Dyskusja ogólna
67 topics in this forum
-
- 14 followers
- 811 replies
- 116.4k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by ohara, -
- 19 followers
- 656 replies
- 147.1k views
Redmi Note 8 Pro - Global Stable ROM MIUI V10.4.1.0.PGGMIXM Recovery (1.9 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.4.1.0.PGGMIXM/miui_BEGONIAGlobal_V10.4.1.0.PGGMIXM_99e3e60541_9.0.zip Fastboot (2,92 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.4.1.0.PGGMIXM/begonia_global_images_V10.4.1.0.PGGMIXM_20190920.0000.00_9.0_global_4d1cf1401a.tgz
Last reply by miki2u, -
Czy jest możliwe nagrywanie rozmów 1 2 3
by Guest- 6 followers
- 103 replies
- 19.2k views
Koledzy, Rozważam zakup tego modelu ale kluczową sprawą dla mnie jest nagrywanie rozmów. Korzystam obecnie z ACR PRO Unchained na andku 7.0 i działa bez problemów. Jak to wygląda w tym modelu? Lub może tak... Jaki model i z jakim MIUI do 1500zł umożliwia obecnie nagrywanie rozmów...? Android 9 lub 10. Jeżeli zły dział to poproszę admina o przeniesienie.
Last reply by Mario80, -
- 6 followers
- 37 replies
- 14.4k views
Witam, mam zamiar zmiany Romu Global EEA (Android 10, 11.0.2.0) na zwykłego Globala stąd moje pytanie czy jest to bezpieczne, tzn. jeśli odblokuje bootloader i za pomocą Mi Flasha zflashuje zwykłego Globala telefon wstanie.
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 336 views
Witam. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak najlepszym sposobem powrócić z wersji Androida 11 na 10? Jestem laikiem i czytając różne fora już zdurnialem, czy jak pobiore paczkę z https://xiaomifirmwareupdater.com/ i wgram przez mi flash to będzie dobrze ? Jeśli nie to czy mogę prosić o jakiś poradnik jak krok po kroku to zrobić? Aktualnie czekam na odblokowanie bootloadera. Chce wrócić na starą wersję bo denerwują mnie powiadomienia z messengera które są kwadratowe i układ klawiatury znajdujący się w niej
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 13 replies
- 5.2k views
Cześć, Mam Redmi Note 8 Pro oraz jedną kartę SIM od Plusha (sieć PLUS). Chciałem aktywować VoLTE - uruchomiłem usługę VoLTE w Plusie (wysyłając SMSa na numer 2601 w treści wpisując WlaczVoLTE) i niestety telefon nie wykonuje połączeń przez VoLTE, oraz pojawił się inny problem - w momencie gdy rozmawiam przez telefon i ktoś inny do mnie zadzwoni to moje połączenie jest rozłączane (tak jak bym odłożył słuchawkę). Problem ten wystąpił od razu po aktywacji VoLTE i za każdym razem gdy w trakcie rozmowy zadzwoni do mnie ktoś inny to rozłącza mi wykonywane połączenie. Na drugim slocie SIM ma kartę Play i tutaj VoLTE działa bez problemu, bez żadnej konfigur…
Last reply by rafmik, -
- 2 followers
- 11 replies
- 1.1k views
Witam może ktoś się orientuje w temacie że tylko niektóre telefony tego modelu otrzymały aktualizację OTA EU 12.5.x.x inne zatrzymały się na 12.0.6.0, dodam że zmiana regionu na Szwajcarię, Niemcy i inne nic nie daje. Ściągnięcie oryginalnego romu i próba wgrania przez "wybierz paczkę aktualizacji" też nic nie daje, komunikat " nie można flashować oryginalnego romu" jeśli ktoś wie o co może chodzić albo czy można liczyć że Xiaomi wypuści poprawkę na te telefony?. Jedne telefony dostały ponoć w lipcu przez OTA a inne jak ten mój stoją na miui 12 i android 10.
Last reply by maszkara72, -
- 2 followers
- 4 replies
- 471 views
Witam wszystkich. Pytanie jak w temacie. Posiadam obecnie redmi note 8 pro , mam na nim zainstalowany soft indonezyjski z opcją nagrywania rozmów. To bardzo ważna jak dla mnie w związku z pracą opcja. Telefon działa normalnie i wszystko jest ok. Jednak chciałbym go wymienić z wyprzedzeniem ponieważ już kilka razy mi upadł, na dodatek ma popękany wyświetlacz. Pytanie brzmi na jaki model z oferty xiaomi mogę go wymienić aby przez modyfikację softu uzyskać funkcjonalność którą mam czyli nagrywanie rozmów. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi.
Last reply by brawo, -
- 3 replies
- 2k views
Witam. Mam nastepujacy problem. Smartfon Redmi Note 8 Pro (bez root) MIUI Global 12.0.6.0 QGGEUXM Aplikacja Notatki (MiNotes v. 3.8.0m). Brak backupu i synchronizacji w chmurze z uwagi na wrazliwe dane i prywatnosc. Setki jesli nie tysiace notatek od zakupu czyli premiery smartfona w 2019 roku. Najpewniej blad aplikacji, po kliknieciu plus aby utworzyc nowa notatke wszystkie znikly, nie zostaly usuniete, nie zostaly przeniesione do usunietych, poprostu wszystko wyparowalo. Wiem juz, ze apka nie tworzy plikow typu .txt itp. i bez roota do lokalizacji .db sie nie dostane. Zalozylem chmure, probowalem z ukrytymi myslac ze cos sie uda odzyskac,…
Last reply by yahoo73, -
- 1 reply
- 309 views
Witam serdecznie mam problem, a mianowicie nie mogę zmienić tapety ekranu blokady nie wiem dlaczego. Próbuję od 30 minut i dalej nie mogę znaleźć takiej opcji. Jedyne tapety jakie mogę ustawić na ekranie blokady to te sugerowane przez producenta jednak ja chcę ustawić tapetę z mojej galerii i mam wrażenie że producent celowo utrudnił taką możliwość albo ją usunął. Pozdrawiam czekam na pomoc
Last reply by Netoper, -
- 3 replies
- 1.2k views
Witam, od pewnego czasu mam problem z ładowaniem fona, a mianowicie po podłaczeniu ładowarki tel jej nie widzi i nie ładuje baterii. Dopiero po wyłączeniu i właczeniu tel się ładuje normalnie, i tak muszę robić przed każdym ładowaniem. Wszystkie akcesoria mam orginalne. Android 11 Miui 12, 5,6,0 Redmi Note 8 pro Czy hard reset coś pomoże? czy też to jakiś błąd systemowy
Last reply by sorbos, -
- 2 followers
- 2 replies
- 560 views
Witam serdecznie, to mój pierwszy post, jeżeli dodałem w złym miejscu to przepraszam, mam takie pytanko, co to jest za pamięć ,, inne", i czy da się to jakiś usunąć? Zajmuje mi prawie całe miejsce
Last reply by jankoo, -
- 4 followers
- 8 replies
- 773 views
Cześć Może ktoś z was mi podpowie, gdzie mogę kupić oryginalną baterię (BM4J 4400/4500mAh) do w/w Redmiaka? Mam już ten telefon ponad 2 lata, użytkowany był dość intensywnie. Szukając baterii w necie, natknąłem się na dość sporą liczbę ofert, jednakże lwia część jest rzekomo podróbkami, reszta nie ma żadnych komentarzy. Liczę, że ktoś ma dostęp do oryginalnego produktu Pozdrawiam
Last reply by maszkara72, -
Hej Mam telefon RN8Pro aktualnie z MIUI 12.5.7 - na noc często włączam sobie funkcję "nie przeszkadzać" lub "wycisz". Mam ustawione, że jak dzwonią do mnie wybrane kontakty z książki adresowej to ich sygnał dzwonienia nie jest wyciszany (np jak dzwonią moi rodzice, to mimo trybu "nie przeszkadzać" telefon normlanie dzwoni). Czy da się w jakiś sposób też wykluczyć z tego trybu "nie przeszkadzać" konkretną aplikację? Chodzi mi o aplikację do obsługi monitoringu, żeby jej powiadomienia dzwoniły nawet jak telefon jest w trybie nie przeszkadzać. Da się to jakoś ogarnąć?
Last reply by rafmik, -
- 1 reply
- 369 views
Czy może mi napisać ktoś co może zajmować tyle miejsca w pamięci "inne"? Gdzie tego szukać? W ogóle nie wiem co może mi na telefonie zajmować aż 20GB A miejsca mam już na styk :-(
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 followers
- 5 replies
- 340 views
Czy da się zrobić na pulpicie skrót lub widżet do ukrywania id podczas połączeń? Czasami mi to potrzebne i muszę kopać w menu. Próbowałem użyć Shortcut maker, ale nie znajduję tam tej ścieżki. Jakiś inny pomysł?
Last reply by kecram, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.3k views
W opisie jest napisane: " 2.Upewnij się, że twój telefon może obsługiwać funkcjonalność OTG, a także kompatybilny z UVC (klasa urządzeń wideo USB) przed zakupem. Ponieważ niektóre telefony mogą ekranować kamera zewnętrzna. (większość najnowszej wersji urządzenie z androidem ma tę funkcję, jeśli nie jesteś pewien, czy to pasuje, proszę najpierw potwierdzić przed zakupem) " Chciałem coś takiego kupić na ali, ale po zadaniu pytania sprzedającemu czy współpracuje z RN8 pro odpisał że nie, i że poleca na WiFi, który jest bez mała 2x droższy. I nie wiem czy faktycznie lipa, czy ściemnia żeby mu więcej waluty spłynęło. No bo Rn8 Pro obsługuje OTG, ale te UVC to nie mogę info …
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.7k views
Używam tapety grass wallpaper. Jak zmusić telefon bym mógł mieć tę animowaną tapetę na ekranie blokady? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by sebby64, -
- 5 replies
- 604 views
Witam.Posiadam telefon redmi note 8pro i opaske Huawei band 4pro,problem jest taki,że telefon nie znajduje opaski przez bluetooth.Czy ktoś zna jakiś sposób żeby te dwa urządzenia zaczeły współpracować tak żeby można było odblokowywać telefon za pomocą opaski.Z mi bandem 4 nie było takiego problemu.
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1k views
Witam :d Czy jest możliwość w Redmi note 8 pro w jakiś sposób włączenia kolorowych ikon powiadomień aplikacji w pasku tak jak na screenie poniżej ? Z góry dziękuję
Last reply by ZduneX25, -
- 2 followers
- 9 replies
- 1.5k views
Mój redmi note 8 pro działa coraz gorzej po każdej aktualizacji. Firma psuje specjalnie sprzęt za który zapłaciłem pieniędzmi ciężko zapracowanymi. To ostatnie Xiaomi\redmi jakie kupiłem, a jest to drugi smartfon od tego producenta( pierwszym był redmi 4x i działał świetnie dopóki firma nie zaczęła wprowadzać "poprawek"(aktualizacji). Wczoraj w trasie działanie telefonu stało się na tyle irytujące, że poprosiłem dziewczynę by użyczyła mi swojego Apple. Ta ściema publikowana w mediach, że aktualizacja poprawia wydajność, płynność działania itd to jest wprowadzanie klienta w błąd. Po aktualizacji do 12,5 wiem, że nigdy nie kupię już redmi, ani Xiaomi - nie ma mowy! Mam poró…
Last reply by Krzysztof krzysztof, -
- 1 follower
- 4 replies
- 406 views
Witam. Mam problem szukam wszędzie pomocy i nikt mi nie może jej udzielić. Mianowicie o godzinie 18 do godziny 6 rano ekran się przyciemnia Robi się bursztynowy jak by światło białe było wyłączane nie wiem żeby oczy oszczędzać czy co?? Znacze że w opcjach nic nie jest ustawione na nocne podświetlanie i tryb czytania. Dzień w dzień od 18 do 6 rano zmianie się barwa.... Ma ktoś podobnie telefon xiaomi rmn8 pro Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 2 replies
- 654 views
Mam włożoną kartę pamięci ale aplikacja galeria jej nie widzi. Zdjęcia pokazuje jedynie w menadżerze plików. Mam przyznane uprawnienia dla galerii i zaznaczone żeby pokazywało ukryte pliki.
Last reply by majka420, -
- 1 follower
- 25 replies
- 11.8k views
Czy któryś z userow instalował już GCAM i mógłby się podzielić wrażeniami?
Last reply by ziutek11113, -
- 3 replies
- 513 views
Witam Czy ktoś z użytkowników tego modelu może zrobić zdjęcie, jak świeci dioda powiadomień, tzn: czy jest dość dobrze widoczna. Waham się nad kupnem tego telefonu, zależy mi aby dioda powiadomień była dobrze widoczna. Z góry dziękuję
Last reply by marcin19883,