Amazfit BIP
175 topics in this forum
-
- 21 followers
- 1.3k replies
- 324.4k views
Wątek poświęcony wszelkim modyfikacjom firmware'u Amazfit BIP oraz aplikacji MiFit. Będzie w nim sekcja POBIERZ, w której będą umieszczane najświeższe, stabilne wersje MOD-ów. Na początek link do narzędzie do modyfikacji firmware Amazfit BIP na GitHubie: https://github.com/amazfitbip/tools Nie będę się rozpisywać na jego temat, bo wszelkie potrzebne instrukcje do skryptów są w toolsie. Instrukcja podmiany firmware w Amazfit BIP: "We are not responsible for anything that may happen to your Bip as a result of installing custom FW. You do so at your own risk and take the responsibility upon yourself.…
Last reply by slimak131, -
-
- 20 followers
- 1.1k replies
- 267.3k views
Wątek do umieszczania wszelkich modyfikacji tarcz "bin". Należy umieszczać sprawdzone przez siebie pliki BIN. Obok samego pliku BIN należy umieścić zdjęcie tarczy. Wszelkie modyfikacje danej tarczy (po uwzględnieniu sugestii użytkowników), należy umieszczać w pierwotnym poście edytując go z odpowiednią adnotacją - nie zakładać kolejnych postów. Unikniemy w ten sposób bałaganu. fake4r zasugerował aby nie usuwać poprzednich wersji tarczy, ale umieszczać je w spojlerze - myślę, że to dobry pomysł.
Last reply by aorz, -
- 40 followers
- 6.3k replies
- 1.1m views
Wątek poświęcony wszelkim modyfikacjom firmware'u Amazfit BIP oraz aplikacji MiFit. Będzie w nim sekcja POBIERZ, w której będą umieszczane najświeższe, stabilne wersje MOD-ów. Na początek link do narzędzie do modyfikacji firmware Amazfit BIP na GitHubie: https://github.com/amazfitbip/tools Nie będę się rozpisywać na jego temat, bo wszelkie potrzebne instrukcje do skryptów są w toolsie. Instrukcja podmiany firmware w Amazfit BIP: Spoiler "We are not responsible for anything that may happen to your Bip as a result of installing custom FW. You do so at your own risk and take the responsibility up…
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 0 replies
- 343 views
Czy ktoś z Was już wymieniał baterię w Amazfit BIP A1608 i mógłby polecić gdzie ją kupował?
Last reply by tomurbanowicz, -
- 3 replies
- 4.8k views
Cześć BIP U Pro po podłączeniu do Redmi Note 7 i zezwoleniu na wszystkie dostępy, podczas połączeń przychodzących nie wyświetla danych osoby dzwoniącej ( nazwy i numeru) Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu
Last reply by Kiszka, -
- 1 follower
- 2 replies
- 265 views
Witam. Przesiadłem się że starego BIPa na BIPa S. Czy jest możliwość wgrania tarczy takiej jak miałem w BIPie. Po 4 latach się do niej przyzwyczaiłem.
Last reply by lisek1953, -
- 1 reply
- 272 views
Witam. Muszę wymienić mojego wysłużonego BIPa. Mam go 4 lata i bateria już pada, a do tego nie działa połowa ekranu dotykowego. Co mogę kupić o podobnej funkcjonalności i porównywalnej baterii. Bateria jest dla mnie priorytetem.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 9 replies
- 475 views
Cześć Mam problem z którym borykam się już dłuższą chwilę... Fora przewertowane, wiele plików ściągniętych, niezliczone ilości prób zmiany softu i nic... Może po kolei: - mam amazfita bip s ver chińska A1805 - wersja oprogramowania: FW: 4.1.5.65, HW: 0.22.131.2 (tu jest chyba największy problem - nigdzie nie widnieją tak "wysokie" wersje softu) - gadgetbridge łączy się i przesyła soft (miałem problem z kluczem autoryzacyjnym, ale znalazłem na to sposób - jestem do usług w tym temacie) - zawsze próbuję wgrać plik FW jako pierwszy (niektórych plików FW nie da się wrzucić z powodu; "urządzenie nie gotowe", w akcie desperacji pliki RES też próbow…
Last reply by sudione, -
- 1 follower
- 2 replies
- 833 views
Część, poległem na wgrywaniu tarcz. Miałem zainstalowane kilka aplikacji do wgrywania dodatkowych tarcz, m.in. Amazfit Bip/Lite WatchFaces czy My WatchFace (Free) for Amazfit BIP. Po "wgraniu" tymi programami nowej tarczy mam ją wybrać w aplikacji Zepp ale ona nie widzi tarcz lokalnych tylko swoje z internetu. Jak to ogarnąć? Pozdr. r. Edit. A jak Wy wygrywacie tarcze do zegarka? Edit 2 W sklepie Google, w opiniach pod aplikacją Zepp, użytkownicy zgłaszają, że zablokowano możliwość zmiany tarcz na inne niż z oficjalnego sklepu.
Last reply by meverick, -
- 1 reply
- 246 views
Cześć. Rozważam zakup Amazfit BIP, ale ponieważ dość często zdarzało mi się korzystać ze stopera w innym zegarku to chciałbym wiedzieć czy jest jakaś możliwość podglądu aktualnej godziny kiedy stoper działa. Dopuszczam też wykorzystanie BipOS. U przyjaciela na Amazfit BIP S Lite udało mi się podglądnąć godzinę przy działającym stoperze przez "rozwinięcie" panelu dostępnego przez przeciągnięcie od góry ekranu. Niemniej nie wiem czy na BIP w ogóle można coś takiego zrobić podczas działania stopera, a na dodatek widziałem, że domyślnie - przynajmniej na głównym ekranie - ten "rozwinięty" panel zawiera głównie przycisk od trybu "Nie przeszkadzać" i nie ma tam godzin…
Last reply by Kerreth, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.6k views
Czy miał ktoś taki problem? Zegarek nie reaguje przy próbie sparowania na dotyk. Wg. supportu amafita należy zegarek rozładować i naładować do pełna. Niestety "patent" supportu nic nie daje i mam sobie nie działający zegarek. Jakieś pomysły? Edit: rozkleiłem zegarek i okazało się, że problem był w gnieździe łączącym ekran z bebechami. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Last reply by marcin93, -
- 0 replies
- 279 views
Cześć. Czy ktoś wie jak zmusić MiFit do synchronizacji natychmiastowej treningu. Odświeżam i odświeżam, soft twierdzi, że synchronizuje a trening widać dopiero po kilku godzinach.
Last reply by lotnick, -
- 0 replies
- 260 views
Hej Nie wiem gdzie mam pisać, to napiszę tutaj. Używam mi band 4 i mi fit. Dokupiłem sobie wagę MI i robię sobie pomiary. Drażni mnie to, że w MiFit nie ma widoku miesięcznego treningów, w formie kalendarza, jak ze ściany - ale ok. Dzisiaj pedałowalem rowerem stacjonarnym 1h 30 min, z opaska na ręce. Przed treningiem, wybrałem opcję rower, ale nie ma możliwości wybrania stacjonarny, więc jechałem w miejscu. Aplikacja naliczyła mi 14kcal. Przy bieganiu jest możliwość wybrania, bieżnia czy teren i jest ok. Czy jest jakiś mod, który to zmieni? Jeszcze jedno: mifit pokazuje liczbę spalonych kcal, ale tylko w ćwiczeniach. …
Last reply by gruniu, -
- 0 replies
- 536 views
Cześć wszystkim, mam taki prblem, że nie mogę ponownie podłączyć zegarek amazfit bip s. Zegarek nie był łączony do innych kont, ja jestem pierwszym użytkownikiem zegarka. Jednego dnia ja po prostu rozłączył przez program ten zegarek i po tym wydarzeniu nie mogę niczego z tym zegarkiem zrobić.
Last reply by Barkem, -
- 4 replies
- 645 views
Jak można zresetować zegarek, będąc w takim stanie jak na zdjęciach?
Last reply by Barkem, -
- 0 replies
- 271 views
Cześć, kupiłem BIP S na ali i mam problem z wyświetlaczem. Sprzedawca podał mi link do supportu Amazfita. Czy ktoś z tego korzystał? Może ktoś podzielić się opinią?
