Dyskusja ogólna
143 topics in this forum
-
Różnica między romami. Romy nie oficjalne są tworzone przez osoby które posiadają ten sprzęt i robią go pod siebie, czyli zainstalowane jest tylko to co potrzebne jest twórcy do szczęścia, (zazwyczaj te romy są mniejsze szybsze ale to nie jest regułą) są one robione pod twórców i jeżeli używasz czegoś co twórca uznał że mu jest nie potrzebne to będzie to potraktowane po macoszemu i nie będzie do końca przetestowane. Romy nie oficjalne są słabiej testowane bo przez mniejsze grono, ale są prostsze bo mają mniej aplikacji i oprogramowania "czyste" (mniej opcji na popełnienie błędu bo prostrza konstrukcja). Romy oficjalne są robione pod szerokie grono odbiorców dlat…
Last reply by FromWP, -
-
- 6 replies
- 1.8k views
Hejka jestem świeżo upieczonym posiadaczem Redmi 3s, ale nie potrafie ogarnąć paru opcji również nie dałem rady tego znalezć w zakątkach internetu. Pytanie dotyczy bardziej Androida 6 anizeli Redmi 3s, ale nie widziałem lepszego działu. Jezeli istnieje takowy prosze o przeniesienie Wczesniej korzystałem z androida 4 oraz 5 i w nich nie napotkałem problemu z odnalezieniem opcji kodowania znaków w SMS. Chodzi o to, że polskie znaki pożerają wiecej znaków i wtedy jedno słowo potrafi zająć 160 znaków. W lolipopie nazywalo się to kodowanie znaków i zmieniało się z unicode na GSM o ile dobrze pamietam, tutaj takiej opcji nie moge znalezc, czy jedyny ratu…
Last reply by anonimusz, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.6k views
witam ,jak dodac w eksploratorze plikow uprawnienia dla karty sd bo nic np.nie moge usunac z karty.pisze odmowa dostepu
Last reply by gore2kill4, -
- 1 reply
- 675 views
Witam, Używam dual SIM w moim redmi i mam takie pytanie. Czy można przypisać dana kartę SIM do danej grupy ? Żeby automatycznie kontakt wybrany z grupy praca wykonywany był z sim2. Ktos pomoze ? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Last reply by fyme, -
- 16 replies
- 2.1k views
Witam. Na stronie sklepu x-kom pojawiły się dwa akcesoria do zabezpieczenia wyświetlacza, folia mk3 shield i "3mk flexible glass". Ten drugi produkt jest zauważalnie droższy, ale parametry ma nieco lepsze. Proszę o poradę, który zabezpieczy mnie przed typowymi zarysowaniami, a które przed (odpukać) upadkiem. Pytając prościej - co lepiej wybrać? Pozdrowienia.
Last reply by DSLRwalker, -
- 1 follower
- 46 replies
- 5.7k views
Witam właśnie pobiera mi się aktualizacja z tytułu jak myślicie warto instalować. Czy to przeskok z miui 7 do miui 8?
Last reply by DSLRwalker, -
- 20 replies
- 1.5k views
Witam,kupilem telefon redmi3s ale jestem calkiem zielony,jest niby Miui 8 Global rozwojowa 6.716.16 ,to dobrze czy nie.Denerwuje mnie to ze jest duzo nie spolszczone,czy taki kompletny Laik da sobie rade z wgraniem innego romu i czy u mnie bedzie to mozliwe w miare prosty sposob.Zaznacze ze nie mam zadnych aktualizacji a podobna sa co tydzien.Telefon ma załozone konto Xiaomi ale nie znam hasła,jak np.mozna to konto usunac.Bede wdzieczny za konkretne rady. Jak wchodze w kombinacje klawiszy +wol ,power to pojawia mi sie jakies menu ale wiekszosc po Chinsku ale jest tez taki nieudolny fastboot recorwery i cos jeszcze i kupa krzaczków
Last reply by darekkojak, -
- 0 replies
- 685 views
Witam. Jeśli udało się naprawić czułość mikrofonu To pomyślałem że i da się wzmocnić czułość anten do sieci mobilnych WiFi i Bluetooth parametrami w plikach systemowych czy jest to możliwe do wykonania?
Last reply by aero, -
- 1 reply
- 990 views
Właśnie odebrałem od kuriera świeżutki Redmi 3s w wersji 3/32, zamówiony w sklepie pcprojekt. Oznaczenie Product Model: 2016031. W zakładce "informacje o telefonie" jest : Wersja MIUI: MIUI Global 7.5 , 7.5.8.0 (MALMIDE) Aktualizacja dostępna do pobrania to 8.0.30 MALMIDG wersja stabilna 265 mb. Warto ją instalować? Narazie telefon działa śmiga elegancko.
Last reply by cukru, -
- 9 replies
- 1k views
Jak radzicie sobie z zewnętrzną kartą pamięci na redmi 3s z androidem 6? 1) Przeczytałem, że na Marshmallow możliwe jest podłączenie karty jako internal albo external. Wydaje się, że nasze urządzenie tego nie oferuje - jest external. Czy też nie mogłem znaleźć odpowiedniej opcji? 2) filesystem. Wsadziłem najpierw EXT4 (karta 64GB) ale telefon nie wykrył. Formatowanie przez telefon daje FAT32. Czy używacie czegoś innego? 3) praktyczne użycie. Część aplikacji umożliwia zmianę katalogów gdzie mają być trzymane dane. Aby użyć tego z karty SD chciałoby się aby aplikacja mogła tam zapisać. I tu niestety jest problem. Część aplikacji dodaje katalog na karcie po…
Last reply by konec, -
- 4 replies
- 913 views
Hej Koledzy, kupiłem ostatnio Redmi 3S i chińczyk już powoli je do mnie wysyła. Wziąłem wersję "dla mamy" tzn 2/16, dokładnie tą. Na co mam się przygotować po nadejściu przesyłki? Co mam wykonać w pierwszej kolejności. Aktualny soft na telefonie to MIUI 7 Android 6.0 . Czy muszę coś wgrywać nowego? Bawić się w odblokowanie bootloadera? Zależy mi tylko na szybkim i bezpiecznym systemie.
Last reply by kamcz, -
- 1 reply
- 525 views
Witam Czekam na swoje pierwsze 3s i mam pytanie czy będę mógł używać karty prywatnej i służbowej do dzwonienia w tym telefonie, czy drugi slot służy tylko do internetu? Pozdrawiam
Last reply by Blom, -
- 24 replies
- 1.2k views
Witam, zaktualizowałem przed chwila z pliku zip mojego redmi 3s do najnowszej wersji miui, wygladało ze wszystko idzie dobrze jednak po zaktualizowaniu telefon sie wyłączył, mignęło logo xiaomi, telefon zawibrował i nie chce sie włączyć. Ktoś pomoze? teraz jak długo przytrzymam przycisk power dzieje sie to samo, telefon na sekunde pokazuje logo i wibruje i nic dalej sie nie dzieje.
Last reply by reben, -
- 0 replies
- 630 views
Jest jakiś sposób na szybkie wybieranie jednym klawiszem, oprócz wyrzucania skrótów na pulpit. Nie wiem komu przeszkadzało, że usunęli to udogodnienie, najczęściej wybierane numery można w innych telefonach podpisać sobie pod jeden numer (2-9). Mnie tego bardzo tu brakuje.
Last reply by Tommik, -
- 1 reply
- 518 views
mam problem ze zmianą hasła do ukrytych katalogów,plików które zaszyfrowałem.z góry dziękuje za pomoc.
Last reply by redkontakt, -
- 2 replies
- 824 views
Witam ! Posiadam Redmi 3s z dystrybucji X-Kom'u, ale mam pewne problemy. Pierwsza sprawa, to telefon nie pozwala wybrać własnego dźwięku budzika i powiadomień (często dość crashuje w ustawieniach) oraz Equalizer wyłączą się przy aplikacjach np YouTube i czasem potrafi sie wyłączyć z odtwarzaczem. Często używam złącza AUX i dość mnie to denerwuje, w MIUI 8 występuje taki problem ? Jak z aktualizacją telefonów wypuszczonych od X-Kom'u? Bo podobno są z tym problemy, pozdrawiam! EDIT: Również nie dostajecie nowych aktualizacji aplikacji takich jak np. Messenger, Snapchat ?
Last reply by KaszaWspraju, -
- 1 reply
- 1.7k views
witam chcialby zapytac czy ktos wie gdzie u polskiego dostawcy znajde tacke karty sim do xiaomi redmi 3? zalazlem ale tylko chiny wiec i przesylka dlugo trwa prosze o pomoc
Last reply by Lex Luthor, -
- 6 replies
- 1.4k views
Wczoraj kupiłem Redmi 3S i zaczęło mi przeszkadzać, że nie ma powiadomień np. o SMSie, nieodebranych połączeniach, Messengerze na ekranie blokady. Nie chodzi o małe ikonki na pasku u góry, ale na środku ekranu. Proszę o pomoc.
Last reply by juro, -
- 0 replies
- 495 views
Witam. Mam wgrany xioami.eu rozwojowy i nie mogę wgrać automapy. Mam ją na karcie sd może to jest bląd.Na poprzednim romie stable coś tam próbowało się wgrać i startować po czym wyłączało się.
Last reply by zita, -
- 6 replies
- 970 views
Witam. Czy mógłbym prosić o info jaka powinna być rzeczywista pojemność pamięci wewnętrznej w XIAOMI Redmi 3s 3/32gb? Z opisu specyfikacji wynika że powinno to być 32 gb, jednak na moim Rredmi 3S 3/32gb w ustawienia/pamięć pokazuje wartość Razem: 25,75GB, dostępne: 21,47GB. Jakby nie liczyć to brakuje 6GB.
Last reply by Andrew2, -
- 34 replies
- 2.9k views
Planowałem zakup telefonu Redmi 3s w sklepie x-kom ale jak zacząłem czytać o problemach z tym telefonem to naprawdę się waham. Redmi 3 niema tylu problemów ale ma troszeczkę słabsze wnętrzności. Niby Redmi 3 ma snapdragon 61X z Adreno 405 ale to Redmi 3S wypada lepiej we wszystkich benchmarkach, 3s ma snapdragona 430 z lepszym układem graficznym adreno 505. Na forum 3s widzę 800 postów dyskusji a aż 700 z problemami to tak jakby 80% użytkowników tego forum miało problemy z tym telefonem jak to jest w rzeczywistości >? Czytałem że 3s niema wszystkich częstotliwości sieci których używamy w Polsce i to jest ten problem z łącznością Lte jak to dokładnie jest z tymi telefon…
Last reply by Andrew2, -
- 3 replies
- 825 views
Witam mam pytanie jak wygląda sprawa awaryjności tego typu sprzętu , szukam czegoś co będę mógł użytkować spokojnie bez usterek przez 2-3 lata. Jak duża jest szansa wg was że ten smartfon zepsuje się po upływie gwarancji ? . Mam możliwość kupienia tego smartfona z polską gwarancją za 560 zł wersja 2gb/16gb (bez pasma 800 mhz). Jak sprawdzić czy będzie on oryginalny nie naruszając warunków gwarancji (rootowanie, zmiana romu , zdjęcie tylnej obudowy). Jeśli powinienem pisać już w którymś temacie wiadomość to przepraszam za robienie nieporządku . Ale wszedłem na szybko na forum i nie czytałem regulaminu (
Last reply by Blom, -
- 10 replies
- 1.4k views
Da się bez roota usunąć bądź wyłączyć nie potrzebne apki od Google ?
Last reply by tofic, -
- 1 follower
- 6 replies
- 3.4k views
telefon posiada snap dragon 430 który podobno obsługuje szybkie ładowanie, ale czy działa z tym telefonem ?
Last reply by fredek, -
Siema, zastanawiam się mocno nad kupnem tego modelu xiaomi z x komu. Martwi mnie trochę 2gb ramu (na x komie tylko ta wersja jest dostępna). Chciałbym żeby ten telefon mi posłużył jak najdłużej. Prosiłbym o uświadomienie mnie o innych mankamentach tego telefonu, albo skierowanie pod jakiś ciekawy link. Z góry dzięki.
Last reply by dgk,