Razor65 Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Dnia 15.03.2019 o 07:44, JamCiTo napisał: Cena rewelacja.... Aż poczekam na ten lavender-purple 6/128 dla Kobiełki... Bo inne kolory niż czarny mają być za parę tygodni, czyli pewnie po dostawie Są gdzieś informacje na ten temat, czy przypuszczasz, że tak będzie? Ja szukam Ocean Blue i na ten moment można go zamówić tylko w x-kom z dostawą po 27.03. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Wystarczy napisać mejla na mi-home. Zapytałem się dokładnie o to i dostałem odpowiedź: "Pozostałe wersje Mi 9 są planowane w kolejnych tygodniach" Oczywiście inne niż czarne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Mam też pytanie do posiadaczy.. Da się zmienić siatkę ikon na ekranie głównym? Bo ta z czterema ikonami w rzędzie to jest jakiś śmiech na sali i nieporozumienie w dzisiejszych czasach i przy tak wielkim ekranie. Kiedy Xiaomi w końcu coś z tym zrobi? Jakoś w poco launcherze potrafili to dodać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buzukiewicz Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 2 godziny temu, eNse napisał: Mam też pytanie do posiadaczy.. Da się zmienić siatkę ikon na ekranie głównym? Bo ta z czterema ikonami w rzędzie to jest jakiś śmiech na sali i nieporozumienie w dzisiejszych czasach i przy tak wielkim ekranie. Kiedy Xiaomi w końcu coś z tym zrobi? Jakoś w poco launcherze potrafili to dodać. Strzelam że jak pojawi się taka możliwość, to po prostu w aktualizacjach pojawi się na każdym telefonie. Tak poza tym nie lepiej po prostu wgrać inny launcher? Ten z MIUI i tak jest fatalny, a taka Nova raz na jakiś czas jest w promocji za kilka złotych Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 @eNse na xiaomi.eu masz siatki do wyboru. Nawet w tym mało przyjaznym launcherze MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 (edited) Orientuje się ktoś jaką ładowarkę dodają do zestawu? I czy znajdziemy tam również przejściówkę do mini-jack, czy trzeba się samemu w nią zaopatrzyć? W ogóle dobrze znalazłem, że brak jest OIS? Edited March 16, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 (edited) @Antyhaker ładowarka jest zwykła, czyli QC 3.0. Chcesz 4.0 to musisz dokupić. Przejściówka słuchawek jest w zestawie. Tak brak jest OIS, ale jakaś cyfrowa stabilizacja działa tez podczas robienia zdjęć i o dziwo, daje radę Ja sobie dokupiłem 2 ładowarki bezprzewodowe na ali za 50zł te 10W, nie te nowe 20W. I tak ładuję obecnie, telefon jest tylko lekko ciepły. Tak chciałem, chociaż na ali za 88zł są te 20W do kupienia. Edited March 16, 2019 by sp4ubw literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 11 minut temu, sp4ubw napisał: @Antyhaker ładowarka jest zwykła, czyli QC 3.0. Chcesz 4.0 to musisz dokupić. Przejściówka słuchawek jest w zestawie. Tak brak jest OIS, ale jakaś cyfrowa stabilizacja działa tez podczas robienia zdjęć i o dziwo, daje radę Ja sobie dokupiłem 2 ładowarki bezprzewodowe na ali za 50zł te 10W, nie te nowe 20W. I tak ładuję obecnie, telefon jest tylko lekko ciepły. Tak chciałem, chociaż na ali za 88zł są te 20W do kupienia. 1. QC 3.0 to nie taka znów zwykła - ale dzięki za info. Korzystałeś z niej może? Jaki czas ładowania od zera lub od "prawie" zera? 2. Skoro już wspomniałeś o tych ładowarkach? Mógłbyś podać namiar? Długo już z nich korzystasz i problemów nie sprawiają? 3. Widzę, że posiadasz już ten model - jak z baterią? Wiadomo, każdy używa urządzenia inaczej - ale tak średnio ile daje rade? 4. Jakieś ciekawostki na jego temat może poznałeś w trakcie użytkowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 @Antyhaker Ad. 1 nie korzystałem. Mam tyle innych, że nie chciało mi się nawet z pudełka wyciągnąć. Ad. 2 Proszę bardzo: Ładowarka bezprzewodowa Xiaomi 10W nie sugeruj się że ma 7.5W bo na MI9 leci pełnymi 10W Ad. 3 ciezko powiedzieć, ale 8h SOT to norma, lepiej sporo niz w MI8, snap 855 jednak mnie energii potrzebuje. Ad. 4 Tak, nie uruchamiaj programu QMMI, który jest w systemie bo ma błędy i uwali persist, a konkretnie wartości DAC czujnika światła i tylko po odblokowaniu Bla naprawisz to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 (edited) @sp4ubw 1. To w sumie nie ważne - może akurat korzystałeś z jakiejś o tych samych / podobnych parametrach? 2. Bardzo dziękuję. Rozumiem, że zero z nią problemów? Niewiele mi mówi stosunek pojemności baterii do mocy ładowarki, więc zapytam o konkret - jak szybko ładuje od zera (lub okolic zera) do pełna? 3. W sumie o to najbardziej się boję - nie żebym był jakimś "heavy userem", ale miałem swego czasu już przymiarkę do flagowca i mocno się sparzyłem. Właśnie pod tym konkretnym kątem. Zwłaszcza, że aktualnie siedzę na Redmi Note 5, a tutaj bateria to bajka - sporo siedzę poza domem (rower + mapy, geocaching i PoGO), więc to dla mnie kluczowa kwestia, aczkolwiek jestem w stanie pójść na pewne ustępstwa 4. Nie wiem nawet co to (oprogramowanie diagnostyczne?), ale postaram się zapamiętać EDIT. 5. W sumie jeszcze jedna rzecz mi przyszła a propos ładowarki bezprzewodowej, choć to delikatny off-top. Korzystałeś wcześniej z tego cuda w połączeniu z innym smartphonem? Jak z żywotnością baterii? No i czy używasz jej na zasadzie "wracam do domu i na nią kładę" czy jak faktycznie trzeba ładować? Edited March 17, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 @Antyhaker obiecuję, że w końcu sprawdzę czas ładowania. Tak używam QC 3, ale jakoś nigdy nie sprawdziłem ile to trwa To samo dotyczy bezprzewodowego ładowania, też nie sprawdzałem. Co do SOT, hmm, jest lepiej niż w MI8, to fakt, ale wiadomo, że każdy może korzystać po swojemu. Poczekajmy na opinie innych Mnie bardzo zadowala to co jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 @sp4ubw Jasne, dziękuję za wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 @Antyhaker I jak z tym OIS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marteo Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 1 godzinę temu, don_kamillo napisał: @Antyhaker I jak z tym OIS? Nie ma OIS w Mi9. Zamiast niej występuje elektroniczna stabilizacja czyli EIS. Brak OIS pozytywnie wpłynął na jakość nagrań wideo jednak negatywnie na zdjęcia nocne. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Coś za coś. I tak w nocy nawet z OIS nie zrobimy dobrego zdjęcia jak nam się porusza obiekt. Np. Mały szkrab wieczorem czy goście na imprezie Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Nie wiecie czy jest już do zobaczenia w Mi Store czy dopiero od premiery? Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 13 godzin temu, buzukiewicz napisał: Strzelam że jak pojawi się taka możliwość, to po prostu w aktualizacjach pojawi się na każdym telefonie. Tak poza tym nie lepiej po prostu wgrać inny launcher? Ten z MIUI i tak jest fatalny, a taka Nova raz na jakiś czas jest w promocji za kilka złotych Nie toleruję launcherów, dla mnie cały system musi być ze sobą spójny i wszystko ma do siebie pasować. Żadne motywy, launchery nie wchodzą w grę. Poza tym, podoba mi się MIUI i czekam aż łaskawie dodają tą opcję bo to aż wstyd na tle innych urządzeń. Toż to Huawei P8 Lite mojej mamy ma funkcję zmiany siatki aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Ewentualnie mozesz przejsc na MIUI Polska, tu zmiana siatki jest od dawna. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 1 godzinę temu, sdorpl napisał: Wyjaśniła się sprawa z agregacją? nie masz wrażenia że powtarzasz się ciągle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 no ja ci tego nie sprawdze,nie znam sie na tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Jakie częstotliwości LTE obsługuje wersja global?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Kupiłem w x-komie.. tylko tam w tym momencie jest dostępny - wszędzie indziej wykupiony. 27 wysyłka, wybrałem odbiór osobisty, ciekawe czy będę mógł odebrać wcześniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 1 godzinę temu, grzegorz1982 napisał: Jakie częstotliwości LTE obsługuje wersja global? 4G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/20/28 LTE TDD: B38/B39/B40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Jeszcze B34 do kompletu zabrakło Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 (edited) Porównanie MI9 z MI8, zdjęcia, filmy. Wszystkie tryby zdjęć jakie tylko są, pokazane przyspieszanie gier, etc. Jak ktoś nie zna cyrylicy to Chrome i tłumaczenie na PL. Bardzo konkretne porównanie: https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=925733&view=findpost&p=83450720 Edited March 17, 2019 by sp4ubw Aktualizacja 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
juniorcis Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Warto brać Mi 9 se od majfrendów, czy lepiej poczekać na naszą dystrybucję ewentualnie z globalem? Aktualnie wychodzi około 1550 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Patrząc na polską cenę Mi 9 ja bym czekał. Tylko z wersją SE i global było różnie. Mi 8 SE chyba do nas nie trafiła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 11 minut temu, juniorcis napisał: Warto brać Mi 9 se od majfrendów, czy lepiej poczekać na naszą dystrybucję ewentualnie z globalem? Aktualnie wychodzi około 1550 zł. Gdzie masz za 1550? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juniorcis Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 MI 9 SE jest dla mnie idealnym wyborem co do wielkości telefonu. Specyfikacja również zadowalająca. No i ma NFC, czego MI 8 SE nie miało. Napisałem mail do mi-home, niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi czy będą w sprzedaży. https://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi-9-SE-5-97-Inch-6GB-64GB-Smartphone-Gray-413985.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Aaa, nie przeczytałem, ze to wersja SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 3 godziny temu, sp4ubw napisał: Porównanie MI9 z MI8, zdjęcia, filmy. Wszystkie tryby zdjęć jakie tylko są, pokazane przyspieszanie gier, etc. Jak ktoś nie zna cyrylicy to Chrome i tłumaczenie na PL. Bardzo konkretne porównanie: Kurde albo coś skopał i źle linki wkleił, ale... 48 mpx na PC wygląda okropnie, wszystko rozmazane, jakby to 10-12 mpx było (albo i gorzej). W sumie te porównanie takie sobie, Twoje posty mi więcej powiedziały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczorblb Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Pytanie: Mam znajomą, która może mi w Chinach kupić Mi9 Transparent. Nie wiem czy ta wersja występuje z softem "global", czy będzie miała polski (lub nawet tylko angielski) język. Ktoś wie? Czy na nowe Mi9-tki można wgrywać polski soft? Czy oprogramowanie "global" zawiera PL? Zachorowałem na tę wersję transparent, ale nie znalazłem jej w dystrybucji PL. Znalazłem na jakiejś niemieckiej stronie: https://www.cect-shop.com/de/xiaomi-mi-9-explorer-transparent-edition.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 nie występuje, ma tylko Chiński i Angielski na pokładzie, za jaką kasę ? może go nabyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczorblb Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 A da się wgrać do niego PL? Dowiem się za jaką kasę i tu napiszę, jeszcze sprawdza mi przez znajomych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 jak wyjdzie xiaomi.eu dla niego to tak, twrp już jest dostępne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts