stereo0 Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 @seba112 @olutus @Bambucha1988 wczoraj zrobiłem test. Jak mi spadło do 70% to wziąłem i naładowałem do pełna i magia bo zaczął nie gubić baterii. Co zrobiłem? Usunąłem widget kalendarza i wyłączyłem na noc wifi. Teraz trzyma dobrze i nawet na wykresie ładnie w tak zwane deep to sleep wchodzi jakia pewnie bug wieku dziecięcego losowo się objawiający 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba112 Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 Czytałem na xda, że wifi jest winowajcą Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej5161 Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Śmiechem, żartem. Jak WYŁĄCZYĆ wi-fi żeby nawet skanowania nie było. Mam wyłączone wszystkie opcje, a w zakładce zużycia baterii wifi ciągle pracuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Wejdź w ustawienia i w szukajce wpisz skanowanie, wyłącz skanowanie WiFi i Bluetooth. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 http://en.miui.com/thread-6237856-1-1.html Nie mam pojęcia jak oni kręcą taki SOT w okolicach 4h i jeszcze 52 % baterii zostało. U mnie 5h to maksymalny SOT jaki uzyskałem. Jak to u was wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 http://en.miui.com/thread-6237856-1-1.html Nie mam pojęcia jak oni kręcą taki SOT w okolicach 4h i jeszcze 52 % baterii zostało. U mnie 5h to maksymalny SOT jaki uzyskałem. Jak to u was wygląda?U mnie to samo 5h maxWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 U mnie tak około 6 godzin dotyczące i zostaje z 20-30% bateri. I to jakoś normalnie używam większość na danych bez wifi + podświetlenie na auto. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 17, 2019 Author Share Posted April 17, 2019 U mnie to samo 5h maxWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaU mnie do 7h podchodzi jak jestem pod WiFi Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Oprócz tych problemów co pisałem w tym poście to SOT mam tak 6-7h w tym większość na LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Ma ktoś pomysły na poprawie sot? Mam wyłączone skanowanie wi-fi + bluetooth, Na forum miui piszą : Reflash rom Clear cache and dalvik No more draining Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 (edited) U mnie 5-6 h i nic tu się nie zmieni. Bateria nie powiększy się. Jak na taka baterie jest bardzo ok. Optymalizacja jest na tyle dobra, że nie myślę o ładowarce. Edited April 18, 2019 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Jest już ktoś kto ma wgrane Xiaomi EU i może wypowiedzieć się na temat baterii ? Pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Jest już ktoś kto ma wgrane Xiaomi EU i może wypowiedzieć się na temat baterii ? Pozdrawiam,No to masz wyżej. 6 sotu na luzie. 5 godzin to już trzeba by mocno katować mi9Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 1 hour ago, zoltan78 said: Jest już ktoś kto ma wgrane Xiaomi EU i może wypowiedzieć się na temat baterii ? Pozdrawiam, No jak kolega wyżej powiedział lekko 6 osiąga się sot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Czy komuś również automatycznie po jakimś czasie włącza się skanowanie wifi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 18, 2019 Author Share Posted April 18, 2019 Sprawdziłem i u mnie się nie włącza. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Dzisiejszy czas pracy na baterii. Po odłączeniu od ładowarki i 12 godzinach 10% zostało z czego 7 godzin włączony Gps + mapy w tle i Endomondo przy spacerze po górach z czego wyszło 2 godziny na włączonym ekranie i około 100 zrobionych zdjęć. Wynik uważam za bardzo dobry Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Taki standard u mnie, cały czas synchronizacja poczty, FB, lokalizacja wysokiej dokładnościWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Masz sot 7h ale to na ciemnym motywie. Ja mam jasny motyw plus dużo używam telefonu i max 5.5h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Po zmianie na miui pl jest lepiej. Programem automagic od 22:30 do 7:00 ma włączony samolot. Robi to automat. W każdym tel miałem tak. Powinien jeszcze włączyć wifi na noc a tu widzę, że było wyłączone. Dwa simy z czego główny to Orange o bardzo słabym zasięgu tu gdzie jestem teraz. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 13 hours ago, michalm83 said: Masz sot 7h ale to na ciemnym motywie. Ja mam jasny motyw plus dużo używam telefonu i max 5.5h. I o czym to świadczy ? Wiesz czemu każdy kto ma używa czarnego motywu ? To później nie żal się tutaj na forum, że masz mniejszy sot jak robisz na przekór temu by mieć lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Mój wynik był na jasnym motywie, praktycznie bez rozmów i zero internetu przez sieć, tylko wifi.Ogólnie redmi note 4 lądowałem dziennie kilka razy bo miałem taką pracę. Za tydzień zmieniam pracę i tam już nie będę używał telefonu prawie wcale.Redmi był służbowy i używałem dużo jako Navi itp itd.Mi9 sporadycznie będzie męczone Jak mi wytrzyma jeden dzień to będę zadowolony. Na noc i tak trafi na talerzyk bezprzewodowy.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 (edited) sorki panowie za mały offtop, ale nie mogę się powstrzymać. Dzisiaj byłem u teściowej (no wiecie święta są) i bawiłem się jej telefonem. Dostała od mojej żony jakieś 2 lata temu używanego przez moją żonę wcześniej Redmi Note 3 Pro (kenzo) czyli jakieś prawie 4 lata stary telefon. Ma wgrany ostatni global dev jaki na niego wyszedł (oficjalny). Ale nieważne. Z ciekawości weszłem w informację o baterii bo mówiła, że nie pamięta kiedy ładowała. Ponad 5 dni, ekran ponad 4h a jeszcze 25% baterii. Ja na mojego MI9 wciąż czekam, ale forum obserwuję bacznie Edited April 22, 2019 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Nie widzę kompletnie różnicy w czasie działania telefonu pomiędzy ciemnym a jasnym motywem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wampiros6 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 U mnie SOT od 5.5-6:50 w cyklu mieszanym tj. Wifi na przemian z 3G, ciągle motyw ciemny, jasność manualna od mininum do 40% Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Po dwóch ostatnich aktualizacjach globala, nie jestem w stanie ukręcić więcej jak 5,5h sotu, chociaż telefon bez ładowarki wytrzymuje 1 dzień i 20 godzin. Pewnie jakbym miał fazę i siedział cały dzień przed tel to by sot był wyższy, ale telefon by nie wytrzymał dwa dni bez ładowarki. W każdym razie jestem zadowolony Na pewno mi9 ma problem z wejściem w deep sleep co powoduje dość znaczny spadek procentów np. przez noc mimo wylaczonych roznych bajerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Ten soft 24 na globalu drenuje bardziej niż 22. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Przez noc zjadło 30% baterii. Skan Wi-Fi i BT wyłączony, wyłączyłem dziś chmurę Mi. Coś jevssse można zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Przez noc zjadło 30% baterii. Skan Wi-Fi i BT wyłączony, wyłączyłem dziś chmurę Mi. Coś jevssse można zrobić?Tak. Na noc tryb samolotowy. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Przez noc zjadło 30% baterii. Skan Wi-Fi i BT wyłączony, wyłączyłem dziś chmurę Mi. Coś jevssse można zrobić?A jaka apka tak zjada baterie? U mnie jest cały czas jest pełna synchronizacja wszykiego, BT, Wi-Fi włączone, tylko AOD wyłącza się od23 do 6 i przez noc schodzi max do 10 %Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 @ThreeDog @simcold a jak jest na miuipolska? Wchodzi w deep sleep? Na mi5 i najnowszym miuipolska telefon jak nie używam bo na wykresie mam linie pozioma i trzya bateria jak głupia mimo, że jest stara, a na globalu na mi9 czy używam czy nie ciągle idzie w dół. Bo nie wiem czy jednak się nie pogodzić z miui eu dla lepszych osiągów baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 [mention=45137]ThreeDog[/mention] [mention=1895]simcold[/mention] a jak jest na miuipolska? Wchodzi w deep sleep? Na mi5 i najnowszym miuipolska telefon jak nie używam bo na wykresie mam linie pozioma i trzya bateria jak głupia mimo, że jest stara, a na globalu na mi9 czy używam czy nie ciągle idzie w dół. Bo nie wiem czy jednak się nie pogodzić z miui eu dla lepszych osiągów bateriiMi 9 trzyma mi około 6 sotu bez problemu. Global musiałem używać przez 14 dni zanim odblokowalem BL co było istna katorgą. Co do pracy baterii między globalne a EU to tak samo Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 To wiem bo miałem już miui eu na telefonie, ale wytrzymałem jeden dzień xd no to póki co zostaje na globalu. Bo nie chce mi się od nowa wszystkiego ustawiać jeśli nie ma znacznej różnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 To wiem bo miałem już miui eu na telefonie, ale wytrzymałem jeden dzień xd no to póki co zostaje na globalu. Bo nie chce mi się od nowa wszystkiego ustawiać jeśli nie ma znacznej różnicy No jakoś na pracy na bat nie było różnicy. Np mi5 czy mi6 o wiele dłużej wytrzymywała na MiuiPro i polecam ten rok ale jest płatny. Co do samej różnicy między globalem a eu to wg mnie eu jest o wiele lepszy. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 1 godzinę temu, losmarte napisał: A jaka apka tak zjada baterie? U mnie jest cały czas jest pełna synchronizacja wszykiego, BT, Wi-Fi włączone, tylko AOD wyłącza się od23 do 6 i przez noc schodzi max do 10 % Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Żadna apka, jedynie System Android. A wersja MIUI to Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts