KubaS1988 Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Witam. Czy jest możliwość żeby ustawić inny dźwięk budzika niż te które są do wyboru w tel. Próbuje ale nie wychodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Oczywiście że tak. Ustawienia, dźwięki, alarm i tam wybierasz lokalny dźwięk. Lub w ustawieniach samego budzika możesz zmienić dźwięk. Zegar trzy kropki, ustawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 18, 2020 Share Posted June 18, 2020 Jest jakaś instrukcja downgrade z A10 do A9? Na najnowszej wersji globala ni działa GPS na sklonowanych Pokemonach a poprzedni rom oficjalny jest na A9. Do tego tu jest mediatek a to ponoć też komplikuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted June 18, 2020 Share Posted June 18, 2020 Może to: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8-pro/help/downgrade-android-9-da-android-10-t4066827/amp/ https://youtu.be/Jk48aPvu5vU Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaS1988 Posted June 19, 2020 Share Posted June 19, 2020 Dnia 17.06.2020 o 22:45, zoltan78 napisał: Oczywiście że tak. Ustawienia, dźwięki, alarm i tam wybierasz lokalny dźwięk. Lub w ustawieniach samego budzika możesz zmienić dźwięk. Zegar trzy kropki, ustawienia. Niestety na chwilę jest ok a później dzwonek zmienia się na ten systemowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted June 19, 2020 Share Posted June 19, 2020 Jest jakaś instrukcja downgrade z A10 do A9? Na najnowszej wersji globala ni działa GPS na sklonowanych Pokemonach a poprzedni rom oficjalny jest na A9. Do tego tu jest mediatek a to ponoć też komplikuje. Też, mam problem z tym GPSem. Myślisz, że tylko zejście do 9 rozwiąże problem? A czy w ogóle na 9, GPS działał prawidłowo? Wcześniej nie było potrzeby klonować tej gry więc nawet nie wiem czy działało.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 19, 2020 Share Posted June 19, 2020 (edited) Na tym jest błąd. Zarówno w eea jak i global. Zejście na jakiś niższy powinno rozwiązać problem. Jednak w globalu niższy 11.0.1 na Q został wycofany, nie wiem jakie miał bugi. A niższe już tylko na P. Pewnie wgranie nawet 11.0.1 załatwi sprawę. Coś sknocili na najnowszym wydaniu bo to problem szerszy. Niby pracują już nad update, ale kiedy będzie to nie wie nikt. Oczywiście nie da się ot tak wrzucić niższego tylko trzeba bootloader odblokować (tydzień czekania) i dopiero próbować. Edited June 19, 2020 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted June 19, 2020 Share Posted June 19, 2020 W takim razie jestem zmuszony czekać na poprawki bo bl nie chce mi się nawet ruszać.Dzięki za info.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterek25 Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 Gdzie można w tym telefonie ustawić format zapisu zdjęć do RAW? Przejrzałem wszystko i nie znalazłem. Producent pisze wszedzie ze jest taka opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 Chyba tylko w trybie Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterek25 Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 nie ma takiej opcji, Jedyne ustawienie to wybór jakości zdjęć ale są trzy warianty słaba, dobra i bardzo dobra jakość. Nic z tych ustawień nie jest formatem RAW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 A skąd masz info że obsługuje RAW-y? Nie widzę takiej informacji w oficjalnej specce producenta. Abyś miał RAW-y, musiałbyś mieć inną apkę do aparatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 1 godzinę temu, Piterek25 napisał: Nic z tych ustawień nie jest formatem RAW Zainstaluj Lightrooma. Lightroom camera robi w dng, o ile telefon rawy obsługuje. W Mi 9 Lite to działa, a w systemowym aparacie też brak opcji raw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterek25 Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 DNG robi w lightromm ale tylko na przednim aparacie. Na tylnym nie ma tej funkcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Raw to chyba tylko mod gcam od wyroczeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaskorskimar Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Odkad zainstalowalem nowa wersje 11.0.3 global android 10, gdy sprawdzam predkosc internetu wifi pokazuje mi okolo 40 mbps a wczesniej zawsze bylo 200 mbps. Sa jakies dodatkowe ustawienia co moga to blokowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterek25 Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 (edited) Z jakiego telefonu to zrzut ekranu? Ja nie mam w tym miejscu RAW i nieco różni się to menu u mnie Edited June 21, 2020 by Piterek25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 (edited) 8 pro , apka gcam 6.1 wyroczen + xml rn8pro Edited June 22, 2020 by saataniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwinny Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 Jaką polecicie folie/szkło na ekran? Kupiłem niedawno glass pro + i było tragiczne, źle dopasowane do wyświetlacza, zbiera odciski i słaby poślizg Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 1 godzinę temu, Zwinny napisał: Jaką polecicie folie/szkło na ekran? Kupiłem niedawno glass pro + i było tragiczne, źle dopasowane do wyświetlacza, zbiera odciski i słaby poślizg Przejrzeć Forum można? Można...: https://miuipolska.pl/forum/topic/47278-szkło-folia-opinie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 Nowy Global Stable ROM dla Redmi Note 8 Pro MIUI 11.0.5.0.QGGMIXM Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.QGGMIXM/miui_BEGONIAGlobal_V11.0.5.0.QGGMIXM_7594842c66_10.0.zip OTAhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.QGGMIXM/miui-blockota-begonia_global-V11.0.4.0.QGGMIXM-V11.0.5.0.QGGMIXM-4ab0e444cc-10.0.zip Changelog Optimization: SIM compatibility issues Fix: Dual apps couldn't use location services Fix: Emergency broadcast info wasn't displayed correctly Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Problemów z baterią jak mniemam dalej nie rozwiązali? Zużycie większe niż na androidzie 9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Nie wiem jak na Androidzie 9 bo za krótko go miałem ale na 10 Global EU, od 100 do 20% zeszło w 1d 8h w tym 6,6 h SOT więc nieźle chyba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwinny Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Czyli nie wydawało mi się, tel mam krótko i zaraz zaktualizowałem do 10 ale na 9 dużo lepiej bateria trzymała Może miui 12 to naprawi ale wątpię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Ja nie zauważyłem różnicy. Cały czas bateria trzyma mi 2 dni przy moim użytkowaniu, przejście na androida 10 tego nie zmieniło.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecram Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Ja też zauważyłem że na 9 lepiej trzymała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwinny Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 A robiliście ust fabryczne? Bo ja nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecram Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 Witam. Podczas rozmów przez głośnik nie przez słuchawkę w telefonie od czasu do czasu jest taki dziwny stukot i trochę trzeszczy, a po czasie przechodzi. Dzisiaj zaobserwowałem, ale wiąże to z wczorajszą aktualizacją do Androida 10. Wcześniej tego problemu nie zaobserwowałem. Ponadto u mnie problem nie występuje podczas słuchania muzyki. Jest tylko w trakcie rozmowy w trybie głośnomówiącym, więc to raczej nie wina głośnika. Po wyjęciu z pudełka wszystko było ok. Potem wskoczyło kilkanaście aktualizacji i jest jak jest podczas rozmów na głośnowówiącym w Xiaomi Redmi Note 8 Pro (128), jakieś trzaski, bulgotanie...pstrykanie...bardzo rzadko jest dobra jakość rozmowy, z kolei po wyłączeniu trybu głośnomówiącego jakość rozmowy jest OK (bez trzasków) i podczas słuchania muzyki nawet na full też jest OK, ma ktoś na to jakiś recept... Czytałem w sieci i sporo osób odnotowało podobny problem. Zauważyłem że często się to pojawia jak rozmówca po drugiej stronie za bardzo się drze i szybko mówi. No rozmowa z botem z banku na głośnomówiącym przebiegała bez tych problemów Wysłane przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Pany Gdzie u licha w tym xiaomi Redmi Note 8 Pro znaleźć opcje "Pomiń ekran blokady" ???????? Jedyne co widzę to w opcjach programistycznych ale jest wyszarzona !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 (edited) 4 minuty temu, zonee napisał: Pany Gdzie u licha w tym xiaomi Redmi Note 8 Pro znaleźć opcje "Pomiń ekran blokady" ???????? Jedyne co widzę to w opcjach programistycznych ale jest wyszarzona !!! Usuń blokadę ekranu/ odcisk palca to będzie ta opcja dostępna. To chyba normalne, że jak masz ustawioną blokadę to nie będzie pominięcia tego. Edited August 11, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Dlaczego ! Ekran blokady - ten przed PIN - że skrótami do aparatu i telefonu co ma.do tego ? Chce aby odrazy po wybudzeniu pytał o PIN. A nie jak teraz trzeba wcześniej przesunąć do góry i dopiero PIN Wysłane z mojego ONEPLUS A6010 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 To że chcesz.. tak sobie google wymyśliło i jest chyba wszędzie tak samo od androida 9. Nie tylko ciebie, i nie tylko na 1+ to irytuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Nie pamiętam ale na swoim Oneplus 6T z A9 chyba tak nie było ale nie pamiętam - zrobię jak mówicie usunę PIN wtedy dam "pomiń ekran blokady" i dodam PIN. Ps. Za długo siedziałem na Android 5 w Redmi Note 2 bo skośne.my friendy nie aktualizują androida Wysłane z mojego ONEPLUS A6010 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 (edited) 19 minut temu, zonee napisał: zrobię jak mówicie usunę PIN wtedy dam "pomiń ekran blokady" i dodam PIN Pomiń ekran blokady to odblokowanie ekranu po naciśnięciu przycisku zasilania lub dwukliku, jeśli jest ustawiony bez przesunięcia palcem po ekranie. Jeśli ustawisz jakąkolwiek blokadę ekranu to nie ma prawa takie ominięcie blokady działać. Edited August 11, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts