Shahu Posted July 30, 2021 Posted July 30, 2021 Mój idealnie się rozkleił w 25 miesiącu (gwarancja w Euro RTV na 24 miesiące). Perfekcyjnie obliczyli Jadę po klei
Shahu Posted August 1, 2021 Posted August 1, 2021 Zegarek naprawiony. Za 29 zł w Media Markt robią na miejscu tylko trzeba 20-30 min poczekać aż się sklei bo wsadzają w zaciski specjalne :) chyba lepiej niż samemu się bawić 😉
Stanley for Talk Posted January 19, 2024 Posted January 19, 2024 (edited) Witam, Potwierdzam przypadłość rozklejania Bip-ów. U mnie w listopadzie 2023, niemal równo po 4 latach od nabycia. Ekran nie "odpadł" od razu całkowicie (może bym od razu zauważył i odpowiednio zareagował), lecz niestety się rozszczelnił. Delikatnie uginał przy jednym z narożników. Zegarek stopniowo łapał wilgoć, aż zgasł bezpowrotnie. Po zdjęciu ekranu - wystarczyło lekko podważyć - widać było, że korozja postępowała od dłuższego czasu. Cóż, jak to mówią - sprzęt już swoje przechodził. Z punktu widzenia producenta i tak o 2 lata za długo Niemniej moja konkluzja jest taka, że jeśli ktoś jeszcze ma pierwszą wersję Bipa, bateria w miarę trzyma (u mnie przed zgonem ponad 2 tygodnie) i ma zamiar go jeszcze trochę poużywać - warto dokładnie skontrolować stan ekranu. Może nawet specjalnie rozkleić i porządnie skleić z powrotem. Pozdrawiam. Edited January 22, 2024 by Stanley for Talk
adam_broda Posted February 5, 2024 Posted February 5, 2024 W dniu 17.05.2021 o 09:29, fake4r napisał(a): @adam_broda... Kupiłem w tamtym roku Amazfit Neo. Klejenie mojego Bipa to cała historia. Pierwsze klejenie wytrzymało 1 miesiąc, drugie grubszą warstwą - 3 miesiące, aż w końcu dałem tego kleju tyle, że trzyma do dziś. Zmieniać go na coś innego nie chcę z powodu specyficznego (transfleksyjnego) ekranu. Przez te kilka lat nie trafiłem (a może nie umiem) na coś podobnego. Zegarek to zegarek ma być widoczny cały czas a nie dopiero po jakichś ruchach.
Recommended Posts