Jump to content

Mi 11 - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

Jak DHL nie nawali to jutro będę miał swój egzemplarz. Szkoda, że nie ma uczciwych szkieł na zagięte ekrany bo tego się najbardziej obawiam. W mi 9 3 razy wymieniałem szkiełko ochoronne. Ale np. w takim Mi5, którego używam od premiery w sumie do dziś jako służbowy, szkiełko jak nakleiłem na początku tak do dziś nie rozwaliłem :)

Ja się przesiadam ze zwykłego Mi Mix 3 i czekam na swoją 11 CN 8/256 z TradingShenzhen (€617 + €16 dostawa Global Priority, wyszło koło 2900 zł). Brak nowych aktualizacji i problem z ostrzeniem aparatu w Mix 3, coraz mocniej doskwierał, więc jak jest okazja, zobaczymy co oni teraz wymyślili. Zawsze brałem wersję Global, ale tu na CN nie ma jakiegoś jednego pasma 5G z Plus'a (nie korzystam), a wszystko inne się pokrywa. I utkwiło mi też w głowie, jak szybko wycofali zwykłe wersje Mi 10, żeby zalać nasz rynek, tymi z "T". Miałem okazję na telefon w Play, ale niestety, zwykła 10 - niedostępna, 10 PRO - niedostępna, tylko "T". Nie podoba mi się polityka 1000 modeli, a tu znając życie będzie dokładnie to samo, teraz ochy i achy, wychwalają, a za pół roku kolejny flagowiec pójdzie w zapomnienie, chociaż tak jak w przypadku Mi Mix 3, można z niego korzystać do dzisiaj.

Największa rzecz, która mnie martwi - brak TWRP, jak sobie podmienić plik hosts, jak żyć... zachciało się komuś w Google dynamicznych układów partycji.

Mam go od wczoraj. Z Hiszpańskiej premiery :)

pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Aparat w porównaniu z Mi9 na razie nie zrobił na mnie wow, ale 120hz, czytnik linii papilarnych, automatyczna jasność, wibracje są na duży plus.

Mam tylko problem z aplikacją kantoru Alior. Twierdzi ,że mam roota albo system nie pochodzi z oficjalnej dystrybucji google... Ktoś ma takie objawy?

@Speedo to nie do końca tak, bo 3 to jest dobra liczba - zwykły + pro + ultra, dla mnie ok. Ale jak do tego dochodzi zapowiadane już "lite", a potem jeszcze na koniec "T", które okazuje się jakimś Redmi (!). Jeśli faktycznie zainteresowanie w CN jest duże i to, czym dopiero teraz się podzielili (news na głównej stronie) - możliwe braki w dostawach tych lepszych części, to wychodzi taki cyrk. Telekomom w to graj, kupili trochę flagowców, żeby było czym pomachać na stronie i w reklamach, ale przecież nie będą zamawiać nie wiadomo jakich ilości żeby potem leżały dla mnie w magazynie, co innego z "lite" i "T" za mniejsze pieniądze. W play dla firm tabelka pdf z urządzeniami jest nie do przejrzenia, a jak już coś wybierzesz, to tego nie ma na stanie... Konkretna degradacja podejścia nastąpiła od mi 9, rodzinkę Mix'a też na razie zaszufladkowali, może za jakiś czas triumfalnie powróci w swoim stylu, a pchają innych modeli ile się da. Stąd moja decyzja o zakupie.

Moja paczka Global Priority z TradingShenzhen ruszyła w świat, a z tego co wyszukałem na parcelsapp.com finalnie dostarczy ją InPost:

Spoiler
03/02/2021 Transportation - Tracking started
03/01/2021 Transportation - Shipping provider handed over
02/28/2021 Processing - Order Processing
02/27/2021 Payment - Successfully received

• Ile teraz czeka się na odblokowanie bootloadera takiej świeżynki w Mi Flash Unlock?
  • w MIUI 21.3.3 Mi 10 dostał w końcu TWRP - czy z Mi 11 może być analogicznie, czy nie będzie go wcale?
  • czy po wgraniu xiaomi.eu na tym modelu, pliku hosts nie można podmienić np. przez Root Explorer?
    Widzę, że dawno temu korzystałem z czegoś takiego, ale pewnie to płonna nadzieja, żeby się tam dostać.

W poniedziałek powinienem mieć już Mi 11 - powrót do Xiaomi po rocznej przerwie i mam kilka pytań:
Mi 11 z polskiej dystrybucji nie ma raczej nagrywania rozmów? Czeka mnie więc instalacja Xiaomi.eu, czy płatności GPay działają na nim prawidłowo? Z tego co pamiętam, kiedyś trzeba było trochę się nagimnastykować żeby to uruchomić...

28 minut temu, Angela napisał:

Chyba  im to odeślę.

Jak masz taki problem z obsługą telefonu jak z napisaniem posta w odpowiednim dziale to tak zrób. Ale w każdym innym też to trzeba będzie ustawić.  Ustawienia, Karty SIM i sieci komórkowe i tam masz która karta ma być domyślna dla połączeń, a która dla danych.

• Like 2

Dnia 7.03.2021 o 14:09, PSoft napisał:

Polecam wszystkim zakup na Tradingshenzen,, cena to 2585 plus 71zl wysyłka. Zauważyłem że są już w magazynach niemieckich.

Jesteś pewien, że wysyłają z EU? Bo w zakładce EU Warehouse nie ma Mi11.

15 godzin temu, Bico napisał:

Miui w wersji 12.5 jest tylko w wersji rozwojowej czy także na stable już dali na xiaomi mi11?

MI11 odebrany w poniedziałek razem z odkurzaczem, wersja miui 12.0.2 i nie znajduję aktualizacji, po zmianie na region Indie jest 12.0.3.0 

Na odblokowanie bootloader trzeba czekać 160h 

Edited by zajec

Z Neonet odebrałem wczoraj,wybrałem bon 1000zł,to chyba był mój błąd.Bon ma być podobno po 21 dniach.Ciekawe, co będę za niego mógł kupić?Lista wykluczonych towarów,to kilkadziesiąt stron.

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka