Kerreth Posted January 10, 2022 Posted January 10, 2022 Cześć. Rozważam zakup Amazfit BIP, ale ponieważ dość często zdarzało mi się korzystać ze stopera w innym zegarku to chciałbym wiedzieć czy jest jakaś możliwość podglądu aktualnej godziny kiedy stoper działa. Dopuszczam też wykorzystanie BipOS. U przyjaciela na Amazfit BIP S Lite udało mi się podglądnąć godzinę przy działającym stoperze przez "rozwinięcie" panelu dostępnego przez przeciągnięcie od góry ekranu. Niemniej nie wiem czy na BIP w ogóle można coś takiego zrobić podczas działania stopera, a na dodatek widziałem, że domyślnie - przynajmniej na głównym ekranie - ten "rozwinięty" panel zawiera głównie przycisk od trybu "Nie przeszkadzać" i nie ma tam godziny. Z kolei na Mi Band 3 który posiadam udało mi się dojść do tego, że kiedy zegarek jest zablokowany to na ekranie odblokowywania widoczna jest aktualna godzina, także w ten sposób to sprawdzam. Wydaje mi się, że mógłbym też zamiast odpalania stopera odpalić jakąś "aktywność" bo tam jest chyba i stoper i godzina od razu, ale raz że żeby to odpalić to trzeba się przez kilka ekranów "przeklikać" zdaje się, później jeszcze jest chyba odliczanie (chyba że da się to jakoś pominąć), a na koniec jeszcze takie "sesje" będą mi się niepotrzebnie odkładać w aplikacji jeśli się nie mylę. Także nie jestem pewien czy to jest najlepsze rozwiązanie. Czy zatem taki podgląd godziny jest w jakiś sposób możliwy? Może jest jakaś aplikacja pod BipOS?
Kerreth Posted January 12, 2022 Author Posted January 12, 2022 Może jeszcze proste pytanie: czy kiedy stoper jest włączony można wyświetlić ekran "DND" (Z przyciskiem włączenia trybu "Nie przeszkadzać") przez przeciągnięcie w dół czy nie? Widziałem że można zmienić tamten ekran, także myślę że to rozwiązałoby sprawę.
Recommended Posts