Mi Box / Mi TV Stick
Dział związany z produktem Xiaomi MI Box i Mi TV Stick
829 tematów w tym forum
-
- 4 obserwujących
- 423 odpowiedzi
- 244,6 tys. wyświetleń
Ruszyły testy Android TV 9 dla starszego Mi Boxa. OTA0 BETA0 R2810
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 2 Maja 2022 -
-
Mi Box 4K S - zacinanie 1 2 3 4 5
przez benkenobi1111- 4 obserwujących
- 148 odpowiedzi
- 126,3 tys. wyświetleń
Witam, Mam problem ze swoim Boxem, bardzo przycina przy oglądaniu HBO GO i Netflixa. Pojawia się to w różnym czasie, raz potrafi działać normalnie, a raz nie da się po prostu oglądać. Dodam , że po odpięciu zasilania z kabla, jakby reset urządzenia, problem zazwyczaj znika ( tak jakby box zapychał sobie RAM (?) ) Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi czym to może być spowodowane? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)
Ostatnia odpowiedź: Pogot, 20 Maja 2025 -
- 12 obserwujących
- 428 odpowiedzi
- 119,4 tys. wyświetleń
Cześć, wkrótce nasze boxy otrzymają Androida TV 9 Pie. https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=275083&page=193 Pozdr. R.
Ostatnia odpowiedź: gothic77, 22 Sierpnia 2022 -
- 4 obserwujących
- 92 odpowiedzi
- 53 tys. wyświetleń
Cześć. Właśnie wskoczyła aktualizacja do wysłużonego już mi boxa s. Po zakończeniu system pokazuje Androida 12 z zabezpieczeniami z 5 maj 2023. To spory przeskok bo ostatnia aktualizacja była do Androida 9 i zabezpieczenia z 5 lipiec 2021. I wszystko pięknie tylko wyświetla się co chwilę komunikat " java.lang.IllegalArgumentException " Co zrobić żeby nie o zniknęło? Kolejny problem to nie chce połączyć jak robię hot spot-a z Motoroli, gdzie wcześnie wszystko hulało. Gdy robię z drugiego telefonu redmi note 9 pro to bez problemu tak jak i przed aktualizacją. Nie chcę restartować urządzenia do ustawień fabrycznych bo będzie tam android 8 z tego co pam…
Ostatnia odpowiedź: Aviator, 16 Grudnia 2025 -
- 2 obserwujących
- 34 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
Jutro ma być oficjalna premiera nowej wersji przystawki. Cena 289 juanów. Dostępna w Chinach od 1.11 Wygląda jak wersja S ale w kolorze białym, zamiast czarnym.
Ostatnia odpowiedź: rafmik, 26 Listopada 2021 -
- 1 obserwujący
- 27 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
Część, Xiaomi zapowiedziało nowego boksa z obsługą 8k. Jak na razie wiadomo, że ma 2 GB RAM i 16 GB pamięci wewnętrznej. Nie będzie miał czystego Google TV tylko nakładkę MIUI TV. Pozdr. R. Edit. Ma obsługiwać HDMI 2.1
Ostatnia odpowiedź: langolier, 26 Lutego 2021 -
- 5 obserwujących
- 1,2 tys. odpowiedzi
- 216,6 tys. wyświetleń
Zgodnie w wątkami: https://xiaomi.eu/community/threads/mibox-mdz-16-ab-oreo-released.44113/ oraz istnieje duże prawdopodobieństwo że Xiaomi wypuściło albo niedługo wypuści androida oreo na Mi Boxy i to nie betę.
Ostatnia odpowiedź: Nowak12, 14 Sierpnia 2020 -
- 5 odpowiedzi
- 100,8 tys. wyświetleń
Witam Dzisiaj dostałem mi boxa i mam pytanko jak i skąd pobrać jakaś przeglądarka która pozwala na oglądanie zalukaj.tv Próbowałem zainstalować opere pod android tv z linku który był na tej stronie ale nie idzie zainstalować za każdym razem nie instaluje Jakieś pomysły? Z góry dzieki
Ostatnia odpowiedź: CebulowyJanusz, 9 Listopada 2017 -
- 2 obserwujących
- 367 odpowiedzi
- 99,9 tys. wyświetleń
Witam, gdzie można kupić mi box 4? Na ali znalazłem jednego sprzedawcę http://s.aliexpress.com/RJjEJfY7 (from AliExpress Android) I to za 99$. Czy są inni sprzedawcy? Czy ktoś testował ten sprzęt? Czy polecacie coś innego? Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: mini21, 22 Sierpnia 2018 -
- 6 obserwujących
- 137 odpowiedzi
- 97,5 tys. wyświetleń
Witam. Chciałbym się dowiedzieć z czego korzystacie na swoich boxach? Ja zacznę. APKGrabber - aktualizacje z serwisu apkmirror.com, apkpure.com, uptodown.com, Aptoide w jednej aplikacji App Cloner - klonowanie aplikacji / tworzenie skrótów niewspieranych aplikacji (spoza Sklepu Play) do ekranu głównego Android TV Puffin TV - przeglądarka internetowa, którą można obsługiwać pilotem Set Orientation - ustawia poziomą orientację dla aplikacji które są wyświetlane bokie Sideload Launcher - szybki sposób na włączanie aplikacji spoza sklepu play Aptoide TV - bardzo dobry sklep z aplikacjami Button Mapper - przypisywanie aplikacji/ skrótów/ funkcji do klawiszy w kontrolerac…
Ostatnia odpowiedź: arti74, 3 Października 2022 -
- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 96,4 tys. wyświetleń
Koledzy mam problem. Dziś kupiony,dziś podłączony. Wyskoczył mi pierwszy komunikat (jaki już nie pamiętam) bez problemu przeszedłem na drugą stronę gdzie jest wybór języka i w tym miejscu pilot przestał działać. Kompletnie nic się nie da zrobić. Nawet nie wiem czy z tego poziomu idzie jakoś przywrócić ustawiania fabryczne.
Ostatnia odpowiedź: Yoo!, 11 Października 2019 -
- 1 obserwujący
- 315 odpowiedzi
- 79,6 tys. wyświetleń
Czy ktoś posiada Mibox-a? Chciałbym się dowiedzieć jak chodzi i czy jest już pełen angielski. Zastanawiam się nad kupnem bo cena jest atrakcyjna.
Ostatnia odpowiedź: Loqe, 18 Czerwca 2018 -
- 6 odpowiedzi
- 63,5 tys. wyświetleń
Cześć, Czy jest jakaś możliwość połączyć prze bluetooth mi box S z telefonem bez pilota? Nie mam na razie dostępu do pilota. kiedy próbuję połączyć telefon przez bluetooth z mi boxem muszę zatwierdzić na nim kod parujący ale bez pilota nie mogę tego zrobić. Czy możliwość jakoś to potwierdzić bez pilota? Z tego co się orientuję na samym mi boxie nie ma żadnych przycisków. Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnia odpowiedź: qqrq71, 10 Października 2021 -
- 12 odpowiedzi
- 61,3 tys. wyświetleń
Witam, jaką przeglądarkę internetową polecacie? Większość z dostępnych nie ma możliwości sterowania pilotem. Znalazlem info, ze teoretycznie najlepsza będzie Opera for Android TV (w nowszych wersjach zmieniono nazwę na Vewd Browser) ale niestety żadna z wersji, które znalazłem nie chce się zainstalować. Testowałem jeszcze Puffina (chyba jako jedyny ma w miarę ok zaimplementowane sterowanie pilotem) ale jest dość ubogi.
Ostatnia odpowiedź: MarecQi, 14 Września 2018 -
- 89 odpowiedzi
- 58,9 tys. wyświetleń
Czy ktoś z powodzeniem zainstalował Player TVN ma MiBox-ie? Jak do tego doprowadzić?
Ostatnia odpowiedź: ghost12, 20 Października 2018 -
- 83 odpowiedzi
- 57,6 tys. wyświetleń
Po nocy lub kilku dniach nie użytkowania nie reaguje na pilota. Nie włącza się Muszę odłączyć od zasilania. Potem jest ok. Jakieś rozwiązanie czy serwis?
Ostatnia odpowiedź: kwasik, 18 Kwietnia 2019 -
- 14 odpowiedzi
- 57 tys. wyświetleń
Siema. Mały problem, wyjechałem z Polski, wziąłem ze sobą wszystko co najważniejsze w tym zestaw Xiaomi Mi Tv Stick. Tego „pendrive”, zasilacz, kabel, pudełko… wszystko z wyjątkiem pilota. pytanie jest takie: czy jest możliwość połączenia się z siecią WiFi bez posiadania pilota, później dam sobie już radę. Telefon(iPhone) i Stick mam sparowane ze sobą Bluetooth, tyle udało mi się zrobić przed wyjazdem
Ostatnia odpowiedź: Wollper, 13 Maja 2021 -
Restart Mi stick tv
przez mistikers- 1 obserwujący
- 14 odpowiedzi
- 52,5 tys. wyświetleń
Witam od 3 tyg mam mi Stick TV i generalnie wszystko jest ok tylko co najmniej raz dziennie się restartuje , przy oglądaniu filmów na aplikacji , i są to różne aplikacje , np leci serial zacina się i restartuje ,. i juz działa np cały dzień ale np restart jest w róznych momentach dnia . System aktualny , pamięć podreczna , wyczysczona , raczej nie jest to wina zasilania a próbowałem i na zasilaczu i na wbudowanym gniezdzie usb
Ostatnia odpowiedź: bieane, 29 Października 2023 -
- 1 obserwujący
- 11 odpowiedzi
- 51,7 tys. wyświetleń
Jak rozwiązać problem cichego dźwięku po HDMI z tą przystawką? Dotyczy wielu apek (Netflix, HBO Max, YT itd). Zanim zapytałem, poczytałem, przeprowadziłem liczne próby ustawień i wróciłem do fabrycznych, bo efektu nie było. Może ktoś podpowie, sprzedaje się tego całkiem dużo.
Ostatnia odpowiedź: Michał Pacholak, 1 Grudnia 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 49,9 tys. wyświetleń
witam syn coś poklikał pilotem i włączył komunikaty głosowe to znaczy kobiecy głos informuje o każdą funkcji na która wchodzimy i teraz pytanie jak to cholerstwo wyłączyć ???
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 18 Grudnia 2018 -
- 21 odpowiedzi
- 44,1 tys. wyświetleń
Od kilku dni posiadam MiBox3 podpięty do wifi 100mbit. Na speedtestach pokazuje mi w najlepszym przypadku download 2-5mbit, upload 5mbit (tak upload większy...) Ruter stoi 4 metry od boxa. Laptop i telefony, które są dalej od rutera ciągną 4k i wyżej z youtube bezproblemowo. Na boxie youtube działa w full hd od święta, o 4k mogę zapomnieć, 90% czasu jest 480p. Netflix co chwila przełącza na niższą rozdzielczość, HD od święta. Showmax odpala tylko bez zacinek na ustawieniu Limit prędkości średni... Próbowałem factory reset po aktualizacji do Androida 6.0, bez zmian. Na tym samym ruterze na laptopie i telefonie netflix, showmax i youtube działają idealnie. Jakieś pomy…
Ostatnia odpowiedź: tmucha, 2 Sierpnia 2018 -
HBO Go na Android Tv 1 2
przez ghost12- 50 odpowiedzi
- 39,4 tys. wyświetleń
No to może się już niedługo doczekamy Jak widzę prace trwają ... https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.hbogo.androidtv.production
Ostatnia odpowiedź: Rajdip, 2 Października 2019 -
- 1 obserwujący
- 33 odpowiedzi
- 37,9 tys. wyświetleń
Cześć, Kupiłem niedawno Mi Box S z myślą o netflixie i hbo go, chciałem mieć jedno urządzenie do tych 2 usług bo o ile mam xbox one do netflixa to do hbo tylko laptop. OK, oba streamingi działają na xiaomi. Teraz pojawił się problem bo nie mogę uzyskać dźwięku przestrzennego. Mam stary ampli Yamaha RV 450 gdzie nie ma hdmi i z xboxa puszczałem po kablu toslink (optyk). Z netflixem nie miałem problemów i tam gdzie oferowali taką ścieżkę to w ustawieniach audio była. W Mi box S w aplikacji netflixa nie ma 5.1 nawet do wyboru. Jest tylko opisana ogólnie: polski, angielski itd. Myślałem że może jak podłącze przewód optyczny to się uaktywni. Dziś kupiłem mini-toslink ->…
Ostatnia odpowiedź: jadwinin, 17 Lipca 2019 -
Adapter Lan do Mi Box 4K 1 2
przez Kasta78- 2 obserwujących
- 67 odpowiedzi
- 36,4 tys. wyświetleń
Widziałem taki bajer na YouTube. Ale przystawka była bardzo droga. Czy ktoś używa takiego rozwiązania po kablu i może polecić taką przejściówkę? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Kuzik, 18 Kwietnia 2020 -
IPTV na Mi Box 1 2
przez Cacper- 4 obserwujących
- 44 odpowiedzi
- 36,2 tys. wyświetleń
Witam, jaki byłby najlepszy, dobry program (aplikacja na android tv) do oglądania przez cały czas w domowym zaciszu telewizji IPTV / format m3u, jaki byście polecili ?
Ostatnia odpowiedź: BJJfigter, 4 Kwietnia 2021