Zgk1 Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Na baterie narzekać nie moge Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Żadna apka, jedynie System Android. A wersja MIUI to Global.Może jakieś synchronizacje się robiły? Zdjęcia google, albo coś?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 21 minut temu, losmarte napisał: Może jakieś synchronizacje się robiły? Zdjęcia google, albo coś? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Zauważyłem, że nad ranem synchronizację robiła chmura od Xiaomi. Wyłączyłem wszystko co z nią związane. Zobaczymy co będzie dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Pochwalę się swoim wynikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Jaki rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 1 godzinę temu, maciek04 napisał: Jaki rom? Global wersja urządzenia, a ROM europejski 10.2.24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Rom nieważny. Ważne jak poustawiasz sobie wszystko j jak używasz samego urządzenia. Ja najwięcej na mi9 wykręciłem przy słabym zasięgu na danych kom około 9 godzin. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 59 minut temu, simcold napisał: Rom nieważny. Ważne jak poustawiasz sobie wszystko j jak używasz samego urządzenia. Ja najwięcej na mi9 wykręciłem przy słabym zasięgu na danych kom około 9 godzin. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Mam go od czwartku i w sumie na noc szukam jakiegoś pro tipa bo zjada 30% baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Mam go od czwartku i w sumie na noc szukam jakiegoś pro tipa bo zjada 30% baterii.Global?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawonix Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Mam ten sam problem. Skanowanie Wifi wyłączone (a w historii użycia baterii tak jakby było cały czas włączone), sieć przestawiona na LTE/WCDMA. Na noc ustawiłem oszczędzanie baterii, a telefon samoczynnie się wybudza, zjadając około 30% baterii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 (edited) 8 godzin temu, simcold napisał: Global? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Tak, wersja 10.2.24 Edit: W ciągu nocy zeszło może o 1-2% co myślę jest bardzo dobrym wynikiem Edited May 6, 2019 by ThreeDog Aktualizacja drenażu baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 (edited) Coraz lepsza ta bateria Tam gdzie nie ma Wi-Fi było włączone 4G Edited May 10, 2019 by Zgk1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 (edited) U mnie też dzisiaj było całkiem spoko. Ale są dni, że mu coś odwali i jest około 4h sotu xd oczywiście usługi xiaomi i system android na pierwszym miejscu, ale już sam nie wiem czy to ma wplyw na baterie czy nie czy to tylko jakis bug statystyk Edited May 10, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulka52017 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego u mnie telefon jest większość czasu wybudzony i nie wchodzi w deep sleep? Max 4h ekranu a przez noc potrafi około 25% baterii zjeść :/ Wersja MIUI to global 10.2.24.0Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 I na koniec już z 1% baterii pod ładowarką. Bardzo mi się podoba bateria w Mi9. Nigdy wcześniej żaden telefon z moim używaniem nie wytrzymał dwa dni bez ładowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 Dnia 10.05.2019 o 23:28, Zgk1 napisał: I na koniec już z 1% baterii pod ładowarką. Bardzo mi się podoba bateria w Mi9. Nigdy wcześniej żaden telefon z moim używaniem nie wytrzymał dwa dni bez ładowania. 8 Godzin ?! Jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 Po LG G6 jestem mega pozytywnie zaskoczony Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted May 12, 2019 Author Share Posted May 12, 2019 Ja na swoim maksymalnie wycisnąłem 8 godzin i 46 minut. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Ktoś ma może pomysł jakim cudem 5 godzin na włączonym ekranie wcięło baterię tylko do 69% ? Jakaś magia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 (edited) 11 minut temu, dzidexx napisał: Tak. Ekran "black & white", obniżone taktowanie cpu, Youtube... Obniżanie CPU? Rozumiem że takie rzeczy można robić z rootem jedynie? Bo u mnie to wygląda tak przy nagrywaniu filmów i automatycznej jasności, że nie wiem czy to normalne z tak szybko schodzi Edited May 13, 2019 by michlacz231 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Ja na swoim maksymalnie wycisnąłem 8 godzin i 46 minut. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJa 9h 20min i miałem 2%Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Pytanie czy jest sens aż tak ograniczać wydajność oraz przejrzystość telefonu dla tych kilku godzin skoro i tak z reguły telefon u większości na noc trafia pod ładowarkę dzis cały dzień na baterii od 11, praca itd i ekran włączony niecałe 2h a baterii mam 71% Zaraz idę spać a telefon pod ładowarkę tak czy siak trafi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xefrenios Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 Czy może też zauważyliście że bateria dłużej trzyma jeśli ją się trochę jeszcze potrzyma na ładowaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 @Xefrenios też mam takie wrażenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Ktoś rozwiązał problem uciekania po 8-10 procent baterii przez noc gdy telefon leży? Oszczędzanie baterii włączone na noc, skanowanie wifi/bt wyłączone zasięg dobry a przez 5h uciekło 8%... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted May 15, 2019 Author Share Posted May 15, 2019 Czy może też zauważyliście że bateria dłużej trzyma jeśli ją się trochę jeszcze potrzyma na ładowaniu?Tak. Z reguły podłączam na noc i jest spoko przez cały dzień ale zdążyło mi się kilka razy podładować w ciągu dnia i troszkę szybciej wtedy schodzi.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remik Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 1 godzinę temu, eNse napisał: Ktoś rozwiązał problem uciekania po 8-10 procent baterii przez noc gdy telefon leży? Oszczędzanie baterii włączone na noc, skanowanie wifi/bt wyłączone zasięg dobry a przez 5h uciekło 8%... Też bym chciał się dowiedzieć, mi nawet raz uciekło 15% w nocy...dziwna sprawa trochę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Po co wy w nocy po 1 nie macie samolotowego a po 2 jak śpicie to czemu nie ładujecie tel? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 4 minuty temu, simcold napisał: Po co wy w nocy po 1 nie macie samolotowego a po 2 jak śpicie to czemu nie pasujecie tel? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Chyba zacznę uruchamiać właśnie.. A to pasujecie to co miałeś na myśli bo chyba jakaś literówka się wkradła 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 ŁadujecieWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Naczytałem się że nie wpływa to ponoć dobrze na baterię.. A jak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Mi6 mam prawie 2 lata i była i jest doładowywana czasem po 5 razy dziennie i niezależnie od tego ile ma w wieczorem jest zawsze ładowana na noc. Nic nie straciła. Mi9 tak samo ląduje ale już na indukcjiWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Tej szybkiej 20w czy zwykłej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Tej szybkiej 20w czy zwykłej? 10wWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Dzięki, ja z doświadczenia z Mi5 bałem się tak zostawiać bo swoją baterie zajechałem bardzo szybko ale to chyba była kwestia bardzo słabych jakościowo ogniw bo faktycznie w innych telefonach tak się nie dzieje. Może jest to jakieś rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts