Barticf Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 W ostatnim czasie strasznie szybko schodzi mi bateria. Aktualnie po 2 dniach używania i włączonym ekranie przez godzine mam tylko 38% baterii. Ma ktoś podobnie ? Zainstalowany FB Lite (ponoć nowy FB zjada dużo baterii ale tu różnicy nie ma) jak i starsza wersja messengera. Da się jakoś sprawdzić co dokładnie zjada tak baterie ?
grathon Posted January 31, 2017 Posted January 31, 2017 (edited) Witam, Tel kupiony w sobotę, 28.01. Aktualizowany do MIUI8. Wersja systemu 6.0.1. Po włączeniu miał 82% naładowania. Telefon doładowałem przez 15 minut, przed jazdą na rowerze. Bałem się że padnie przez 2 godziny jazdy. Poniedziałek/wtorek czas rozmów ok 3-4godzin (gdzie znaleźć licznik rozmów?) I to są moje wyniki. Proszę o ocenę Zasięgi sieci różne, w domu znacznie gorszy, w pracy 800m od BTS Plusa. Co widać po jasnych zielonych polach. Na wykresie widać, że aktualizacja wciągnęła sporo baterii. Więc pewnie dziś bym miał z 18% nie 9% baterii. Niestety nie widać ile GPS zjadł, miałem wyłączony sygnał po wyłączeniu ekranu. Dopiero po powrocie do domu się zorientowałem, ale wyszło fajnie - rekord jazdy rowerem - 14km ze średnią prędkością 166km/h Edited January 31, 2017 by grathon
HappyChetos Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 Wersja MIUI GLOBAL 8.1.1.0(MALMIDI). Wczesniej posiadałem wersje MIUI GLOBAL 8.1 i bateria byka bardziej wytrzymała. Macie jakieś propozycje jak to naprawić ?Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Findfox Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 8 godzin temu, HappyChetos napisał: Wersja MIUI GLOBAL 8.1.1.0(MALMIDI). Wczesniej posiadałem wersje MIUI GLOBAL 8.1 i bateria byka bardziej wytrzymała. Macie jakieś propozycje jak to naprawić ? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Sugeruję używać mniej telefonu wszystko jest w porządku zużycie na poziomie ok
Blom Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 @HappyChetos masz 8,5 godziny, ile byś chciał? 24?
fake4r Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 I jeszcze prawie 30% baterii. Wynik bardzo dobry.
elemm Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 U mnie do początku tego miesiąca zużycie baterii było rewelacyjne. Bateria przy umiarkowanym przeglądaniu internetu na wifi, rozmowach, pisaniu smsów itp. wytrzymywała przykładowo od poniedziałku, do czwartku ( 3 dni 18 godz 53 min) Przez noc zużycia praktycznie nie było, czasami zdarzało się 1%- 3% Czas na włączonym ekranie dobijał do 11 godzin ! To była norma przy każdym ładowaniu. Wszystko się zmieniło, kiedy z początkiem miesiąca zmieniłem numer telefonu, włożyłem nową kartę micro sim. Teraz na obecną chwilę wyniki przedstawiają się następująco: 1 dzień 20 godz. 59 min zostało - 16% baterii Ekran 31 % włączony; 7 godz 11 min Przez noc duże spadki od 10% do 13% Nigdy wcześniej się tak nie zachowywał, nic nie było zmieniane. Wersja android 6.0.1, MIUI Global 8.1. (MALMIDI) Czy realnym jest, że to właśnie nowa karta sim ma taki wpływ na szybsze zużycie baterii ? Pozdrawiam
michaelwaut Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 Ale tylko numer, czy operatora też? Jak nie korzystasz z LTE to ustaw sobie 3g w ustawieniach. U mnie np. LTE w Play to porażka, więc na kij ma mi szukać zasięgu.
elemm Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 2 godziny temu, michaelwaut napisał: Ale tylko numer, czy operatora też? Całkiem nowa karta z orange i nowy numer. Stary operator, to też był orange, karta z 2010 roku, były z nią problemy. 2 godziny temu, michaelwaut napisał: Jak nie korzystasz z LTE to ustaw sobie 3g w ustawieniach. U mnie np. LTE w Play to porażka, więc na kij ma mi szukać zasięgu. Dokładnie chodzi o : <Ustawienia karty sim> <Preferowany typ sieci> ? Miałem ustawione <Preferowane sieci 3G> zmieniłem na <Tylko sieci 2G (oszczędza baterię)> Zobaczymy jakie będą efekty.
Krauza Posted June 16, 2017 Posted June 16, 2017 Jako że mamy wstrzymane aktualizacje trzeba zostać dłużej na jednym romie mam pytanie, jaka jest wersja weekly z najlepszymi osiągami pod kątem baterii?
Findfox Posted June 16, 2017 Posted June 16, 2017 Eh. Trudne pytanie aczkolwiek pod kątem baterii polecam ten rom 6.11.10 ma najlepsze osiągi, na najnowszym romie bateria trzyma również bardzo dobrze. Ale..... jednak lineage os na ten telefon ma nieporównywalnie lepsze osiągi od miui. Wstrzymane ale to tylko na xiaomi.eu więc i analogicznie na china developer. Na miui global jest chyba wszystko normalnie.
penguino Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Redmi 3S wrócił z dwumiesięcznych wojaży po Chinach i zużył 12% baterii w ciągu 8h czuwania. To 36% dziennie. Nigdy więcej Chińskiego badziewia.
kamiljuras1900 Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Redmi 3S wrócił z dwumiesięcznych wojaży po Chinach i zużył 12% baterii w ciągu 8h czuwania. To 36% dziennie. Nigdy więcej Chińskiego badziewia.Niech Zgadne kupowane u Goldwaya? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
giddy92 Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 26 dzień czuwania, przy włączonym trybie samolotowym
Recommended Posts