mrosi Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 @KuChar, To akurat myślę jest kwestia dla prawników. Telefon mam 2 lata gwarancji. Jest nierozbieralny, a mimo tego, producenci ograniczają gwarancję na baterię, prawie zawsze, do 6 miesięcy. Taki wic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 (edited) A mnie to nie dziwi. Producent telefonu ma ci dać gwarancję 2 lata na akumulator (to nie są baterie!) wyprodukowany przez kogoś innego, który daje 6 miesięcy gwarancji? Zaraz zajady mi popękają Edited October 14, 2020 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Przecież ktoś stronę czy dwie do tyłu wypowiadał się że wymienił w CCS baterię, albo na jakiejś grupie to czytałem i jakoś serwis nie robił problemu po ponad roku użytkowania Nie spróbujesz to się nie dowiesz, ja zamierzam się zgłosić, jak się nie uda to sprzedaje i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Ale nie zapomnij powiedzieć kupującemu co mu sprzedajesz... że nie udało się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Ale bateria nie jest zajechana, trzyma bez problemu ponad dobę jednak czuję ze to nie jest już to co było na starcie To chyba logiczne skoro telefon ma 1,5 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Bardziej MIUI12 tu gra rolę, po aktualizacji bateria to dno. I to praktycznie każdy znajomy z Mi9 potwierdza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinj0 Posted October 17, 2020 Share Posted October 17, 2020 Myślicie że taka bateria ma cos wspolnego z oryginalem? https://allegro.pl/oferta/oryginalna-bateria-xiaomi-mi-9-bm3l-9705262833 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 jeżeli nie to oddasz, ale wygląda wiarygodnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz_szelago Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 Taki pomiar podczas ładowania od 0-100%, a taki wynik mierzony. Telefon ma 18 miesiecy. Pora na wymiane baterii?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 Nie masz tu żadnego wyniku, a trwanie ładowania o określonych parametrach prądu i napięcia. Gdzie tu jest wynik? Zaznacz, pokaż nam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 36 minut temu, brawo napisał: Gdzie tu jest wynik? Zaznacz, pokaż nam. Jakieś dwie wartości na mierniku ma, 1340 i 10700 mAh. Obydwie od czapy. Taki miernik z reguły przed pomiarem się zeruje i powinien w przybliżeniu pokazać ile energii dostał akumulator. Dwa, mało prawdopodobne żeby ładowało prądem ponad 1A przy 100% naładowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 no i miernik jest bez QC skoro pokazuje 5V, bo widzę ładowarkę z QC. Wykasuj wszystkie ustawienia w mierniku (jezeli idzie) i poszukaj ładowarki 5V bez QC (jakiegoś Huaweia lub coś). Wtedy zobacz ile ci namierzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gone Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 Cześć. Mam problem z drenażem baterii w mi9. Ostatni stabilny ROM eea 12.0.3. zużycie przez noc 40%. Drenaż leci przez aplikację "systemowy ui". Jak temu zaradzić bez resetowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper9595 Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 (edited) Witam. A ja chciałbym zapytać który rom najmniej drenował baterie? Od paru dni jestem posiadaczem mi9 także jeszcze wszystko nie jest ustawione i jest czas na zabawę rom-ami. Póki co wgrałem ostatniego Roma stable miui12. 0.6. Proszę o porady. Pozdrawiam. Edited February 10, 2021 by Viper9595 Błąd w tekście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Wymieniłem baterie w swojej mi 9 tydzień temu. Przed wymiana sot na poziomie max 3 godziny, accubattery pokazywało 2100mAh. Kupiłem baterie na AliExpress nohon i jestem mile zaskoczony. Sot około 6 godzin i ogólnie telefon lepiej trzyma niż go kupiłem. Accubattery po 10 ładowaniach wskazuję pojemność baterii na ponad 3200mAh. Polecam taka wymianę jeśli ktoś ma problem z baterią Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 8 godzin temu, jarek882 napisał: Kupiłem baterie na AliExpress a którą kupiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 a którą kupiłeś?Nohon Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 ok, dxzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinj0 Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 (edited) Czekam na baterię, do której jestem sceptycznie nastawiony, ponieważ niby jest o pojemności 4000mah. LINK Aliexpress Powinna dojść na dniach, więc dam znać jak to wygląda w rzeczywistości. Edited March 2, 2021 by kubinj0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Ludziska powrzucali tam screeny naszego ulubionego programu ORIENTACYJNIE liczącego pojemność i qrde wygląda to dobrze. Nawet po 3800mAh mają. Moja obecnie kiepsko trzyma i program wyliczył mi 2250mAh Zamówiłem oryginała jednak, a nohon już w koszyku był. A tu taki wynalazek. Ciekawe kiedy straci pojemność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Zdradzi mi ktoś może sposób jak teraz odczytuje się długość życia na ładowaniu? Xiaomi już nie chce wkurzać właścicieli mi9-tek czy o co chodzi? Jest jakiś sposób na te zera?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exodisss Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 (edited) Jestem po pierwszych testach NOHONa 4000 Mah, minęło równo 24h od pełnego naładowania. Obecnie 5h SOT i 40% wciąż zostało. Większość na LTE. Nie wiem co to za wynalazek, ale rzecz genialna. Rozładuje do zera i zobaczymy jaką będzie miał faktyczną pojemność, ale póki co AIDA64 pokazuje wyższą niż fabryczna. EDIT: 9h SOT, teraz czas na pomiar pojemności Do baterii władowane 17Wh, pomijając jakieś tam straty i zaokrąglając nawet do 15 mamy wynik większy niż fabrycznej baterii, Aida64 pokazuje 3700 mAh. Edited August 19, 2021 by Exodisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 W dniu 14.10.2020 o 13:50, brawo napisał: A mnie to nie dziwi. Producent telefonu ma ci dać gwarancję 2 lata na akumulator (to nie są baterie!) wyprodukowany przez kogoś innego, który daje 6 miesięcy gwarancji? Zaraz zajady mi popękają A czyli jak producent kranu daje gwarancję 2 lata, ale na uszczelki daje 6 miesięcy to będzie ok? Producent odpowiada za produkt cały, nie ważne, że coś wytrzyma 6 miesięcy, a coś innego rok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 Ja piszę o telefonach. Nie podoba się taka gwarancja, to nie kupujesz telefonu. Proste, ale nie ogarniesz widzę tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts