simcold Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Ja bym zrobił full wipeWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinj0 Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Od kilku dni w moim mi9 włącza się aparat. Co dziwne, zauważyłem to tylko podczas jazdy samochodem. Aparat włącza się sam co kilka sekund. Telefon leży obok na fotelu, nie możliwe aby coś się samo wciskało. Wie ktoś co może być problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Wstrząsy? Masz ustawiony jakiś skrót do wywołania aparatu fizycznymi przyciskami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinj0 Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Dwuklik na przycisku SI włacza aparat. No i skrót w prawym dolnym rogu na ekranie blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Zobacz, czy jak to wyłączysz to dalej będzie się sam włączał. Może jest jakieś zwarcie na przycisku i wstrząsy wystarczają by to zinterpretowało jako naciśnięcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinj0 Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 (edited) Teraz tak myślę, że może to być całkiem prawdopodobne, ponieważ długie przyciśnięcie przycisku SI włącza latarkę, co też zauważyłem z 2-3 razy. Edit: Od kilku minut trząsę telefonem i nic się nie dzieje.. Edited September 23, 2019 by kubinj0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 Ostatnio sprawdzałem SOT i jest non stop włączone Wi-Fi mimo ze jest wyłączone, gdzie szukać jakiś ostawień aby w SOT było ze Wi-Fi jest wyłączone a nie pokazywało ciągłego niebieskiego paska o włączonym Wi-Fi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 @grzegorz1982 wyłącz skanowanie wifi. Przytrzymaj dłużej przycisk GPS w szybkich ustawieniach lub w dodatkowe ustawienia/ prywatność/ lokalizacja lub wpisz skanowanie w ustawieniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 @grzegorz1982 wejdź w ustawienia i wpisz w wyszukiwarkę skanowanie, następnie wyłącz skanowanie WiFi oraz Bluetooth. Powinno pomóc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinj0 Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 Dnia 23.09.2019 o 22:48, kubinj0 napisał: Od kilku dni w moim mi9 włącza się aparat. Co dziwne, zauważyłem to tylko podczas jazdy samochodem. Aparat włącza się sam co kilka sekund. Telefon leży obok na fotelu, nie możliwe aby coś się samo wciskało. Wie ktoś co może być problemem? Problem nie ustąpił. Zauważyłem natomiast, że występuje wtedy, kiedy jest bardzo słaby zasięg sieci. Czy ma może ktoś jakiś pomysł, co może być przyczyną problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 słaby zasięg jest problemem. Ja natomiast zauważyłem, że mi9 ma dużo lepszy zasięg od innych telefonów. Tzn będąc u rodziców ja pogadam z ludźmi a tata na P20, mama na redmi 4x, siotra mi5s, szwagier iphone SE mają szarpaną rozmowę a ja gadam. NIe wnikam czy mi wypala mózg czy zjada szybciej baterię. Przynajmniej pogadam Obstawiam, że nasze radia w mi9 mają inaczej ustawione zarządzanie energią i dzięki temu mamy lepszy sygnał kosztem baterii. Co nei zmienia faktu, że każdy fon przy słabym zasięgu zjada więcej energii Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 Jak wrażenia z miui 11? Ktoś używa? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 Poczekaj aż oficjalnie wydadzą z takimi pytaniami .Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 A to nie jest oficjalne? Ja mam i jest całkiem spoko Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 Nie, na razie tylko chińska beta jest i budowane na jej bazie customy typu xiaomi.eu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 U mnie działa wszystko co mi jest potrzebne. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 A powiadomienia są naprawione? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 A to nie jest oficjalne? Ja mam i jest całkiem spoko Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTo ja w takim razie zapytam...Jak wrażenia z miui 11? Ktoś używa? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 2 godziny temu, user5624 napisał: A powiadomienia są naprawione? Wszyscy co mają 11 jadą na xiaomi.eu które od zawsze ma powiadomienia na stałe jak dobrze pamiętam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Menu jest gładkie, - brak automatycznej jasności - brak autoobracania - nie działa kompas - po czasie wywala gmail - 5 raz mi się wysypał system , pomaga tylko format data i instalacja na czysto Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 23 minuty temu, Bartos napisał: Menu jest gładkie Co przez to rozumiesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Menu jest gładkie, - brak automatycznej jasności - brak autoobracania - nie działa kompas - po czasie wywala gmail - 5 raz mi się wysypał system , pomaga tylko format data i instalacja na czystoGmaila nie sprawdzałem ale działa mi wszystko z podanych Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 (edited) W sensie, że płynne przewijanie, odczucia są takie jakby było bardziej płynniejsze niż w miui10 @simcold jakim cudem działa, Ci jasność i obracanie i kompas skoro innym nie działa? Edited September 30, 2019 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 W sensie, że płynne przewijanie, odczucia są takie jakby było bardziej płynniejsze niż w miui10 [mention=1895]simcold[/mention] jakim cudem działa, Ci jasność i obracanie i kompas skoro innym nie działa? Autobracanie ekranu normalnie. No obraca. Kompas no wskazuje zgodnie z zegarkiem pace. Autojasnosci się zmienia bo przykrywam czujnikWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Aha, no ja pisze o miui11 xiaomi.eu bo kolega wyżej pisał, Ty chyba o innym systemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Dokładnie. Miui11 android 10 9.9.26Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Ja mam tak jak na zdjęciu, wszystko działa. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 W sensie, że płynne przewijanie, odczucia są takie jakby było bardziej płynniejsze niż w miui10 [mention=1895]simcold[/mention] jakim cudem działa, Ci jasność i obracanie i kompas skoro innym nie działa? Mnie normalnie to wszystko działa, obracanie, kompas i czujnik. Na Mi 9 rzecz jasna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgredzior Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Nie ma app netflixa w sklepie czy ja jestem ślepy?A te rzeczy o których pisze kolega u mnie działają.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrzonas Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 @zgredzior Po odblokowaniu bootloadera Netflix będzie pokazywał, że urządzenie jest niezgodnie. Tutaj jest najnowsza wersja https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/apk-bundle-netflix-v7-10-0-2019-05-24-t3934574 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgredzior Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Dzięki serdeczne Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Why Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Witam, pytanko czy zrobię Mi 9 zdjęcie 3600? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Witam, pytanko czy zrobię Mi 9 zdjęcie 3600?Tak. gCamem. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Why Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Możesz poprowadzić.... Zainstalowałem GCam Tool 2.32 i jak ruszy c temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Możesz poprowadzić.... Zainstalowałem GCam Tool 2.32 i jak ruszy c temat?Jaki masz system.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts