antykat Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 Mój telefon to Mi 9 z MIUI 11 i Android 10. Czy ktoś może wie co może być przyczyną tego, że w Nova Launcher nie mogę uruchomić sklonowanych aplikacji? Pojawia się komunikat "Odmowa uprawnień". Na systemowym menedżerze pulpitu oraz na POCO Launcher uruchamiają się normalnie. Na P20 Pro z Nova Launcher też nie miałem takiego problemu. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 @antykat Może głupie pytanie, ale sprawdziłeś czy Nova Launcher ma przyznane uprawnienia do modyfikowania ustawień systemowych. Najlepiej włącz wszystkie i sprawdź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted January 13, 2020 Author Share Posted January 13, 2020 Tak, sprawdziłem. Wszystkie włączone. W międzyczasie dostałem odpowiedź od autora Nova i wygląda na to, że nic nie da się z tym zrobić. "Hello, Dual apps or clone apps aren't something 3rd party launchers are granted access to by OEM's such as Xiaomi, Huawei, OnePlus or any other OEM's. Currently that's not something we can fix or change at this time and is a stock launcher only feature. You would need to contact your device OEM and ask them to open up the API's for their dual/clone apps, though that's likely not going to happen." Ciekawe jest to, że na P20 Pro sklonowane aplikacje normalnie się uruchamiały na Nova Launcher wbrew temu co znajduje się w odpowiedzi. Sent from my MI 9 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted January 13, 2020 Author Share Posted January 13, 2020 Ale numer! Rzeczywiście! Dziękuję Ci bardzo. Nie odkryłem tego, bo gdy się okazało, że nie mogę uruchomić sklonowanych aplikacji, to od razu przeniosłem się na POCO Launcher. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sauron Posted May 11, 2021 Share Posted May 11, 2021 Wszystko działa :D Klonując aplikację Xiaomi tworzy "klona" i logicznym jest to, że jak chcemy wchodzić w inne konto to klikamy drugą ikonkę. Cały "myk" polega na tym, że "klona" nie wywołujemy sklonowaną ikoną tylko tą pierwszą. Rozwija się wtedy lista aż(!) dwóch aplikacji ( normalnej i sklonowanej) i tam klikanie i konta już działają. Drugą ikonkę w Nova launcherze da się chyba wyłączyć więc nie będzie śmiecić listy aplikacji. PS. Sprawdzane tylko na Discordzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts