Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
23 minuty temu, rogal198 napisał:

Cześć.

Pytanie. Zainstalowałem wersję MiFit z poprzedniego wątku z pierwszej strony i działa kto dzwoni ale nie ma polskich czcionek. Niestety GB nie wykrywa mi telefonu więc nie mogę czcionki podegrać. Wiem, że z nowym mifitem wyszła aktualizacja która zmienia Bipa na jeżyk polski. I teraz pytanie: czy wersja MiFit przeze mnie zacytowana wgrywa już polskie czcionki i pokazuje kto dzwoni?

włącz widoczność w ustawieniach MiFIT dla opaski... i wtedy GB zobaczy opaskę i będziesz mógł wgrać czcionkę polską

Edited by MIXTERek
Posted
34 minuty temu, MIXTERek napisał:

włącz widoczność w ustawieniach MiFIT dla opaski... i wtedy GB zobaczy opaskę i będziesz mógł wgrać czcionkę polską

Dzięki bardzo za sugestię ale niestety nie pomogło...

Posted
9 minut temu, maciek04 napisał:

Czemu nie używasz N&F do wgrywania oprogramowania?

Pewnie nie wiedziałem, że się da. N&F for amazfit? I tam można wgrać samą czcionkę?

Posted (edited)
1 godzinę temu, rogal198 napisał:

Dzięki bardzo za sugestię ale niestety nie pomogło...

Proszę bardzo, czasami aby udało się wgrać trzeba na nowo uruchomić telefon... zegarek. Wczoraj u znajomego z 5 razy restartowałem wszystko zanim udało się wgrać.

Edited by MIXTERek
Posted
15 godzin temu, maciek04 napisał:

Tak.

Udało się, co prawda nie za pierwszym razem ale jednak :) Wielkie dzięki za poradę.

15 godzin temu, MIXTERek napisał:

Proszę bardzo, czasami aby udało się wgrać trzeba na nowo uruchomić telefon... zegarek. Wczoraj u znajomego z 5 razy restartowałem wszystko zanim udało się wgrać.

Coś mi nie chciało iść więc skorzystałem w końcu z N&F. Nie mniej wielkie dzięki :)

Posted (edited)

Dziś MiFit wrzucił mi aktualizacje FW i RES z OTA. 1.1.6.36. Czcionki nie ruszał.

W samym zegarku nie widzę zmian. Tłumaczenie na język polski nadal beznadziejne/

Edited by Pan Arek
Posted

Da się zrobić tak żeby BIP pokazywał Emoji + polskie znaki? Mam najnowszą wersję zmodyfikowaną aby pokazywało kto dzwoni.

Posted (edited)

Mam pytanko: zastąpiłem modowany Mifit 4.0.0 oficjalnym 4.0.10 (wszystkie poprzednie zasoby zastąpione tymi oficjalnymi) i czy jest możliwość aktywacji w nim wyświetlania kto dzwoni ? Ewentualnie jeżeli mam N&F czy mogę jego 'zmusić' do wyświetlania ?

W N&F jest opcja w ustawieniach zaawansowanych 'nazwa pola kontaktowego' ale i tak za każdym razem jest tylko połączenie nadchodzące. Update: jeżeli wyłącze w mi fit alert o połączeniach przychodzących to chyba zaczyna nimi zarządzać N&F i pokazuje ok.

Edited by Randhir
Posted (edited)

Panowie, 

A czy jest Ktoś w stanie zmoodować najnowszą wersje MiFit tak jak kiedyś robił to MrTomi?

Brakuje funkcji rozpoznawania dzwoniącego itp...

Czy duży jest problem zmoodować aplikację?

Edited by kzybu1983
Posted
3 godziny temu, kzybu1983 napisał:

Panowie, 

A czy jest Ktoś w stanie zmoodować najnowszą wersje MiFit tak jak kiedyś robił to MrTomi?

Brakuje funkcji rozpoznawania dzwoniącego itp...

Czy duży jest problem zmoodować aplikację?

Dnia 17.10.2019 o 15:50, maciek04 napisał:

Był link wersji bez fw. Bodajże z XDA.

Znalazłem. MiFit

Praktycznie to samo a może nawet więcej :)

Posted

Jak wymusić aktualizację A-GPS? 

Każde włączenie treningu mam komunikat: połącz z aplikacją i automatycznie aktualnij.... .

Wszystko bez modow, Mi Fit 4.0.11 , fw 1.1.6.36.

Posted (edited)
59 minut temu, radier napisał:

Włączyć mi fit i poczekać chwilę.

Próbowałam kilkakrotnie wyłączyć i włączyć, nic to nie dało. restart zegarka i telefonu także bez skutku. Mi fit włączony cały czas w tle.

Edited by rpone
Posted
Dnia 4.11.2019 o 08:41, rpone napisał:

Jak wymusić aktualizację A-GPS? 

Każde włączenie treningu mam komunikat: połącz z aplikacją i automatycznie aktualnij.... .

Wszystko bez modow, Mi Fit 4.0.11 , fw 1.1.6.36.

a gdybyś zaktualizował sam GPS do wersji która jest w jednej z paczek BioOS w tym temacie?

Posted
6 godzin temu, MIXTERek napisał:

a gdybyś zaktualizował sam GPS do wersji która jest w jednej z paczek BioOS w tym temacie?

Nie działa. 

Próbowałem: 

- restarty zegarka i telefonu

- reset zegarka

- zmiana mi fit na starsze wersje (czyszczenie pamięci aplikacji)

- zmiana języka w telefonie na angielski co skutkowało aktualizacją na zegarku na wersje 1.1.6.34.  

Wszystko powyższe nic nie daje i dalej mam komunikat przy treningach "połącz z aplikacją...itd"

Posted

Właśnie zainstalowałem. Soft w zegarku 1.1.5.24, język angielski. Wciąż to samo. Ten sam komunikat.

Kolejne podejście na innym telefonie i mi fit  z sklepu Play. Ten sam komunikat..

Posted

Nie wiem, tak wrzuciło z mi fita.

Najnowsze 1.1.6.36, takie miałem.

Pomysły się kończą. 

Widziałem na FB, grupie Xiaomi Polska że ludzie mają problem z mi bandem 4. Wszyscy po aktualizacji na miui 11. Tu może być pogrzebany pies

Posted (edited)
13 godzin temu, maciek04 napisał:

Ustawienia fabryczne w Bipie robiłeś?

Tak

Edit

Nie wiem jakim sposobem ale zegarek zaczął aktualizacje A-GPS...

Już myślałem że będzie sukces a tu... Kolejny problem. Mi fit nie widzi zegarka.. a na zegarku informacja aktualizacji A-GPS... Jakby się zawiesił. Nic nie reaguje..jakieś pomysły?

Edited by rpone
Dodatkowe info
Posted
12 godzin temu, rpone napisał:

Nie wiem jakim sposobem ale zegarek zaczął aktualizacje A-GPS...

Już myślałem że będzie sukces a tu... Kolejny problem. Mi fit nie widzi zegarka.. a na zegarku informacja aktualizacji A-GPS... Jakby się zawiesił. Nic nie reaguje..jakieś pomysły?

???

Posted

W grupie na Facebooku pisali że wszystkim ruszyła aktualizacja A-gps około południa, u mnie też - możliwa awaria serwerów aktualizacji amazfit

• Like 1
Posted

Wracam do gry ;-)  garść informacji. Jak zegarek się zawiesił to miał ok 38% baterii. Nie reagował na nic, telefon też go nie widział. Zawisł na amen. Zacząłem szukać i znalazłem takie opcje: czekać aż się rozładuje ; zdjąć wyświetlacz i baterie odłączyć. Wybrałem opcję pierwszą w wersji hard tj żeby szybciej było to włożyłem go do zamrażarki. 7h i się rozładował.  Wyciągam, parę minut poleżał w temperaturze pokojowej a następnie do ładowarki. Pierwsze włączenie, działa.  Parowanie z mi fitem i wpadła aktualizacji A-GPS. Wydaje się że jest wszystko już ok. Ładuje się. Zobaczymy czy bateria nie dostała po du..e.

• Like 1
  • Haha 1
Posted
14 godzin temu, rpone napisał:

Zobaczymy czy bateria nie dostała po du..e.

akurat niskie temp powoduje tylko szybsze rozładowanie nic więcej... kiedyś przy Nicd zamrażało się baterie aby usunąć wodę i odzyskiwało dzięki temu pojemność :)

• Like 1
Posted (edited)

Usunąłem Mifit, wgrałem przez gadget bridge bipos 0.5.1, wgrałem MrTomi-4.0.0-PL.apk i po uruchimieniu mifita robi mi aktualizacje i nie mam żadnych innych opcji bipos. Pod zakładką alipay są normalne płatności. Co robię nie tak?

Po tej akcji w informacji o zegarku mam FW 1.1.6.36

Edited by regnar
Posted
Dnia 8.11.2019 o 11:27, regnar napisał:

@MIXTERek pliki res i fw z paczki Bip os 0.5.1 Nie krzyczało nic o czcionkach. 
Może spróbować instalacji przez Notify & Fitness?

Ja zawsze wygrywam przez N&F i nigdy nie miałem problemu