galakty Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 960 jest wykonywane softem. W prawdziwym slow-mo można wychwycić każdą klatkę, jest ostra. Tutaj wszystko jest rozmyte, równie dobrze możesz odpalić 240/480 i w na PC zwolnić jeszcze, efekt ten sam i masz kontrolę kiedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Po odblokowaniu tel czasami czekam 2s lub 3s zanim zobaczę ikony launchera. Nic wtedy nie mogę zrobić. Jakby tel się na chwilę zawieszał. Miałem to już na wcześniejszej wersji. TWRP te w wersji 41, robiłem update bez czystej instalacji. Czy ktoś ma coś takiego na romie z 22.08 z androidem Q? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Mam ten sam rom i wersję TWRP ale nie mam takich objawów. Po odblokowanie ikony pojawiają się natychmiast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Kurde, 10ke instalowałem z wipe wszystkiego jakieś 3 wersje wstecz i ta pierwsza była ok, dwie kolejne to problemy jw.Chyba poczekam na miui 11 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Mozecie sprawdzic czy na sklonowanym whatsapp da rade zalogowac sie do konta google celem pobrania historii czatu? Ja jak probuje dodac konto google to pojawia sie czarny ekran i telefon sie zawiesza. Lokalizacja: ustawienia--czaty--kopia zapasowa--konto google. Ja mam na pokladzie ostatnia wersje miui z androidem 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Serio taka strasznie trudna prosbe wytworzylem? To jest 4 minuty spacerku. Nikt nie pomoze? Instalujecie whatsapp ze sklepu play, potem w opcjach systemu tworzycie klon aplikacji whatsapp..., a dalej w poprzednim poscie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 A czy tak trudno jest zrozumieć, że nie wszyscy pragną, choćby nawet, instalować takie śmieci? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 (edited) Tak smieci, a ty pewnie masz zainstalowanego facebooka czy innego szpiega.... Czy jest gdzies w necie dokladna specyfikacja telefonu gdzie podany jest np. model wyswietlacza, modemu, pamieci wewnetrznej itp.? Edited August 29, 2019 by redminote2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Szukaj instrukcji serwisowych, one często mają sygnatury podzespołów.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 5 godzin temu, redminote2 napisał: Tak smieci, a ty pewnie masz zainstalowanego facebooka czy innego szpiega.... Ach.... Jakże przykro mi Cię zawieść.... To pierwsze śmieci które wylatują ze smarkfonów... Ale próbuj dalej.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Koledzy mam problem z odtworzeniem w twrp wcześniej zrobionego backupu partycji Data. Proces dochodzi do 42%, po czym dostaję komunikat extractTarFork() process ended with ERROR: 255. Pozostałe partycje przywróciły się bez problemu - jednak ta, na której najbardziej mi zależny - niestety nie chce. Próbowałem odmontować partycję Data i wtedy odtworzyć obraz, ale nadal to samo Robiłem to na twrp z końcówką 35, teraz zaktualizowałem do 41 i efekt jest taki sam Z góry dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalezi Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 [mention=56384]zalezi[/mention] od wczoraj dałem kolejną(już chyba z 5 ) szansę PE - przy poprzednich instalacjach okazało się, że instalowałem złe oprogramowanie. Na pierwszej stronie wątku w xda autor napisał: Flash the Latest MIUI Global Stable release - no to więc tak robiłem i okazało się, że to był podstawowy błąd. Bo nie chodziło o pełny obraz systemu tylko fw+vendor do pobrania stąd: https://forum.xda-developers.com/Mi-9/how-to/firmware-vendor-collection-flashable-t3950943 z sekcji xiaomu.eu i potem na to nakładasz PE. W wątku polecają 9.6.20, ale mi na tej wersji nie chciał działać czytnik palca. Musiałem zainstalować 9.7.19 i póki co wszystko elegancko śmiga Użytkuję dopiero od wczoraj od 23 także za dużo nie mogę powiedzieć - ale jak wspomniałem wyżej wszystko działa - przynajmniej tak na tą chwilę mi się wydaje, ale co wtedy mi nie działało, to sprawdziłem w pierwszej kolejności i jest dobrze.Hej. Używasz ostatnio PE? Bo chyba wrzucę Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptd.gns Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Jak w Mi9 ustawić aby chrome był domyślną przeglądarką ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Ustawienia -> Zainstalowane aplikacje. Klikasz na te trzy kropeczki w prawym górnym rogu i tam masz "Domyślne aplikacje". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptd.gns Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 Temat oczysciłem, założyłem oddzielny temat o porównaniach romów. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liffer Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Czy da radę podłączyć dysk zewnętrzny pod Mi9? Wiem, że ma on zewnętrzne zasilanie. Jeżeli tak to co będzie potrzebne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Kabel otg z wtykiem usb-c, wydatek rzędu kilku-kilkunastu złotych, przykładowo:https://m.ceneo.pl/58420838;pla?se=z3O9ShpCl5nfI7FoLhBE4vUL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAjw-7LrBRB6EiwAhh1yX_68YLQ96SGfXFiHBj3idn0R16m5VjgZBT0G-8JNfbGCCxdJ-CmPjhoCNXwQAvD_BwE#tab=clickWysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Jeszcze jak, w końcu USB po OTG można podpinać od... wielu lat. Pytanie o jaki dysk Ci chodzi? Wszystko rozbija się o pobór prądu, czy da radę go napędzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Skoro z zewnętrznym zasilaniem to na 99% nie będzie problemu.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Pfu, nie doczytałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liffer Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Dobra, dysk śmiga, wszystko fajnie tylko za cholerę nie chce mi otworzyć plików ponieważ jest sformatowany na NFTS.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 7 godzin temu, Liffer napisał: Dobra, dysk śmiga, wszystko fajnie tylko za cholerę nie chce mi otworzyć plików ponieważ jest sformatowany na NFTS.. Spróbuj poczytać TEN TUTAJ poradnik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liffer Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 7 godzin temu, witek_77 napisał: Spróbuj poczytać TEN TUTAJ poradnik Dzięki wielkie, śmiga aż miło. A macie może jakiś sposób na sterowanie laptopem przez telefon? Łączę się przez HDMI lapkiem do starego TV i wkurza mnie wstawanie ciągle do lapka żeby zmienić muzykę, film itp. Istnieje może coś takiego na androida jak smart tv? Czy jedynie team viewer wchodzi w grę? Laptop posiada bluetooth i wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 (edited) Może KODI sobie na kompie podstaw a na telefonie pilota do niego zainstaluj? Chyba będziesz musiał mieć telefon i laptop w jednej sieci LAN. https://kodi.tv/ https://play.google.com/store/apps/details?id=org.leetzone.android.yatsewidgetfree&hl=pl Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Edited September 3, 2019 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 1 godzinę temu, Liffer napisał: Dzięki wielkie, śmiga aż miło. A macie może jakiś sposób na sterowanie laptopem przez telefon? Łączę się przez HDMI lapkiem do starego TV i wkurza mnie wstawanie ciągle do lapka żeby zmienić muzykę, film itp. Istnieje może coś takiego na androida jak smart tv? Czy jedynie team viewer wchodzi w grę? Laptop posiada bluetooth i wifi Zrób sobie pulpit zdalny na telefon. Na telefonie instalujesz aplikację PULPIT ZDALNY CHROME a na kompie musisz mieć przeglądarkę CHROME z zalogowanym swoim kontem. Później poczytaj TUTAJ jak odpalić pulpit w kompie. Bardzo proste. Wtedy nawet jak masz kompa załączonego w domu to gdziekolwiek jesteś możesz się na kompa zalogować i przeglądać go. Nie trzeba kombinacji typu VPN, adresy zewnętrzne itd. Jeżeli to cię nie usatysfakcjonuje to wpisze w google "android sterowanie komputerem" i znajdziesz aplikacje do tego. Kiedyś się tym bawiłem, ale to lata temu były. Jedna apka idzie na PC jako serwer a druga na telefon. Działało to fajnie, ale bardziej jako ciekawostka bo sterowanie jest kiepskie tym, ale do przełączenia muzyki myślę, że wystarczy., Link to comment Share on other sites More sharing options...
demoxik Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 (edited) Czy działa wam Lucky Patcher na Android Q? Nie wykrywa roota Edited September 3, 2019 by demoxik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Raczej nie jest kompatybilny z Androidem Q, w końcu to beta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demoxik Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 A jak zrobić wtedy aplikacje systemową? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Użyj modułu Magisk https://www.google.com/amp/s/forum.xda-developers.com/apps/magisk/module-app-systemizer-t3477512/amp/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Możesz ręcznie przenieść do folderu aplikacji systemowych, powinno zadziałać. Oczywiście po przeniesieniu restart telefonu.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Nie działający LP to jest powód dla którego wróciłem na androida 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demoxik Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 4 godziny temu, Karls napisał: Możesz ręcznie przenieść do folderu aplikacji systemowych, powinno zadziałać. Oczywiście po przeniesieniu restart telefonu. Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Wolałbym programem typu LP Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Jak to jest z tym odblokowaniem bootladera mi9. Trzeba tydzień czekać na zgodę czy da się to jakoś ominąć? Przeglądałem forum i zauważyłem, że wiele osób skarży się na krótki SoT, brak powiadomień na pasku, problemy z jasnością, prześwietleniami przy słabym oświetleniu, niektórzy na aparat. Jak to jest? Obecnie mam taką wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Bo ludzie chcą wydać 1500zł i myślą, że będzie tak samo jak na telefonie za 4000zł ;). Aparat jest moim zdaniem bardzo dobry, jestem nim pozytywnie zaskoczony. Z ekranem też nie ma problemów, jednolite podświetlenie, żadnych prześwitów. Krótki SoT? Jak na baterię 3300 mAh, to jest nieźle, 5-6h zależnie jak używasz. Co do podświetlenia to w ostatnim sofcie jest bug z daylight mode, które nie wyłącza się jak się wyłączy automatyczną jasność. Tak samo ikony powiadomień dalej są zbugowane, najlepiej sobie tymczasowo zainstalować to: https://play.google.com/store/apps/details?id=zanini.andrea.notchtest 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts