Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej. Mam pytanie odnośnie ROOT'owania tego modelu. Posiadam Redmi Note 8 Pro z polskiej dystrybucji. Wersja MIUI: MIUI Global 10.4.4 (PGGEUXM), wersja Android: 9 PPR1.180610.011. Muszę poczekać jeszcze 24 godziny na odblokowanie bootloadera. Interesuje mnie tylko wrzucenie na smartfona custom recovery TWRP i Magisk. Chcę zostać przy aktualnym ROMie. Chcę to zrobić tylko i wyłącznie dla zainstalowania samego AdAway (nienawidzę reklam na telefonie ;) ) Jakie TWRP i jakiego Magika mogę bezpiecznie wrzucić na to urządzenie, aby go nie uceglić? Będę wdzięczny za podanie linka do jakiegoś pewnego poradnika, ewentualnie bezpośrednie linki do pobrania recovery TWRP i Magiska.

Posted (edited)
Dnia 29.02.2020 o 12:41, wgeralt napisał:

Hej. Mam pytanie odnośnie ROOT'owania tego modelu. Posiadam Redmi Note 8 Pro z polskiej dystrybucji. Wersja MIUI: MIUI Global 10.4.4 (PGGEUXM), wersja Android: 9 PPR1.180610.011. Muszę poczekać jeszcze 24 godziny na odblokowanie bootloadera. Interesuje mnie tylko wrzucenie na smartfona custom recovery TWRP i Magisk. Chcę zostać przy aktualnym ROMie. Chcę to zrobić tylko i wyłącznie dla zainstalowania samego AdAway (nienawidzę reklam na telefonie ;) ) Jakie TWRP i jakiego Magika mogę bezpiecznie wrzucić na to urządzenie, aby go nie uceglić? Będę wdzięczny za podanie linka do jakiegoś pewnego poradnika, ewentualnie bezpośrednie linki do pobrania recovery TWRP i Magiska.

Zainstaluj se MIUIPro v10MIUIPRov9 wg tego poradnika. Mi smiga aż miło.

Edited by korbielow
Posted

W jaki sposób mogę zmienić soft Europejski na indyjski ?? Mam odblokowany bootloader ale nie chce uwalić telefonu :D mógłby ktoś podratować. 

Posted

Przeczytaj ten wątek, jest odpowiedź.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

Tak, przed chwilą. Będę testował. Dam znać.587be8e784d925e5160ef33e01cff799.jpg7af41418db44a8abc08dc1a32c89239b.jpg Zoptymalizowano zużycie ram na pewno. Jest na plus. Więcej wolnych, niż na Pie. Płynności w działaniu nie stracił. Motywy można dostosować, jest, jak być powinno. Wi-Fi bardzo dobrze, jak i wcześniej. LTE też. Aplikacje działają bez zarzutu, a mam ich sporo. Zasięg super. Rozmowy bez zmiany, dobrze. Przywracania nie robiłem. Na razie tyle. Odczucia pozytywne. Bateria, to się okaże. Ja jestem zadowolony. Miałem włączone wi-fi kilka godzin, przeglądam internet, włączyłem wszystkie aplikacje pokolei. Zero grzania. Są nadal w pamięci, a wolnych ram pokazuje więcej, niż na 9.

Posted

Ktoś może wie dlaczego mam podwójne powiadomienia jak przyjdzie mi wiadomość SMS. Jak to mogę zmienić? Oczywiście na pojedyncza informacje. d86fa161e04dc8a1cd6e1ef70e72900b.jpg

Posted (edited)

@up: Motyw nie jest za to odpowiedzialny?

@maszkara72: jak dla mnie lipa... żadnych plusów nie zaobserwowano, za to z minusów:

czasami grzeje się jak nigdy dotąd i to przy przeglądaniu netu na wifi

przestał, ot tak sobie, widzieć kartę sd. Zmieniłem kartę, pozwoliłem mu ją sformatować, wykonałem kilka zdjęć... i nie widzi znowu...

Co mnie podkusiło, żeby kolejną betę, opisaną jako stable, stawiać... echhh...

Edited by JamCiTo
Posted

Witam forumowiczów, mam pytanie dotyczące root'a redmi note 8 pro. Potrzebuję wykonać samego root'a telefonu, aby móc zainstalować aplikację AAMirror na telefonie i korzystać z Yanosika w swoim samochodzie na którym mam Android Auto. Czy jest taka możliwość aby nie wgrywać customowego room'u a tylko zrootować telefon? jeśli tak, to jakim narzędziem najlepiej to wykonać? (Magisk?).

Posted (edited)

Takie 2 pytania...

Pierwsze ogólne:

Czy nadal jest tak, że mając zrootowany telefon, po zrobieniu czystek w aplikacjach normalnie nie do odinstalowania nie można instalować OTA bo będzie brick? (chodzi mi głównie o te śmieciowe apki od Xiaomi)

Drugie

Czy w tej wersji EU z Andkiem 10 albo Globalem 11.0.6 dodalo już biblioteki m.in. aptx i aptx HD czy nadal są niedostępne i trzeba rootować i wgrywać Viper4Android albo patcha na te biblioteki?

Edited by Sameth93
Posted

U mnie bateria leci jakieś 2,5x szybciej. .. Też żałuję, że zainstalowałem. Da się jakoś wrócić do 9tki? Zainstalowałem na legalu z OTA... 

• Thanks 1
Posted
26 minut temu, platek71 napisał:

U mnie bateria leci jakieś 2,5x szybciej. .. Też żałuję, że zainstalowałem. Da się jakoś wrócić do 9tki? Zainstalowałem na legalu z OTA... 

A instalacja OTA z pliku z poprzednią wersją?
Rzuciło mi się też tutaj w oczy, żeby po aktualizacji robić factory reset... Zdziwiłem się, ale może takie uroki MIUI...

Posted
1 minutę temu, Sameth93 napisał:

A instalacja OTA z pliku z poprzednią wersją?
Rzuciło mi się też tutaj w oczy, żeby po aktualizacji robić factory reset... Zdziwiłem się, ale może takie uroki MIUI...

A gdzie znajdę ten plik i jakiś tutorial, jak zainstalować? Widać jeszcze tą betę 10tki w OTA? 

Posted (edited)
5 minut temu, platek71 napisał:

A gdzie znajdę ten plik i jakiś tutorial, jak zainstalować? Widać jeszcze tą betę 10tki w OTA? 

Plik i tutorial znajdziesz na MI Community

Nie gwarantuję tylko, że nie będzie bootloopa albo podobnych powikłań

Edited by Sameth93
Posted (edited)

Hej, 

Dzięki, ale chyba się wstrzymam, bo jestem trochę zielony w tych tematach. Spróbuję zacząć od factory reset. A jest ta OTA widoczna w menu - system - aktualizacja systemu? Czy już usunęli?

Edited by platek71
Posted
34 minuty temu, platek71 napisał:

Hej, 

Dzięki, ale chyba się wstrzymam, bo jestem trochę zielony w tych tematach. Spróbuję zacząć od factory reset. A jest ta OTA widoczna w menu - system - aktualizacja systemu? Czy już usunęli?

Osobiście nie mam

Posted (edited)
2 godziny temu, platek71 napisał:

Nawet nie próbuj cofać się z 10-tki na 9-tkę. Będzie cegła

Chyba że poprzez MiFlash

Edited by focusik09
Posted

:D to ciekaw jestem ile poczekam na aktualizację na swoim telefonie bo mam indonezyjski soft.

Posted
Dnia 4.03.2020 o 13:08, Sameth93 napisał:

Osobiście nie mam

W piątek już się pojawiła, zainstalowałem jeszcze raz, zrobiłem, jak radziłeś factory reset i jest ok. Na razie nie narzekam. Dzięki! 

Posted

Mieliście kiedyś problem z rozmowami? Ja prawie codziennie mam taki problem, iż  z kimś rozmawiam nagle wycina mnie z rozmowy. Cisza. Nic nie słychać. Przeważnie trzeba zakończyć połączenie i zadzwonić ponownie. Sieć Orange.

Posted

A to od samego początku? Może spróbuj po testować na innej sieci komórkowej. Coś mi się wydaje że to prędzej coś z winy operatora.

Posted

Od zmiany telefonu. Wcześniej nie miałem problemu. W sumie mam drugą kartę w Play w tym telefonie i nie ma z nią problemu. Spróbuję zamienić karty miejscami. Może tutaj jest problem.

Posted

Nieraz najprostsze rozwiązania są najlepsze. Spróbuj też zmienić rodzaj sieci z LTE na 3G itp warto obserwować kiedy to się konkretnie dzieje

Posted
6 godzin temu, JasiekPL napisał:

Mieliście kiedyś problem z rozmowami? Ja prawie codziennie mam taki problem, iż  z kimś rozmawiam nagle wycina mnie z rozmowy. Cisza. Nic nie słychać. Przeważnie trzeba zakończyć połączenie i zadzwonić ponownie. Sieć Orange.

Miałem dziś taka samą sytuację. Rozmawiałem cisza, ucięło rozmowę i nie mogłem się nawet połączyć. Android 10 najnowszy... Przed ten jak miałem androida 9 nie było tego problemu...nawet był lepszy stabilny zasięg a teraz trochę lipa jak aktualizowalem do 10 zasięg w domu nie stabilny ,skacze z 1 kreski do 3 a wtedy na pewno tak nie było...

Posted

A jaką masz wersję oprogramowania? Ja mam taką... Chodzi o wersję MIUIe1d69eb30fe35f169be5e9a7387a49c1.jpg

Posted

Spróbuj zrobić ustawienia fabryczne z poziomu recovery. Może to pomoże w jak nie to znaczy że to chyba usterka mechaniczna. Choć to dziwne że wystąpiło po aktualizacji, reset powinien pomóc

Posted
27 minut temu, deco164 napisał:

Spróbuj zrobić ustawienia fabryczne z poziomu recovery. Może to pomoże w jak nie to znaczy że to chyba usterka mechaniczna. Choć to dziwne że wystąpiło po aktualizacji, reset powinien pomóc

Reset z poziomu recorvery? Tzn ? Przyznam,że jestem w tych sprawach zielony...