Jump to content

Mi 8 - dyskusja ogólna

Volv3r

Recommended Posts

Mam kolejne pytanie. Czy to normalne że wszystkie rdzenie pracują cały czas? Bo wydaje mi się, że powinny się przynajmniej dwa wyłączyć w celu oszczędzania energii. I chcę po prostu wiedzieć, czy tylko tak u mnie? Czy też u wszystkich posiadaczy mi  8 ma uruchomione cały czas wszystkie rdzenie?

Screenshot_2019-03-03-21-12-43-935_com.cpuid.cpu_z.png

Dnia 1.03.2019 o 11:59, Nezumi napisał:

Pod koniec marca w oficjalnej sprzedaży będzie Mi9 Global, wersja CN już jest dostępna u sprzedawców w Chinach.

Sprostowanie. Od czwartku 28 lutego dostępne są w oficjalnej sprzedaży wersje global. Mozna kupić na amazonie włoskim i hiszpańskim takie wersje. Oficjalna dystrybucja, gwarancja i na drugi dzień po zamówieniu towar dostarczony. Nie trzeba szukać wersji chińskich na ali.

Cena wychodzi identyczna jak w Polsce jak już będą pod koniec marca dostępne. Amazon hiszpański oferuje za 10 euro przesyłkę lotniczą z gwarantowaną jednodniową datą dostawy, więc zamówienie dziś i telefon już jutro dostarcza kurier UPS.

Edited by sp4ubw
Poprawka dnia
  • Like 1

Kurcze, pojawił mi się pewien problem. Nie wiem czy po którejś aktualizacji czy tak po prostu. Nie przypominam sobie, żebym coś zmieniał w ustawieniach...

Zniknął dźwięk powiadomień podczas odtwarzania czegoś przez słuchawki. Kiedyś jak dostawałem wiadomość z Messengera wyciszało na chwilę Spotify - obecnie tylko podświetla się ekran i dioda ale dźwięków nie ma. Wykluczyłem winę Spotify bo w każdej aplikacji która odtwarza muzykę jest ten sam problem. Przejrzałem wszystkie ustawienia od dźwięku, powiadomień i co tylko znalazłem ale wszędzie są dźwięki włączone...

Miał ktoś taki problem? Mógłby poratować jakaś podpowiedzią.

Panowie mam pewien problem z Wi-Fi.

Mi8 pro po odstawieniu na krótką chwilę nie widzi Internetu.Dopiero wejście w ustawieniach i odświeżanie zauważa ponownie.Nic nie zmieniałem nie aktualizowalem.Powiem szczerze, że nawet nie zauważyłem jak to się stało i kiedy.

Jestem szczęśliwym posiadaczem MI8 od prawie w tygodni i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony. To co dla mnie najistotniejsze czyli bateria, spisuje się doskonale. Przy moim użytkowaniu wystarcza mi na około 2,5 dnia i do tego SOT na poziomie 5,5 - 6 h. Jak dla mnie, rewelacja.

Przy okazji pytanko, czy ktoś ma jakiś dobry motyw w którym nie ma białego tła na ikonach?

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

788ea8e6d15c73dff2033fe53d8d8233.jpgf3fbb79bf73f6f5f5d9e2fa3eff1a09a.jpg

3 godziny temu, karolgt1 napisał:

Jestem szczęśliwym posiadaczem MI8 od prawie w tygodni i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony. To co dla mnie najistotniejsze czyli bateria, spisuje się doskonale. Przy moim użytkowaniu wystarcza mi na około 2,5 dnia i do tego SOT na poziomie 5,5 - 6 h. Jak dla mnie, rewelacja.

Przy okazji pytanko, czy ktoś ma jakiś dobry motyw w którym nie ma białego tła na ikonach?

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

https://xiaomi.eu/community/threads/v8-9-10-themes.37844/page-5 tu bym poszukal.

5 minut temu, rock'n'rolla napisał:

Nie zadziwia, od kilku wydań ROMu jest problem a developerzy ARISE zaprzestali wspierać projekt. Ja używam Ainur Sauron i ICESound (oba pod Magisk) plus VIPER4Android pobrany z XDA. 

Jest duża różnica w dźwięku czy nie bardzo? Co prawda i tak czekam na DACa, ale chciałem się dowiedzieć czy na Mi 8 jakiś sound mod robi różnicę. 

Czy wersje MI8 Global i CN różnią się (chodzi mi o telefon) czymś poza zainstalowaną dystrybucją MIUI, chińską ładowarką i pudełkiem z chińskimi znaczkami? Kupiłem właśnie MI8, miała być wersja global, ale przyszła china. Nie wiem, czy zwracać, czy odpuścić sobie. I jak jest z gwarancją w takim przypadku?

23 minuty temu, kpirx napisał:

Czy wersje MI8 Global i CN różnią się

Softem. Na Globalnym sofcie nie będą działać płatności, może być problem z certyfikacjami etc.

24 minuty temu, kpirx napisał:

I jak jest z gwarancją w takim przypadku?

Zależy od sprzedawcy. Zazwyczaj wysyłają do Chin.

24 minuty temu, kpirx napisał:

Kupiłem właśnie MI8, miała być wersja global, ale przyszła china.

Upewnij się, czy kupiłeś Mi8 Global, czy Mi8 z softem Global, bo to jest różnica.

1 godzinę temu, pkonrad napisał:

Ja bym zwrócił.

Z jakiego powodu?

1 godzinę temu, Nezumi napisał:

Upewnij się, czy kupiłeś Mi8 Global, czy Mi8 z softem Global, bo to jest różnica.

Z tego co widzę, to jest to Mi8 CN z softem Global.

13 minut temu, kpirx napisał:

Z tego co widzę, to jest to Mi8 CN z softem Global.

W sensie, sprawdź dokładnie do sprzedawca pisze w aukcji.

4 minuty temu, pkonrad napisał:

Nie działają płatności przez NFC na Global ROMie, a MIUI Polska nie lubię.

o ty zdrajco :(.

• Like 1

3 minuty temu, Nezumi napisał:

W sensie, sprawdź dokładnie do sprzedawca pisze w aukcji.

W tytule: "Xiaomi Mi 8 6/64GB Czarny" , w opisie: "Wersja Global EU". Tak jak pisałem, telefon przyszedł w "chińskim opakowaniu", z chińską ładowarką, chińską instrukcją. Nie ma znaczka "Global" na opakowaniu.

2 minuty temu, Nezumi napisał:

To Cię sprzedawca zrobił w balona. Zwracaj. 

Tak zrobił w balona, ale co takiego tracę, bo z tego co wiem, to telefon fizycznie jest identyczny chyba?

Edited by kpirx
  • Haha 1

12 minut temu, kpirx napisał:

Tak zrobił w balona, ale co takiego tracę, bo z tego co wiem, to telefon fizycznie jest identyczny chyba?

Tracisz godność klienta :D. 

Tak szczerze, tracisz kasę przy ew. sprzedaży, tracisz możliwość pełnego korzystania z softu global z zablokowanym BL (bezpieczeństwo w razie kradzieży), tracisz możliwość płacenia zbliżeniowo czy też przez GooglePay na sofcie global, tracisz także kasę przy zakupie, bo zazwyczaj wersje CN można wyrwać taniej niż Globalną.

• Like 3

Chłopaki mam pytanie jak z baterią w Mi8. Ja wykręcam w ciągu dnia MAX 4h na ekranie (oszczędzania baterii off, jasnośc automat, lte cały czas, wifi w domu, ciemny motyw klawy i ogólnie). Wydaje mi się że w testach ludziom dłużej trzymała.

Ile macie SOT na Mi8 oraz z jakim systemem.

Czyli pewnie musze full wipe zrobić.... Ehhh u mnie to jest MAX 4h a na testach widziałem o wiele więcej. 
Nooo to 4h tak mało się wydaje, a wy po 7 kręcicie XD
U mnie też trzyma długo. Screenów nie mam, ale ostatnio około 2 dni bez ładowarki. SOT około 8 godzin.
Jak szuka zasięgu (częsta podróż) to siada szybciej

13 godzin temu, rafcio39 napisał:

Ehhh u mnie to jest MAX 4h

Każdy korzysta z telefonu inaczej i będzie mieć inne wyniki SoT... Ja mam dni, gdzie mam 2h SoT i jakieś ~48h na baterii, a są dni gdzie mam 5-6h SoT i 12-16h na baterii...

22 godziny temu, Patrykowski98 napisał:

Widevine L1

Cisza.... ale nawet jak dadzą, to nie licz na Netflixa w HD... Bo ten musi także wrzucić Mi8 jako fon zgodny, a z tym to u nich jest różnie... Poco od miesiąca czeka i nadal cisza...