Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

@emarcin

- brak widevine L1 na miuieu. Jest L3

- nie dziala odcisk palca na wylaczonym ekranie, a opcja od wlaczania tego nie dziala u mnie i na najnowszym miuipolska i na sprzed tygodnia. Żeby odblokowac musze wcisnac guzik wlaczania telefonu i dopiero na ekranie blokady przylozyc palec

- mam wrazenie, ze bateria troche gorzej sie sprawuje

- automatyczna jasnosc jest za jasna. W nocy nie potrafi zjechac nizej niz sobie ubzdryngoli

@jerzykd sciagam juz pod miflash rom.

Właściwie tylko L3 zamiast L1, reszta na plus w stosunku do globala. U mnie przy wyłączonym AOD znaczek palca podświetla się zawsze. Bateria bardzo dobrze. Automatyczna jasność raczej za bardzo ściemnia niż rozjaśnia w nocy :). Tak to u mnie wygląda na xiaomi.eu.

[mention=12480]sp4ubw[/mention] po powrocie z eu na global jest znowu L1 i pojawia się odcisk na ekranie
Mógłbyś napisać krok po kroku jak wrócić na global?

Telefon dziwnie mi się czasami zachowuje.

Jak ktoś dzwoni to muszę najpierw odblokować palcem i dopiero odebrać = chore jak dla mnie.

Jak wyciągam z kieszeni jak ktoś dzwoni to przez 2s nic nie widzę na ekranie czyli jest identycznie jak na globalu.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

@palibrzuch

1. Ściągasz miflash

2. Ściągasz rom eea ten 10.2.17 w formacie .tgz (nie ZIP)

https://forum.xda-developers.com/Mi-9/how-to/rom-miui-10-eea-t3921735

Czyli to: https://bigota.d.miui.com/V10.2.17.0.PFAEUXM/cepheus_eea_global_images_V10.2.17.0.PFAEUXM_20190327.0000.00_9.0_eea_b2470d1b08.tgz

3. Kopiujesz sobie na dysk czy gdzieś backup bo wykasuje Ci dane

4. Robisz dokładnie tak jak tu jest opisane 

https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/

Z wyjątkiem takim, że raczej trzeba dać clean all and lock. Bo nie wiem czy płatności zadziałają na odblokowanym bootloaderze z globalem. Miui eu ma obejścia co do tego a global raczej nie. W każdym razie potem odblokowanie nie jest problemem bo już masz zgodę i nie trzeba czekać tak jak za pierwszym razem w razie jak będziesz chciał znowu przejść na miuipolska czy cokolwiek.

Ps1 ja dałem clean all i lock i wszystko jest okej. 

PS2 po wgraniu miuipolska mój telefon był rozpoznawany jako xiaomi mi mix 2s (WTF)

PS3 potem można zrobić aktualizacje do 22 metoda na Włocha :p

Edited by stereo0

Dziękuję za info ;)

W swoim życiu począwszy od S2 przetestowałem milion romów i chyba mam już dość.

Najważniejsza funkcja czyli airplane on/off już mi działa bez root programem automagic i nie potrzebuję zabawy w rooty itp. Zresztą chcę mieć działające płatności NFC ;)

Dam szansę jeszcze kilka dni tej wersji i jak mnie wku... to wracam do oryginału.

Dam szansę jeszcze kilka dni tej wersji i jak mnie wku... to wracam do oryginału.

Global też chyba można zrootować? Jestem ciekawy jakie będziesz miał wrażenia z użytkowania mi9ki po powrocie na global.

Ja mam bardzo dobre wrażenia :) ja się chyba zestarzałem. Teraz dla mnie najważniejsze jest by wszystko po prostu dzialalo, a nie są mi potrzebne jakieś dodatkowe wykresy, bajery, które raz w życiu użyje, albo kombinacje z magistickiem czy czymś innym. Póki co global mi oferuje pewien spokój xd niecały dzień miałem miuipolska, a co bym nie ruszył to nie działa tak jak bym oczekiwał xd miałem nawet problem z głupim hotspotem

• Like 4

Ja mam bardzo dobre wrażenia ....

W sumie mam podobnie, już dość się na rootowalem ale jest jedna apka, której używam - ”baterry charge limit"do kontroli ładowania, sporo czasu telefon wisi na ładowarce jednocześnie jako nawigacja więc zależy mi na tym, żeby bateria była ładowana w sposób bezpieczny a tego bez roota nie osiągnę - chyba?

5 godzin temu, jerzykd napisał:

W sumie mam podobnie, już dość się na rootowalem emoji16.png ale jest jedna apka, której używam - ”baterry charge limit"do kontroli ładowania, sporo czasu telefon wisi na ładowarce jednocześnie jako nawigacja więc zależy mi na tym, żeby bateria była ładowana w sposób bezpieczny a tego bez roota nie osiągnę - chyba?

Jeśli bateria jest w pełni naładowana i dalej jest telefon podpięty pod ładowarkę to sama elektronika telefonu sobie "odcina" baterię, a podtrzymuje cały telefon bezpośrednio z kabla.

Jeśli bateria jest w pełni naładowana i dalej jest telefon podpięty pod ładowarkę to sama elektronika telefonu sobie "odcina" baterię, a podtrzymuje cały telefon bezpośrednio z kabla.
Jesteś pewien, wszędzie piszą, że dla baterii najgorsze to właśnie trzymanie na kablu.

3 godziny temu, jerzykd napisał:

Jesteś pewien, wszędzie piszą, że dla baterii najgorsze to właśnie trzymanie na kablu.

Tak. Może 15 lat temu to szkodziło baterii, ale teraz mamy dużo lepiej rozwinięta elektronikę :)

Aktualnie bateriom szkodzi wysoka temperatura i rozładowanie do zera.

• Like 1

Tak z ciekawości. Jak często pojawia się aktualizacja globala? W tym przypadku też trochę pytam o odniesienie do tego ogólnego globala, a nie tylko do naszego EEA? Wychodzi raz na tydzień, miesiąc czy po prostu w razie potrzeby bez sztywnych dat?

Też w EEA dostałem tą aktualizację, ale musze naładować telefon :D szkoda, że dalej te ikonki powiadomień znikają. Kaszana z tym straszna chociaż mam wrażenie, że bardziej zauważam powiadomienia niż na mi8 bo tam to już kompletnie byłem z nimi do tyłu i nie raz po czasie coś odczytałem.