Jump to content

Czas czuwania, SOT na baterii.

olutus
 Share

Recommended Posts

A mnie to nie dziwi. Producent telefonu ma ci dać gwarancję 2 lata na akumulator (to nie są baterie!) wyprodukowany przez kogoś innego, który daje  6 miesięcy gwarancji? Zaraz zajady mi popękają ;)

Edited by brawo

Przecież ktoś stronę czy dwie do tyłu wypowiadał się że wymienił w CCS baterię, albo na jakiejś grupie to czytałem i jakoś serwis nie robił problemu po ponad roku użytkowania ;)
Nie spróbujesz to się nie dowiesz, ja zamierzam się zgłosić, jak się nie uda to sprzedaje i tyle.

• 1 month later...
36 minut temu, brawo napisał:

Gdzie tu jest wynik? Zaznacz, pokaż nam.

Jakieś dwie wartości na mierniku ma, 1340 i 10700 mAh. Obydwie od czapy. Taki miernik z reguły przed pomiarem się zeruje i powinien w przybliżeniu pokazać ile energii dostał akumulator. Dwa, mało prawdopodobne żeby ładowało prądem ponad 1A przy 100% naładowania.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Witam. A ja chciałbym zapytać który rom najmniej drenował baterie? Od paru dni jestem posiadaczem mi9 także jeszcze wszystko nie jest ustawione i jest czas na zabawę rom-ami. Póki co wgrałem ostatniego Roma stable miui12. 0.6. Proszę o porady. Pozdrawiam.

Edited by Viper9595
Błąd w tekście.

• 3 weeks later...

Wymieniłem baterie w swojej mi 9 tydzień temu. Przed wymiana sot na poziomie max 3 godziny, accubattery pokazywało 2100mAh. Kupiłem baterie na AliExpress nohon i jestem mile zaskoczony. Sot około 6 godzin i ogólnie telefon lepiej trzyma niż go kupiłem. Accubattery po 10 ładowaniach wskazuję pojemność baterii na ponad 3200mAh. Polecam taka wymianę jeśli ktoś ma problem z baterią :-)

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Ludziska powrzucali tam screeny naszego ulubionego programu ORIENTACYJNIE liczącego pojemność i qrde wygląda to dobrze. Nawet po 3800mAh mają. Moja obecnie kiepsko trzyma i program wyliczył mi 2250mAh :) Zamówiłem oryginała jednak, a nohon już w koszyku był. A tu taki wynalazek. Ciekawe kiedy straci pojemność.

• 2 weeks later...

Zdradzi mi ktoś może sposób jak teraz odczytuje się długość życia na ładowaniu? Xiaomi już nie chce wkurzać właścicieli mi9-tek czy o co chodzi? Jest jakiś sposób na te zera?2522b128e08659d4aeeeeae656d72852.jpg

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

6aff20e3ad4cdd4c6936f326f75737a2.jpg

• 5 months later...

Jestem po pierwszych testach NOHONa 4000 Mah, minęło równo 24h od pełnego naładowania. Obecnie 5h SOT i 40% wciąż zostało. Większość na LTE. 

Nie wiem co to za wynalazek, ale rzecz genialna. 

Rozładuje do zera i zobaczymy jaką będzie miał faktyczną pojemność, ale póki co AIDA64 pokazuje wyższą niż fabryczna. 

EDIT: 9h SOT, teraz czas na pomiar pojemności :D

Do baterii władowane 17Wh, pomijając jakieś tam straty i zaokrąglając nawet do 15 mamy wynik większy niż fabrycznej baterii, Aida64 pokazuje 3700 mAh.

Edited by Exodisss

• 9 months later...
W dniu 14.10.2020 o 13:50, brawo napisał:

A mnie to nie dziwi. Producent telefonu ma ci dać gwarancję 2 lata na akumulator (to nie są baterie!) wyprodukowany przez kogoś innego, który daje  6 miesięcy gwarancji? Zaraz zajady mi popękają ;)

A czyli jak producent kranu daje gwarancję 2 lata, ale na uszczelki daje 6 miesięcy to będzie ok? Producent odpowiada za produkt cały, nie ważne, że coś wytrzyma 6 miesięcy, a coś innego rok.