Amazfit BIP
177 topics in this forum
-
- 13 replies
- 4.6k views
Chciałem sprawdzić jak działa to zapisywanie treningów, czy to w ogóle do czegoś przydatne. Poszedłem na rowerki stacjonarne, włączyłem w zegarku program "Cycling", wydawał mi się najbardziej zbliżony, chociaż może to bez sensu, przy łapaniu GPSa nacisnąłem "Skip", bo przecież i tak nie złapie, no i kręcił się ten program przez godzinę, a jak zakończyłem, to napisał, że za krótki dystans i nie zapisuje tego treningu. Wiadomo, że bez GPSa nie zmierzył żadnego dystansu, ale dlaczego nie zapisał niczego i po co ta opcja "Skip" na początku? Czy kompletny idiota projektował ten zegarek, czy to ja czegoś nie ogarniam? Jeszcze napiszę, że w MiFit jest tętno z tej godziny tr…
Last reply by Adrian "Yuri", -
-
- 1 reply
- 4.5k views
Co mogę zrobić BIP-em który działa, pokazuje godzinę, działa dotyk ale nie liczy kroków (stanął na 522). Restart zrobiony z menu nic nie daje - wyłącza się, a po włączeniu jest dokładnie ta sama sytuacja.
Last reply by radier, -
- 1 reply
- 1k views
Witam, chciałabym korzystać na co dzień z Mi Band 2, natomiast Amazfit Bip zabierać na bieganie, rower, wycieczki górskie. Przy dodawaniu urządzenia wymuszane jest rozłączenie poprzedniej pary, przez co tracę wszelkie ustawienia, aktualizacje itp., zatem ten sposób chyba odpada. Korzystając ze wskazówek z forum sklonowałam aplikację Mi Fit, ale sposób do końca mnie nie zadowala, wolałabym mieć dane z obu urządzeń (treningi, kroki) zsumowane w jednej aplikacji. Czy istnieje taka możliwość? Jeden użytkownik przelogowywał się między dwoma kontami, ale ja nie wiem jak mam dodać drugie konto. Jakieś wskazówki?
Last reply by monsiejowa, -
- 0 replies
- 916 views
Witam chciałbym zapytać w jakiej aplikacji będę mógł usunąć powiadomienia z amazfit i telefonu jednocześnie. W Amazfit Master tak się nie dzieje gdyż usuwają się z zegarka a na telefonie pozostają i trzeba ja osobną usunąć Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Last reply by ga2cek, -
- 18 replies
- 4k views
Witam. Aktualnie posiadam mi band 3 praktycznie wszystko jest okej jednak ekran jest dla mnie trochę za mały i ciężko mi się czyta powiadomienia no i chciałbym się bardziej odciąć od telefonu podczas aktywności fizycznych Dlatego chciałem się was zapytać o jakość ekranu w bip (byłem w różnych sklepach z elektroniką żeby go sobie obejrzeć ale wszędzie mają go zapakowanego i nie wiem jak jest z ekranem) wiem że jest on aktywny cały czas i im więcej światła tym lepiej widać. Ale czy np widać coś na tym ekranie jak jest mało światła bez jego podświetlania. Czy piksele dużo bardziej będą widoczne w porównaniu do mi band 3. Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Last reply by radier, -
- 11 replies
- 2.6k views
Czy zauważyliście, że niektóre (a może wszystkie) dane źle się synchronizują z Mi Fit? Np. puls, w czasie treningów widzę na zegarku np. 120, 125 i więcej, a potem, po synchronizacji z Mi Fit, w telefonie jest np. max tętno w ciągu całego dnia było 105, na wykresie też nie ma nic powyżej 105. To nie jest jednorazowa sprawa, zauważyłem kilka razy. Jakby nie wszystkie dane z zegarka były ściągane przez Mi Fit, część jakoś "się gubi". To samo dotyczy snu, ale może już w samym zegarku pomiar jest do bani, generalnie Mi Fit dodaje sporo, już nie śpię, a według Mi Fit nadal śpię. O liczeniu kalorii i przeliczaniu kroków na kilometry nie wspominam, bo to kompletne bzdu…
Last reply by bembenek, -
- 1 follower
- 5 replies
- 13.8k views
Chciałbym się dowiedzieć, jaki jest najlepszy sposób na eksportowanie danych z aktywnościami z tego zegarka do endomondo. Obecnie używam do tego celu aplikacji Notify&Fitness for Amazfit ale niestety bardzo często wyeksportowane i zaimportowane dane do endomondo zawierają dane z kosmosu typu max. prędkość 100.000 km/h, zawierają puste pierwsze sekundy bez przebytych kilometrów oraz co najgorsze zawierają przekłamane dane na mapie do tego stopnia, że raz otrzymałem pomalowany prostokąt na niebiesko zamiast wyznaczonej trasy.
Last reply by walek75, -
- 20 replies
- 18.2k views
Witam.kupilem amazyfit BIP w media expert naładowałem,aplikacje zeskanowane i zegarek się nielaczy z telefonem próbowałem na 2 oba xiaomi na zegarku wyświetla się connect app to retry.jest zepsuty?
Last reply by Oels, -
- 7 replies
- 2.5k views
Cześć, Poszukuję informacji jakie dane można wyświetlać podczas treningu np bieganie i nie tylko. 1. Czy można dowolnie zmieniać dane, które wyświetlają się podczas biegu. Przykładowo chciałbym mieć informację na temat średniego tempa ostatniego kilometra i tempa całego odcinka. 2. Jak wygląda sprawa z powiadomieniami? Czy zegarek może mnie informować o przebiegniętym każdym kilometrze? 3. Czy jest możliwość ustawienia trzymania tempa? Np. Chcę biec z tempem 6 min/km +- 10 sekund. Jeśli tak to w jaki sposób zegarek mnie poinformuje o tym, że biegnę za szybko albo za wolno. 4. Czy są biegi z interwałami? Jeśli tak to w jaki sposób zegarek mnie poi…
Last reply by Dredziu, -
- 2 replies
- 2.8k views
Macie jakiś pomysł na usunięcie rysy ze szkła tego zegarka. Niestety mam go dość krótko i już udało mi się go przerysować. btw słabiutkie to szkiełko na nim... ;/
Last reply by Netoper, -
- 6 replies
- 1.2k views
Witam. Mam wrażenie że jestem chyba zbyt głupi żeby połączyć zegarek BIP z oryginalną apką. Do rzeczy.Instaluję apke z sklepu google. Szukam przez BT zegarka i mi go wyszukuje. Paruję go poprzez BT. Uruchamiam apkę na telefonie. Klikam na Profile, Pair new watch i mam do wyboru tylko dwa zegarki tj. Pace i Stratos. Na który nie kliknę, mam skanować kod QR, pytanie jaki kod? Apka nie daje wyboru innych zegarków. Tylko te dwa. Zegarek wyświetla info o parowaniu tj. symbol telwfonu i zegarka. Po kliknięciu na przycisk, ekran się podświetla i tyle. Kombinuje na różne sposoby i nic. Zegarek nowy, zero modyfikacji w apce i zegarku. Jakieś sugestie? Dzięki za każdą pom…
Last reply by Fonsz, -
- 4 replies
- 5.8k views
Witam od wczoraj jestem posiadaczem owego zegarka ale napotkałem na mały problem a mianowicie nie działają powiadomienia z aplikacji typu: Gmail, WhatsApp, Lite. Połączenia i smsy pokazują się normalnie a z aplikacji brak. Aplikacji do zegarku używam Amazfit Notify 6.5.6 nie mam zainstalowanej MiFit czy ktoś potrafi mi pomóc??? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Last reply by ga2cek, -
- 41 replies
- 9.2k views
Witajcie. Jestem tutaj nowy więc chciałem się na wstępie z Wami przywitać. Mam nadzieję, że znajdę tutaj nieco pomocnych informacji co do sprzętu, którego jestem szczęśliwym posiadaczem od wczoraj. Wybaczcie za może pytania nie na miejscu, ale jestem laikiem jeśli chodzi o elektronikę, ale czynnym sportowo...stąd mój zakup tego zegarka - Amazfit BIP. Nie posiadam smartfona, ale chciałbym korzystać z funkcji zegarka. Grzecznościowo procesu instalacji dokonałem na smartfonie rodziny. Przeszedłem ten etap myślę jak należy. Jednak mam problem z GPS-em. Jak go się włącza w zegarku? Czy konieczne jest stałe połączenie z telefonem? Hmmm. Włączając np funkcję …
Last reply by whitearrow, -
- 2 replies
- 1.6k views
Po aktualizacji firmware w programie Notify and Fitnes for Amazfit mam czarny ekran zegarka i nie mogę połączyć się z żadną aplikacją? Idzie to jakoś samemu naprawić czy tylko serwis? Zegarek jest na gwarancji do którego serwisu najlepiej oddać?
Last reply by FromWP, -
- 3 replies
- 2.7k views
Czy da się zwiększyć moc wibracji w tym zegarku
Last reply by leucomax, -
Amazfit Bip aktualizowanie GPS błąd
by Guest- 2 replies
- 2.1k views
Witam zakupiłem Amazfit Bip jest to już mój drugi zegarek. Zdziwiło mnie to że zegarek ma Polskie menu ale bez polskich czcionek, czcionki wgrałem i jest ok ale mam problem przy aktualizacji GPS za pomocą MI Fit jest błąd aktualizacji.
Last reply by karolp1993, -
- 2 replies
- 1.6k views
Witam, Zegarek pewnego dnia zaczął pokazywać taki napis connect PAP to update. Po wejściu w MiFit zaczyna się robić update ale na końcu pojawia się info że nie udało się zrobić update'u. Próbowałem na drugim telefonie. Zegarek jest podłączony mierzy puls itd.ale nie da się nic zrobić. Jak przywrócić normalność? Proszę o pomoc.
Last reply by Addamas, -
- 0 replies
- 1.6k views
Jak duża jest pamięć aktywności w BIP? Czy kiedy zaczyna się zapełniać zegarek da znać żeby zwolnić pamięć aktywności czy sam będzie usuwał stare aktywności?
Last reply by whitearrow, -
- 0 replies
- 809 views
Witam Jak w tytule. Jaz zmusić amazfit bip do ponowienia powiadomień z aplikacji i np. nieodebranego połączenia telefonicznego po ponownym sparowaniu zegarka z telefonem poprzez bluetooth). Idąc na piętro zrywa mi połączenie bluetooth. Schodząc z tegoż piętra ponownie je nawiązuje, ale nie powiadamia mnie już o byłych notyfikacjach otrzymanych w momencie rozłączenia. Przez to za każdym razem muszę sięgać po telefon aby to sprawdzić , a nie taka była idea noszenia zegarka smart. Jak to zmienić? pozdrawiam
Last reply by minia17, -
- 10 replies
- 1.7k views
Tydzień czasu od zakupu używałem tarczy digital_pl, dziś zauważyłem przebarwienia w rogach ekranu. Czy ten typ tak ma i olać czy próbować reklamować (gearbest)
Last reply by milczas, -
- 1 reply
- 2.3k views
Czołem wszystkim, Wczoraj kupiłem Bip'a, czytając trochę pokusiłem się o kupno aplikacji Amazfit tools, aby wyświetlały mi się polskie znaki i kto dzwoni i pisze... Bip po wszystkich aktualizacjach jest po ang ( nie przeszkadza mi to). Jak poprawnie zainstalować i skonfigurować kontakty oraz powiadomienia, aby pokazywało się kto dzwoni i pisze (SMS i Messanger FB). Czy jednocześnie mi fit ma mieć włączone wszystkie opcje tak jak w Amazfit tools? Czy (i jak) da się wgrać polskie czcionki? FW w wersji 1.1.2.05.
Last reply by FromWP, -
- 8 replies
- 1.6k views
Wydaje mi się, po tym co już przeczytałem w internecie, że się nie da, ale z drugiej strony aż nie mogę uwierzyć, że brakuje tak podstawowej rzeczy, jak jakaś sygnalizacja, że są nowe powiadomienia. Może jest jakiś zmodyfikowany soft, który to robi?
Last reply by bembenek, -
- 3 replies
- 3.7k views
Cześć Stałem się szczęśliwym posiadaczem BIP'a ale mam pytanie odnośnie aktywność(treningów). Czy można dodać jakieś inne treningi jak skakanie na skakance albo ćwiczenia stacjonarne? Czy można podłączyć BIP'a do innej aplikacji niż MiFit? Chciałem podłączyć do Strava ale nie ma takiej możliwości Pozdrawiam
Last reply by Carburator, -
- 13 replies
- 2.2k views
Witam. Zastanawiam się, czy naliczanie km przy braku ruchu jest normalne, czy tylko mój egzemplarz tak ma i czy jest to podstawa do wymiany. Kiedy prędkość spadnie do zera i ruchu nie ma Bip mimo wszystko nalicza km. Z wykorzystaniem funkcji pauzy/auto-pauzy jest podobnie. Pauza się włącza, ale po jej wyłączeniu okazuje się, że zostały naliczone km np. przed pauzą było 1,5 km, a po przykładowo 1,9 km (im dłuższa przerwa, tym dystans większy). Czy ktoś miał podobny problem? Zastanawiam się także, czy to wina krokomierza - czy jest możliwość wyłączenia go?
Last reply by Ermilka1, -
- 2 replies
- 1.9k views
Mam dwa problemy, główny to aplikacja MiFit, po ostatniej aktualizacji programu nie mam możliwości zmiany części ustawień Amazfita. Na przykład zmiana dni tygodnia przy budziku albo zamiana wykrywania tętna (wyłączone/włączone/asystent snu). Przy naciśnięciu np na wykrywanie tętna powinno pojawić się na wierzchu okienko z wyborem trzech w/w opcji. Z tego co udało mi się zauważyć to to okienko pojawia się ale pod ekranem aplikacji. Widać je przez chwilę gdy naciśnie się środkowy przycisk żeby wyświetlił się główny pulpit. Nie wiem czy to wina telefonu czy aplikacji, przed aktualizacją działało to normalnie, czyli okienka pojawiały się tak jak powinny. Macie jakiś…
Last reply by Hanzo,