Jump to content

MI 9 pytania ogólne - wątek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

Od kilku dni w moim mi9 włącza się aparat. Co dziwne, zauważyłem to tylko podczas jazdy samochodem. Aparat włącza się sam co kilka sekund. Telefon leży obok na fotelu, nie możliwe aby coś się samo wciskało. Wie ktoś co może być problemem?

Teraz tak myślę, że może to być całkiem prawdopodobne, ponieważ długie przyciśnięcie przycisku SI włącza latarkę, co też zauważyłem z 2-3 razy. 

Edit: Od kilku minut trząsę telefonem i nic się nie dzieje..

Edited by kubinj0

Dnia 23.09.2019 o 22:48, kubinj0 napisał:

Od kilku dni w moim mi9 włącza się aparat. Co dziwne, zauważyłem to tylko podczas jazdy samochodem. Aparat włącza się sam co kilka sekund. Telefon leży obok na fotelu, nie możliwe aby coś się samo wciskało. Wie ktoś co może być problemem?

Problem nie ustąpił. Zauważyłem natomiast, że występuje wtedy, kiedy jest bardzo słaby zasięg sieci. Czy ma może ktoś jakiś pomysł, co może być przyczyną problemu?

słaby zasięg jest problemem. Ja natomiast zauważyłem, że mi9 ma dużo lepszy zasięg od innych telefonów. Tzn będąc u rodziców ja pogadam z ludźmi a tata  na P20, mama na redmi 4x, siotra mi5s, szwagier iphone SE  mają szarpaną rozmowę a ja gadam. NIe wnikam czy mi wypala mózg czy zjada szybciej baterię. Przynajmniej pogadam :) Obstawiam, że nasze radia w mi9 mają inaczej ustawione zarządzanie energią i dzięki temu mamy lepszy sygnał kosztem baterii. Co nei zmienia faktu, że każdy fon przy słabym zasięgu zjada więcej energii

A to nie jest oficjalne? Ja mam i jest całkiem spoko default_wink.png

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

To ja w takim razie zapytam...

Jak wrażenia z miui 11? Ktoś używa? default_wink.png

Menu jest gładkie,
- brak automatycznej jasności
- brak autoobracania
- nie działa kompas
- po czasie wywala gmail
- 5 raz mi się wysypał system , pomaga tylko format data i instalacja na czysto
Gmaila nie sprawdzałem ale działa mi wszystko z podanych

W sensie, że płynne przewijanie, odczucia są takie jakby było bardziej płynniejsze niż w miui10

[mention=1895]simcold[/mention]  jakim cudem działa, Ci jasność i obracanie i kompas skoro innym nie działa? 
Autobracanie ekranu normalnie. No obraca. Kompas no wskazuje zgodnie z zegarkiem pace. Autojasnosci się zmienia bo przykrywam czujnik

W sensie, że płynne przewijanie, odczucia są takie jakby było bardziej płynniejsze niż w miui10

[mention=1895]simcold[/mention]  jakim cudem działa, Ci jasność i obracanie i kompas skoro innym nie działa? 

Mnie normalnie to wszystko działa, obracanie, kompas i czujnik. Na Mi 9 rzecz jasna.

• Like 1