olutus Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Jak tam u was bateria? . U mnie powiem oględnie : średnio. Wcześniej miałem Redmi Note 5 i w nim bateria to była bajka. W Mi9 jest gorzej. Niby oszczędniejszy procek i wyświetlacz a bateria leciii w oczach podczas korzystania z telefonu. Mam nadzieję że poprawią to w kolejnej aktualizacji... U mnie SOT po pierwszym pełnym dniu to prawie sześć godzin. Może się bateria "ułoży" po kilku dniach. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Po 15 godzinach od odłączenia ładowarki. 4 SoT i zostało 30%Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Co z tego że oszczędniejszy jak bardzo wydajny i jeśli go wykorzystujesz to pobiera więcej prądu. On pobierze mniej, ale w porównaniu z 845. Do tego większy ekran, a oszczędniejszy jest tylko przy małej jasności i ciemnych barwach (najlepiej czarnych). Poza tym to wczesne softy, zapewne pełne błędów i niedoróbek, było poczekać kilka miesięcy aż ogarną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 Telefon jest na tyle fajny że zaczekam na poprawki Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Zawsze na premierę aparaty i baterie są takie sobie, potem się poprawia. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 10 godzin temu, olutus napisał: Niby oszczędniejszy procek i wyświetlacz Kluczowe tutaj jest to, od czego oszczędniejsze Od tych zastosowanych w Mi8 owszem, od podzespołów Note 5? Nie sądzę Wydajność nie bierze się znikąd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 9 godzin temu, olutus napisał: Telefon jest na tyle fajny że zaczekam na poprawki Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Nie będzie żadnych poprawek. Jedyne co można zrobić poprawkami to zmniejszyć wybudzanie podczas uśpienia, cała reszta pobiera dokładnie tyle samo prądu jak działa. U mnie typowy SOT to 6-8h i taki zostanie niezależnie od softu. Drenaż nie występuje w uśpieniu i wszystko działa poprawnie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 Nie będzie żadnych poprawek. Jedyne co można zrobić poprawkami to zmniejszyć wybudzanie podczas uśpienia, cała reszta pobiera dokładnie tyle samo prądu jak działa. U mnie typowy SOT to 6-8h i taki zostanie niezależnie od softu. Drenaż nie występuje w uśpieniu i wszystko działa poprawnie. Wiesz tragedii nie ma. Bateria starcza mi spokojnie na cały dzień w dniu roboczym w tym przeglądanie TT i FB wieczorem. W wolny dzień jak długo siedziałem z telefonem to i w Redmi Note 5 potrafiła bateria paść po południu. Jak na razie zaczyna mnie irytować brak ikon powiadomień na stałe ale może to kwestia przyzwyczajenia... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 A jak się ma AoD do baterii? Dużo żre?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 @olutus słabo czytasz forum, ikony powiadomień są na stałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 [mention=14979]olutus[/mention] słabo czytasz forum, ikony powiadomień są na stałe.Na globalizacji nie ma. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Jest na DEV, będzie na globalu z czasem. W każdym razie to poprawili i jest. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
labit Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Porównując do max 2 po jednym dniu wydaje mi się że jest dobrze. Włączony allways on display i normalny motyw. Dobrego Spotify po by kilka godzin. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 A jak się ma AoD do baterii? Dużo żre?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTego nie sprawdzałem. Mam AoD wyłączone bo większość czasu w dzień pracujący telefon mam w bocznej kieszeni spodni. Podejrzewam że trochę to baterię wyciąga. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
labit Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Tego nie sprawdzałem. Mam AoD wyłączone bo większość czasu w dzień pracujący telefon mam w bocznej kieszeni spodni. Podejrzewam że trochę to baterię wyciąga. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJutro będzie u mnie podobnie używany ale bez AOD. W SUMIE OPCJA bez sensu jak nie ma tam nic poza zegarem.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 [mention=14979]olutus[/mention] słabo czytasz forum, ikony powiadomień są na stałe.No co ty? Jak nie ściągnę w dół paska to nie widzę ikon powiadomień z żadnej aplikacji. Mam tylko ikonę godziny, prędkości połączenia i ikonę budzika (mówię o lewej stronie notch'a). Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
labit Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 No co ty? Jak nie ściągnę w dół paska to nie widzę ikon powiadomień z żadnej aplikacji. Mam tylko ikonę godziny, prędkości połączenia i ikonę budzika (mówię o lewej stronie notch'a). Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaZgadzam się, z imionami jest coś nie tak.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 (edited) Po prostu czytajcie forum i ten dział. Ikony doszły w DEV 9.3.21. Zainstalujecie ten soft lub xiaomi.eu i ikony wrócą albo poczekajcie na aktualizację globala, wszystko jedno. Edited March 27, 2019 by sp4ubw Aktualizacja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Po prostu czytajcie forum i ten dział. Ikony doszły w DEV 9.3.21. Zainstalujecie ten soft lub xiaomi.eu i ikony wrócą albo poczekajcie na aktualizację globala, wszystko jedno. Nie tyle ikony doszły, co dali wybór i tyle. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Usypia wam się mi9? U mnie dziś w nocy zeszło 20%. Aod wyłączone, może mam 5% aplikacji jakie miałem w mi5 czy mi8. W statystykach nic ciekawego oprócz tego, że bateria cały czas idzie w dół(chociaż to dopiero moje drugie ładowanie, odłączyłem go wczoraj wieczorem i do tej pory elegancko było). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 W ustawieniach wyłączcie skanowanie WiFi i skanowanie Bluetooth i od razu bateria się unormuje. Ustawienia w szukajce wpisać skanowanie i wyłączyć oba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Mam wyłączone, ale to mógł byc jakiś jednorazowy problem bo tak to nie mogę narzekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 13 minut temu, stereo0 napisał: Mam wyłączone, ale to mógł byc jakiś jednorazowy problem bo tak to nie mogę narzekać Bardzo możliwe, mi raz usługi google zwariowały, były na pierwszym miejscu z dość sporym procentem a telefon leżał cały dzień nieużywany. I nie wiem czy coś się zbugowało, czy może mapy google miałem w tle odpalone - tak czy siak po restarcie problem nie wrócił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 @galakty u mnie chyba usługi xiaomi coś psują ;/ zrobię restart i zobaczę co się dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Faktycznie sporo, u mnie powyżej 0,5-1% nie wchodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 (edited) @galakty chmura wyłączona, wszystkie uprawnienia odebrane apce usługi xiaomi (chyba w standardzie były odebrane) a i tak coś szaleje. Zobaczę teraz po restarcie. No nic czekam na możliwość wgrania miuipolska na mój telefon Edited April 8, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarbonka1995 Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 A ja powiem że sot w sumie zadowalający. Tylko jakby ktoś patrzył to nie używam lte, zawsze na h+ akurat to mi starcza. Znalazło się tam ok godzina z nawigacją, z pół godziny z youtubem, i ok 3-4h z grami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 I kolejny poranek i znów zonk. Normalnie to wszystkie xiaomi do tej pory w nocy jadły góra 5%, a tu prawie 20%. Odłączyłem telefon przy 100% i poprostu poszedłem spać. Potem to pewnie znowu wyhamuje w ciągu dnia, ale drażni mnie to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 (edited) 30 minut temu, stereo0 napisał: I kolejny poranek i znów zonk. Normalnie to wszystkie xiaomi do tej pory w nocy jadły góra 5%, a tu prawie 20%. Odłączyłem telefon przy 100% i poprostu poszedłem spać. Potem to pewnie znowu wyhamuje w ciągu dnia, ale drażni mnie to. U mnie też system android na 1 miejscu. Wyłącz wi-fi, oraz skanowanie wi-fi i bluetooth Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edited April 9, 2019 by mrosi Nie przewalamy cytowanych obrazków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 @Worrior sprawdzałem mam wyłączone od nowości to skanowanie. Ehh pewnie błędy wieku dziecięcego. @sp4ubw jak tam na miuipolska? Wchodzi w uśpienie? Bo na globalu jeszcze nie widziałem poziomej kreski xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 @stereo0 Przez noc 6%. Wszystko włączone, aplikacji około 120 zainstalowanych. Facebooki, instagramy i inne. Jest bardzo poprawnie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba112 Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 U mnie ten sam problem, co u niektórych. Przez noc zeszło, aż 30%. Oby to były tylko problemy wieku dziecięcego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 10, 2019 Author Share Posted April 10, 2019 Na bank coś zjada baterię. U mnie przez noc schodzi 5%. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba112 Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 Będę miał czas to wyłączę syf od Google przez adb. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 34 minutes ago, olutus said: Na bank coś zjada baterię. U mnie przez noc schodzi 5%. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka U mnie także podobnie schodzi w nocy. Dzisiaj po 5 godzinach spadło 3-4% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts