Marcin_1 Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Cześć, po dwóch tygodniach od zakupu ekran w moim Bip S zaczął migotać. Migocze gdy się przyciemni i jest w trybie always on display. Widać to na nagraniu https://youtu.be/THV0nmTqCmg Jest to dość irytujące. Czytam na zagranicznych forach, że ludzie reklamują zegarek z tego powodu, ale mnie sprzedawca zniechęca do reklamacji twierdząc, że producent ją odrzuci. Co o tym sądzicie? Nie jest to normalne zachowanie wyświetlacza, bo przez pierwsze dwa tygodnie tego nie robił.
Netoper Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 A niby z jakiego powodu reklamacja uszkodzonego sprzętu na być odrzucona? Ja sprzedawca tak podchodzi to odpuść reklamację i skorzystaj z rękojmi.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Marcin_1 Posted November 26, 2020 Author Posted November 26, 2020 Zegarek wrócił do sprzedawcy. Zobaczymy jaka będzie decyzja. Okazało się, że przy okazji bardzo szybko zużywa się bateria. Odłożony na półkę i odłączony od telefonu po pierwszej dobie stracił 6% baterii, a po drugiej dobie brakowało już 16%. Leżąc na półce, zupełnie nieużywany wytrzymuje ok. 14 dni. O wiele mniej niż deklaruje producent. Myślę, że to może mieć związek z migotaniem ekranu.
Blabla Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 Dnia 26.11.2020 o 09:50, Marcin_1 napisał: Zegarek wrócił do sprzedawcy. Zobaczymy jaka będzie decyzja. Okazało się, że przy okazji bardzo szybko zużywa się bateria. Odłożony na półkę i odłączony od telefonu po pierwszej dobie stracił 6% baterii, a po drugiej dobie brakowało już 16%. Leżąc na półce, zupełnie nieużywany wytrzymuje ok. 14 dni. O wiele mniej niż deklaruje producent. Myślę, że to może mieć związek z migotaniem ekranu. Mam podobny problem, zegarek zaczął migać w trybie wygaszonym po kilku dniach od zakupu. Jaka była decyzja sprzedawcy? Uwzględniono reklamacje lub podano przyczynę, dlaczego tak się dzieje?
Radosław Beska Posted October 30 Posted October 30 Witam jaki finał tego zegarka z falującą ekranem na wygaszeniu... Mam to samo kupiłem taki, dobrze ze za grosze... Jest tego jakaś przyczyna może da się to zrobić. Czekam na odp.
Recommended Posts