Amazfit BIP
177 topics in this forum
-
- 0 replies
- 1.6k views
Kupiłam wczoraj zegarek Amazfit Bip U Pro. Zegarek działa tylko na aplikacji Zepp. I tu zaczyna się problem. Da się zmienić ustawienie zegarka żeby ekran rozświetlał się po dotknięciu a nie po podniesieniu ręki (w apce tego nie znalazłam). I kolejna sprawa, w ogóle nie przychodzą mi powiadomienia mimo włączenia wszystkich możliwych dostępów w ustawieniach telefonu. Nie mam już pomysłu co z tym zrobić.
Last reply by WerkaMP91, -
-
- 0 replies
- 540 views
Witam Mój BIP S zawiesił się ekran. Dotyk działa mogę potwierdzić parowanie, wybrać język ale ekran się nie zmienia muszę go zresetować (10 sek boczny przycisk). Zeppo odczytuje wszystkie informacje kroki, puls. Mogę również przez app wywołać wibracje opaski ale żadnej zmiany na ekranie. Czy miał już ktoś taki problem ? Z góry dzięki.
Last reply by Perkun, -
- 1 reply
- 673 views
Witam problem z telefonem redmi 7a świeci się cały czas żółta dioda powiadomień nie da się zadzwonić telefon cały czas się wygasza proszę o pilną pomoc dziękuję i pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 486 views
Witam. Korzystam z modowanego bipa (bip OS 0.5.3). Sprawa dotyczy jazdy na rowerze z samym zegarkiem, niesparowanym z telefonem. Otóż jadac na rowerze ktorys raz z kolei zdarzylo sie, ze zegarek liczy czas treningu, az do jego umyslnego zatrzymania, natomiast przestaje liczyc kilometry (dzis np urwal po 12 km i slad na trasie sie skonczyl). Przez to zaburzane sa wyniki sredniej prędkości i oczywiscie sama trasa. Co moze byc przyczyna takiego samoistnie zachodzącego procesu? Wgrac jakies pliki na nowo? W telefonie treningi sa synchronizowane ze zmodowanym mifit i chcialbym, by tak pozostalo..
Last reply by Neverbf, -
- 1 follower
- 0 replies
- 573 views
Hej, od przeszło roku używam BIPa (głównie do powiadomień, czasem rejestracja aktywności bezpośrednio na nadgarstku) i chyba się polubiliśmy. Ostatnio wpadłem na pomyśl zastosowania dyskretnego budzika (wibracje) z opaski zamiast z (dźwięk) telefonu. Ustawiłem próbnie "za kilka minut" i zadziałało OK. Ale kiedy ustawiłem wieczorem, żeby obudził rano... już nie obudziło. Jakie moje było zdziwienie, kiedy zobaczyłem, że nie ma w ogóle tego ustawienia z wieczora. Spróbowałem jeszcze raz: - ustawienie budzika w apce MiFit, - synchronizacja, - widać ustawiony budzik w opasce, - wszystko wygląda OK (budzik w opasce ma status "ustawiony"). Po pewnym czasie (nie sp…
Last reply by pedros_ole, -
- 2 replies
- 641 views
Witam forumowiczów Mam Bipa S. Dedykowana apka do niego to Zepp. Jest osiągalna w Google Play. Niestety kilka tygodni temu przestała eksportować pliki tras (GPX). Zainstalowałem Zeppa w starszym tablecie z Androidem 6 i okazało się, że Zepp działa tam prawidłowo, czyli generuje pliki tras GPX. Wnioskuję, że nowe wersje androida "upośledzają" niektóre aplikacje (chińskie?). Zepp mam w najnowszej wersji. Czy to wina nienadążających za Androidem aktualizacji Zeppa, czy celowa "robota" Googla? Czy będziemy musieli się zdecydować na chińskie albo amerykańskie bo sprzęt stanie się bezużyteczny?
Last reply by Adam Błażejewski, -
Witam, Mam problem ze zmianą tarczy zegara w Amazfit Bip S Lite. Wchodząc w aplikacji Zepp w ustawienia tarczy pokazuje mi się ich kilkanaście, lecz żadnej nie mogę wybrać. Podpowie ktoś co robię nie tak?
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 483 views
"Amazfit bip u" mam problem ze sterowaniem aplikacją do odtwarzania muzyki Mi Music. Po odinstalowaniu wszystkich aktualizacji Mi Music, wszystko działa, najnowsza wersja niestety nie. Ma ktoś podobnie? Smartfon to redmi note 9pro. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by rafi243, -
- 0 replies
- 851 views
Witam, Kupiłem zegarek Amazfit Bip U Pro i zauważyłem, że błędnie zlicza kroki. Korzystam z aplikacji Zepp. W porównaniu do miband 4 które również posiadam, to bip pokazuje około 2 razy mniej kroków. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i jego rozwiązaniem?
Last reply by arekbeben, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.5k views
Witam, z jakimi aplikacjami współpracuje "amazfit bip u" prócz dedykowanej ZEPP?? I co mógłbym zrobić, żeby w powiadomieniach aplikacji nie było "krzaków" czyli kwadracików i znaków zapytania? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by ZduneX25, -
- 1 reply
- 655 views
Cześć wam. Od jakiegoś czasu pojawiły mi się takie oto martwe piksele na ekranie. Są nawet na wyłączonym zegarku. Wie ktoś, czy jest możliwość zrobienia coś z tym fantem? Oczywiście zegarek już po gwarancji.
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 501 views
Po sparowaniu zegarka amazfit bip s z telefonem internet w nim osłabia się o ok. 50%. Czy każdy użytkownik tego zegarka tak ma? Czy da się to naprawić?
