Dyskusja ogólna
26 topics in this forum
-
- 1 follower
- 35 replies
- 12.6k views
Wątek ogólny, dotyczący Mi 11 Ultra. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają założenia osobnego tematu.
Last reply by Erill, -
- 3 followers
- 51 replies
- 16.8k views
Wątek ogólny, dotyczący Mi 11 Pro. Poruszamy tu tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają założenia osobnego tematu.
Last reply by FromWP, -
- 16 followers
- 438 replies
- 138.8k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by Master, -
Cześć, Niby kolejny raz odblokowuję telefon, ale tym razem coś idzie nie tak. Po odczekaniu 168 godzin mam taki komunikat: This device has been activated for less than 7 days. Please activate it for 7 days before trying to unlock it again. Coś się zmieniło w procedurze?
Last reply by piqpoq, -
- 1 follower
- 1 reply
- 189 views
a
Last reply by Acid, -
- 9 followers
- 876 replies
- 83.3k views
Mi 11 - EEA Stable ROM MIUI V12.0.3.0.RKBEUXM Recovery ROM https://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.RKBEUXM/miui_VENUSEEAGlobal_V12.0.3.0.RKBEUXM_19bd7040ac_11.0.zip
Last reply by Uri0550, -
- 2 followers
- 16 replies
- 2k views
Witajcie. Tydzień po zakupie nareszcie doczekałem się odblokowania BL. Od razu wgrałem najnowsza wersję tygodniowa (na czysto) i wszystko jest cacy, ale brakuje mi root-a. Wiem że jest problem z TWRP, sam próbowałem wgrać wersję " chwilową" żeby zainstalować magisk-a ale niestety nie widział mi pamięci wewnętrznej telefonu ani OTA. Jest na pewno jakiś sposób na root, ale wszystkie które znalazłem albo nie zadziałały albo nie mogłem do końca skumać o co chodzi. I tu moje pytanie czy ktoś może podzielić się swoim sposobem na root jakiś w miarę prosto opisany? Niestety mój angielski jest za słaby, a translatory tłumaczą tak że więcej z tego rozumie po angielsku [emoji3064]. …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 followers
- 27 replies
- 2.3k views
MIUI 12 EEA V12.0.3.0.RKAEUXM dla Mi 11 Ultra: https://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.RKAEUXM/miui_STAREEAGlobal_V12.0.3.0.RKAEUXM_d3b0c2e657_11.0.zip https://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.RKAEUXM/star_eea_global_images_V12.0.3.0.RKAEUXM_20210323.0000.00_11.0_eea_f88d42ebbf.tgz MIUI 12 Global V12.0.1.0.RKAMIXM: https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.RKAMIXM/miui_STARGlobal_V12.0.1.0.RKAMIXM_a0a939e082_11.0.zip https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.RKAMIXM/star_global_images_V12.0.1.0.RKAMIXM_20210331.0000.00_11.0_global_96d9e120ee.tgz Soft jest kompatybilny z Mi 11 Pro (inna nazwa kodowa, ale to samo oprogramowanie).
Last reply by Bar.Tek, -
- 0 replies
- 991 views
Witam. Jak w temacie. Zegar na tylnym panelu nie działa w czasie rzeczywistym. Zapamiętuje ostatnią godzinę z chwili użytkowania telefonu i wyświetla ją aż do ponownego jego odblokowania. Zabija to sens tego zegara, bo przecież wyświetlany jest po to, aby nie podnosić telefonu...
Last reply by Erill, -
- 1 follower
- 3 replies
- 719 views
Witajcie, Zastanawiam się nad zakupem mi 11 PRO. Czytałem, że na pierwszych oryginalnych softach SOT był tylko na poziomie 4 godzin. Na obecnych softach mipolska jakie uzyskujecie SOT? PS. Czy zauważyliście jakieś problemy z Waszym smarfonami mi 11 ULRA/PRO i czy kupilibyście go drugi raz?
Last reply by czarek1212, -
- 2 followers
- 2 replies
- 186 views
Posiadam Xiaomi mi11 ultra. Wersja oprogramowania 13.0.13. od pewnego czasu (4/5 dni) coraz częściej zdarza się utrata klatkarzu lub inaczej utrata "herców" w ekranie. Jednak nie jest to spadek ze 120 do 60, lecz jeszcze niżej. Pomaga wyczyszczenie aplikacji w tle. Po kliknięciu "iksa" pod aplikacjami w tle, odświeżanie wraca do 120hz. Jednak początkowo zdarzało się raz/dwa razy na dzień, aktualnie potrafi tak się dziać raz na 5/10 minut. Dziś instalowałem od nowa oprogramowanie, jednak nic nie pomogło.
Last reply by mati0440, -
- 1 follower
- 3 replies
- 230 views
Mam pytanie jak w tytule. Da się to zrobić przez twrp? Rom xiaomi.eu i nie działa mi GPS a potrzebuję to naprawić dość szybko. Poprzednio miałem miui 12,5 chyba (ostatnie przed przed przerwą gdzie nie dało się przez twrp wgrać) . Szukam i szukam plików ale nie mogę znaleźć. Coś mnie przyćmiło chyba...
Last reply by Bar.Tek, -
- 3 followers
- 2 replies
- 733 views
Witam. Pytanko do posiadaczy mi11 co używają ten rom https://forum.xda-developers.com/t/shared-rom-unofficial-11-lineageos-18-1.4328007/ Czy faktycznie bateria trzyma dużo lepiej niż na xiaomi.eu jak piszą niektórzy na xda? Czy działa gpay? No i chyba najważniejsze-jak to wgrać? Nie bardzo rozumiem co to znaczy przez sideload. Zawsze wgrywałem na innych modelach przez recovery, w sensie format data i z poziomu twrp wgrywałem paczkę bez żadnego kombinowania a tu jakoś nie kumam instrukcji. Ktoś podpowie?
Last reply by skay77, -
- 1 follower
- 3 replies
- 538 views
Wczoraj pojawiły się szerzej dostępne linki do działającego recovery SKKK pod Androidem 12 dla Mi11 Ultra/Pro Mi 11 Pro - Mars https://androidfilehost.com/?fid=15664248565197182949 Mi 11 Ultra - Star https://androidfilehost.com/?fid=15664248565197182955 Mi 11 - Venus https://dl.akr-developers.com/?file=skkk/TWRP/A12/v3.7_A12/3.6.2_12-Mi11_v3.7_A12-venus-skkk_58836997.img Instalacja jest prosta telefon w trybie fastboot, bootujemy recovery do telefonu > fastboot boot (nazwa recovery).img Po zbootowaniu przechodzimy do zakładki Advanced i tam klikamy Flash Current TWRP to wszystko. Póki nie będzie recover…
Last reply by Bar.Tek, -
Bateria, SOT w Mi11 1 2 3
by olutus- 1 follower
- 78 replies
- 9.3k views
Cześć. Pytanie do osób korzystających wczesniej z Mi10/Mi10pro : Jak wygląda sprawa z SOT'em i czasem czuwania w Mi11? Niebawem wybieram się do sklepu po Mi11 a z obecnego jeszcze u mnie Mi10pro jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o baterię. Nie chcę żeby było jak z Mi9 że telefon super ale z baterią dali ciała. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by stereo0, -
- 2 replies
- 575 views
Cześć, używam Mi11 z najnowszą testową wersją Miui 13 na Android 12- wdrażamy konfigurację służbowego profilu zabezpieczonego Intune + MS Defender. Znany jest bug opisany w dokumentacji Microsoft: https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-365/security/defender-endpoint/android-support-signin?view=o365-worldwide#unable-to-allow-permission-for-permanent-protection-during-onboarding-on-some-oem-devices Zalecane obejście problemu nie działa ponieważ Defender nie jest widoczny na liście aplikacji (jak pozostałe apki z profilu służbowego). Nie spodziewam doczekać się na poprawkę ze strony Microsoft, na wybór oprogramowania w profilu służbowym nie mam wpływu. Jeż…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 430 views
Czesc, Mam zainstalowana ostatnia stabilna wersję MIUI13 od Xiaomi.eu. Na moim 11 Ultra ekran tylny pokazuje godzinę oraz notyfikacje (słynna kropke) ale nie zauważyłem innych zastosowań ekranu dostępnych. Sprawdzałem ustawienia i jest jeszcze opcja wyświetlania obrazka albo słów jakie się wpisze. Natomiast widzialem w internecie przykłady podglądu selfie, możliwość odbierania połączeń przychodzących i kilka innych funkcji. Co mi brakuje aby rozszerzyć funkcjonalność tylnego ekranu? Z góry dzięki za porady i pomoc w temacie!
Last reply by mateo912, -
- 1 follower
- 17 replies
- 2k views
Jak u was działa czytnik w ekranie? Ja muszę co dzień, dwa, trzy na nowo dodawać odciski palców. Pomijam prędkość, chociaż też, ale po prostu po jakimś czasie nie rozpoznaje palców. Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka
Last reply by piqpoq, -
- 2 replies
- 828 views
Jak w tytule. Kupiłem mi11 i czekam na możliwość odblokowania i w międzyczasie pobieram wszystkie potrzebne pliki jak rom czy twrp. Na xda jest inne twrp niż te, które się sugeruje tutaj w zakładce pobierania romu. Jakie jest na 100% poprawne twrp do tego modelu?
Last reply by ZduneX25, -
- 5 replies
- 1.4k views
Game turbo w oficjalnym MIUI 12.0.x w wersji global działało w landscape i obsługiwało konfigurację CPU/GPU. W 12.5 działa tylko w portait i jest mocno wykastrowane. Ostatnio wrzuciłem wersje xiaomi.eu i widzę, że dalej jest kastrat. Tak jest teraz by design? Macie jakieś info na ten temat?
Last reply by OwenWeaver, -
- 1 follower
- 7 replies
- 830 views
Witam mam pytanie odnosnie mi 11 oraz mi 11 pro jakie jest wasze aktualne zdanie na ich temat najbardziej interesuje mnie jak sie zachowuje bateria oraz te temperatury czy sa dalej tak uciazliwe jak na poczatku. Bo mn tylko to nurtuje dalej I zniechceca do zakupu. Oraz zamierzam odrazu korzystac z xiaomi.eu
Last reply by simcold, -
Mi 11 aparat 1 2
by robotx- 2 followers
- 56 replies
- 6.1k views
Jak oceniacie aparat w tym telefonie ? W porównaniu do poprzednika ? Samsungów ? P30 pro ?
Last reply by piqpoq, -
- 7 replies
- 1.2k views
Dzień dobry wszystkim. Ostatnio pojawiło się kilka informacji na temat przepalonych płyt głównych w Mi 11. W związku z tym postanowiłem sprawdzić swoją 11 jak się zachowa pod obciążeniem. Rom: 12.5.4 Stable Benchmark: 3DMark - Wild Life Stress Test (20min) Temperatura: CPU Float Oto wyniki: Best loop score - 5644 Lowest loop score - 4991 Stability - 88,4% Max. CPU temp.: 56 C Max. battery temp.: 50 C Ciekawe jak się zachowują inne Mi 11, kiedy zostaną "zestresowane". Proszę o zamieszczanie tu swoich wyników i spostrzeżeń. Pozdrawiam
Last reply by Master, -
- 5 followers
- 151 replies
- 13.9k views
Cześć. Wczoraj nabyłem Mi11. Generalnie telefon spoko. Jak na razie zauważyłem dwa niedociągnięcia w tym modelu. Pierwsza to grzanie się telefonu podczas intensywnego używania ale to akurat jest w innym poście. Druga rzecz ważniejsza dla mnie z racji że cały dzień w pracy jestem na słuchawce bluetooth podłączonej do mojego telefonu. Jakość połączenia jest tak jakby mojemu rozmówcy zrywało zasięg. Niektóre słowa giną ale mnie słychać dobrze. Słuchawka to Platronics. Na służbowym samsungu jest ok. Problem jest tylko z Mi11. Podłączyłem słuchawki bezprzewodowe sony do Mi11 i efekt ten sam. Nie wiem czy czekać na aktualizację czy lepiej do salonu Mi się udać? Wysłane z …
Last reply by taba19, -
- 5 replies
- 2.6k views
Jakiego dialera i kontaktów używacie? Próbowałem używać telefonu i kontaktów Google, ale wybitnie mi nie podchodzą. I tu moje pytanie, co polecacie? Zawsze używałem domyślnych aplikacji, ale tu się nie da...
Last reply by Adam Błażejewski,