- 1 reply
- 1.4k views
Dziś sprzedawałem Redmi 3s, przywróciłem go do ustawień fabrycznych, oddałem nowemu właścicielowi po czym otrzymałem informacje że moje zdjęcia nadal są na urządzeniu, nie wszystkie, ale były. Z konta oczywiście się wylogowałem( inaczej bym nie przywrócił telefonu), nic poza zdjęciami nie zostało, ale zastanawia mnie jak to możliwe że po restarcie do ustawień fabrycznych zostało część moich danych na telefonie. Rafał
Last reply by FromWP, -
- 5 replies
- 1.1k views
Próbował ktoś instalować stable 8.1.5.0 na 3S. Próbowałem wrzucić na dev 7.1.20 (romy z 7 to jakieś nieporozumienie) i mam bootloopa. Jakieś koncepcje?
Last reply by mrosi, -
- 5 replies
- 1.3k views
Hej Mam pytanie - czy uruchomienie na Androidzie opcji szyfrowania pamięci telefonu znacząco wpływa na wydajność i żywotność baterii w Redmi 3s 3/32GB?
Last reply by Findfox, -
- 4 replies
- 1.4k views
Czołem, w związku z brakiem Smart TV i aktualzacji dla odtwarzacza BD coraz częściej mam zagwozdkę jak odtworzyć na TV pobrane filmy i seriale. Czy Redmi 3S z zainstalowanym VLC playerem + jakiś dongle, np chromecast to dobry pomysł? I czy da się podłączyć do telefonu dysk przenośny po USB, czy trzeba korzystać jedynie z karty pamięci + wbudowanej?
Last reply by MaciekV, -
- 2 replies
- 929 views
Hej. To mój pierwszy post. Mam zapewne dla Was "laickie" pytanie. Kilka dni temu kupiłem sobie Xiaomi Redmi 3s. Wersja Android 6.0.1 oraz wersja MIUI Global 7.5 (stabilna). Zrobiłem konto Xiaomi.Podczas czyszczenia zbędnych śmieci zastanawia mnie jeden plik. Po zalogowaniu na konto Xiaomi mam wszystkie elementy wyłączone (ne wiem czy to rozsądne). Z kąd się biorą te reklamy, skoro wszystko zbędne wyłączyłem , aktualizacje automatyczne, synchronizacje itp. Jak się ich pozbyć? Czy to musi zawsze być? Co można z tym zrobić?
Last reply by Kacpersss, -
- 0 replies
- 3.3k views
Podobny temat został zamknięty a chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości. Czy istnieje jakaś możliwość uruchomienia schowka wraz z historią skopiowanych fraz? Widzę tylko opcje "wklej/częste zawroty". Natomiast w przeglądarce - UC Browser - jest taka możliwość i otwiera się cała historia wcześniej skopiowanych słów, co oznacza, że system je przechowuje. Tylko czy można i w jaki sposób się do nich dobrać z poziomu innych aplikacji? Przeglądarka: Inne aplikacje: Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Last reply by Mychemi, -
- 1 follower
- 13 replies
- 2k views
Witam, miesiąc temu kupiłem Redmi 3S od oficjalnego sklepu Allegro za 699zł, a dziś są po 849zł 2/16 Czy cena 699zł to była jakaś promocyjna? Czy stwierdzili, że to dobry telefon i 699zł to było za mało?
Last reply by Winiu89, -
- 7 replies
- 1.1k views
Właśnie dotarł do mnie , Xiaomi Redmi 3s , od razu zabrałem się za ustawienie go pod siebie dzwonki , aktualizacje (właśnie robi się aktualizacja jakaś do MIUI V8.1.1.0.MALMIDI jak by ktoś powiedział co to za room , chinski , eu czy polski byłbym wdzięczny) Ale zauważyłem ,że to wszystko robi się strasznie wolno korzystam z internetu 50 czyli realne 6mb/s , a wszystko pobiera się i tak w ślimaczym tempie około 1 mb na sekunde może nawet mniej około 500kb/s robie coś źle a może jest jakaś opcja ? Do tego jestem w sieci plus czy LTE pokazuje jako 4g ? , też wam tak rozłącza na 3g/4g Na mieście tak skakało
Last reply by Findfox, -
- 5 replies
- 1k views
Przy robieniu zdjęć z użyciem flesza wychodzą białe czyli prześwietlone, nic nie widać. Bez flesza w swietle dziennym robi całkiem fajne fotki. Czy ktoś jeszcze ma taki sam problem ? Jest jakieś rozwiązanie ?
Last reply by mrosi, -
- 21 replies
- 2.5k views
Cześć, ktoś może korzysta z gogli VR? Działa? Nie działa? Chciałbym kupić ale nie za bardzo wiem czy jest sens.
