Jump to content

Czas czuwania, SOT na baterii.

olutus
 Share

Recommended Posts

Jak tam u was bateria? . U mnie powiem oględnie : średnio. Wcześniej miałem Redmi Note 5 i w nim bateria to była bajka. W Mi9 jest gorzej. Niby oszczędniejszy procek i wyświetlacz a bateria leciii w oczach podczas korzystania z telefonu. Mam nadzieję że poprawią to w kolejnej aktualizacji...
U mnie SOT po pierwszym pełnym dniu to prawie sześć godzin. Może się bateria "ułoży" po kilku dniach.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Co z tego że oszczędniejszy jak bardzo wydajny i jeśli go wykorzystujesz to pobiera więcej prądu. On pobierze mniej, ale w porównaniu z 845. Do tego większy ekran, a oszczędniejszy jest tylko przy małej jasności i ciemnych barwach (najlepiej czarnych). 

Poza tym to wczesne softy, zapewne pełne błędów i niedoróbek, było poczekać kilka miesięcy aż ogarną.

10 godzin temu, olutus napisał:

Niby oszczędniejszy procek i wyświetlacz

Kluczowe tutaj jest to, od czego oszczędniejsze :) Od tych zastosowanych w Mi8 owszem, od podzespołów Note 5? Nie sądzę :P Wydajność nie bierze się znikąd.

• Like 1

9 godzin temu, olutus napisał:

Telefon jest na tyle fajny że zaczekam na poprawki emoji3.png

Nie będzie żadnych poprawek. Jedyne co można zrobić poprawkami to zmniejszyć wybudzanie podczas uśpienia, cała reszta pobiera dokładnie tyle samo prądu jak działa.

U mnie typowy SOT to 6-8h i taki zostanie niezależnie od softu. Drenaż nie występuje w uśpieniu i wszystko działa poprawnie. 

• Like 2

Nie będzie żadnych poprawek. Jedyne co można zrobić poprawkami to zmniejszyć wybudzanie podczas uśpienia, cała reszta pobiera dokładnie tyle samo prądu jak działa.
U mnie typowy SOT to 6-8h i taki zostanie niezależnie od softu. Drenaż nie występuje w uśpieniu i wszystko działa poprawnie. 

Wiesz tragedii nie ma. Bateria starcza mi spokojnie na cały dzień w dniu roboczym w tym przeglądanie TT i FB wieczorem. W wolny dzień jak długo siedziałem z telefonem to i w Redmi Note 5 potrafiła bateria paść po południu. Jak na razie zaczyna mnie irytować brak ikon powiadomień na stałe ale może to kwestia przyzwyczajenia...

A jak się ma AoD do baterii? Dużo żre?

Tego nie sprawdzałem. Mam AoD wyłączone bo większość czasu w dzień pracujący telefon mam w bocznej kieszeni spodni. Podejrzewam że trochę to baterię wyciąga.

Tego nie sprawdzałem. Mam AoD wyłączone bo większość czasu w dzień pracujący telefon mam w bocznej kieszeni spodni. Podejrzewam że trochę to baterię wyciąga.

Jutro będzie u mnie podobnie używany ale bez AOD. W SUMIE OPCJA bez sensu jak nie ma tam nic poza zegarem.

[mention=14979]olutus[/mention] słabo czytasz forum, ikony powiadomień są na stałe.
No co ty? Jak nie ściągnę w dół paska to nie widzę ikon powiadomień z żadnej aplikacji. Mam tylko ikonę godziny, prędkości połączenia i ikonę budzika (mówię o lewej stronie notch'a).

• Like 1

No co ty? Jak nie ściągnę w dół paska to nie widzę ikon powiadomień z żadnej aplikacji. Mam tylko ikonę godziny, prędkości połączenia i ikonę budzika (mówię o lewej stronie notch'a).

Zgadzam się, z imionami jest coś nie tak.

Po prostu czytajcie forum i ten dział. Ikony doszły w DEV 9.3.21. Zainstalujecie ten soft lub xiaomi.eu i ikony wrócą albo poczekajcie na aktualizację globala, wszystko jedno.

Edited by sp4ubw
Aktualizacja
  • Like 1

Po prostu czytajcie forum i ten dział. Ikony doszły w DEV 9.3.21. Zainstalujecie ten soft lub xiaomi.eu i ikony wrócą albo poczekajcie na aktualizację globala, wszystko jedno.

Nie tyle ikony doszły, co dali wybór i tyle.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...

Usypia wam się mi9? U mnie dziś w nocy zeszło 20%. Aod wyłączone, może mam 5% aplikacji jakie miałem w mi5 czy mi8. W statystykach nic ciekawego oprócz tego, że bateria cały czas idzie w dół(chociaż to dopiero moje drugie ładowanie, odłączyłem go wczoraj wieczorem i do tej pory elegancko było).

Screenshot_2019-04-08-06-19-17-819_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2019-04-08-06-22-17-257_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2019-04-08-06-22-20-192_com.miui.securitycenter.png

13 minut temu, stereo0 napisał:

Mam wyłączone, ale to mógł byc jakiś jednorazowy problem bo tak to nie mogę narzekać 

Bardzo możliwe, mi raz usługi google zwariowały, były na pierwszym miejscu z dość sporym procentem a telefon leżał cały dzień nieużywany. I nie wiem czy coś się zbugowało, czy może mapy google miałem w tle odpalone - tak czy siak po restarcie problem nie wrócił.

@galakty chmura wyłączona, wszystkie uprawnienia odebrane apce usługi xiaomi (chyba w standardzie były odebrane) a i tak coś szaleje. Zobaczę teraz po restarcie.

No nic czekam na możliwość wgrania miuipolska na mój telefon :)

Edited by stereo0

I kolejny poranek i znów zonk. Normalnie to wszystkie xiaomi do tej pory w nocy jadły góra 5%, a tu prawie 20%. Odłączyłem telefon przy 100% i poprostu poszedłem spać. Potem to pewnie znowu wyhamuje w ciągu dnia, ale drażni mnie to.

Screenshot_2019-04-09-06-25-31-022_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2019-04-09-06-25-37-558_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2019-04-09-06-25-18-196_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2019-04-09-06-25-24-031_com.miui.securitycenter.png

30 minut temu, stereo0 napisał:

I kolejny poranek i znów zonk. Normalnie to wszystkie xiaomi do tej pory w nocy jadły góra 5%, a tu prawie 20%. Odłączyłem telefon przy 100% i poprostu poszedłem spać. Potem to pewnie znowu wyhamuje w ciągu dnia, ale drażni mnie to.

U mnie też system android na 1 miejscu. Wyłącz wi-fi, oraz skanowanie wi-fi i bluetooth

Edited by mrosi
Nie przewalamy cytowanych obrazków...