szablix Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 @fake4r, jak przerobisz i przetestujesz tą tarczę to poproszę właśnie opanowałem wgrywanie pomimo problemów o jakich pisałem w drugim temacie. Jutro dla innych napiszę co zrobiłem, bo pisali, że mają podobnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Czy ktoś może przerobić taką tarczę https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=2006 dokładnie mam prośbę o zmianę daty na format DD.MM Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 5, 2018 Author Share Posted February 5, 2018 Modyfikacja tarczy mario-tomi - odchudzona czcionka, invert + niezależne od RES ikonki pogody. mario-tomi-invert.bin 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rewqwer Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 (edited) @tomurbanowicz Świetna jest ta tarcza, prosta, elegancka, bardzo czytelna, czy dało by się do niej dorzucić ikonkę połączenia bluetooth? Byłaby wtedy dla mnie idealna. Edited February 5, 2018 by rewqwer Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 5, 2018 Author Share Posted February 5, 2018 (edited) 35 minut temu, rewqwer napisał: Świetna jest ta tarcza, prosta, elegancka, bardzo czytelna, czy dało by się do niej dorzucić ikonkę połączenia bluetooth? Byłaby wtedy dla mnie idealna. Nie widzę za bardzo gdzie ją umieścić. Możesz pokombiować - rozpakuj BIN i spróbuj po swojemu Edited February 5, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
rewqwer Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Nie widzę za bardzo gdzie ją umieścić. Możesz pokombiować - rozpakuj BIN i spróbuj po swojemu Nie znam się na tym niestety, można usunąć ikonkę pucharka zawiadamiajaca o osiągnięciu celu i zamiast niej wstawić ikonę bluetooth. A tarcza i tak jest spoko będę z przyjemnością używał. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 W tarczach w moim poście na pierwszej stronie w wersjach 3 i 4 jest ikonka bluetooth pokazująca się zamiast dwukropka w godzinie w momencie jak brakuje połączenia - normalnie jest dwukropek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rewqwer Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 W tarczach w moim poście na pierwszej stronie w wersjach 3 i 4 jest ikonka bluetooth pokazująca się zamiast dwukropka w godzinie w momencie jak brakuje połączenia - normalnie jest dwukropek.To byłby super pomysł dla tej tarczy, dałbyś radę tak zrobić? Fajnie byłoby gdyby ta ikonka była przekreślona. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 23 godziny temu, rewqwer napisał: To byłby super pomysł dla tej tarczy, dałbyś radę tak zrobić? Fajnie byłoby gdyby ta ikonka była przekreślona. Dodałem do mojego posta z tarczami 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rewqwer Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Dlaczego w tych tarczach najczęściej jest ikonka od pogody ze słońcem bez różnicy czy to dzień czy noc, zmienia się tylko jak pada śnieg lub jest np mgła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Moja Przeróbka tarczy green z Amazfitwachfaces green_luk.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Hej panowie. Dzisiaj zabieram się za edukacje mojego bipa. Wczoraj przyszedł i ucegliłem aktualizacją, ale zaraz poszedł soft z naszego forum i zegarek ożył. Strasznie podoba mi się ta tarcza TUTAJ ale język wschodni. Da ktoś radę to ogarnąć ? Byłbym wdzięczny. Ładna kolorowa i cyferblat na białym tle co jest dużo czytelniejsze niż odwrotnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 (edited) nie mam odpowiedniej czcionki kolorowa.bin zmieniłem czcionkę, ale sam nie wiem jak lepiej kolorowa_new.bin Edited February 10, 2018 by Gawronnek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 W czym edytujesz tą tarczę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 WatchFace.exeRedmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Jak próbuję ją otworzyć, to wyskakuje mi błąd " parameter 2 isn't supported for weathericon..." i po rozpakowaniu nie pojawia się plik .json. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Ściągnij nową wersję WatchFace.exe, też miałem ten problemRedmi Note 4X 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 2 godziny temu, Gawronnek napisał: nie mam odpowiedniej czcionki to nic, jest ok. dzieki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubertm Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Witam, Panowie może ktoś mi napisać jak wgrać tarcze bin do zegarka Amazfit BIP?? Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Aby zainstalować zmodyfikowany plik, musi on mieć identyczną nazwę jak w telefonie, np. af059d8bf4a51c409395912ac8538868.bin, czyli Mili_chaohu.res.new zmieniamy na tą na przykład nazwę: af059d8bf4a51c409395912ac8538868.bin Teraz wrzucamy ten plik do telefonu w miejsce: android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin Odpalamy MiFit i ustawiamy sobie tarczę jaką modyfikowaliśmy (na zdjęciu będzie sklepowa tarcza, ale proszę się tym nie przejmować, bo w telefonie już będzie ta zmieniona). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 (edited) ..... ..... Edited March 17, 2018 by Boomers 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 tarcza od MCDUY edytowana na PL i zmienione czcionki. Ja tam lubie zerknąć na pogodę ładną, kroki mi nie potrzebne bo leniem jestem https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=3392 mcduy.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 28, 2018 Author Share Posted February 28, 2018 Zdaję sobie sprawę, że tarcza 11 zużywa więcej baterii przy sekundach, ale ja jestem od nich uzależniony digit3-PL-24h-2.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Czy ktoś może mi zdradzić jak w tej tarczy: https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=3355 ustawić aby wyświetlany czas był w systemie 24h a nie 12h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 Edytowana przeze mnie tarcza z poprawionymi dniami tygodnia na PL, zmieniona czcionka bardziej czytelna (sobota w kolorze zielonym), krokomierz przetłumaczony jako "kroki", zmieniona ikona bluetooth przy braku połączenia i poprawiona data.Niufek.binhttps://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=3260Fajna tarcza tylko trzebaby zmienić ten kolor z soboty i czerwony z niedzieli na inny czytelniejszy. Lub inna czcionkę. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 4 godziny temu, Kornikowaty napisał: Lub inna czcionkę. Nie ma problemu zmienię na inną, tylko potrzebuje chwilkę czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Dnia 1.03.2018 o 18:20, szablix napisał: Czy ktoś może mi zdradzić jak w tej tarczy: https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=3355 ustawić aby wyświetlany czas był w systemie 24h a nie 12h. Porównałem z podobną tarcza, która miała system 24h, wyedytowałem i coś wyszło. Jakby ktoś chciał tarczę w trybie 24h to wystarczy z pliku *.json usunąc: }, "AmPm": { "X": 0, "Y": 0, "ImageIndexAm": 11, "ImageIndexPm": 12 Aktualnie testuję, zobaczymy co z tego wyszło. Nie wiem czy powyższa metoda jest poprawna ale efekt założony został osiągnięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Jest symbol bluetooth przy zerwanym połączeniu? Gdybyś zrobił jeszcze wersje z odwróconą datą i ewentualnie bez sekund. Sekundnik w dalszym ciągu powoduje nadmierne zużycie baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 (edited) 18 minut temu, xiar napisał: Jest symbol bluetooth przy zerwanym połączeniu? Gdybyś zrobił jeszcze wersje z odwróconą datą i ewentualnie bez sekund. Sekundnik w dalszym ciągu powoduje nadmierne zużycie baterii? Nie ma symbolu BT, dla mnie osobiście to jest zbędne. Sekundnik zjada 9%/dobę, ale dla mnie większym ograniczeniem jest zegarek bez sekundnika. Co do BT i modyfikacji, to możecie oczywiście puścić wodze fantazji i przerobić po swojemu Edited March 7, 2018 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Które tarcze, pożerają mniej baterii ? Białe czy czarne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 19 minut temu, szablix napisał: Które tarcze, pożerają mniej baterii ? Białe czy czarne ? Czarne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Animowane, np z sekundnikiem. Białe, czy czarne nie ma znaczenia. 1 minutę temu, tomurbanowicz napisał: Czarne. Jakieś sensowne wytłumaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 (edited) 7 minut temu, FromWP napisał: Jakieś sensowne wytłumaczenie? Wyświetlenie cokolwiek innego niż czarny (normalnie wyłączony zegarek jest czarny), będzie IMO powodować większe zużycie baterii, choć wątpię, żeby to było zauważalne w jakiś wyraźny sposób. Generalnie tarcze z serii "11" z sekundnikiem zużywają ok. 9%/dobę, bez sekundnika 2-3%/dobę. Edited March 7, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Chyba różnica jest dużo mniejsza niż przy sekundniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 1 minutę temu, FromWP napisał: Chyba różnica jest dużo mniejsza niż przy sekundniku. Myślę, że mało kto zauważy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts