Amazfit BIP
177 topics in this forum
-
- 4 replies
- 923 views
Witam serdecznie, Pod choinką znalazłem prezent AMAZFIT BIP. Po kilkunastu próbach zarejestrowania się w apce udało się połączyć smarta z telefonem. Po udanej aktualizacji pojawił się język polski (super), lecz.... Niestety nie wszystkie nazwy funkcji wyświetlają się jak np. w Ustawieniach nie ma nazw, podczas wyłączania trybu (robię to na czuja). Załączam zdjęcie oraz link do filmiku na yt. https://youtu.be/TqWStFxhETM Proszę o pomoc i porady.
Last reply by mrosi, -
-
- 1 reply
- 2.9k views
Cześc. Swiateczny prezent :-) amazfit bip. Wszystko śmiga świetnie. Zainstalowalam aplikacje które mi odpowiadaja. Jest tylko jeden problem. Odbieram połączenie zegarkiem- mam jednoczesnie podlaczone sluchawki bezprzewodowe i moj rozmowca slyszy mnie tylko przez moze 5 sekund. Ja go slysze caly czas. To nie problem sluchawek bo jak odbiore telefonem to mozemy przeprowadzic normalna rozmowe. Czy da sie to zmienic. Nie powiem fajne by bylo odbieranie polaczen i rozmowa bez wyciagania telefonu.
Last reply by FromWP, -
- 1 follower
- 5 replies
- 3.5k views
Cześć. Mam od kilku dni BIPa. Korzystam z apki Amazfit ze względu na działający eksport do Stravy. Gdy mam w telefonie ustawiony polski język, to w ustawieniach powiadomień o dzwonieniu nie ma opcji pozwalającej wyświetlenie nazwy kontaktu. Gdy w telefonie zmienię język na angielski i wgra mi się angielski język do opaski, to taka opcja się pojawia i działa. Da się zmusić do działania Amazfit z polskim językiem do wyświetlania dzwoniącej osoby?
Last reply by Shadow2k3, -
- 1 reply
- 5.1k views
Cześć, szybkie pytanie. Czy przez ten lub jakiś inny 'zegarek' xiaomi można rozmawiać jak przez komórkę ? Widziałem kolegę z zegarkiem samsunga i miał taką funkcję. Fajnie by było sparować komórkę tego samego producenta, stąd pytanie czy Xiaomi ma coś takie w ofercie? Dziękuję za pomoc.
Last reply by johnybiu, -
- 2 replies
- 829 views
Witam. Po reinstalacji Mifit i ponownym logowaniu zniknęły mi wszystkie treningi, które rejestrowałem w ciągu roku. Zostały tylko dwa, które zarejestrowane zostały przez telefon z poziomu aplikacji. Pozostałe zsynchronizowane przez zegarek są niewidoczne. Jak można je odzyskać?
Last reply by tool17, -
- 1 follower
- 59 replies
- 12.8k views
Cześć, Przed chwilą dostałem nowy firmware v.1.1.6.30 i mamy język polski! Na tym koniec entuzjazmu... Tłumaczenie jest z czapy... Np. Twarz zegarka... Nacisk długiego przycisku... Do tego nie można zmienić czcionki bo Mi Fit ciągle wrzuca oryginał która jest nieczytelna i wygląda paskudnie. Czy ktoś mógłby dostosować czcionkę od Janusza do nowego firmware? Będę wdzięczny.
Last reply by bembenek, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam! Mam problem, mianowicie mój zegarek zawiesił się i wyświetlał komunikat "Connect app to update", próbowałem poprzez Notify & Fitness zaktualizować go ponownie, ponieważ nie łączył się z aplikacją Mi Fit, niestety coś poszło nie tak. Aktualnie zegarek podświetla się oraz po przeciągnięciu palcem od góry do dołu pokazuje poziom naładowania tj. ilość baterii w procentach i rysunek baterii i to w sumie jedyna reakcja. Czy zegarek jest jeszcze do uratowania, jest jakiś sposób w jaki można przywrócić go do żywych?
Last reply by polujansky, -
- 12 replies
- 2.6k views
Cześć, Szukałem na forum odpowiedzi na kwestie, która mnie bardzo interesuje, ale niestety w żadnym temacie nie ma odpowiedzi . Chce kupić Amzfit Bip, głównie po to aby mierzyć odległości przebiegnięte w czasie gry w piłkę. Zastanawia mnie jak działa wtedy GPS, bo biega się po obszarze ok. 60x20m. Z tego co wiem GPS ma +/- 5-10 m. Obawiam się że przez to dane będą zakłamane bardzo. Czy ktoś ma wiedzę w tym temacie? Bo może lepiej wziąć MiBand, który liczył by dystans z kroków (też lekko zakłamane dane, ale tańszy). Z góry dziękuję za odpowiedź.
Last reply by mszczepa, -
- 8 replies
- 1.5k views
Miałem kilka takich z Allegro po 2zł, właśnie nakleiłem ostatnią, teraz widzę są po 6zł, łatwo się nakleja, ale trwałość jest żadna, szkoda pieniędzy. Znacie jakąś dobrą i trwałą? Wiem, że bez folii zegarek też działa, ale ciągle o coś nim stukam, zwłaszcza na siłowni. Ekran i tak już jest cały porysowany, nie chcę go potłuc.
Last reply by si3wc4, -
- 0 replies
- 826 views
Cześć, na początku nakreślę całą sytuację. BIP-a mam 11 miesięcy, niestety chyba po dosłownie kilkuminutowej kąpieli w morzu rozkleił się ( chociaż nie wiem czy miało to wpływ). Na moje nieszczęście rozkleił się, nie zauważyłem tego poszedłem pod prysznic i zalałem go. BIP działał, chociaż miał pod ekranem widoczne zalanie. Poleżał 3 dni wysechł i normalnie się włączą. Tutaj pojawia się problem, mianowicie rozłączył się z telefonem i nie mogę go w żaden sposób połączyć chociaż w BT w telefonie widać go. Największy problem jest taki, że chciałem go przywrócić do ustawień fabrycznych i zrobić wszystko od nowa, ale po wybraniu w menu…
Last reply by ryba94, -
- 12 replies
- 5.6k views
Witam, mam takie pytania dotyczące baterii w bipie. Czy normalną rzeczą jest : 1) ładowanie tylko do 99%? (podłączony do laptopa na 3h) nie pokazało 100% jak to bywa np przy ładowaniu telefonu, albo ze bateria jest naładowana. 2) przez noc bateria spadła z 99% do 90% (mam włączone tętno co 30 min i analiza snu + bluetooth ) 3) teraz widzę na zegarku ze procenty ładowania spadają od razu o 2% . było 88% i od razu spadli na 86%. 4) 3 godziny treningu z GPS zjadło mi ok 17% baterii 5) factory reset coś da? dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady, pozdrawiam ps zegarek mam jeden dzień, soft bez zmian.
Last reply by witek_77, -
- 2 replies
- 1.1k views
Cześć. Mam pytanie. Wczoraj kupiłem BIP-a. Szukam w sieci i niestety nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Czy po uruchomieniu np Biegania w aplikacji MiFit powinien mi na BIP-ie ruszyć automatycznie trening? Niestety u mnie tak się nie dzieje (na MiBand żony jest taka funkcjonalność). Napiszcie proszę jak jest u was. Bo nie wiem czy mam z tym walczyć czy się przyzwyczaić do obecnej sytuacji
Last reply by magnetic, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1k views
Cześć, w tym tygodniu przyszedł z ali Amazfit Bip . Wgrane orginalny mifit bez żadnej modyfikacji. Podczas przełączania ekranów pojawiają się co jakiś czas artefakty ? Najgorzej jest w zakładce stoper. Po kliknięciu ekran się zamraża. Film poniżej:
Last reply by asffaf, -
- 9 replies
- 2k views
Jestem tuż przed zakupem BIPa. Nie zależy mi w ogóle na funkcjach health/fit tylko na powiadomieniach aplikacji. A głównie na ostrzeżeniach o niskim stanie baterii telefonu. Czy BIP ma taką funkcję?
