sniadach Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Witam. Posiadam Xiaomi Mi9 z polskiej dystrybucji. Chciałbym wgrać V4A no root, ale potrzebuję do tego twrp. A do twrp, fastboot. Czy mogę odblokować bootloader, wgrać twrp, następnie wgrać V4A i ponownie zablokować bootloader? Jeżeli tak, to jakie mogą być tego konsekwencje? Niedziałające płatności/Netflix/bank itp. może uceglenie telefonu? A może jakieś inne rozwiązanie? Zależy mi na V4A. A nie do końca jestem przekonany, żeby odblokowywać bootloader na stał. Z góry dziękuję za odpowiedź :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 30 minut temu, sniadach napisał: Czy mogę odblokować bootloader, wgrać twrp, następnie wgrać V4A i ponownie zablokować bootloader? Nie. W takiej konfiguracji zablokowanie bootloadera spowoduje, że uwalisz telefon. Niestety, jeśli chcesz mieć modyfikację, to bootloader musi być odblokowany na stałe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniadach Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał: Nie. W takiej konfiguracji zablokowanie bootloadera spowoduje, że uwalisz telefon. Niestety, jeśli chcesz mieć modyfikację, to bootloader musi być odblokowany na stałe. Tak też myślałem :/ Chyba spróbuje Xiaomi.eu. Zawsze mogę sflashować global roma z zablokowanym bootloaderem prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 14 minut temu, sniadach napisał: Zawsze mogę sflashować global roma z zablokowanym bootloaderem prawda? Nieprawda. Z odblokowanym tak. Na eu też musi zostać odblokowany bl, jak z każdym innym customem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniadach Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 31 minut temu, FromWP napisał: Nieprawda. Z odblokowanym tak. Na eu też musi zostać odblokowany bl, jak z każdym innym customem. No o to mi chodziło. Mieć z odblokowanym bl i wgrać z zablokowanym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 W sensie, żeby wrócić na globala z xiaomi.eu, musisz mieć odblokowany bootloader. Ale przy wgrywaniu Globala, na przykład przez MiFlash, możesz oczywiście wybrać, żeby Ci bootloader zablokowało. Ale wtedy nie będziesz mieć żadnej modyfikacji, o którą pytasz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniadach Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 31 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: W sensie, żeby wrócić na globala z xiaomi.eu, musisz mieć odblokowany bootloader. Ale przy wgrywaniu Globala, na przykład przez MiFlash, możesz oczywiście wybrać, żeby Ci bootloader zablokowało. Ale wtedy nie będziesz mieć żadnej modyfikacji, o którą pytasz. Właśnie to miałem na myśli. Super, dzięki. Myślę, że dowiedziałem się wszystkiego ,co chciałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts