Dyskusja ogólna
80 topics in this forum
-
- 5 followers
- 2.4k replies
- 254.1k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by witek_77, -
-
- 1 reply
- 1.2k views
Dzień dobry, mam problem z pamięcią w telefonie. Same dokumenty zajmują prawie 6.5GB. Wiem, że wszystkie moje pobrane pliki mogą zajmować maksymalnie 500MB, niedawno robiłam też porządki. Co może zajmować tyle miejsca, jak znaleźć te pliki i czy da się je jakoś usunąć? Z góry dziękuję
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 875 views
Mam problem, z 64gb pamięci mam zajęte 61gb lecz wchodząc w podsumowanie pamięci pokazuje mi że 50gb zajmują mi pliki systemowe/inne. Nie idzie sprawdzić co to takiego jest...ale dziwne jest to że aplikacje i dane zajmują tylko 1gb, kiedyś na pewno tu pokazywało że APK zajmują dużo więcej... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by TED, -
Jak uruchomić czat Google RCS, problem z komunikatem "Twój operator nie obsługuje tej funkcji" 1 2
by gasie- 2 followers
- 38 replies
- 21k views
Czy komuś z was udało się uruchomić na Mi9 czat RCS? U mnie po zainstalowaniu googlowskich wiadomości i usług operatora zgłasza, że operator (Play) nie obsługuje tej funkcji. Tyle że np. na Mi9 Lite RCS w Play bangla. Próbowałem różnych sztuczek typu czyszczenie danych aplikacji, starsze wersje, ale nic to nie dało.
Last reply by Cinek-, -
- 2 replies
- 256 views
Dzień dobry wszystkim. Czy ktoś posiada namiary na archiwalny Rom do Xiaomi mi9 w wersji 12.0.6.0 stable wersja xiaomi.eu? Nigdzie nie mogę go znaleźć a chciałbym do niego wrócic.
Last reply by a s, -
- 2 followers
- 47 replies
- 10.7k views
Witam, wszystkich. Zakupiłem baterie 4000mha z Ali i wymieniłem, bo stara bateria trzymała kilka h. Oto wyniki po miesiącu nie całym użytkowania. Bez problemu 12h intensywnego użytkowania. I zostaje bateria na drugi dzień. Bez intensywnego użytkowania 2doby wytrzymuje. Poprostu bajka. Polecam każdemu.
Last reply by Jenek, -
- 8 replies
- 1.5k views
witam, Aktualnie posiadam miui 12.0.4 global i planuje: 1. wymienić baterie na nohon 4000 2. wgrać custom roma crDroid 8.8 Ten custom rom jak dobrze zrozumiałem wymaga miui V12.5.6.0.RFACNXM. Pytanie: Moge od razu grac tego v12.5.6.0 na mojego 12.0.4 ?
Last reply by Szajomi, -
- 4 followers
- 548 replies
- 94.7k views
Jak tam u was bateria? . U mnie powiem oględnie : średnio. Wcześniej miałem Redmi Note 5 i w nim bateria to była bajka. W Mi9 jest gorzej. Niby oszczędniejszy procek i wyświetlacz a bateria leciii w oczach podczas korzystania z telefonu. Mam nadzieję że poprawią to w kolejnej aktualizacji... U mnie SOT po pierwszym pełnym dniu to prawie sześć godzin. Może się bateria "ułoży" po kilku dniach. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by brawo, -
- 1 reply
- 385 views
Witam, Poszukuje sprawnej taśmy przycisków bocznych do Mi9 (zwykła wersja M1902F1G). Czy ktoś taką posiada i chce się jej pozbyć za rozsądną cenę? Ewentualnie czy taśma z jakiegoś innego Xiaomi będzie działać z mi9??
Last reply by simcold, -
- 0 replies
- 487 views
Witam, problem polega na tym że mimo zmian regionu na Szwajcarię, Czechy czy Grecję nie mogę pobrać wersji MIUI 12.5 i co się z tym wiąże Androida 11 na Xiaomi Mi 9. Co może być przyczyną?? Trochę nie chcę odblokowywać bootloadera i wgrywać wszystkiego ręcznie bo nie mam z tym doświadczenia itp. Jak jest jakaś dobra instrukcja to prośba o link może się w ostateczności się zdecyduje i nic się nie spartoli ;)) Z góry dzięki za pomoc wszystkim :))
Last reply by Tito, -
- 2 followers
- 18 replies
- 3.9k views
Witam, wymieniał ktoś baterie i może się podzielić jak to dokładnie zrobić czy trzeba dokupić jakiś klej żeby później skleić obudowę? Kupiłem baterie firmy nohon
Last reply by akir19, -
- 1 follower
- 2 replies
- 912 views
Cześć, Bardzo długo nie aktualizowałem systemu i byłem na oryginalnym Androidzie, takim z którym telefon kupiłem. To był chyba Android 9, chociaż nie jestem pewny. Niedawno zapakowałem do MIUI 12.5 na Androidzie 11 i od razu zaczęły się problemy. Telefon, który wcześniej ładował się co 100% w ok godzinę, teraz ładuje się w 4 godziny.. poza tym, nie działa mi mikron do rozmów video, bez różnicy z jakiej aplikacji korzystam. Z tego powodu, nie widzę innej opcji niż powrót do oryginalnego Androida, który był w telefonie w momencie zakupu. Jak to zrobić? Trzeba będzie używać miFlash czy niekoniecznie. Skąd wziąć ROM? I czy faktycznie był to Android 9 czy raczej 10 (może…
Last reply by widmo1980, -
Android Auto 1 2
by Gannicus- 1 follower
- 36 replies
- 9.2k views
Witam, miałem problem z Android Auto na wersji Global Beta i na wersjach od MIUI Polska. Wróciłem do orginalnego romu i wszystko śmiagało bez problemu, teraz po aktualizacji wersji europejskiej EEU 10.2.24.0 Android Auto znowu nie trybi z Dacia Media Nav (Evolution) w samochodzie. Na smartfonie wyskakuje czerwony ekran Android Auto i informacja o błędzie. Ktoś miał podobnie? ewentualnie jakieś porady? Mi 9 6GB/64GB EEU 10.2.24.0
Last reply by Kwap, -
- 11 followers
- 2.1k replies
- 249.5k views
Wczoraj pokazał się nowy update Global. Niestety ciągle nie został poprawiony pasek powiadomień. To wręcz żenujące, że Xiaomi nie potrafi sobie z tym poradzić, chociaż Xiaomi na pewno wie o tym.
Last reply by silverx, -
- 3 replies
- 4.1k views
Witam, czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć jak odzyskać dostęp do drugiej przestrzeni redmi 9 pro - zapomniałem hasła - pojawia się pole wpisz hasło bardzo proszę o pomoc
Last reply by peseq, -
- 1 reply
- 439 views
Mam problem po wymianie płyty telefonu z płaceniem kartą oraz z netflixem. Od sprzedającego dostałem hasło, dzięki któremu udało mi się zresetować telefon, zalogować się na swoje konto google , ale jak widać jest problem z certyfikatami. Jak to teraz rozgryźć ? Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 3 replies
- 720 views
Witam, otóż przydarzył mi się ciekawy przypadek. Podczas przeglądania aplikacji systemowych, zacząłem odinstalować aktualizacje i czyścić pamięć podręczna tych aplikacji w celu bliżej nie znanym. Ku mojemu zdziwieniu telefon zaczął działać niesamowicie szybko. Strony lądują się w mgnieniu oka. Aplikacje to samo. Postanowiłem napisać o tym przypadku bo może znalazłem rozwiązanie na przedłużenie życia Mi 9. Na kolejne lata. Wstawiam zrzut tych aplikacji którym usunąłem aktualizacje i wyczyściłem pamięć. Telefon oczywiście był przywracany do stanu fabrycznego jakieś 2 miesiące temu i nie było widać różnicy w prędkość działania natomiast teraz jest poprostu jak nówka. Ze…
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.1k views
Witam, rezygnując z globala i instalując rom miuipolska w smartfonie Mi9t widevine pozostaje na poziomie L1? Czy niestety wskakuje na L3?
- 9 replies
- 2.2k views
Witam Do tej pory używam najnowszego softu od xiaomi.eu z odblokowanym bootloaderem. Jak mogę wgrać global stable (stock) rom, na tym urządzeniu? Da się wtedy zablokować bootloader, by było wszystko jak na nowym smartfonie?
Last reply by sebek123hg, -
- 4 replies
- 1.8k views
Witam chciałbym zainstalować YT vanced na innych telefonach Xiaomi bez problemu wchodzę w opcje programistyczne i mam suwak żeby wyłączyć optymalizację miui. W mi 9 niestety nie ma tego suwaka, jak mogę to inaczej znaleźć/zrobić? Wersja miui 12.0.5 eea
Last reply by przemek4700, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.5k views
Mój telefon to Mi 9 z MIUI 11 i Android 10. Czy ktoś może wie co może być przyczyną tego, że w Nova Launcher nie mogę uruchomić sklonowanych aplikacji? Pojawia się komunikat "Odmowa uprawnień". Na systemowym menedżerze pulpitu oraz na POCO Launcher uruchamiają się normalnie. Na P20 Pro z Nova Launcher też nie miałem takiego problemu. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Sauron, -
- 1 reply
- 1k views
Witam, na Mi9 mam zainstalowany TWRP 3.3.1-35 i MIUI 10 | 9.8.15 (weekly). Kiedy chce sprawdzic aktualizacje pojawia mi sie "You are up to date or there is a server issue, check xiaomi.eu for new version!" Chcialbym zainstalowac najnowzsza wersje xiaomi.eu_multi_MI9_V12.0.6.0.QFACNXM_v12-10.zip Co musze zrobic aby zainstalowac na czysto bez zadnych pozostalosci po porzedniej wersji? Wipe? Format? Czego dokladnie? Czy potrzebuje nowej wersji TWRP? Z gory dzieki za pomoc!
- 6 replies
- 930 views
Witam. Posiadam Xiaomi Mi9 z polskiej dystrybucji. Chciałbym wgrać V4A no root, ale potrzebuję do tego twrp. A do twrp, fastboot. Czy mogę odblokować bootloader, wgrać twrp, następnie wgrać V4A i ponownie zablokować bootloader? Jeżeli tak, to jakie mogą być tego konsekwencje? Niedziałające płatności/Netflix/bank itp. może uceglenie telefonu? A może jakieś inne rozwiązanie? Zależy mi na V4A. A nie do końca jestem przekonany, żeby odblokowywać bootloader na stał. Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Last reply by sniadach, -
- 0 replies
- 808 views
Witajcie. Od jakiegoś czasu nie mogę odtwarzać muzyki i dźwięku ze słuchawek . Wyjaśnione dziękuję
Last reply by Kazio, -
- 1 reply
- 817 views
Do tej pory instaluję co tydzień romy przez OTA. Jako że coś nie tak z baterią to chcę rom zainstalować na czysto od zera. Czy wystarczy w twrp zrobć factory reset?
Last reply by Adam Błażejewski,