Amazfit BIP
177 topics in this forum
-
- 0 replies
- 726 views
Witam. Czy jest jakiś sposób na zwiększenie ilości wyświetlanego tekstu w powiadomieniach, lub zwiększenie ilości stron powiadomień? Domyślnie tekst jest u mnie wyświetlany z jednego powiadomienia na dwóch stronach. Czy da się jakoś zwiększyć ten limit?
Last reply by Gieraaa, -
-
- 2 replies
- 1.7k views
Witam serdecznie. Od dwóch godzin szukam rozwiązania i nic nie znalazłem. Otóż przesiadłem się z androida na ios i i Bip działa, tylko mega denerwuje mnie brak polskich znaków. W Andku miałem apkę N&F z opcją oczyść tekst, co prawda nie było ogonków ale nie pojawiały się znaki zapytania. Czy w iOS jest możliwość żeby w powiadomieniach na BIP były wyświetlane litery bez znaków zapytania ? Pozdrawiam MAcky
Last reply by puls, -
- 0 replies
- 642 views
Witam, czy jest możliwość stworzenia przez kogoś z forum takiej tarczy tylko, że z polskimi lub angielskimi skrótami dnia tygodnia i usunięciem znaku C przy temperaturze? Tarcza była dostępna w aplikacji MiFit. Załączam zdjęcie oryginalnej tarczy. Za pomoc dziękuję.
Last reply by Mikołaj7, -
- 1 reply
- 1.3k views
Dzień dobry, Jestem nowym posiadaczem Bipa. Podniosłem wersję FW Aplikacją xiaomi do najnowszej ale chciałem mieć polski język więc doinstalowałem wszystko wg instrukcji. O ile język polski, napisy i całość śmiga to po uruchomieniu aplikacji od MrTomi cały czas próbuje doinstalować GPS i na tej czynności się wykrzacza Próbowałem następujących wersji: MrTomi-3.5.9-PL.apk MrTomi-3.5.9-PL2.apk MrTomi-3.5.8-PL.apk Nawet zrobilem downgrade do 1.1.14 bodaj (3.3.1) przez gadgetbridge ale orginalna apka Xiaomi (ze sklepu) nie robi OTA do najnowszej. Jeżeli FW wrzucę ręcznie (nawet GPS odpakowany z danej apk z MrTomi) To próbuje aktualiz…
Last reply by baseband5, -
- 1 reply
- 1.6k views
Witam Użytkuje amazfit bip od kilku dni i mam problem. Pierwszy trening na rowerze tętno 120-160. Kolejne już gorzej. Np jechałem i cały czas max 80. Zrestartowalem telefon i zegarek zaczęło się tętno 130+ i tak do konca. Wczoraj i dzisiaj po 2h na rowerze i tętno max 85. Restarty, mocne/lekkie zaciskanie paska nie pomogły. Zdarza się że czasem pokaże wyższe tętno np jak się zatrzymam i wskakuje na 115 a później znów 80. Kupiłem to aby kontrolować tętno. Po pierwszym treningu byłem mega zadowolony a teraz jest dramat... Mogę prosić o pomoc? Korzystam z mi fit i amazfit tools. Używałem również motory fitness for am…
Last reply by walek75, -
- 3 replies
- 1.1k views
Ktoś ma pomysł co się stało z zegarkiem? Nawet nie można go wyłączyć.
Last reply by mlodasty, -
- 3 replies
- 1.3k views
Nie wiem jak to wywołać, ale ostatnio w sposób "magiczny" na jednym z moich BIPów, po podłączeniu do stacji dokującej pojawiło sie to co na poniższych obrazkach:
Last reply by walek75, -
- 0 replies
- 992 views
Witam Posiadam amazfit bip i mam problem ze sparowaniem z huawei 8 lite i samsung 7 (czytalem inne tematy i wydaje mi się, że już wszystkie rzeczy zrobiłem jakie znalazłem na forum). Pierwsze parowanie zostało wykonane na samsungu 8, automatyczna aktualizacja z mufit przeszła bez problemu i na s8 wszystko działało (nie instalowałem żadnych rzeczy typu mody, czcionki, spolszczenia, czysta aktualizacja). Później po odłączeniu od s8 (bluetooth i sparowanego amazfit) odinstalowaniu mufit, wogóle nie chce się sparować z huawei 8 lite jak i s7. Próbowałem resetować telefony, bt, włączać wyłączać i nic, nawet przywróciłem amazfit do ustawień fabrycznych i cały czas pokazuje…
Last reply by marchr, -
- 0 replies
- 801 views
Witam forumowiczów Bip pokazuje (z zakończonej trasy) przykładowo - Vmax 41km/godz. Plik GPX tej trasy otwarty w GPXviewer - Vmax 46km/h. To duża różnica. Czy wiadomo jak mierzy Vmax zegarek Bip? Na jakim odcinku, przez jaki czas itd.? Czy gdzieś można znaleźć takie informacje? pozdrawiam
Last reply by Amasurfer, -
- 5 replies
- 6.5k views
Witam, mam problem z Azamfit BIP. Dzisiaj mój telefon sam z siebie zrobił sobie hard reset. Oczywiście wszystkie apki i ustawienia usunęło. Zegarek nie został rozparowany z Mi Fit i teraz nie mogę się z Mi Fit nowym połączyć. Nie bardzo mogę też zrestartować zegarka z dwóch powodów. Przycisk jest ustawiony na aktywność, a ustawienia z menu po aktualizacji zniknęły, a pojawiło się aliPay. Czy jest jakaś możliwość zrestartowania zegarka czy przywrócenie ustawień fabrycznych z poziomu PCta ? Czy w ogóle istnieje jakiś sposób na ponowne połączenie go z telefonem ?
Last reply by MacieQS, -
- 2 replies
- 1.4k views
Cześć, Mam bipa od dawna i nigdy nie miałem problemów z zapisywaniem treningów ani krótkich ani długich. Po aktualizacji, gdzie w końcu dostałem język angielski zamiast chińskiego, zabrano mi chyba w zamian możliwość zapisywania treningu krótkiego. Wyszło mi 1.94km i niestety wg zegarka nie warto tego zapisywać i tego nie robi. Da się to jakoś zmienić czy zegarek po aktualizacji jest tylko dla maratończyków? Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Last reply by dariog, -
- 2 replies
- 895 views
Witam. Mam od wczoraj zegarek Amazfit Bip, wgrałem polski FW przez GadgetBridge. Chciałem, aby informacja o tym kto dzwoni była wyświetlana, przeczytałem, że wystarczy zainstalować MrTomi. Niestety po zainstalowaniu nie mogę sparować zegarka z telefonem. Co mogę w tym przypadku zrobić?
Last reply by RobiS, -
- 23 replies
- 12.9k views
Dzień dobry wszystkim, Czy jest możliwe w Amazfit BIP rejestrowanie treningu gimnastycznego (areobik/CrossFit) tak jak robiłem to w BAND 3? Nie ma takiej Aktywności w menu treningu, czy zna ktoś jakieś rozwiązanie? Próbowałem ustawić trening na "bieżnia" co oczywiście nie zadziałało gdyż zliczył tylko 56 kalorii Band 3 robił to idealnie po wyborze profilu "Cwiczenia", kalorii było zwykle ok 600 i wszystkie dane były OK Kurcze, zachciało mi się wymienić żonie BAND3 na wyższy model i mam teraz kłopot, Band 3 już podarowany w rodzinie Pozdrawiam - Jacek
Last reply by bembenek, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.1k views
Witam Jak odebrać mejla w amazfit bip?
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 3 replies
- 991 views
Witam! Niedawno nabyłam zegarek Amazfit Bip, ale niestety na zegarku nie wyświetlają się ustawienia w dodatku aplikacja Mi Fit nie wyszukuje mojego zegarka i muszę go zresetować...tylko bez ustawień to raczej niemożliwe jeśli ktokolwiek jest obeznany bardziej w tym temacie proszę o pomoc.
Last reply by ZduneX25, -
- 8 replies
- 2.1k views
Jak w temacie.