Last reply by wjarzab, -
- 8 replies
- 2.8k views
Witam. Dostałem taki zegarczek do sprawdzenia który ma pewną wadę. Mianowicie podczas przesuwania palcem po ekranie w celu wyboru opcji z menu zawartość wyświetla się połowicznie. Zostaje cześć starej karty na połowie i część nowej karty na drugiej połowie. Przedstawiam to na fotografii którą dołączyłem do posta. Urządzenie podpiąłem z swoim telefonem po czym Mifit zaktualizował w nim oprogramowanie i przywrócił do ustawień domyślnych. Jak widać bez rezultatu. Proszę o poradę.
Last reply by Pan Arek, -
- 4 replies
- 6.4k views
Witam. Jak u Was wygląda dokładność liczenia kroków w BIPie ? Pytam bo mam dość często rozjazdy BIPa względem telefonu, dochodzące do 2 000 kroków. Dodatkowo dziwna sytuacja z dziś - chodzę w pracy od 2 godzin. Telefon naliczył ponad 2000 kroków, BIP ledwo 72. Do tego liczenie kalorii - wczoraj pieszo zrobiłem prawie 10 km. Telefon naliczył o prawie 2000 kroków więcej. Według BIPa było to około 10 000 kroków. BIP wyliczył również, że spaliłem 240 kalorii a telefon że 700, różnica jak pisałem - 2000 kroków. Od czego są takie rozbieżności ? Czy rodzaj tarczy może wpływać na takie rozbieżności ?
Last reply by damiano78, -
- 1 reply
- 761 views
Hej jestem nowym posiadaczem zegarka. Używam Notify & fitness wgrywałem tylko polską czcionkę. Zauważyłem, że urywa mi tekst smsów i powiadomien. Maksymalnie pokazuje dwa ekrany (przy powiadomieniach). Ten typ tak ma, że nie da się przeczytać całej dłuższej wiadomości czy coś mam źle ustawione w apce ? Szczerze już nie wiem co mogłoby być źle. testowałem też na MI Fit
Last reply by damiano78, -
- 2 replies
- 1.8k views
Witam, nie mam orientacji w nawigacji po forum, przepraszam jeśli umieścilem nowy temat w złym miejscu. Amazfit bip . Zegarek bardzo fajny,lekki, no i ta bateria :O Powiadomienia aplikacji skonfigurowane i przychodzą Problem: Wibracja, z 8 sekund na ekranie i powiadomienie znika. Brak na ekranie informacji że przyszło powiadomienie (mogę je odczytać na zegarku robiąc gest "od dołu") Oczekuję że powiadomienie lub informacja o powiadomieniu będzie obecne cały czas na ekranie. Smartwatcha kupiłem dla odbierania wiadomości żebym nie musiał co chwila wyciągać telefonu. W Pebble tak mam, wszystko działa, wiadomość utrzymuje …
Last reply by Roberto1324, -
- 3 followers
- 93 replies
- 14k views
Pierwotnie post powstał w innym wątku, który jeden z moderatorów wrzucił do kosza.... Nie dyskutuje się z moderatorami, więc ja nie będę, zadałem sobie jednak trochę trudu, by zrobić garść testów, więc może komuś informacje się przydadzą: Zaobserwowałem dziwną przypadłość firmware'u GPS w wersji 15974,e61dd16,126 (zawarty w wersji 1.1.5.04 firmware'u dla BIPa) - która nie występowała w poprzedniej wersji oprogramowania GPS. Na załączonych zrzutach widać, że początek treningu (w czasie bezpośrednio po uzyskaniu FIXa) jest mocno niestabilny (powoduje to zawyżenie ilości przebiegniętych km i tempa treningu). W przypadku załączonych obrazków zarejestrowana trasa j…
Last reply by lisek1953, -
- 1 reply
- 1.1k views
Cześć koledzy i koleżanki. Wczoraj spotkała mnie dziwna sytuacja z moim Amazfit BIP. 1 marca kupiłem go w polskiej dystrybucji. Od początku korzystałem z programu Notify & Fitness for Amazfit. Nigdy nie miałem z zegarkiem żadnych problemów. Wczoraj rano zegarek pokazał datę 12 października i o dwie godziny do przodu. Nie łączył się z telefonem, nie dało się go powiązać ponownie. Zainstalowałem nawet oryginalną aplikację Mi Fit, ale ona też nie wyszukiwała zegarka. Pomyślałem, że wyłączę go i włączę ponownie. Po tym zabiegu zegarek przestał dawać oznaki życia. Nie reaguje na dłuższe przytrzymywanie przycisku, po podłączeniu do ładowarki też nic się nie dzieje. Mogę coś…
Last reply by hansolek1, -
- 0 replies
- 1.6k views
Dzień dobry , Dopadł mnie problem z BIPem . W środę rano zobaczyłem widok jak na zdjęciu .Zegarek nie reaguje na próby aktualizacji ( niezależnie czy próbuję przez oryginalnego MI Fita czy też przez wersje forumowe ) . Gdy robię to przez oryginalnego Mi Fit-a aplikacja pokazuje ,że widzi zegarek ale nie udaje się go sparować z telefonem - żeby było ciekawiej liczy kroki i pokazuje je w MiFit. Zgodnie z tym co czytałem na forum oryginalna apka powinna naprawić powstałe błędy - niestety u mnie to nie działa. Próbowałem również wgrać fw przez GB - telefon łączy się z zegarkiem i podejmuje próbę aktualizację . Niestety kończy się to fiaskiem i komunikatem "problem z…
Last reply by maniek1, -
- 8 replies
- 1.5k views
Witam, nie mogę potwierdzić parowania na Amazfit BIP z telefonem, próbowałem na 3 telefonach sytuacja ciągle ta sama, aplikacja Mi Fit wybudza ekran BIPa, klikam na zielone pole i nic!!!, korzystałem też z Gadgetbridge to samo, jest to zegarek wyciągnięty prosto z pudełka wcześniej nie parowany, resetowałem telefon, w ustawieniach bluetooth robiłem unpair, telefony i aplikacje widzą BIPa ale jego ekran nie działa nie mam już pomysłów i sił na niego, jeżeli ktoś może pomóc będę wdzięczny
Last reply by Pan Arek, -
- 2 replies
- 1.5k views
Ostatnio aplikacja wysyła mi na zegarek kilka powiadomień w ciągu minuty, prawie co minutę, z nagłówkiem 'custom vibration', mimo braku powiadomień w telefonie. Mam zainstalowany zarówno tą aplikację jak i mifit. Przejrzałam ustawienia i nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Miał ktoś taki problem i go rozwiązał? Będę bardzo wdzięczna za pomoc, bo w takiej sytuacji jestem zmuszona zrezygnować z powiadomień, żeby uniknąć notorycznego wibrowania. Pozdrawiam
Last reply by Koszatek, -
- 1 follower
- 23 replies
- 15.6k views
Dzień dobry, Tekst w Amazefit BIP w powiadomieniach i ustawieniach jest zbyt mały. Da się tam zmienić lub pogrubić font? Będę wdzięczny za pomoc.
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 858 views
Cześć. Przymierzam się do zakupu AmazfitBip, mam Iphona X. Opinie ma świetne, ale cały czas widzę gdzieś tematy (między innymi na tym forum), że są jakieś problemy z łącznością z aplikacją Mi Fit czy Amazfit Watch (choć stawiam, że ta 1 jest barzdiej odpowiednia dla tego zegarka). Opinie też w Appstorze dla tej apki są no, niezbyt zachęcająca bo mają 2.6 i cały czas ktoś tam piszę o jakiejś łączności, że aplikacja nie liczy kroków, problem z danymi. Może mi ktoś powiedziec czy ten zegarek jest odpowiedni dla tego telefonu? Byłbym bardzo wdzięczny.
Last reply by must1,