Last reply by DKFeniks, -
- 0 replies
- 603 views
Hej Mam pytanie a właściwie prośbę o pomoc. Dziś niefortunnie wylałem na swój telefon kawę czarną bez dodatków ( mam go w obudowie i nałożone szkło hartowane), niestety okazało się, że 3 dolne klawisze funkcyjne nie działają( w tym miejscu szkło hartowane miało lekkie bąbelki powietrza), pozostała część wyświetlacza działa bez zarzutu. Moje pytanie brzmi czy da się to jakoś odratować ? Czy konieczna będzie wysyłka do serwisu ? Pozdrawiam
Last reply by Rolek88, -
- 16 replies
- 1.9k views
Witam czy miał ktoś do czynienia z Redmi 3S z play-a oferują mi dziwna wersje 2GB ram i 32GB dane co to za wynalazek?
Last reply by Mychemi, -
- 14 replies
- 1.9k views
Posiadam od kilku dni Redmi 3S Pro 32/3 z wersją androida 6.0.1 MMB29M , wersja MIUI 8 Global 6.11.24|Beta. Niestety dziwnie działa ten system - choćby problemy z galerią i brak widzenia swoich zdjęć z pamięci. Do jakiej wersji można zrobić najlepiej downgrade żeby telefon był stabilniejszy, działało wszystko ok i nie beta?
Last reply by quick09, -
- 2 replies
- 977 views
Cześć, jest gdzieś dostępna pełna instrukcja w pdf lub innym? Można prosić linka? Jedno z pytań, bo kilikam i klikam...: gdzie ustawić profile zarządzania baterią? Nie znalazłem. Mam problem z mikrofonem. Podczas rozmowy rozmówca słyszy echo, jakbym jadł kluski, a była przecież sałatka . Podobno działa podwyższenie wartości w engineering mode>Normal mode>Audio>mic. No ale w Redmi 3s po wejściu w engineering mode brak ustawień a nawet testów mikrofonu. Chodzi o zmianę ustawień systemowych. Gdzie to znaleźć?
Last reply by Deggial, -
- 1 follower
- 14 replies
- 2.5k views
Mam wersję Miui 8 Global 6.12.1 | beta. Myślę nad zmianą softu na bardziej stabilny. Co wybrać xiaomi.eu, wersję stable czy zostać przy becie i aktualizacjach co tydzień? Teraz mam między innymi problem z niewyświetlaniem własnych albumów w galerii.
Last reply by wojciech.wilczo, -
- 1 follower
- 18 replies
- 2.5k views
Orientuje się czy nasz model otrzyma API Vulcan z Androidem 7.0? W Galaxy S7 jest i gry wyglądają oszałamiająco, czy może to zależy od procesora, a nasz Snap 430 jest za słaby?
Last reply by meccaryn, -
- 2 replies
- 806 views
Hej Mam pytanie, ponieważ nigdzie w MIUI nie mogę znaleźć takiej opcji - czy dla kontaktu z książki telefonicznej da się przypisać domyślną kartę SIM, z której mają być wykonywane połączenia, wysyłane smsy?
Last reply by olafo, -
- 3 replies
- 951 views
Może ktoś wie i zechce się podzielić swoją wiedzą [emoji3]. Czy na naszych XR3S będzie działać nawigacja w oparciu o Galileo? Czy zależy to tylko od konfiguracji odbiornika GPS, od oprogramowania, czy też znaczenie ma też sam procesor Snapdragon430? A jeśli ma być wsparcie dla Galileo to kiedy? konec@Redmi 3S &Tapatalk
Last reply by konec, -
- 1 reply
- 556 views
Mam pytanie dotyczące playlisty w redmi 3s. Czy można ustalić sobie własną kolejność utworów w playliście?? Z góry dziękuję Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by luki!, -
- 3 replies
- 1k views
Witam Prosze o pomoc kupilem xiaomi redmi 3s. Mam androida 6.0 i miui 7 wersja stabilna. Wszystko jest ładnie po poslku oprocz 2 rzeczy: daty i górnego szybkiego menu z paska. Jak to zmienic? Trzeba wgrac inny rom, miui czy cos innego? Pozdrawiam
Last reply by Deggial, -
- 4 replies
- 1.7k views
Hej Dzisiaj mój Redmi 3s mnie trochę nastraszył - w trakcie przeglądania www na ekranie pojawiły się artefakty - ekran na nic nie reagował. Zresetowałem telefon (długo trzymałem power) i jest wszystko ok. Mam się czegoś zacząć obawiać, czy czasami siętak zdarza (błąd w oprogramowaniu)?
Last reply by rafmik, -
- 5 replies
- 778 views
Witam mój telefon to redmi 3s pro na miui 8.Czy jest możliwość pisania sms-ów w tym tel przy obroconym tel?tzn mam włączony auto obrót ekranu ale przy pisaniu smsów tel się nie obraca i jeszcze jedno czy jest możliwość prowadzenia video rozmowy?
Last reply by FromWP,