Last reply by BJJfigter, -
- 2 replies
- 1k views
Cześć, czy komuś z was działa idle alert/ alarm bezczynności w Amazfit Bip? U mnie zarówno w aplikacji Mi Fit jak i Notify są włączone opcje alarmu, ale zegarek w statusie uparcie pokazuje 0 godzin sesji bezczynności. W Garminie ta opcja działała jak należy, tutaj niestety mimo 8 godzin za biurkiem echo. Ktoś wie czy to działa?
Last reply by szydel7, -
- 1 reply
- 1.4k views
Nie znalazłem osobnego wątku, więc postanowiłem rzeczony założyć. Otóż nosiłem się z zamiarem Amazfita BIP 1 albo Pace ale ten pierwszy nie ma funkcji odtwarzania muzyki bez konieczności noszenia telefonu, a drugi ma spore problemy z baterią. Znalazłem na necie informacje, że BIP 2 być może (nie ma oficjalnych danych) będzie miał możliwość odtwarzania muzyki. Czy jesteście w stanie potwierdzić tę informację? Jak sądzicie - warto wstrzymać się z zakupem do czasu premiery nowej generacji BIPa ? Pozdrawiam
Last reply by Pan Arek, -
- 7 replies
- 3.1k views
Witam po ostatniej aktualizacji aplikacji mifit nie wiem czy to coś ma wspólnego, ale nie mam opcji ustawienia na zegarku. Jak to naprawić? Prosiłbym o pomoc
Last reply by Mirekk, -
- 6 replies
- 11.9k views
Zegarek Amazfit Bip mam od wczoraj. Dostałam go na wigilie. Przez noc go ładowałam i gdy następnego dnia chciałam go wyciągnąć zegarek zawiesił się na "statusie". Próbowałam go wyłączyć lecz nic nie działa. Trzeba go rozładować?
Last reply by szadoky, -
- 17 replies
- 5.1k views
Mój temat o pulsometrze tego zegarka przeniesiono do kosza, z uwagi na niby mało wartościową treść, ale obiecałem wrzucić porównanie wartości pulsometru tego zegarka i pasa na piersi Geonaute HR. Ćwiczenia rozciągające i aerobic, tu wyniki z pasa, aplikacja Pulsometr RR https://play.google.com/store/apps/details?id=com.beetlesoft.pulsometer Tętno koło 130-140, skoki do 160. Tutaj wyniki z zabawki AmazFit Bip: Aplikacja to płatna AmazFit Tools https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.zdenekhorak.amazfittools Nawet ma opcję włączenia monitorowania ciągłego. Widać tętno na poziomie 70-110. Sensor był czysty, zegarek nie miał włączonej aktywności…
Last reply by Abees, -
- 5 replies
- 1.1k views
Ustawiłem sobie, żeby pamiętać o lekarstwach. Na 4 razy zadziałało raz. U kogoś to w ogóle działa? Pytam tak trochę retorycznie, wiem, że pewnie nie działa i nie będzie działało, raczej ostrzegam przed używaniem tej funkcji, niż szukam rozwiązania.
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 903 views
Witam, Podłączyłem zegarek z iPhone 7 i niestety dostaje powiadomienia nawet jeśli ekran jest odblokowany co jest bardzo irytujące, szczególnie gdy z kimś aktualnie pisze. Czy da się to jakoś ustawić? Bo w obecnej formie zegarek jest dla mnie bezużyteczny. Na androidzie nie miałem takich problemów, chociaż korzystałem też z apki Amazfit Tools- alternatywy dla iOS nie znalazłem. / Zegarek przywracałem do fabrycznych, aplikacje przeinstalowywałem, parowałem kilkukrotnie i przeszukałem wszystkie ustawienia.
Last reply by Virus69, -
- 12 replies
- 6.8k views
np kładę sie spac o 01.00 i śpię do np 8.00, a aplikacja poakuje ze spałem od 3 do 8 ponad połowę pomiarów jest poprawna ( mam Amazfita 3 m-ce) robię jakis bład ?
Last reply by walek75, -
- 8 replies
- 1.6k views
Tak, tarcza z sekundami zużywa około 10% baterii na dobę. Kicha niesamowita. Zegarek "high tech", w którym nie ma jak używać sekundnika. Macie na to jakiś patent, żeby nie wciągało baterii, ale żeby mieć dostęp do sekundnika? Może o czymś nie wiem...
Last reply by bembenek,