Jump to content

MI 9 Global, TWRP, Viper4Android i zablokowany bootloader - czy to przejdzie?

sniadach

Recommended Posts

Witam. Posiadam Xiaomi Mi9 z polskiej dystrybucji. Chciałbym wgrać V4A no root, ale potrzebuję do tego twrp. A do twrp, fastboot.
Czy mogę odblokować bootloader, wgrać twrp, następnie wgrać V4A i ponownie zablokować bootloader?
Jeżeli tak, to jakie mogą być tego konsekwencje? Niedziałające płatności/Netflix/bank itp. może uceglenie telefonu?

A może jakieś inne rozwiązanie? Zależy mi na V4A. A nie do końca jestem przekonany, żeby odblokowywać bootloader na stał.

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

• Kacper Skrzypek changed the title to MI 9 Global, TWRP, Viper4Android i zablokowany bootloader - czy to przejdzie?
30 minut temu, sniadach napisał:

Czy mogę odblokować bootloader, wgrać twrp, następnie wgrać V4A i ponownie zablokować bootloader?

Nie. W takiej konfiguracji zablokowanie bootloadera spowoduje, że uwalisz telefon.

Niestety, jeśli chcesz mieć modyfikację, to bootloader musi być odblokowany na stałe.

• Like 1

2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

Nie. W takiej konfiguracji zablokowanie bootloadera spowoduje, że uwalisz telefon.

Niestety, jeśli chcesz mieć modyfikację, to bootloader musi być odblokowany na stałe.

Tak też myślałem :/

Chyba spróbuje Xiaomi.eu. Zawsze mogę sflashować global roma z zablokowanym bootloaderem prawda?

14 minut temu, sniadach napisał:

Zawsze mogę sflashować global roma z zablokowanym bootloaderem prawda?

Nieprawda. Z odblokowanym tak. Na eu też musi zostać odblokowany bl, jak z każdym innym customem.

• Like 1

31 minut temu, FromWP napisał:

Nieprawda. Z odblokowanym tak. Na eu też musi zostać odblokowany bl, jak z każdym innym customem.

No o to mi chodziło. Mieć z odblokowanym bl i wgrać z zablokowanym.

W sensie, żeby wrócić na globala z xiaomi.eu, musisz mieć odblokowany bootloader. Ale przy wgrywaniu Globala, na przykład przez MiFlash, możesz oczywiście wybrać, żeby Ci bootloader zablokowało. Ale wtedy nie będziesz mieć żadnej modyfikacji, o którą pytasz.

• Like 1

31 minut temu, Kacper Skrzypek napisał:

W sensie, żeby wrócić na globala z xiaomi.eu, musisz mieć odblokowany bootloader. Ale przy wgrywaniu Globala, na przykład przez MiFlash, możesz oczywiście wybrać, żeby Ci bootloader zablokowało. Ale wtedy nie będziesz mieć żadnej modyfikacji, o którą pytasz.

Właśnie to miałem na myśli. Super, dzięki. Myślę, że dowiedziałem się wszystkiego ,co chciałem :)