Dyskusja ogólna
143 topics in this forum
-
- 2 replies
- 1k views
Witam, istnieje jakaś modyfikacja lub apka pozwalająca na nagrywanie w 4k. 13mpx spokojnie wystarcza do nagrywania w 4k.
Last reply by DKFeniks, -
-
- 3 replies
- 2.7k views
Witam gdzie można pobrać aplikacje producenta typu Mi Remote, Internet, Muzyka, Wideo? W Google Play jest tylko MIUI Forum i Mi Fit. A nie chciał bym robić specjalnie resetu, aby je odzyskać
Last reply by Nezumi, -
- 18 replies
- 1.5k views
Witam mam wersje Miui 8 Global i jest jakis problem z ostatnia cotygodniowa aktualizacja,po pierwsze ma 1,5 gb i niby sie pobiera rozpakowuje ale po przejsciu do aktualizowania pasek postepu idzie tylko chwilke i telefon sie restartuje .Wlacza sie ponownie i pisze pobierz ponownie cały rom ,o co z tym moze chodzic.
Last reply by darekkojak, -
- 14 replies
- 1.8k views
Dostałem od kolegi z forum chińską wersję 3s (2016030) a sam posiadam 3s international (2016031) obydwa to czarno szare wersje. Okazuje się że wiele komponentów w tych wersjach się różni. Zdjęcie z hardware info, po lewej international, po prawej china: Nie wiem na ile te różnice są stałe i być może to tylko przypadek, ale np ekran wizualnie jest wyraźnie lepszy w 2016031 czyli international. Inne są płyty główne, moduły: fingerprint, akcelerometru, żyroskopu, alsps i bateria. Ciekawe jak wyglądają komponenty w innych egzemplarzach. Dostałem tą chińską wersję żeby sprawdzić czy da się coś zrobić z problemami z internetem, ale okazuje się że różnice w …
Last reply by FromWP, -
- 2 replies
- 859 views
Hej Mam może głupie pytanie - czy w dualsim mogę mieć dwie karty tego samego operatora? To się jakoś ze sobą gryzie, czy normalnie działa?
Last reply by kamilkosciolek, -
- 3 replies
- 869 views
http://m.telepolis.pl/wiadomosci/-aktualizacja-xiaomi-w-ofercie-na-zyczenie-sieci-play,2,3,37731.html
Last reply by rafmik, -
- 16 replies
- 2.1k views
Witam wszystkich użytkowników szanownego forum! To moja pierwsza wiadomość tutaj! Liczę że łatwiej znajdę tu wielu użytkowników Redmi 3S/Prime niż na innych stronach. Bardzo bym prosił wszystkich to czytających o wykonanie pewnego testu kompasu wbudowanego w Redmi 3S. Wydaje mi się, że znalazłem problem dotyczący wszystkich modeli, ale nie wiem czy występuje on na MIUI7 tak jak na MIUI8. Bardzo bym prosił o to, abyście uruchomili aplikację "Kompas", bądź dowolną inną, która z niego korzysta (np. Google Sky Map), i sprawdzili, czy macie taki efekt: w oświetlonym pomieszczeniu kompas działa płynnie, a ruchy na ekranie są w porządku, natomiast w pomieszc…
Last reply by wtbn, -
- 3 replies
- 835 views
Witam. Chciałbym wgrać to oprogramowanie: http://en.miui.com/thread-432741-1-1.html. Pobrałem paczkę recovery dla Redmi 3S i chciałem zaktualizować przez aktualizatora. Jednak w trakcie sprawdzania paczki wyskoczył błąd, że mogę zainstalować tylko oficjalne oprogramowanie. Więc jakbym mógł wgrać ten system bez utraty danych? Dobrze by było jakby się dało przez MiFlash. Z góry dzięki
Last reply by MiD, -
- 3 replies
- 806 views
Witam. Potrzebuje kabel do ładowania telefonu tylko taki którym będę mógł przesyłać nim dane z komputera na telefon , bo oryginalny mi w ogóle nie działa a mam jakiś za 10 zł to ładuje ale nie wykrywa mi na nim telefonu w komputerze (sprawdzałem także na innym telefonie)
Last reply by lisu7, -
- 8 replies
- 1.4k views
Hej, witajcie na forum, bo to mój pierwszy post i nie lejcie kubła wody, bo od kilku dni czytam forum. Właśnie kupiłem Redmi 3S International w PL. MIUI zaktualizowane przez OTA do 8 w wersji Global Stabile. Czy da się zrobić root bez odblokowania boatloadera? (z odblokowaniem widzę w poradniku). Nie chcę przechodzić na inny ROM - wygoda aktualizacji przez OTA itp. Dlatego pewnie też TWRP nie jest mi wskazane. Próbowałem już przez Kingroot na tel jak i przez PC. Na PC niby robi, ale na końcu pisze, że nic z tego. Da się root na Global Stabile bez BL? Jak? Jeśli trzeba odblokować, to jaki sposób na założenia konta w Xiaomi jest najlepszy - przez komórkę czy …
Last reply by Deggial, -
- 7 replies
- 2.7k views
Cześć, Pisze bo już mi się skończyły pomysły. Kupiłem Redmi 3S 2/16 z Ali od Eternal Team. Odpaliłem go, ściągnął i zainstalował aktualizację do V8.1.1.0.MALMIDI (MIUI8) Po dwóch dniach otrzymałem sms zgodne na odblokowanie bootloader. Ale żeby to zrobić muszę zainstalować wersje DEV (teraz zatrzymuje się na 50%) Nie mogę tego zrobić bo telefon nie chce się uruchomić w trybie download (EDL). Zawsze się restartuje i uruchamia ponownie (pojawia się logo MI) Nie ważne czy odpalam przez komendy w fastboot czy adb reboot edl czy przez oba przyciski VOL Nie wbudowany updater też nie idzie bo nie można weryfikować, próbuje zainstalować miui_HM3SGlo…
Last reply by kargulzgor, -
- 9 replies
- 4.4k views
Witam wszystkich, kupuje nowy telefon i zastanawiam się nad telefonem do 5 cali (nie chcę więcej), myślę o tych dwóch wymienionych, czyli Redmi 3s Pro oraz Redmi 4 Prime. Byłby to mój pierwszy telefon Xiaomi, dlatego wolę uzyskać poradę od Was, stałych użytkowników, który wybrać, a być może w ogóle inny mniej więcej w tym samym koszyku cenowym i dobry?? Poza tym nie ogarniam tych wersji global, international, eu. Co to jest, po co ich tyle, z czym się to wiąże? I pytanie podstawowe, co wybrać aby było polskie prawidłowe menu? Z kupowanie rozumiem najlepiej porównywać na ibuygou, gearbest, geekbuying, goldway. Ale jak jest z gwarancją? Czy mam już jakąś otrz…
Last reply by Andrew2, -
- 2 replies
- 956 views
Kilka dni temu po odblokowaniu ekranów telefonów (Redmi 3S, Official Global Rom), oraz na Redmi 3 (Taki pierwszy miuipolska bez odblokowywania bootloadera) - mojego i żony w tym samym czasie pojawił nam się ekran jakby przeglądarki internetowej z komunikatem o zablokowaniu przez blokadę rodzicielską. Dziś to samo, ale komunikat błędu 404 z google niby. Dziwna przeglądarka - bo nie można nic w niej sprawdzić ani ustawić. Ktoś może wie co to za syf się gdzieś łączy, wysyła cuś i o co w tym może chodzić.? Zgłasza się toto jako com.android.htmlviewer
Last reply by nicrame, -
- 0 replies
- 480 views
Po przywróceniu do ustawień fabrycznych nie mam już 10gb wolnej pamięci a tylko 8,7GB dlaczego tak się dzieje >??
Last reply by Andrew2, -
- 4 replies
- 1.4k views
Mam zamiar kupić Redmi 3s 3/32. Najlepszą ofertę jaką znalazłem jest http://www.geekbuying.com/item/International-Version-Xiaomi-Redmi-3S-3GB-32GB-Smartphone---Dark-Gray-371273.html za $129.99. Zależy mi na gwarancji i uniknięciu VAT. Rozumiem, że w tej wersji net śmiga bez problemu? 1.Jeśli najbardziej opłaca się kupić na geekbuying to jak tu wygląda sytuacja? 2. Jeśli lepiej kupić z innej strony to proszę o jej wskazanie
- 4 replies
- 1.7k views
Witam trochę to dziwne ale telefon nie liczy mi kroków. Czyżby nie posiadał takiej funkcji? Dla przykładu Motorola Moto G 2015 i Samsung Galaxy J5 mi liczą bez problemu. U Was liczy kroki?
- 0 replies
- 661 views
Witajcie. Zakupiłem 3 sztuki Redmi 3S. Dwie z nich (3GB RAM) w PC Project - jest to dystrybucja europejska. Z kolei trzecia (2GB RAM) kupiona w AZE. We wszystkich jest dokładnie ten sam system (MIUI Global8.1/ Stabilna/8.1.1.0 (MALMIDI). Niestety znalazłem jedną, bardzo mnie drażniącą, różnicę. A mianowicie w telefonach z europejskiej dystrybucji jest opcja "Codzienne tapety blokady" w menu ustawiania Tapet. W dystrybucji chińskiej tej opcji nie ma. Wiecie może jak to włączyć? Dodatkowo zauważyłem różnicę w ekranach telefonów - w europejskiej jest cieplejszy i delikatnie wpadający w róż, w chińskiej jest chłodny.
Last reply by domenicos, -
- 5 replies
- 1.2k views
Oryginalna ładowarka do tego modelu jaką dostałem przy zakupie to 5V/2A. Trochę to dziwne, bo QualcomMSM8937 to Snapdragon430, a ten w specyfikacji ma nawet QC3.0 - http://prntscr.com/d9yhhe Wziąłem więc ładowarkę od mi4c (która ma napięcia 5V, 9V oraz 12V), i okazało się że spokojnie 9V/1,5A sobie leci do telefonu Czy ktoś z Was testował ładowarkę QC 3 ? Trzeba zaznaczyć, że ładowanie z wyższym napięciem jest możliwe tylko kiedy telefon jest włączony, więc to pewnie kwestia softu/systemu. To ładowanie jest zdecydowanie szybsze (około 2h od 10-20% do 100%). Ładowanie kiedy telefon jest wyłączony to tylko 5V/0,6A - słabiutko - praktycznie ładow…
Last reply by xelasty, -
- 5 replies
- 973 views
Bardzo proszę o pomoc. Kupiłam nowy telefon Redmi 3 Pro Prime. od sprzedawcy dostalam informacje czy ma mi zrobic kontrole jakosci i czy ma wgrac multi-language i PlayStore "Please leave us message if you want a sealed box. Otherwise we will unseal the box to do "Quality Control" and flash the multi-language ROM! The original box from Xiaomi and Meizu is sealed. It's only with English and without "Play Store"." Ja jestem prostym uzytkownikiem telefonu bez wnikania w zmienianie zawartosci. Troszke poczytalam i zagubilam sie w gaszczu tego wszystkiego. Ale chcialabym miec sprawny, dobry telefon z aktualizacjami. Bardzo prosze o podpowiedz. dziekuje.
Last reply by ZduneX25, -
Czy redmi 3s ma opcje wyświetlania bezprzewodowego, jeśli tak czy można np hbo go transmitowac na tv przez miracast?
Last reply by Deggial, -
- 16 replies
- 2k views
witam CZY JEST NOWSZE MIUI OD 8.0.3.0 MALMIDG
Last reply by hawkwodzu, -
- 5 replies
- 1.5k views
Witam, prosiłbym o kontakt osobę, która posiada zakupiony z polskiej dystrybucji Redmi 3S (LTE800) z sklepu typu morele.net, x-kom. Chciałbym porównać działanie jednego programu (endomondo) na romie Global przed zakupem (teram posiadam Redmi 3S z Miui EU z xiaomi4.you - choć teretycznie, bo żona zarała i nie chce oddać, więc muszę kupić nowy :)) Z góry dziękuję. Pozdr. Wojtek.
Last reply by wmb09, -
- 4 replies
- 1.5k views
Koledzy, chciałem kupić jeszcze jednego Xiaomi 3s pro, normalnie płaciłem cos ponad 140S a tu cena 124S za golda- z opisu wyglada ze wszystko ok, przygladał się ktos tej ofercie?? jesli faktycznie cena az tak spadla kupie jeszcze jedna sztuke, ale boje sie zeby jakas wtopa to nie była, poradzicie? https://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-3S-Pro-Prime-3GB-RAM-32GB-ROM-Mobile-Phone-4100mAh-Fingerprint-ID-Snapdragon/32694754049.html?spm=2114.010208.3.167.uqSK2v&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_10000007_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_10059_10032_10099_10078_10079_10077_10073_10097_10100_10096_1…
Last reply by Blom, -
- 4 replies
- 2.4k views
Cześć, telefon z europejską ładowarką, podobno LTE800 (nie wiem jak to sprawdzić). Soft w wersji tak jak przyszedł - MIUI 7. Po trzech tygodniach używania przestał ładować baterię - po podłączeniu ładowarki telefon daje znać, że jest podpięta, świeci się czerwona dioda, ale bateria stoi cały czas na takim samym poziomie naładowania. Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych - nic się nie zmieniło. Przy wyłączonym telefonie też nie ładuje - pokazuje baterię z przesuwającym się paskiem ładowania ale poziom naładowania stoi cały czas na 11%. Znacie jakiś myk, czy odsyłać na gwarancję?
Last reply by fredek, -
- 1 reply
- 846 views
Po prostu musiałem zrobić taki test telefon jest wspaniały jesli o baterię chodzi
Last reply by hawkwodzu,