Last reply by radziow, -
- 0 replies
- 260 views
Cześć, Co się stało z moim ekranem i czy to jest proces odwracalny? Dwa dni temu miał jeszcze białe poświaty - teraz ma białe plamy!!! Ostatnie zdarzenie jakie miałem kilka dni przed tym to spadł mi na podłogę jak go zakładałem czyli około 1 metra wysokości Nie było na pewno żadnego moczenia zegarka pod prysznicem czy broń Boże pływania.
Last reply by radziow, -
- 12 replies
- 2.5k views
Witam, od niedawna posiadam amazfit bip s (wcześniej miałem zwyklego Bipa). Podczas treningów nie zapisuje danych o wysokości. Również pozycja GPS pod kompasem nie ma rakiej informacji (poprzedni bip sobie z tym radził). Czy to mozliwe ze wersja S nie określa wysokosci czy to raczej jakis błąd?
Last reply by Zolwiki, -
- 0 replies
- 405 views
Witam forumowiczów Bip u pro ma w specyfikacji aktywność żeglarstwo. Czy ktoś z posiadaczy może sprawdzić z jaką częstotliwością (interwały czasowe) zapisuje w tej aktywności trasę gps? Zależy mi aby było to co najmniej 1 raz na sekundę. Dziękuję za informację
Last reply by Amasurfer, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.7k views
Witam Pojawiły się plamki na wyswietlaczu widoczne tylko jak wyświetlacz jest ubrudzony lub jak chuchnę na niego, jak jest czysty to za bardzo tego nie widać w czym jest problem? Plamki jak na foto
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.6k views
Witajcie, Dziś przy próbie odpalenia MiFit'a (wersja 4.0.0 od MrTomi) wyskoczył monit o zalogowanie się. Niestety, próba zalogowania się kończy się błędem Invalid redirect uri Wczoraj wszystko działało prawidłowo, dziś już nie... Próbowałem usuwać dane aplikacji zarówno dla MiFit jak i dla aplikacji Konto Xiaomi, nie pomogło. Proszę o pomoc
Last reply by Netoper, -
BIP się rozkleił 1 2 3
by fake4r- 4 followers
- 71 replies
- 17.1k views
Hej. Dzisiaj zauważyłem że mój bip się rozlkeił. Tak jakby dołem tasiemki wypchały z czasem ekran. Nigdy nie używałem zegarka podczas pływania czy nawet w słonej wodzie. Jedynie nie ściągałem go idąc pod prysznic i przy myciu rąk. Nie był też narażony na nadmiernie złe warunki. Zamówiłem klej t7000 i będę kleił mojego bipa. Kupiłem go w gearbest niecały rok temu za 160zł i nie chce mi się go odsyłać, spróbuję skleić sam. Ktoś mial podobny problem i poradził sobie z tym? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Shahu, -
- 0 replies
- 702 views
Kupiłam wczoraj zegarek Amazfit Bip U Pro. Zegarek działa tylko na aplikacji Zepp. I tu zaczyna się problem. Da się zmienić ustawienie zegarka żeby ekran rozświetlał się po dotknięciu a nie po podniesieniu ręki (w apce tego nie znalazłam). I kolejna sprawa, w ogóle nie przychodzą mi powiadomienia mimo włączenia wszystkich możliwych dostępów w ustawieniach telefonu. Nie mam już pomysłu co z tym zrobić.
Last reply by WerkaMP91, -
- 0 replies
- 387 views
Witam Mój BIP S zawiesił się ekran. Dotyk działa mogę potwierdzić parowanie, wybrać język ale ekran się nie zmienia muszę go zresetować (10 sek boczny przycisk). Zeppo odczytuje wszystkie informacje kroki, puls. Mogę również przez app wywołać wibracje opaski ale żadnej zmiany na ekranie. Czy miał już ktoś taki problem ? Z góry dzięki.
Last reply by Perkun, -
- 1 reply
- 507 views
Witam problem z telefonem redmi 7a świeci się cały czas żółta dioda powiadomień nie da się zadzwonić telefon cały czas się wygasza proszę o pilną pomoc dziękuję i pozdrawiam
Last reply by Netoper,