Jump to content

Czas czuwania, SOT na baterii.

olutus

Recommended Posts

21 minut temu, losmarte napisał:

Może jakieś synchronizacje się robiły? Zdjęcia google, albo coś?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Zauważyłem, że nad ranem synchronizację robiła chmura od Xiaomi. Wyłączyłem wszystko co z nią związane. Zobaczymy co będzie dalej.

Rom nieważny. Ważne jak poustawiasz sobie wszystko j jak używasz samego urządzenia. Ja najwięcej na mi9 wykręciłem przy słabym zasięgu na danych kom około 9 godzin.

59 minut temu, simcold napisał:

Rom nieważny. Ważne jak poustawiasz sobie wszystko j jak używasz samego urządzenia. Ja najwięcej na mi9 wykręciłem przy słabym zasięgu na danych kom około 9 godzin.

Mam go od czwartku i w sumie na noc szukam jakiegoś pro tipa bo zjada 30% baterii.

Mam ten sam problem. Skanowanie Wifi wyłączone (a w historii użycia baterii tak jakby było cały czas włączone), sieć przestawiona na LTE/WCDMA. Na noc ustawiłem oszczędzanie baterii, a telefon samoczynnie się wybudza, zjadając około 30% baterii... 

8 godzin temu, simcold napisał:

Global?

Tak, wersja 10.2.24

Edit: W ciągu nocy zeszło może o 1-2% co myślę jest bardzo dobrym wynikiem :rolleyes:

Edited by ThreeDog
Aktualizacja drenażu baterii

U mnie też dzisiaj było całkiem spoko. Ale są dni, że mu coś odwali i jest około 4h sotu xd oczywiście usługi xiaomi i system android na pierwszym miejscu, ale już sam nie wiem czy to ma wplyw na baterie czy nie czy to tylko jakis bug statystyk

Screenshot_2019-05-10-13-00-17-200_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2019-05-10-13-00-24-288_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2019-05-10-13-00-21-673_com.miui.securitycenter.png

Edited by stereo0

Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego u mnie telefon jest większość czasu wybudzony i nie wchodzi w deep sleep? Max 4h ekranu a przez noc potrafi około 25% baterii zjeść :/ Wersja MIUI to global 10.2.24.0b05491c30d6020ffb4ab12784621d456.jpg1595a800eca7423edcf967388bb5fb4e.jpg17530c0058210cd60d191c26fb31023e.jpg

Dnia 10.05.2019 o 23:28, Zgk1 napisał:

I na koniec już z 1% baterii pod ładowarką. Bardzo mi się podoba bateria w Mi9. Nigdy wcześniej żaden telefon z moim używaniem nie wytrzymał dwa dni bez ładowania.

Screenshot_2019-05-10-20-02-32-690_com_miui.securitycenter.thumb.png.45a1dbcd711c436c04bddd42c531374c.png8 Godzin ?! Jak :P

11 minut temu, dzidexx napisał:

Tak.

Ekran "black & white", obniżone taktowanie cpu, Youtube... 

Obniżanie CPU? Rozumiem że takie rzeczy można robić z rootem jedynie? Bo u mnie to wygląda tak przy nagrywaniu filmów i automatycznej jasności, że nie wiem czy to normalne z tak szybko schodzi 

Screenshot_2019-05-13-11-06-31-348_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2019-05-13-11-06-28-197_com.miui.securitycenter.png

Edited by michlacz231

Pytanie czy jest sens aż tak ograniczać wydajność oraz przejrzystość telefonu dla tych kilku godzin skoro i tak z reguły telefon u większości na noc trafia pod ładowarkę :) dzis cały dzień na baterii od 11, praca itd i ekran włączony niecałe 2h a baterii mam 71% ;) Zaraz idę spać a telefon pod ładowarkę tak czy siak trafi 

Ktoś rozwiązał problem uciekania po 8-10 procent baterii przez noc gdy telefon leży? Oszczędzanie baterii włączone na noc, skanowanie wifi/bt wyłączone zasięg dobry a przez 5h uciekło 8%...

Screenshot_2019-05-15-06-47-19-291_com.miui.securitycenter.png

Czy może też zauważyliście że bateria dłużej trzyma jeśli ją się trochę jeszcze potrzyma na ładowaniu?
Tak. Z reguły podłączam na noc i jest spoko przez cały dzień ale zdążyło mi się kilka razy podładować w ciągu dnia i troszkę szybciej wtedy schodzi.

1 godzinę temu, eNse napisał:

Ktoś rozwiązał problem uciekania po 8-10 procent baterii przez noc gdy telefon leży? Oszczędzanie baterii włączone na noc, skanowanie wifi/bt wyłączone zasięg dobry a przez 5h uciekło 8%...

Screenshot_2019-05-15-06-47-19-291_com.miui.securitycenter.png

Też bym chciał się dowiedzieć, mi nawet raz uciekło 15% w nocy...dziwna sprawa trochę.

4 minuty temu, simcold napisał:

Po co wy w nocy po 1 nie macie samolotowego a po 2 jak śpicie to czemu nie pasujecie tel?

Chyba zacznę uruchamiać właśnie.. A to pasujecie to co miałeś na myśli bo chyba jakaś literówka się wkradła ;)

• Like 1

Mi6 mam prawie 2 lata i była i jest doładowywana czasem po 5 razy dziennie i niezależnie od tego ile ma w wieczorem jest zawsze ładowana na noc. Nic nie straciła. Mi9 tak samo ląduje ale już na indukcji

• Like 1

Dzięki, ja z doświadczenia z Mi5 bałem się tak zostawiać bo swoją baterie zajechałem bardzo szybko ale to chyba była kwestia bardzo słabych jakościowo ogniw bo faktycznie w innych telefonach tak się nie dzieje. Może jest to jakieś rozwiązanie.