carlos81kk Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 Ja robiłem test na ładowarce fastcharge Samsunga od s8 i hiaweia po i bateria dłużej się ładuje i dluZej trzyma. Tak samo jak w poco x3 uzywam oryginalnej.33 Wat mam mniejszy sot od rn8 pro. Różnica 35.minut na plus dla rn8 pro ładowanego wolniej i dłużej . Używam kabla z zestawu i jeszcze m oryginalny Sony.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 1 godzinę temu, carlos81kk napisał: Różnica 35.minut na plus dla rn8 pro ładowanego wolniej i dłużej To raczej przypadek. Nie ma racjonalnego wytłumaczenia takiego zachowania. Chyba że za wcześnie odłączasz ładowanie i nie dobija do pełna akumulatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 Zawsze trzymam na 100 procentach pół godziny dłużej Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 Dnia 21.02.2021 o 09:49, pkonrad napisał: Każdy kabel Baseus bez problemu da radę obsłużyć 18W. No dobra ale redmi note 8 pro ma szybsze ładowanie niż 18w Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 Od kiedy ?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 1 godzinę temu, ziutek11113 napisał: No dobra ale redmi note 8 pro ma szybsze ładowanie niż 18w Czyli jakie ma według Ciebie? A ten napis na fabrycznej folii 18W fast charge, to według Ciebie producent dla zmyłki zamieścił, czy może w inny celu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 (edited) 16 godzin temu, pkonrad napisał: Czyli jakie ma według Ciebie? A ten napis na fabrycznej folii 18W fast charge, to według Ciebie producent dla zmyłki zamieścił, czy może w inny celu? A ok mój błąd, zamówiłem kabel z szybkim ładowaniem 3A Ale czytałem że redmi note 8 pro ma qick charge 4.0, prawda to? Edited February 23, 2021 by zoltan78 usunięto screena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 Na oryginalnej ładowarce od Rn8 pro miernik pokazuje max 6V 3A, na ładowarce od poco X3 jest ładowanie 9VWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 A ok mój błąd, zamówiłem kabel z szybkim ładowaniem 3A Ale czytałem że redmi note 8 pro ma qick charge 4.0, prawda to? Quick Charge to technologia od Qualcomm. RN8 Pro posiada procesor Mediatek, a nie Qualcomm. Ten telefon po prostu obsługuje szybkie ładowanie do 18W i tyle w temacie.https://www.qualcomm.com/media/documents/files/quick-charge-device-list.pdf - tutaj masz oficjalny dokument jakie urządzenia wspierają daną technologie QC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 21 minut temu, pkonrad napisał: Quick Charge to technologia od Qualcomm. RN8 Pro posiada procesor Mediatek, a nie Qualcomm. Ten telefon po prostu obsługuje szybkie ładowanie do 18W i tyle w temacie.https://www.qualcomm.com/media/documents/files/quick-charge-device-list.pdf - tutaj masz oficjalny dokument jakie urządzenia wspierają daną technologie QC. Czyli ładowarką oryginalną ładowarką będzie ładował tymi 18w? Czy na oryginalnej ile wyciąga? Ile amperów ma oryginalna kostka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 Czyli ładowarką oryginalną ładowarką będzie ładował tymi 18w? Czy na oryginalnej ile wyciąga? Ile amperów ma oryginalna kostka? Przecież na ładowarce masz wszystko opisane. Pytasz o coś co masz jak wół napisane na oryginalnej kostce! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 14 minut temu, pkonrad napisał: 27 minut temu, ziutek11113 napisał: Czyli ładowarką oryginalną ładowarką będzie ładował tymi 18w? Czy na oryginalnej ile wyciąga? Ile amperów ma oryginalna kostka? Przecież na ładowarce masz wszystko opisane. Pytasz o coś co masz jak wół napisane na oryginalnej kostce! No dobra źle napisałem, jest 2A czyli żeby ładować max szybko musi być 3A? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 Nie nie musi być 3A, wystarczy 2A przy 9V.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 No dobra źle napisałem, jest 2A czyli żeby ładować max szybko musi być 3A? Ech... Masakra 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 Ładuje ładowarką od poco X3 33 wat maks ładuje się tak samo jak od RN 8 Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 Ładuje ładowarką od poco X3 33 wat maks ładuje się tak samo jak od RN 8 A spodziewałeś się czegoś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 Tylko uświadamiam ze ten tel ładuje się max 18 watami bo niektórzy mają dziwne wizję Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ayala73 Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Witam. Po ciężkich bojach udało mi się wgrać rom indonezja, nagrywanie rozmów wróciło ale tylko do dzisiaj. Chciałem zadzwonić ze strony olx i system kazał mi wybrać dialera (miałem dwa do wyboru) wybrałem jeden z nich i teraz kicha. Gdy dzwonię nie pokazuje mi się ikonka możliwości włączenia nagrywania. Czy może mi ktoś pomóc w tej kwestii, z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Może został wybór w aplikacjach domyślnych systemowych. Zmienić na dialer Xiaomi.Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ayala73 Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 1 godzinę temu, Sincz napisał: Może został wybór w aplikacjach domyślnych systemowych. Zmienić na dialer Xiaomi. Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka 1 godzinę temu, Sincz napisał: Może został wybór w aplikacjach domyślnych systemowych. Zmienić na dialer Xiaomi. Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka Dzięki za szybką odpowiedź, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 I telefon.Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ayala73 Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 Wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 Dnia 26.03.2021 o 16:51, ayala73 napisał: Witam. Po ciężkich bojach udało mi się wgrać rom indonezja, nagrywanie rozmów wróciło ale tylko do dzisiaj. Chciałem zadzwonić ze strony olx i system kazał mi wybrać dialera (miałem dwa do wyboru) wybrałem jeden z nich i teraz kicha. Gdy dzwonię nie pokazuje mi się ikonka możliwości włączenia nagrywania. Czy może mi ktoś pomóc w tej kwestii, z góry dziękuję za pomoc Możesz napisać z jakiego poradnika korzystałeś i z czym miałeś problemy? Również zastanawiam się nad przejściem na rom indonezja, bo brakuje mi nagrywania rozmów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ayala73 Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Dnia 28.03.2021 o 12:42, zuku1786 napisał: Możesz napisać z jakiego poradnika korzystałeś i z czym miałeś problemy? Również zastanawiam się nad przejściem na rom indonezja, bo brakuje mi nagrywania rozmów. Cześć, od dłuższego czasu nie zaglądałem na forum dlatego tak późno odpisuję. Największy problem miałem z odblokowaniem botloadera, później już było spoko. Niestety nie pamiętam z którego poradnika korzystałem, bo sobie nie zapisałem. Ale powiem że na pewno warto właśnie ze względu na nagrywanie rozmów, które działa super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 Dostał już ktoś android 11? Czekam i czekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 Dostał już ktoś android 11? Czekam i czekam Nikt nie dostał bo ROM z Andoidem 11 dla RN8 Pro nie został jeazcze wydany przez Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 W Chinach jest kolejna Beta. Jest szansa że nie długo go zobaczymy.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 1 godzinę temu, carlos81kk napisał: W Chinach jest kolejna Beata. Jest szansa że nie długo go zobaczymy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk BEATA.....?Według wcześniejszych zapowiedzi mieliśmy dostać stabilną wersję do końca czerwca,no i chyba tak będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 (edited) Właśnie ściągam, region mam ustawiony na Szwajcarię.2.2 GB.Dziwne,że po takim okresie jest aktualka,bykem pewien,że już żadnej nie będzie Edited October 8, 2022 by maszkara72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 (edited) Jest i 12.5.15 i nic nie musiałem zmieniać. Edited October 8, 2022 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 Teraz, ohara napisał(a): Jest i 12.5.15 Ale to na inny region? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 (edited) Nie, to jest eu,można też pobrać - https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/begonia/ Edited October 8, 2022 by ohara 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 (edited) 21 minut temu, ohara napisał(a): Nie, to jest eu,można też pobrać - https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/begonia/ No ale na inny kraj,bo czemu mieliby wypuszczać 2 softy na jeden kraj.No i w końcu jest android 11,bo do tej pory był 10 Edited October 8, 2022 by maszkara72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 Nie kraj tylko ogólnie EU,ty też masz taką samą wersję softu,ja mam dwa redmi note 8pro na swoim używam ver.indonesia a na drugim EU i tą 12.5.7 to już kilka miesięcy temu zainstalowałem bo pojawiła się w update,a kilka dni temu 12.5.15 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 (edited) 13 minut temu, ohara napisał(a): Nie kraj tylko ogólnie EU,ty też masz taką samą wersję softu,ja mam dwa redmi note 8pro na swoim używam ver.indonesia a na drugim EU i tą 12.5.7 to już kilka miesięcy temu zainstalowałem bo pojawiła się w update,a kilka dni temu 12.5.15 Mam też 12.5.15.Nie było przy regionach ustawionych na Szwajcarię i Wielką Brytanię,ale pojawiła się po ustawieniu regionu na Polskę Edited October 8, 2022 by maszkara72 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts