ZduneX25 Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czcigodny Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Witam. Czy jeśli kupię Mi11 np. tutaj https://www.giztop.com/xiaomi-mi-11-black-8gb-128gb.html?sscid=11k5_r2l5w to będzie możliwość wgrania softu Miui Polska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Wygląda to na wersję chińską biorąc pod uwagę ilość języków w oprogramowaniu. Wgrać będzie można na każdym telefonie tylko nie można blokować bootloadera. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Jeśli ktoś będzie już miał to niech się wypowie o przegrzewaniu urządzenia? Tu i tam w recenzjach przewija się ten temat i mnie ciekawi czy skopane jest chłodzenie, procesor czy soft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Z przegrzewaniem to nieprawda. A przynajmniej jest to od recenzji do recenzji powielane z dodaniem "czegoś od siebie". Chodzi raczej o to, że podczas benchmarków urządzenie nagrzewa się powyżej pewnego limitu temperatury i benchmark zostaje przerywany. Ot i tyle. Tak jest ciepło i to pewnie zostanie poprawione w aktualizacjach, natomiast telefon sam w sobie nie przegrzewa się bez niczego. Podczas normalnego korzystania jest ok. W porównaniu z MI 8 czułem cieplej na MI 11 podczas testu przeglądania stron. Dodatkowo użycie baterii jest widocznie większe ale też były włączone wszystkie polepszacze np. 120Hz + max rozdzielczość. Moim zdaniem w standardowym użytkowaniu nic z telefonem się nie dzieje nadzwyczajnego. Test też był wykonany na najnowszym romie MIUIPolska dev to też ciężko jeszcze mieć jakąś statystykę. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czcigodny Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Zatem zapytam jeszcze czy mielibyście jakieś obawy co do tego sklepu? Cena jest o 70$ niższa niż na aliexpress. @Acid czy masz jakieś info że bez problemu można odblokować boot loader w takim tel i wgrać moje ulubione miui Polska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Zatem zapytam jeszcze czy mielibyście jakieś obawy co do tego sklepu? Cena jest o 70$ niższa niż na aliexpress.@Acid czy masz jakieś info że bez problemu można odblokować boot loader w takim tel i wgrać moje ulubione miui Polska ? Pisałem Ci że odblokować można bez problemu, oczywiście swoje będziesz musiał odczekać. Wgrasz sobie miui polska i już. Jedyne na co musisz poczekać to TWRP, chyba że wgrasz poprzez ADB.Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Zatem zapytam jeszcze czy mielibyście jakieś obawy co do tego sklepu? Cena jest o 70$ niższa niż na aliexpress.@Acid czy masz jakieś info że bez problemu można odblokować boot loader w takim tel i wgrać moje ulubione miui Polska ? Tak mam info. Wgrałem miuipolska na Mi11 bez problemu.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Jeśli dobrze zrozumiałem po odblokowaniu bootloadera nie ma możliwości powrotu na stabilnego oficjalnego globala (gdy już się pojawi)? Oczywiście bazując na innych modelach bo do tego nie było jeszcze okazji tego sprawdzić ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Jeśli kupisz telefon europejskiej dystrybucji to śmiało możesz wgrywać i blokować bootloader, na chińskiej wersji też można wgrać globala ale nie można blokować bootloadera bo uceglisz telefon. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Zamówiłem już wersje chińską więc odpada wracanie do oficjalnego globala bo nie ma to sensu i tak bez możliwości użycia choćby płatności zbliżeniowych (bez kombinacji). Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Piszesz masło maślane bo nie rozumiesz.Nie ma "powrotu do oficjalnego globala".Skoro masz wersję chińską to możesz sobie wrócić po czasie na rok jaki był fabrycznie czyli chiński. Przejść możesz za to albo na miuipolska albo na global. W obu przypadkach bez blokowania bootloadera.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 (edited) Akurat zrozumiałem to wcześniej tak jak napisałeś, może nie powinienem pisać de facto o powrocie bo go tam nigdy nie było ale pisząc "odpada wracanie" miałem na myśli nie możliwość powrotu do stanu fabrycznego czy to wersji europejskiej czy chińskiej. Mniejsza o to dzięki za informację. edit Mam w takim razie inne pytanie, czy da się wrzucić globala bez odblokowywania Bootloadera? (jak pojawi sie global) Edited January 27, 2021 by jordan87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Do wgrania innego romu niż ten na którym kupisz telefon, musisz mieć odblokowany bootloader. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 O ile dobrze pamiętam za czasu jak ostatnio flashowalem Xiaomi (Był to mi4 lub mi5) można było wgrywać oficjalne romy bez kombinowania z bootloader i stąd wynikało moje pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 To była prehistoria. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Osobiście jestem ciekaw czy pojawi się Mi 11 pro i czy pojawi się on w Europie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 To, że się pojawi, jest pewne, bo jest wymieniony wprost w Galerii. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 No i 8 lutego premiera Mi 11 na rynku Europejskim o godzinie 13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Mam dylemat czy brać już Mi 11 czy czekać na wersję Pro. Podobno Pro ma mieć jedynie lepszy aparat, ale czy tylko i kiedy się pojawi? Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 Do mnie dotarł mi 11 z giztop, przesyłka express szła 17dni i nie musiałem płacić vat. Chyba mi się udało Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 @lyru332 dobrą dawaj jakieś swoje spostrzeżenia jak się pobawisz. Bateria, aparat, kultura pracy ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 Ja też dostałem już swojego ale z TradingShenzhen i również bez cła. Telefon wielki (nie lubię dużych telefonów) ale z moimi wymaganiami praktycznie zerowy inny wybór. Puki co telefon super. Czekam na zgode na odblokowanie bootloadera. Przydałyby się jakieś powiadomienia na ekranie amoled zamiast diody ale to kwestia softu więc może coś się pojawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 Dnia 5.02.2021 o 11:29, jordan87 napisał: Przydałyby się jakieś powiadomienia na ekranie amoled zamiast diody ale to kwestia softu więc może coś się pojawi. Po włączeniu AOD nie masz powiadomień na ekranie? Ten model posiada diodę powiadomień? Jakoś żaden recenzent o tym nie wspominał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 (edited) Diody powiadomień nie posiada ale masz rację AOD jest, jednak wolał bym jakąś plamkę/kropkę na ekranie która mogła by śmiało udawać tę powiadomień. Edited February 7, 2021 by jordan87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 @jordan87 zainstaluj ze sklepu aplikacje AOE, tam jest opcja ustawienia plamki czy napisu o powiadomieniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 2 godziny temu, jordan87 napisał: Diody powiadomień nie posiada ale masz rację AOD jest, jednak wolał bym jakąś plamkę/kropkę na ekranie która mogła by śmiało udawać się powiadomień. A próbowałeś ustawić własne AoD? Wyłącz zegar, datę, baterię i zostaw tylko powiadomienia. Obrazek ustaw na zupełnie czarny. AoD będzie aktywny, ale nic nie będzie na ekranie. Przyjdzie powiadomienie to pojawi się ikonka. Tak mam na moim mi9lite i jest to genialne rozwiązanie. Inni producenci nie pozwalają wyłączyć wszystkich elementów. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Dzięki chłopaki, potestuję. To mój pierwszy amoled Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 (edited) @jordan87 @lyru332 kusi mnie ściągnięcie globala z Chin. Jaka metoda wysyłki doszły wasze telefony i czy były przygody z urzędem celnym? Chociaż lyru pisze, że miał szczęście tylko czy. Jest ten express? NL Post? Edited February 9, 2021 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Na globala jeszcze trzeba poczekać bo jeszcze do sprzedazy nie trafił. Ja zamówiłem z TradingShenzhen gdzie przy przesyłce "Global priority" gwarantują że nie zapłacisz VAT (biorą go wtedy na siebie) a czekałem 10dni więc dość szybko. Przez jaki kraj szło nie odpowiem bo nie widać w trackingu ale w polsce dostarczał kurier Inpostu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Jak będzie na aliexpress bez VAT to można kupić bo na razie z wysyłką bez VAT nie jasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 (edited) Mi bot odpisał z tego sklepu na Ali, że nic nie gwarantują tylko mogą mi napisać wartość jaką chce. A nasi celnicy nie są aż tak głupi i potrzebują potwierdzeń xd dlatego ja pasuje na razie. Byłoby w Europie albo w innym sklepie z wysyłka kombinowaną z chin to bym zamówił. Zresztą zamówienia do 10 będą wysłane a po no to mają Chiński Nowy Rok i będzie kaszana. Z tym, że coraz bardziej martwi mnie grzanie 888. Nie znalazłem recenzji czy to polskiej czy zagranicznej by o tym nie wspominano. Ujawnia się to też podczas grania. Nie wiem czy to problem Xiaomi i słabego odprowadzania ciepła bo wyjątkowo tym się nie chwalili tym razem czy ogólnie S888 to powtórka z rozrywki z 810 bo konkurencja też ma problemu z temperaturami. Edited February 10, 2021 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Tymczasem telefon zdrożał o 50 EUR 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 (edited) W przypadku 11 wersja CN i Global ma obsługę tych samych pasm? W Globalu będzie oficjalnie dual sim czy tak jak było z mi 10 w PL, jest ale trzeba inną tackę i oprogramowanie? Co z dźwiękiem, DAC pewnie nie ma, tak jak w mi 10 pro, a wszędzie gdzie czytałem to "dwa głośniki i dźwięk by Harman"? Aktualizacja: odpowiedź na pierwsze pytanie (pasma): https://www.kimovil.com/pl/frequency-checker/PL/xiaomi-mi-11 Edited February 12, 2021 by abc00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 Dnia 7.02.2021 o 18:01, zoltan78 napisał: @jordan87 zainstaluj ze sklepu aplikacje AOE, tam jest opcja ustawienia plamki czy napisu o powiadomieniu. Możesz napisać dokładną nazwę i jaka opcja odpowiada za kropkę/diodę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts