Smartwatche
Dział związany z zegarkami marki Huami Amazfit oraz Xiaomi
Subforums
-
- 96
- 170
- 394
- 350
- 255
- 27
- 1k
- 9.9k
- 75
- 20
- 290
-
- 5 followers
- 21 replies
- 80.4k views
Do naszego zegarka można dodawać nowe tarcze. Oto jak: 1. Znajdujemy w internecie tarcze w formacie WFZ. Generalnie jest tego pełno więc podam dwa zbiory, których użyłem u siebie: google - pojedyncze zegarki z podglądem Mega - 29 MB 2. Plik lub pliki WFZ pobieramy na komputer, a następnie przenosimy do pamięci zegarka (przez kabelek) do katalogu "WatchFace". Jeśli katalogu nie ma to tworzymy go sami. Katalog ma być na samym początku drzewa czyli /WatchFace. 3. Możemy od teraz wybrać dowolną, nową tarczę z poziomu zegarka (długo przytrzymując aktualną tarczę) lub wprost z aplikacji Amazefit Watch (wygodniejsze).
Last reply by symforian, -
- 1 follower
- 0 replies
- 6.3k views
Stwierdziłem ze Tools For Amazfit Pace jest przestarzałe i szkodliwe w przypadku uruchomienia go ze Startosem i wgraniem ROMu od Pace. Dlatego też rozbiłem na część uniwersalną dla tych modeli Amazfit, oraz na dedykowane dla danego modelu. Dzięki temu TOOLowi możemy zrobić: BOOTLOADER - sprawdzić stan - uzyskać pomoc w odblokowaniu - odblokować (wpisujemy tylko kod z maila) Robienie ROOTa Wgrywanie Custom ROM - innego niż od @kaudii Zmienić język Pokazać kod QR Zrobić Factory reset Zrobić kalibrację baterii Dzięki temu TOOLowi możemy zrobić: W grać oryginalny ROM CN - C…
Last reply by Lector, -
- 0 replies
- 132 views
Witam! Na wstępie chciałbym napisać, że nigdy nie miałem smartwatch i chcę się poradzić. Mój problem polega na tym iż posiadam Poco X3 Pro i chciałbym wgrać my custom roma, ale obawiam się problemów z płatnościami NFC i innymi aplikacjami mObywatel, Mcdonalds czy jakies bankowe aplikacje. Zacząłem się zastanawiać czy moge smartwatchem płacić NFC bez telefonu? Mój plan jest taki: 1) wgrywam custom rom i potencjalnie trace płatnosci NFC. 2) Jako backup mam zegarek z NFC . Czy może mi ktoś wyjaśnić jak to wygląda? Jeżeli zegarek da rade samodzielnie płacić to jaki model polecacie ? Wolałbym coś taniego co ma NFC i GPAY. Przypuszczam żę mobywatel racz…
Last reply by korbielow, -
- 2 followers
- 3 replies
- 174 views
Witam. Czy zegarki Amazfit, które mają w sobie system Zepp Os posiadają możliwość powiększenia czcionki powiadomień podobnie jak Samsung Watch? Pytam z ciekawości, bo widziałem, ze taka możliwość jest. Jestem osobą słabowidzącą i już zaczyna mnie męczyć czcionka z Amazfit BIP S. Dzięki za odpowiedź, ponieważ będę mógł zadecydować , który kupić.
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 1.6k views
Cześć, kupiłem na prezent Redmi Watch 2 Lite (w oficjalnej polskiej dystrybucji) i miałem okazję porozmawiać z obdarowaną osobą. Zaskoczyła mnie tym, że zegarek nie jest używany, a w jego miejsce pojawiła się na nadgarsku ponownie opaska MiBand 5 - okazało się, że powtarzają się regularnie dwa problemy, w tym jeden dyskwalifikujący ten sprzęt z codziennego użytkowania. Budzik, mimo ustawienia pon.-pt. o 7 rano czasem się uruchamia, czasem nie, Licznik kroków działa, ale czasami wygląda to tak jakby nie dostrzegał północy i na drugi dzień kroki są nadal sumowane. I tak czasem dwa dni, czasem trzy. Dodam, że zegarek jest używany ciągle wyłącznie w kraj…
Last reply by krzysmir, -
- 3 replies
- 760 views
Witam wszystkich na forum. Redmi watch 2 lite, kupiłem go głównie w celu monitorowania saturacji podczas snu To jest wykres miesięczny. Proszę spojżeć na dolny pułap. Pomiar zatrzymuje się na poziomie 90 każdorazowo. Wygląda to bardzo nienaturalnie tak jakby zablokowano możliwość pomiaru poniżej 90. Bug czy celowe zagranie? Jak myślicie? pozdrawiam
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 4 replies
- 571 views
Jak w temacie.
- 0 replies
- 1.5k views
Jakiś czas temu kupiłem redmi watch 2 lite i zaczęły się problemy z ogarnięciem tematu. Do tego czasu najpierw z mi band 4 i Amazfit t-rex używałem aplikacji Zepp. Loguje się tam kontem Xiaomi. Po zakupie Redmi Watch 2 Lite musiałem ściągnąć aplikacje Xiaomi Wear bo w Zepp nie ma jak dodać tego zegarka. W Xiaomi Wear mogłem importować dane z Zepp więc okej, ale w drugą stronę nie widzę takiej opcji w Zepp. Pomijam, że bawienie się dwoma aplikacjami gdzie używam tego samego konta Xiaomi jest upierdliwe, ale upierdliwe też są dziury w historii w aplikacji Zepp. Jest jakiś sposób importu do Zepp danych z aplikacji Xiaomi Wear? Albo jest jakaś aplikacja, która może zastą…
Last reply by stereo0, -
- 8 replies
- 834 views
Witam na rynku jest tyle smartwatch że nie wiem który obecnie będzie fajny pod względem ceny i parametrów. Czytałem trochę oglądałem jakieś recenzję ale mi się mylą. Proszę o pomoc który model będzie najfajniejszy na tą chwilę? Mogę wydać do 400-500 zl Interesuje mnie fajny wygląd mierzenie pulsu.snu. oddychania. Treningów za wielu nie musi mieć. Zmieniać muzykę , otrzymywanie powiadomień, GPS może być wysokościomierz również ale nie jest koniecznością. NFC nie potrzebuje raczej bateria i wytrzymałość żeby była ok. Co możecie polecić, teraz Black friday może jakaś promocja będzie. Mam mi banda 4 zastanawiam się też nad mi band 6
Last reply by gruniu, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.6k views
Drodzy, może jesteście w stanie podać sposób na rozwiazanie mojego problemu, którym jest dodanie 2 zegarków jednocześnie do jednego konta w aplikacji zepp. Chodzi o to że chciał bym pozostawić w apce starego amazfita BIP którego używam od ok 18 miesięcy mam tam zapisane wszystkie treningi itd. i chciał bym dołożyć z racji niedawnego zakupu do swojego konta w aplikacji nowego T-rex'a. Docelowy zamysł jest taki aby w pracy korzystać z bipa a po pracy z T-rex'a poprostu podmieniać je na łaźni i z racji ciężkich warunków pracy nie zajeżdżać nowego watcha. Chciał bym też aby w aplikacji został zliczany, sumowany wynik dzienny z 2 urządzeń. Z tego co widziałem…
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 9 replies
- 998 views
Po 3ch latach działania mojego BIPa poszukuję jego następcy. Super byłoby, gdyby zegarek jak najdokładniej monitorował parametry takie jak sen , puls, kroki, nasycenia tlenem czy spalone kalorie. Z tego, co widzę można polegać na Stratosie, bo można się posłużyć nawet pasem do monitorowania piersi HRM. Którego Stratosa wybrać? A może coś w stylu Amazfit GTR 3 pro, choć gdzieś czytałem, że wskazania w tym ostatnim nie są najdokładniejsze. Choć zegarek prezentuje się lepiej. Co polecacie?
- 0 replies
- 502 views
Niedawno dostałem na urodziny zegarek mi watch no i wszystko pięknie ładnie tylko nie mogę go połączyć z telefonem, choć czytałem że jest to możliwe. próbowałem już parę razy. Z androida idzie bez problemu. A iphon go wcale nie widzi
Last reply by blazkoszek, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.2k views
Cześć Mam już BIPa ponad 1,5 roku i rozglądam się za godnym następcą. Właśnie te dwa zegarki są obecnie na topie i mam dylemat wiem że T-rex da się kupić za 350zł a Stratosa nawet za 500zł. Pierwszą myślą był zakup T-rexa (gdybym się nie spóźnił miałbym go za 250zł ;() jego plusy to na pewno czas pracy bez obciążenia. Stratos 3 więcej funkcji według mnie lepszy ekran bo ma mniejszy pobór mocy niż Amoled W sezonie wakacyjnym biegam co drugi dzień i chodzę na spacery i gdzieś widziałem porównanie, w którym przy dużej aktywności na GPS czas pracy T-rexa spada do czasu pracy Stratosa 3 30h vs 70h czasu pracy na GPS Jakie są wasze odczucia?
Last reply by Abees, -
- 11 replies
- 2.2k views
Hej, mam problem z Amazfit Band 5 - podczas treningu nie wykrywa mi zmian wysokości. Pokazuje linię płaską, po prostu na poziomie jakiejś jednej wartości np. 140 m. Nie ważne czy pójdę w górę czy w dół, cały czas jest to traktowane jak bym szedł po płaskim. Jak to naprawić? Cały ślad nagrywa mi dobrze, razem z mapą tylko ta wysokość jest zbugowana.
Last reply by Karls, -
- 1 reply
- 4.2k views
Cóż... Zegarek zakupiony, z wyglądu i działania - póki co świetny. Kwestia teraz języka polskiego. Z tutka zamieszczonego tutaj: https://xiaomifans.pl/topic/1072-amazfit-nexo/?do=findComment&comment=22633 Niestety nie da się uaktywnić listy dodatkowych języków. Ktoś ma może ten model i udało mu się zmienić język systemu na polski? Mnie osobiście angielski nie przeszkadza, ale zegarek jest dla żony, więc wolałbym aby wszystko miała czytelne. [EDIT] Cóż... Zegarek zapowiada się świetnie, ale nie w tym stanie, w którym aktualnie jest dostępny. Kilka uwag, spostrzeżeń: - świetnie wykonany i jak na swoje gabaryty piekielnie le…
Last reply by KBR, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.5k views
Witam, wszystko było ok i od dwóch dni nie przychodzą mi żadne powiadomienia. Z zegarka mogę zadzwonić normalnie i jak ktoś dzwoni to też jest okej.j eśli wysyłam sygnały testowe o powiadomieniach z telefonu też jest ok ale już jak przychodzi normalny sms albo przychodzi wiadomość na messengerze to nie pojawia się na zegarku. Wszystko było ok i teraz nie przychodzą. Aplikacja w telefonie działa w tle normalnie, wszystko połączone. co robic ?
Last reply by marslon, -
- 1 follower
- 0 replies
- 2.1k views
Witajcie. Przymierzam się do zakupu Amazfit Nexo lub GTR. Jedną z funkcji, która jest dla mnie ważna to aby połączyć zegarek z apką Xiaomi Home i sterować smart urządzeniami (mam je na serwerze chińskim). I teraz pytanie czy aby tego dokonać muszę kupić smart watcha w wersji chińskiej czy aktualnie nie ma to znaczenia? w necie znalazłam info z 2018 roku że musi być wgrany chiński firmware ale może coś się w tej kwestii zmieniło? proszę o pomoc
Last reply by trickytg, -
- 0 replies
- 892 views
Witam. Szukam informacji odnosnie oprogramowania Toll All In One. Dnia dzisiejszego chcialem dodac sobie pare aplikacji na swojego amazfita Pace. Przy pobieraniu oprogramowania Toll All In One wyskoczyla mi informacja o przerwaniu pobierania z powodu potencjalnego, szkodliwego oprogramowania. Aktualnie jestem w trakcie skanowania kompa wszystkim co tylko posiadam i wykrywa mi alerty zalaczone na zdjeciach.Program pobieralem tutaj: https://forum.xda-developers.com/android/software/tool-tool-one-driversunlocktwrpfactory-t3358711Proba pobrania pliku z kazdego linku wygladala tak samo
Last reply by jagieuu, -
- 1 reply
- 1k views
Poszukuje dobrego smartwatch z nawigacją. Do 300-400 zł I przy okazji kwestia co do której nie mam pewności czy smartwatch musi mieć gps czy może korzystać z gps w telefonie i wyświetlać tylko trasę?
Last reply by slavo22, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.3k views
Podziękowania dla @GreatApo za kod, bez którego bym nie ruszył. Jeżeli chcecie gdzieś to wrzucić to proszę użyjcie mojego adresu URL, bo zależy mi na liczniku pobrań, który dodałem na stronę. Dzięki. Spoiler Pobierz Instalacja
- 0 replies
- 1k views
Czy jest tarcza zegarka która wyświetla dane takie jak.. Wysokość, ciśnienie, czas i kompas? Jest w ogóle taka możliwość?
Last reply by chmiel75, -
- 13 replies
- 2k views
Możecie sprawdzić jak u was, bo u mnie nagle mi9 jest niekompatybilne z amazfitem
Last reply by szuineg, -
- 0 replies
- 762 views
Witam! Od kilku tygodni zmagam się ze wskazanymi w temacie problemami z Amazfit'em Bip. Problem z budzikiem wygląda następująco: mam ustawione na wczesne godziny poranne dwa alarmy. Oba załączają się prawidłowo, a potem SW sam z siebie uaktywnia kolejne o losowych godzinach. Nie ma mowy o uruchamianiu trybu drzemki - od razu uprzedzam. Dzisiaj sytuacja wystąpiła 3 razy z rzędu w przeciągu 30 minut. Druga kwestia - od czasu do czasu potrafi zwariować wskaźnik baterii. Rzecz wygląda następująco: noszę sobie zegarek przez cały dzień i zwykle, kiedy zużywało się do 4% max dziennie, wskaźnik pokazywał spadek o około 10%, po czym wartość po spadku o wskazane 10% …
Last reply by Ksziaomowiec, -
- 11 replies
- 2.8k views
czesc jaki smartwach lepszy ,ten verge czy ten drugi? https://www.mediaexpert.pl/smartwatche/smartwatch-xiaomi-amazfit-verge-bialy,id-1290970?gclid=Cj0KCQjwwIPrBRCJARIsAFlVT8-64CO9JDaOdr8-8Y7V3D5e0-MpG-5YmgExHTvxpe8ZTUkzZoLR6WgaAps1EALw_wcB&gclsrc=aw.ds https://www.mediaexpert.pl/smartwatche/smartwatch-xiaomi-amazfit-czarny,id-986728?gclid=Cj0KCQjwwIPrBRCJARIsAFlVT89URt2rZzIeugjIdk0RIxlC6ecei6eYlj4JfU6YJkFd6TjbfpXbf18aAs8hEALw_wcB&gclsrc=aw.ds#tab_opinions zapomnialem dodac jakie plusy i minusy;)
Last reply by tomkill, -
- 0 replies
- 718 views
Hej, mam BIP już prawie rok i chciałem się dowiedzieć czy gdzieś w aplikacji /mifit można odczytać statystykę kroków od początku użytkowania ?
Last reply by Randhir,