zsiewicz Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Czy ktoś ma problem z aktualizacja do 10.2.17.0, taki że pojawia mu się komunikat o dostępnej aktualizacji, następnie po kliknięciu w ten komunikat przenosi do sprawdzenia aktualizacji i wyświetla się komunikat "Brak dostępnych aktualizacji"? Mam tak średnio raz na dzień.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 24 minutes ago, zsiewicz said: Czy ktoś ma problem z aktualizacja do 10.2.17.0, taki że pojawia mu się komunikat o dostępnej aktualizacji, następnie po kliknięciu w ten komunikat przenosi do sprawdzenia aktualizacji i wyświetla się komunikat "Brak dostępnych aktualizacji"? Mam tak średnio raz na dzień.. No wychodzą kwiatki z EEA dlatego też spaprali nam telefony dając ten dziwny soft co nigdy nie dawali i akurat teraz im się zachciało Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheebkens Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Czy ktoś ma problem z aktualizacja do 10.2.17.0, taki że pojawia mu się komunikat o dostępnej aktualizacji, następnie po kliknięciu w ten komunikat przenosi do sprawdzenia aktualizacji i wyświetla się komunikat "Brak dostępnych aktualizacji"? Mam tak średnio raz na dzień.. U mnie to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernet Posted April 11, 2019 Author Share Posted April 11, 2019 " MIUMI Global 10.2 Stabilna 10.2.17.0 ( PFAEUXM ) .W moim telefonie zainstalowała się kilka dni temu bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 A do czego jest przycisk "Pobierz najnowszy pakiet" w menu aktualizacji tak w ogóle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Służy do pobrania ponownie tego co masz zainstalowane (jeśli już robiłeś aktualizację). Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
demoxik Posted April 12, 2019 Share Posted April 12, 2019 mi też nie chce wyszukać najnowszej aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba112 Posted April 12, 2019 Share Posted April 12, 2019 Nie chce Wam wyszukać aktualizacji, bo została cofnięta. Obstawiam, że z powodu bugów. Mi się udało zaktualizować, ale nie jestem zadowolony z tej aktualizacji. W dalszym ciągu najnowsza do pobrania to V10.2.15.0.PFAEUXM https://en.miui.com/download-361.html#588 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 12, 2019 Share Posted April 12, 2019 (edited) 4 minutes ago, seba112 said: Nie chce Wam wyszukać aktualizacji, bo została cofnięta. Obstawiam, że z powodu bugów. Mi się udało zaktualizować, ale nie jestem zadowolony z tej aktualizacji. W dalszym ciągu najnowsza do pobrania to V10.2.15.0.PFAEUXM https://en.miui.com/download-361.html#588 Ciekawe o jakich bugach tu mowa bo ja siedzę na tej 17 i póki co wszystko ok. Jedynie co brakuje to tych głupich powiadomień na belce Edited April 12, 2019 by Bambucha1988 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 12, 2019 Share Posted April 12, 2019 No no bug z wifi gdzie drenuje baterie. Ja mam 17 i juz pisałem o drenowaniu w temacie o baterii i ktoś pisał, że na xda wyczaili co jest powodem. Po wyłączeniu wifi np na noc telefon trzyma spokojnie 7h włączonego ekranu na lte. A z włączonym wifi w nocy potrafi zejść 30% baterii a z wyłączonym góra 3% czyli normalnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 12, 2019 Share Posted April 12, 2019 5 minutes ago, stereo0 said: No no bug z wifi gdzie drenuje baterie. Ja mam 17 i juz pisałem o drenowaniu w temacie o baterii i ktoś pisał, że na xda wyczaili co jest powodem. Po wyłączeniu wifi np na noc telefon trzyma spokojnie 7h włączonego ekranu na lte. A z włączonym wifi w nocy potrafi zejść 30% baterii a z wyłączonym góra 3% czyli normalnie Nie miałem tego póki co bo nie zostawiałem wifi włączonego ale widać że już ponad 12 dni minęło i aktualki brak. Wychodzi widzę super wersja EEA :-\ byle do wtorku chociaż kupując telefon nie było mowy o jakimś EEA.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKG Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 a masz wyłączone skanowanie wi-fi? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 a masz wyłączone skanowanie wi-fi? Właśnie. Należy wyłączyć skanowanie WiFi i Bluetooth. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Nie miałem tego póki co bo nie zostawiałem wifi włączonego ale widać że już ponad 12 dni minęło i aktualki brak. Wychodzi widzę super wersja EEA :-\ byle do wtorku chociaż kupując telefon nie było mowy o jakimś EEA....Myślę że EEA to nie jest jakiś głupi pomysł Xiaomi tylko konieczność dostosowania oprogramowania do debilnych wymogów w Eurokołchozie Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 49 minutes ago, olutus said: Właśnie. Należy wyłączyć skanowanie WiFi i Bluetooth. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Myślę że EEA to nie jest jakiś głupi pomysł Xiaomi tylko konieczność dostosowania oprogramowania do debilnych wymogów w Eurokołchozie Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka No zapewne masz rację no ale cóż byle do wtorku może uda wtedy się wgrać normalny rom i będę miał w głębokim poważaniu ten rom co nam dali w naszych mi9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotlet Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Puścili znowu ta aktualizację (17), mam nadzieję że teraz już bez bugów Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Potwierdzam Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Na 99% to ta sama wersja co była, więc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 U mnie nie ma żadnych aktualizacji. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Spójrzcie sobie na wersję normalnego globala a na naszą upośledzona tam numer zmienił się z 10.2.3 na 10.2.6 a u nas nawet nie skomentuje co oni robili przez 13 dni zastanawiam się ile każdy ogarnięty na tym Romie pociągnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Inny numer wcale nie musi oznaczać, że ROMy odbiegają od siebie, tylko Xiaomi wie co tak naprawdę się zmienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 1 godzinę temu, Bambucha1988 napisał: Spójrzcie sobie na wersję normalnego globala a na naszą upośledzona tam numer zmienił się z 10.2.3 na 10.2.6 a u nas nawet nie skomentuje co oni robili przez 13 dni zastanawiam się ile każdy ogarnięty na tym Romie pociągnie Twoja upośledzona wersja ma dużo więcej niż ten wypasiony global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 56 minutes ago, sp4ubw said: Twoja upośledzona wersja ma dużo więcej niż ten wypasiony global. I o wiele mniej niż MIUI Polska tyle też wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Mogliby poprawić ciemny ekran i jego długie rozjaśnianie po skończonej rozmowie telefonicznej. Na dworze przez 2,3 sekundy nic nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba112 Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Jest kolejna aktualizacja dla EEA, aby wymusić zmieńcie region na Włochy. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 @seba112 masz jakiś changelog? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 (edited) Proszę, Wydaje mi się że czytnik linii papilarnych działa szybciej. Edited April 16, 2019 by zoltan78 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 (edited) 1 godzinę temu, zoltan78 napisał: Proszę, Wydaje mi się że czytnik linii papilarnych działa szybciej. Ogrom zmian trzeba im przyznać Edited April 16, 2019 by Orjon Usuwaj obrazki z cytatu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Dla zainteresowanych link - https://bigota.d.miui.com/V10.2.22.0.PFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V10.2.22.0.PFAEUXM_745a374eee_9.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 (edited) Czytnik pracuje zdecydowanie szybciej. Edited April 16, 2019 by Soplus Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 WitamMam taki system jak na zdjęciu. Czekam na unlock do soboty.Ktoś mógłby mi powiedzieć czy mogę zainstalować ten rom wyżej? Jak zmienić region na Włochy?Czy aktualizacji do tego romu z linku wyżej stracę ustawienia i aplikacje już zainstalowane? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 (edited) Nic nie tracisz, region zmieniasz w ustawienia/system i urządzenia/dodatkowe ustawienia. Edited April 16, 2019 by Soplus Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Wow, ogromna poprawa jeśli chodzi o czytnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 To że działa szybciej to akurat nie musi być zaletą, ale ważne że klient się cieszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 (edited) Poprawili ciemny ekran po rozmowie? Jest od razu jasny czy czekamy 2,3 sekundy aż czujnik rozjaśni? update. Poprawili. Po skończeniu rozmowy ekran rozświetla się błyskawicznie. Zmieniłem na Italy, pobrałem, sprawdziłem. Edited April 16, 2019 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Z niuansów na pierwszy rzut oka to przy danych mobilnych zamiast 4g ładnie jest napisane LTE tak jak powinno być Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts