Dyskusja ogólna
77 topics in this forum
-
- 5 followers
- 2.4k replies
- 222.4k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by witek_77, -
-
- 5 followers
- 47 replies
- 6k views
Witam, wszystkich. Zakupiłem baterie 4000mha z Ali i wymieniłem, bo stara bateria trzymała kilka h. Oto wyniki po miesiącu nie całym użytkowania. Bez problemu 12h intensywnego użytkowania. I zostaje bateria na drugi dzień. Bez intensywnego użytkowania 2doby wytrzymuje. Poprostu bajka. Polecam każdemu.
Last reply by Jenek, -
- 8 replies
- 1.1k views
witam, Aktualnie posiadam miui 12.0.4 global i planuje: 1. wymienić baterie na nohon 4000 2. wgrać custom roma crDroid 8.8 Ten custom rom jak dobrze zrozumiałem wymaga miui V12.5.6.0.RFACNXM. Pytanie: Moge od razu grac tego v12.5.6.0 na mojego 12.0.4 ?
Last reply by Szajomi, -
- 5 followers
- 548 replies
- 86.9k views
Jak tam u was bateria? . U mnie powiem oględnie : średnio. Wcześniej miałem Redmi Note 5 i w nim bateria to była bajka. W Mi9 jest gorzej. Niby oszczędniejszy procek i wyświetlacz a bateria leciii w oczach podczas korzystania z telefonu. Mam nadzieję że poprawią to w kolejnej aktualizacji... U mnie SOT po pierwszym pełnym dniu to prawie sześć godzin. Może się bateria "ułoży" po kilku dniach. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 1 reply
- 244 views
Witam, Poszukuje sprawnej taśmy przycisków bocznych do Mi9 (zwykła wersja M1902F1G). Czy ktoś taką posiada i chce się jej pozbyć za rozsądną cenę? Ewentualnie czy taśma z jakiegoś innego Xiaomi będzie działać z mi9??
Last reply by simcold, -
- 0 replies
- 324 views
Witam, problem polega na tym że mimo zmian regionu na Szwajcarię, Czechy czy Grecję nie mogę pobrać wersji MIUI 12.5 i co się z tym wiąże Androida 11 na Xiaomi Mi 9. Co może być przyczyną?? Trochę nie chcę odblokowywać bootloadera i wgrywać wszystkiego ręcznie bo nie mam z tym doświadczenia itp. Jak jest jakaś dobra instrukcja to prośba o link może się w ostateczności się zdecyduje i nic się nie spartoli ;)) Z góry dzięki za pomoc wszystkim :))
Last reply by Tito, -
- 3 followers
- 18 replies
- 1.8k views
Witam, wymieniał ktoś baterie i może się podzielić jak to dokładnie zrobić czy trzeba dokupić jakiś klej żeby później skleić obudowę? Kupiłem baterie firmy nohon
Last reply by akir19, -
- 1 follower
- 2 replies
- 604 views
Cześć, Bardzo długo nie aktualizowałem systemu i byłem na oryginalnym Androidzie, takim z którym telefon kupiłem. To był chyba Android 9, chociaż nie jestem pewny. Niedawno zapakowałem do MIUI 12.5 na Androidzie 11 i od razu zaczęły się problemy. Telefon, który wcześniej ładował się co 100% w ok godzinę, teraz ładuje się w 4 godziny.. poza tym, nie działa mi mikron do rozmów video, bez różnicy z jakiej aplikacji korzystam. Z tego powodu, nie widzę innej opcji niż powrót do oryginalnego Androida, który był w telefonie w momencie zakupu. Jak to zrobić? Trzeba będzie używać miFlash czy niekoniecznie. Skąd wziąć ROM? I czy faktycznie był to Android 9 czy raczej 10 (może…
Last reply by widmo1980, -
Android Auto 1 2
by Gannicus- 4 followers
- 36 replies
- 7.4k views
Witam, miałem problem z Android Auto na wersji Global Beta i na wersjach od MIUI Polska. Wróciłem do orginalnego romu i wszystko śmiagało bez problemu, teraz po aktualizacji wersji europejskiej EEU 10.2.24.0 Android Auto znowu nie trybi z Dacia Media Nav (Evolution) w samochodzie. Na smartfonie wyskakuje czerwony ekran Android Auto i informacja o błędzie. Ktoś miał podobnie? ewentualnie jakieś porady? Mi 9 6GB/64GB EEU 10.2.24.0
Last reply by Kwap, -
- 20 followers
- 2.1k replies
- 218.7k views
Wczoraj pokazał się nowy update Global. Niestety ciągle nie został poprawiony pasek powiadomień. To wręcz żenujące, że Xiaomi nie potrafi sobie z tym poradzić, chociaż Xiaomi na pewno wie o tym.
Last reply by silverx, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.6k views
Witam, czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć jak odzyskać dostęp do drugiej przestrzeni redmi 9 pro - zapomniałem hasła - pojawia się pole wpisz hasło bardzo proszę o pomoc
Last reply by peseq, -
- 1 follower
- 1 reply
- 288 views
Mam problem po wymianie płyty telefonu z płaceniem kartą oraz z netflixem. Od sprzedającego dostałem hasło, dzięki któremu udało mi się zresetować telefon, zalogować się na swoje konto google , ale jak widać jest problem z certyfikatami. Jak to teraz rozgryźć ? Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 3 replies
- 538 views
Witam, otóż przydarzył mi się ciekawy przypadek. Podczas przeglądania aplikacji systemowych, zacząłem odinstalować aktualizacje i czyścić pamięć podręczna tych aplikacji w celu bliżej nie znanym. Ku mojemu zdziwieniu telefon zaczął działać niesamowicie szybko. Strony lądują się w mgnieniu oka. Aplikacje to samo. Postanowiłem napisać o tym przypadku bo może znalazłem rozwiązanie na przedłużenie życia Mi 9. Na kolejne lata. Wstawiam zrzut tych aplikacji którym usunąłem aktualizacje i wyczyściłem pamięć. Telefon oczywiście był przywracany do stanu fabrycznego jakieś 2 miesiące temu i nie było widać różnicy w prędkość działania natomiast teraz jest poprostu jak nówka. Ze…
Last reply by brawo, -
Jak uruchomić czat Google RCS, problem z komunikatem "Twój operator nie obsługuje tej funkcji" 1 2
by gasie- 3 followers
- 37 replies
- 10.2k views
Czy komuś z was udało się uruchomić na Mi9 czat RCS? U mnie po zainstalowaniu googlowskich wiadomości i usług operatora zgłasza, że operator (Play) nie obsługuje tej funkcji. Tyle że np. na Mi9 Lite RCS w Play bangla. Próbowałem różnych sztuczek typu czyszczenie danych aplikacji, starsze wersje, ale nic to nie dało.
Last reply by worekgdy, -
- 1 follower
- 3 replies
- 710 views
Witam, rezygnując z globala i instalując rom miuipolska w smartfonie Mi9t widevine pozostaje na poziomie L1? Czy niestety wskakuje na L3?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 9 replies
- 1.1k views
Witam Do tej pory używam najnowszego softu od xiaomi.eu z odblokowanym bootloaderem. Jak mogę wgrać global stable (stock) rom, na tym urządzeniu? Da się wtedy zablokować bootloader, by było wszystko jak na nowym smartfonie?
Last reply by sebek123hg, -
- 4 replies
- 1.5k views
Witam chciałbym zainstalować YT vanced na innych telefonach Xiaomi bez problemu wchodzę w opcje programistyczne i mam suwak żeby wyłączyć optymalizację miui. W mi 9 niestety nie ma tego suwaka, jak mogę to inaczej znaleźć/zrobić? Wersja miui 12.0.5 eea
Last reply by przemek4700, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.8k views
Mój telefon to Mi 9 z MIUI 11 i Android 10. Czy ktoś może wie co może być przyczyną tego, że w Nova Launcher nie mogę uruchomić sklonowanych aplikacji? Pojawia się komunikat "Odmowa uprawnień". Na systemowym menedżerze pulpitu oraz na POCO Launcher uruchamiają się normalnie. Na P20 Pro z Nova Launcher też nie miałem takiego problemu. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Sauron, -
- 1 reply
- 797 views
Witam, na Mi9 mam zainstalowany TWRP 3.3.1-35 i MIUI 10 | 9.8.15 (weekly). Kiedy chce sprawdzic aktualizacje pojawia mi sie "You are up to date or there is a server issue, check xiaomi.eu for new version!" Chcialbym zainstalowac najnowzsza wersje xiaomi.eu_multi_MI9_V12.0.6.0.QFACNXM_v12-10.zip Co musze zrobic aby zainstalowac na czysto bez zadnych pozostalosci po porzedniej wersji? Wipe? Format? Czego dokladnie? Czy potrzebuje nowej wersji TWRP? Z gory dzieki za pomoc!
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 6 replies
- 583 views
Witam. Posiadam Xiaomi Mi9 z polskiej dystrybucji. Chciałbym wgrać V4A no root, ale potrzebuję do tego twrp. A do twrp, fastboot. Czy mogę odblokować bootloader, wgrać twrp, następnie wgrać V4A i ponownie zablokować bootloader? Jeżeli tak, to jakie mogą być tego konsekwencje? Niedziałające płatności/Netflix/bank itp. może uceglenie telefonu? A może jakieś inne rozwiązanie? Zależy mi na V4A. A nie do końca jestem przekonany, żeby odblokowywać bootloader na stał. Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Last reply by sniadach, -
- 0 replies
- 613 views
Witajcie. Od jakiegoś czasu nie mogę odtwarzać muzyki i dźwięku ze słuchawek . Wyjaśnione dziękuję
Last reply by Kazio, -
- 1 reply
- 637 views
Do tej pory instaluję co tydzień romy przez OTA. Jako że coś nie tak z baterią to chcę rom zainstalować na czysto od zera. Czy wystarczy w twrp zrobć factory reset?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 25 replies
- 16.1k views
Mam problem z automatycznym ustawieniem jasności ekranu. Wyłącza się w najmniej oczekiwanym czasie. Przyciemni ekran no najmniejszej wartości i muszę ustawić nowy poziom. Czy jest jakas rada na takie zachowanie wyświetlacza.
Last reply by Endail93, -
- 2 followers
- 4 replies
- 4.3k views
Witam! W moim mi 9 bateria już słabo domaga według accubattery ma 71% pojemności. Gdzie kupić oryginalna baterie aby nie trafić na podróbkę? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 7 replies
- 1k views
Postanowiłem wgrać na czysto xiaomi.eu 12.0.4. Wgrałem przez Mi Flash EEA 12.0.2, odblokowałem bootloader, wgrałem TWRP, zainstalowałem xiaomi.eu. Wszystko, jak zawsze, bez problemów. Problemy zaczęły się po instalacji Magisk. System już nie wstał i przy bootowaniu wracał do TWRP. OK, zdarza się. Ponownie użyłem Mi Flash bez problemów, ale nie mogę odblokować bootloadera. W "Stan odblokowania Mi' otrzymuję komunikat: "Your account is not authorized to unlock. Please change another." To samo w Mi Unlock na laptopie. Dodam, że posiadam tylko jedno konto Xiaomi i do niego się zalogowałem, zarówno w telefonie, jak i Mi Unlock. Odblokowywanie OEM i debugowanie USB mam włączone…
Last reply by mrosi,