Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

witajcie,

zamierzam kupić Redmi 3s i pogodziłem się z tym, że nie obsługuje LTE800, ale po poczytaniu specyfikacji o "Official International Version" 
http://www.geekbuying.com/item/International-Version-Xiaomi-Redmi-3S-2GB-16GB-Smartphone---Dark-Gray-370960.html
mam totalny mętlik w głowie...

Czy jest prawdą, że "Official International Version" obsługuje LTE800, jak jest napisane w opisie sklepu geekbuying.com?
Networking:2G GSM: 850/900/1800/1900MHz
3G WCDMA: 850/900/1900/2100MHz
4G FDD-LTE: 4G: FDD LTE B1/3/4/5/7/8/20 (2100/1800/1700/850/2600/900/800MHz), TDD-LTE B40/B41 (2300/2500MHz)

Czy tylko jest to ściema?

Czy kwestia obsługi LTE800 zależy od wgranego ROMu ?

Jak rozpoznać wersję sprzedawaną przez sklepy w Polsce ?

Będę wdzięczny za pomoc :)

Pozdrawiam

miszaa

Edited by miszaa
Posted

O takiej wersji nie słyszałem, może to jakaś ściema bo napisane że Android 5,1 niby sporo języków, ale polskiego brak i rom też niespotykany, ale wszystko jest możliwe.

Posted
18 minut temu, FromWP napisał:

O takiej wersji nie słyszałem, może to jakaś ściema bo napisane że Android 5,1 niby sporo języków, ale polskiego brak i rom też niespotykany, ale wszystko jest możliwe.

• MIUI 7 based on Android 6.0 OS (Lollipop)

...

Software Overview

The Xiaomi Redmi 3S/3S Pro runs on MIUI 7, which utilizes an Android 5.1.1 Lollipop core.

Android 6.0 =  Marshmallow... 

Pytanie: pomyłka? niewiedza?

czy oszustwo...

Posted
9 minut temu, miszaa napisał:
  • Android 6.0 =  Marshmallow... 

Pytanie: pomyłka? niewiedza?

czy oszustwo...

Może zwykły oszukańczy marketing, okaże się.

Posted (edited)
3 godziny temu, miszaa napisał:

Goldway ma wystawiony "International ROM/OTA", ale nie pisze w opisie o obsludze LTE800...

Wydaje mi się że może być coś na rzeczy, bo na czeskich stronach piszą że sklep xiaomimobile.cz właśnie zaczął sprzedawać model 3S z LTE 800.

ps. Oficjalny sklep Xiaomi w Hong Kongu sprzedaje model z LTE 800 - http://www.mi.com/hk/redmi3s/specs/

Edited by Radius
Posted (edited)

ooo panie :)

myślałem że jeszcze nie ma :)

elegancko. Ja kilka dni temu zacząłem się zastanawiać czy u siebie nie mam przypadkiem 800Mhz. W strasznych krzakach miałem LTE. Gdzie wg mapki orange niby nie powinienem mieć. Macie jakiś pomysł jak to sprawdzić?

Edit: już sobie sprawdziłem. Jest tam współdzielony nadajnik 1800 jednak :)

Edited by bergmen
Posted
13 godzin temu, tpawel napisał:

W Geekbuing za 119 $,nawet w wersji grey więc to ludzka cena:)

Jeżeli nie będzie innej nazwy kodowej jak w przypadku Redmi Note 3 International Global, to można śmiało brać. Najprawdopodobniej będę zamawiał w przeciągu najbliższych dni, to ewentualnie dam znać.

Posted
7 minut temu, Radius napisał:

Jeżeli nie będzie innej nazwy kodowej jak w przypadku Redmi Note 3 International Global, to można śmiało brać. Najprawdopodobniej będę zamawiał w przeciągu najbliższych dni, to ewentualnie dam znać.

Obawiam się że będzie, ten anroid 5.1 i miui7. 0 sugeruje że to inny rom. 

Posted (edited)
15 minut temu, FromWP napisał:

Obawiam się że będzie, ten anroid 5.1 i miui7. 0 sugeruje że to inny rom. 

W tabelce niżej pisze MIUI 7 Android 6.0 OS Lollipop -.- W dodatku w wersji 32 GB opis wygląda na "bardziej poprawny"

Edited by Radius
Posted

Lollipop to android 5. Android 6 to chyba marshmallow. Normalne wersje Redmi3s mają 6 Marshmallow. Nie ma co gdybać wkrótce się okaże. 

• Like 1
Posted

W międzyczasie też sobie znalazłem. Wychodzi na to że trzeba szukać wersji opisanej jako official Global version z ładowarką eu, bez przejściówki. Dzięki

Posted (edited)
3 godziny temu, tpawel napisał:

W międzyczasie też sobie znalazłem. Wychodzi na to że trzeba szukać wersji opisanej jako official Global version z ładowarką eu, bez przejściówki. Dzięki

Aktualnie i tak najlepiej wziąć z geekbuying, normalna gwarancja a nie 6 miesięcy jak w powyższych aukcjach. Niestety Goldway nie będzie miał w najbliższym czasie.

Edited by Radius
Posted
18 minut temu, cincin27 napisał:

Goldway nie ma wersji International z pasmem LTE 800MHz.

Gdzie ja napisałem, że kupiłem wersje międzynarodową?

Posted
Gdzie ja napisałem, że kupiłem wersje międzynarodową?

Nie napisałes że kupiles tylko że po tyle jest, a cała dyskusja toczy się o official Global version więc się nie dziw że kolega prostoeał Twoją wypowiedź.

Posted

Pytanie, czy nie jest tak jak Redmi Note 3 Pro international, gdzie są inne wymiary samego telefonu, więc nie pasują pokrowce, folie, obudowy, ekrany. Przyglądam się tematowi, bo chcę kupić sobie RN3PP, a żonie R3SP.

Posted (edited)

według aukcji na aliexpress GoldWay jak byk napisane, że jest 2mm dłuższy i że mogą nie pasować akcesoria...

[EDIT] Sorry, to dotyczyło Redmi NOTE 3 Pro, a nie Redmi 3S Pro

Edited by emjot
Posted
Dnia 6.09.2016 o 16:43, Radius napisał:

Aktualnie i tak najlepiej wziąć z geekbuying, normalna gwarancja a nie 6 miesięcy jak w powyższych aukcjach. Niestety Goldway nie będzie miał w najbliższym czasie.

Gwarancja nie obejmuje płyty głównej i ekranu.

Posted (edited)
2 godziny temu, chopmaz napisał:

Gwarancja nie obejmuje płyty głównej i ekranu.

Dzięki wielkie, że tego nie zamówiłem. Poczekam na ofertę w innym sklepie.

1 godzinę temu, tpawel napisał:

Czyja?

Geekbuying

Edited by Radius