Last reply by m0nst3r, -
- 0 replies
- 689 views
CZy w modelu BIP S mogę podmienić czcionkę na bardziej czytelną i większą w języku polskim? (mam problemy ze wzrokiem). Czy wówczas tutoriale dotyczące modelu BIP i BIP S są takie same? Na tą chwilę jakie jest najszybsze rozwiażanie (używam oryginalnej aplikacji dla bip s.
Last reply by zagrobelny, -
- 2 replies
- 1.6k views
witam, Mam problem z moim bip s. Pomimo wyłączenia pomiaru pulsu w aplikacji zegarek ciągle mierzy puls. Jak to wyłączyć?
- 0 replies
- 899 views
Witajcie, potrzebuję Waszej wiedzy praktycznej. Chciałbym przesiąść się na amafit BIPS, jestem ciekaw Waszych odpowiedzi dotyczącego funkcjonalności kilku rzeczy, proszę uprzejmie o odpowiedź: 1. Czy gps w zegarku w treningach na zewnątrz (bieganie, spacer) można wylaczyć i korzystać z gps telefonu jak w opasce mi band 4? Czy ten gps jest włączalny/wyłączalny na życzenie? 2. Czy jest dostępna aktywność: triathlon w postaci 3 stref: pływanie, jazda na rowerze i bieganie? 3. Mam problemy ze wzrokiem: czy czcionka sms i innych powiadomień (treść) jest tak samo mała (wielkość) jak na opasce mi band 4? Często bez okularów nie byłem w stanie odczytać treści sms …
- 0 replies
- 572 views
Dzień dobry, Mój amazfit bip s przerywa mierzenie tętna w ciągu dnia jak na załączonych screenach. Przez noc pomiar jest ok. Ostatni raz, kiedy jest to mierzone "ciągiem" to 21.07. Od tej pory mam takie przerwywane wykresy. Nie umiem doszukać się przyczyny tego problemu. Nie jest to na pewno źle zapięta opaska zegarka, bo sprawdzałam zapinając luźniej, mocniej, wyżej, nizej, nic to nie dało. Miał ktoś podobny problem?
Last reply by izuza, -
- 0 replies
- 723 views
Witam mam pytanie czy w Bib S jest opcja w mi fit przypomnienie o rozłączeniu i czy działa
Last reply by joix1`, -
- 24 replies
- 9.2k views
Witam jak ustawić w amazfit bip s aby ekran ciągle nie był wybudzony a reagował dopiero po kliknięciu fizycznego guzika bądź ruchu nadgarstkiem. Nie wiem jak to zrobić bowiem u mnie ekran jest ciągle widoczny i przez to muszę ładować zegarek średnio co 10/12 dni a nie jak niektórym trzyma 30/40 dni.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 655 views
Zegarek mam już 2 i pół roku i w tym czasie GPS działał w porządku - raz szybciej łapał sygnał, raz wolniej. Jakieś 3-4 miesiące temu nagle przestał działać. Zatrzymuje się na komunikacie szukania sygnału i koniec. Bezskutecznie zegarek łączył się z Mi Fit w celu pobranie aktualizacji gpsa - pojawiała się plansza aktualizacji, gdzie po 10 minutach proces ten nie kończył się powodzeniem. Wczoraj po raz kolejny przywróciłem ustawienia fabryczne, ponownie zainstalowałem mi fit i sparowałem - eureka! Telefon zassał gps, a-gps i jak już witałem się z gąską to okazało się, że zegarek dalej nie łapie gpsa, ani po minucie ani po 30. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?.
Last reply by desperado18z, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam forumowiczów Proszę użytkowników BIPa S o informację z jaką częstotliwością zapisywana jest pozycja GPS w trybie pływanie na otwartej przestrzeni? Czy zapis jest co sekundę (prawdopodobnie maksymalna częstotliwość tego zegarka) czy rzadziej? pozdrawiam
Last reply by Śniady, -
- 0 replies
- 647 views
Mój amazfit nieustannie się rozłącza. Co kilak minut słyszę wibrację i info o rozłączniu. Odparowywałem zegarek, próbowałem factory reset, odinstalowywałem aplikację mi fit nic nie pomogło. Jakieś pomysły?
Last reply by Vrednysalsa, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam od dnia wczorajszego mam zegarek Amazfit Bip S no i mam mały problem. Jak w aplikacji Amazfit ustawić aby zegarek wyświetlał powiadomienia z innych aplikacji prócz telefon i wiadomości. Chodzi o tą całą resztę typu gmail, messenger itp. Mam a alertach aplikacji zaznaczone potrzebne mi aplikację a mimo to nie dostaję żadnych powiadomień na zegarku właśnie z tych innych aplikacji.
Last reply by Lopez1986, -
- 0 replies
- 601 views
Cześć, mam pytanie do posiadaczy iOS używających WhatsApp. Czy na Amazfit BIP S widać nazwę kto aktualnie dzwoni (tel./Video rozmowa)? u mnie nie ma takiej informacji - może mam coś źle w ustawieniach bo wiadomości tekstowe widać..
Last reply by marek1225, -
- 11 replies
- 6.6k views
Dzień dobry, czy ktoś orientuje się jak połączyć Amazfit bip S z aplikacją Mi Fit ? Sprzedawca zapewniał mnie, że jest taka możliwość jednak w opcjach Mi Fit: Profil > + Dodaj urządzenie > Zegarek, niestety nie ma Amazfit bip S pozdrawiam
Last reply by witek_77, -
- 1 reply
- 739 views
Witam. Poszukuję ładowarki do modelu A1821. Ktoś ma może linka do sklepu lub orientuje się, czy pasuje ładowarka od modelu starszego, tj. Amazfit Bip ?
Last reply by Netoper,