Dyskusja ogólna
143 topics in this forum
-
- 1 reply
- 1.1k views
Jak wygląda sytuacja z obsługą formatu .dng przez ten telefon. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, i nie potrafię znaleźć aplikacji która pozwoliłaby mi na robienie zdjęć w rawach. Wiem że, zwykły redmi 3 robił rawy, czy s-ka została z tego okrojona, i czy ewentualnie da sie to jakoś softwareowo wymusić?
Last reply by lukasz.8, -
-
- 0 replies
- 509 views
Tak jak w temacie. doszedłem do ręcznego wybierania xposed framework i utknąłem przy wyborze dla procesora więc który wybrać? edycja: wybrałem 64 edycja: wszystko ok, była chwila strachu przy długim starcie na logo MI ale przeskoczyło, ale teraz stoję na tym restart normalny wyrzuca błąd i pisze aby spróbować restart normalny (wtf!), a po restarcie szybkim nic się nie zmienia. w logach nie zauważyłem niczego nienormalnego (ale cóż JA miałbym tam zobaczyć ) edycja: Problem rozwiązany http://forum.xda-developers.com/xposed/unoffici…
Last reply by Miroo.bb, -
- 35 replies
- 2.5k views
Dzień dobry forumowicze, niedawno po kilkuletniej przygodzie ze smartfonami serii Xperia, ostatni odmówił posłuszeństwa 4 dni po okresie obowiązywania gwarancji, postanowiłem się zwrócić w kierunku "Jeśli nie widać różnicy..nie przepłacaj". Mój wybór padł na Redmi 3S. Telefonik kupiłem bez przygód na allegro. Wszystko wydaje się działać znakomicie. No prawie. Nie o to przecież chodzi żeby się tylko przywitać. Przyznam, że temat MIUI jest mi prawie obcy. Dawien dawna bawiłem się w instalowanie custom romów na Motoroli Defy. Później jednak rozwiązania oferowane przez Sony sprawiły, że nie szukałem szczęścia w modyfikacjach i wiele rzeczy przez te 4 lata rozwoju Cu…
Last reply by Miroo.bb, -
- 1 reply
- 526 views
Czy ten smartfon będzie działał bez problemu w sieci Lebara w Szkocji ? Niestety nie wiem jakie pasma są w Szkocji z tąd was się pytam.
Last reply by Blom, -
- 4 replies
- 1.1k views
Witam wszystkich. Z góry prosze o wyrozumiałość dla mojej osoby. To mój pierwszy post na forum, jestem tu nowy, choć od dłuższego czasu przeglądam Wasze forum. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Redmi 3S Official International Version zakupionego na geekbuying.com. http://www.geekbuying.com/item/International-Version-Xiaomi-Redmi-3S-2GB-16GB-Smartphone---Dark-Gray-370960.html Numer modelu: Redmi 3S Wersja Androida: 6.0.1 MMB29M Poziom poprawek zabezpieczeń Androida: 2016-07-01 Wersja MIUI: MIUI Globa 7.5 (stabilna) 7.5.9.0 (MALMIDE) Jestem bardzo zadowolony z global rom i chciałbym na nim pozostać. Zależy mi jednak na roocie. Czytałem w …
Last reply by FromWP, -
- 2 replies
- 522 views
Jestem nowy w świecie Xiaomi i ogólnie aktualizacji oprogramowania w tych że telefonach, jednakże root jest mi dosć trochę potrzeby i tu też parę pytań odnieśnie jego. Telefon dostałem z zainstalowanym MIUI Global, napisałem ten cały wniosek o mozliwość odblokowania bootloadera i się to udało bez większych problemów, aplikacja Minimal ADB and Fastboot pokazuje, że bootloader jest odblokowany. Czytajac wszelkie poradniki jest napisane, że aby zainstalować MIUI Polska trzeba wgrać Chińskiego roma który oblokuje bootloader, no ale skoro mam go odblokowanego, czy mogę to bez problemu zrobić na aktualnym? Drugie pytanie. Zakładajac, że nie muszę wgrywać tego chińskie…
Last reply by extermi111, -
- 7 replies
- 927 views
Witam, właśnie odebrałem Redmi 3S i mam pytanie odnośnie pamięci bo mam dostępne 6,86/16 czy aż tyle zajmuje MIUI 8 Global 6.9.1 Beta? Kolejne pytanie czy pozostać na obecnym systemie czy coś zmieniać?
Last reply by FromWP, -
- 21 replies
- 1.2k views
Witam, posiadam Redmi 3. Kupiłem go z wgranym MIUI Polska w wersji 6.4.21 (rozwojowa). Chcę wgrać jakąś wersję stabilną. Możecie polecić mi, która będzie najlepsza? Wdaje mi się, że wszystko jest odblokowane, ponieważ w opcjach mogę zainstalować aktualizację z Xiaomi.eu, czy z pliku.zip oraz uruchomić recovery. Dodaję w załącznikach zdjęcie. Proszę również o informację czy jak ściągę system w pliku .zip to mogę go zainstalować przez opcję "Zainstaluj aktualizację z pliku .zip" Dzięki za pomoc.
Last reply by gabdziol, -
- 1 reply
- 492 views
witam czy jest możliwość ustawienia telefonu żeby sam się przełączał z karty do netu na domowe wi fi jeśli tak to proszę o info jak to ustawić z góry dziękuję za odpowiedzi
Last reply by bergmen, -
- 0 replies
- 531 views
witam czy redemi 3s można wybudzić tapnięciami w ekran jeśli tak to proszę o info jak je włączyć czy w redemi 3s jest możliwość nagrywania w slow motion jeśli tak to proszę o info jak to włączyć z góry dzięki za odpowiedz
Last reply by bufola, -
Witam. Planuję zakup telefonu Xiaomi Redmi 3S 3/32GB w sklepie Technos-online. Mają w ofercie wgrywanie oprogramowania MIUI Polska, ale płatnie. Czy jest sens płacić za wgrywanie, czy spokojnie poradzę sobie sam? Jest też sklep Xiaomi.com.pl gdzie ceny są niższe, ale czytałem na forum, że są problemy z tym sklepem i nie wiem jak wygląda u nich kwestia oprogramowania?
Last reply by ZduneX25, -
- 14 replies
- 1.8k views
Witam, zastanawiam się nad kupnem redmi 3s lub 3s pro. ale na stronach różnie je opisują i tak na prawdę zgłupiałam i zastanawiam się czy ten redmi 3s pro w ogóle jako taki istnieje. I pytanie gdzie najlepiej kupić? czy na allegro dostanę dobry pordukt [ w sensie oryginalny itd.]? pozdrawiam// kasia
Last reply by Pepso94, -
- 1 reply
- 503 views
Czy ktos posiada owa wersje i czy moglby sie wypowiedziec na temat tego telefonu ?
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 7 replies
- 990 views
Jak to jest z tą pojemnością, mam wersje 16GB, z czego zostaje mi jedynie 12gb na moje bajery. Czytałem już o tym, że system zabiera sobie te 4GB? Trochę sporo no ale ok... Tylko, że teraz patrzę sobie w statystyki pamięci, moje appki i multimedia(czyli nie filmy i mp3?) zajmują 3gb... wchodzę potem w listę zainstalowanych appek i tam mam może 3 gierki po 300mb i jakies 10 innych aplikacji po 50-100mb... to gdzie te 3gb? Czarna magia z tą pojemnością, jakbym wiedział, że to będzie tak wyglądać to bym faktycznie wziął wersje 32gb, ale się nie doinformowałem i taki klops. ps. a karty pamięci nie dołożę bo jak się okazało slot drugiej karty sim to slot na kart…
Last reply by softlight1, -
- 34 replies
- 2.2k views
Dzień dobry wszystkim, Po zakupie telefonu gdzieś na allegro otrzymałem urządzenie z systemem 7.5 o nazwie MELMIDE czy ktoś wie coś o tym ROM'ie? Mam się go bać czy jest w porządku? W wątku o odblokowaniu bootloader'a znalazłem informacje, że nie da się odblokować z wersji "stable", czy to oznacza, że muszę już zostać przy zainstalowanym ROM'ie i nie pozbędę się go? Aktualizacje nie działają. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi,
Last reply by pawelek2086, -
- 11 replies
- 1.7k views
Siemka, od kilku dni jestem posiadaczem redmi 3s, ładowałem go jak narazie chyba 3 razy ładowarką i kablem qualcoma qc. Za każdym razem używałem miernika do pomiaru ilości nateżenia prądu, czasu łądowania itp. i z tego miernika za każdym razem przy łądowaniu od około 10-15% wychodziła pojemność bateri ok. 3000 a nie 4000. Tzn. ładowałem od tych 10 czy 15% i na wskaźniku po nałądowaniu było ok. 2300 mah, troche zamało moim zdaniem. Wiem, że takie mierniki mogą być kiepskiej jakośći, ale sprawdzałem juz na kilku/nastu urządzeniach eletkronicznych i nigdy niebyło różnicy 25% w pojemności baterii. Czy mogłby ktoś zweryfikować u siebie pojemność baterii w R…
Last reply by fake4r, -
- 1 reply
- 2.6k views
Witam, przymierzam się do zakupu xiaomi redmi 3s Jedna z rzeczy która mnie interesuje najbardziej w tym telefonie to aparat a dokładniej jego ustawienia... Z tego co wiem w telefonie w trybie manualnym można ustawić tylko balans bieli oraz wartości ISO co nie jest dobrym rozwiązaniem szczególnie gdy robimy zdjęcia nocą i chcemy je wyostrzyc zwiększając czas otwarcia migawki czyli czas ekspozycji / naświetlania Na szczęście opcje te wprowadzają różne zewnętrzne aplikacje aparatu Np fv-5 camera I teraz pytanie dla was, mógłby ktoś pochwalić się zdjęciami z tego telefonu wykonanymi nocą których tłem będzie głównie oświetlone miasto, jakieś …
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 685 views
Witam, Jutro przyjdzie do mnie Xiaomi Redmi 3s, sprzedawca podaje że zainstalowany jest system Android 5.1 prawdopodobnie na jakimś chińskim roomie. Tutaj mam pytanie, bowiem widziałem że Redmi 3s jest już sprzedawany w androidzie z wersją 6.0 i czy bez obaw mogę go zaktualizować do wersji 6.0, a po jakimś czasie kiedy uzyskam zgodę na odblokowanie bootloadera, wgrać miui? Czy lepiej go nie aktualizować na tym ROMIE, poczekać aż przyjdzie zgoda na odblokowanie, wgrać MIUI, i dopiero potem zaktualizować androida? Czy jest jakaś zależność między jednym a drugim? Jeszcze mam pytanie odnośnie tych romów. Słyszałem że podobno istnieje możliwość dostania t…
Last reply by tpawel,