redminote2 Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Wedlug mnie jest to malo zrozumiale. Tak samo bylo to przedstawiane na redmi note 2 i tez sie zastanawialem o co kurde chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Korzysta ktoś z Androida Q tak na co dzień? Jakieś błędy w systemie są? No zastanawiam się nad aktualizacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Używam i błędów nie znalazłem. Wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Titanium backup też ? Xpoosed też ? Więc chyba nie wszystko.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 @onken Nie myl pojęć !!! Pytanie było o Androida Q więc pisząc wcześniejszy post miałem na myśli ogólne działanie systemu a nie aplikacji firm trzecich. Aplikacje mogą być nie kompatybilne z Androidem Q lecz w tym przypadku pretensje do developerów. Ogólnie system działa bardzo dobrze i stabilnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Też używam, jest ok.Co do titanium to jeszcze nie działa Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
waniocha Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Dnia 14.09.2019 o 17:00, Karls napisał: Tak, ten właśnie miałem na myśli. Global international jest tak olewany z aktualizacjami, że tam różne kwiatki mogą być. Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk A czy robiłeś coś dodatkowo czy miałeś to dostępne na "dzień dobry". Zauważyłem, że jak ściągnąłem innego pulpit menagera to od razu mam tę opcję ze zmianą siatki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Witam Zrywa mi co jakiś czas połączenie z internetem mobilnym. Przyczyna sieci czy telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 20 godzin temu, waniocha napisał: A czy robiłeś coś dodatkowo czy miałeś to dostępne na "dzień dobry". Zauważyłem, że jak ściągnąłem innego pulpit menagera to od razu mam tę opcję ze zmianą siatki. Na domyślnym tak jest, nie trzeba nic robić dodatkowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waniocha Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Okazało się, że kolejna aktualizacja oprogramowania umożliwiła mi ponownie zmianę siatki. Ciekawe czy następna to zabierze Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 20, 2019 Share Posted September 20, 2019 Czy można odinstalować aplikacje np. googola zainstalowane fabrycznie przez producenta ? Nie mam ROOT-a, ani odblokowanego BL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted September 20, 2019 Share Posted September 20, 2019 czy macie już powiadomienia od aplikacji u góry ekranu obok wcięcia ? Albo jak to włączyć aby się wyświetlały cały czas ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 20, 2019 Share Posted September 20, 2019 Nie wiem na jakim sofcie jesteś, na globalu jeszcze ich nie ma na xiaomi.eu są od dawna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Do tej pory nie zwróciłem na to uwagi. Teraz siedzę w nocy w zupełnej ciszy i jak ruszam szybko telefonem trzymając go poziomo, to słychać delikatne stukanie w górnej części telefonu w okolicy obiektywów. W dzień do tej pory ze względu na hałasy otoczenia nie zwróciłem uwagi. Czy możecie sprawdzić jak to wygląda u was? Wziąłem starego redmi 3 z jednym obiektywem i też choć trochę ciszej słychać taki stuk. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Też słyszę jak coś puka, klika. Pewnie ten typ tak ma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Normalnie powiedziałbym że to OIS tak hałasuje, ale Mi9 go ni ma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 17 minut temu, eNse napisał: Normalnie powiedziałbym że to OIS tak hałasuje, ale Mi9 go ni ma Ale aparat jak najbardziej może "klikać" bez OIS. Miałem Mi4c to każde odłożenie na stół wywoływało grzechotkę Na mojej Mi9 cisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Gdyby nie ta cisza w nocy, to bym pewnie na to uwagi nie zwrócił. Teraz pewnie jak już o tym wiem, to dopóki nie minie jakiś czas i nie zapomnę, będzie mnie "informowało" W OP 5 dopóki nie napisali o Jeely Gate to nie zauważyłem żelowego efektu wyświetlacza. ŻycieGdyby się komuś jeszcze chciało sprawdzić byłbym wdzięczny. Im więcej potwierdzeń że jest podobnie tym większy spokój ducha Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 ale jaja Potwierdzam. Mam grzechotkę Tylko przód tył szybkie ruchy (ekran-plecka). Prawo-lewo nie ma (na boki). Czyli jest to jakieś coś specjalnego . Wiec można spać spokojnie, a w ramach nudów se pogrzechotać 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Faktycznie, coś grzechocze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 No coś jest na rzeczy, widać ten typ tak ma .Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Do tej pory nie zwróciłem na to uwagi. Teraz siedzę w nocy w zupełnej ciszy i jak ruszam szybko telefonem trzymając go poziomo, to słychać delikatne stukanie w górnej części telefonu w okolicy obiektywów. W dzień do tej pory ze względu na hałasy otoczenia nie zwróciłem uwagi. Czy możecie sprawdzić jak to wygląda u was? Wziąłem starego redmi 3 z jednym obiektywem i też choć trochę ciszej słychać taki stuk. U mnie bardzo ale to bardzo delikatnie puka ale to nic w porównaniu do mojego starego już Samsunga Galaxy Note 4. Tam obiektyw klekotał wręcz jak się szarpało telefonem. Ale zdjęcia robił ok Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 (edited) Tylko czy to na pewno z obiektywów? Mam wrażenie jak by to bardziej na środku było, membrana głośnika czy coś. Edited September 21, 2019 by Karls 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Tylko czy to na pewno z obiektywów? Mam wrażenie jak by to bardziej na środku było, membrana głośnika czy coś.Nie. To optyka ma lekkie luzy. Może to i dobrze bo w razie upadku jest jakieś amortyzowanie i obiektywy się nie uszkodzą. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Mi3, Mi5, Mi6 też tak mają. I jest to na pewno z obiektywów. W samsungu też to miałem. I byłem zawsze przekonany, że jest tak od autofocusa. Dlaczego? Szajsung potrafił mi czasem wydawać właśnie podobne dźwięki jak bugował się podczas łapania ostrości i sam tak cały czas pyrkał bez nawet jego ruszania. W Mi5 czasem miałem takie odgłosy podczas uruchamiania telefonu. Tak jakby właśnie autofokus się kalibrował bo wtedy było widać ruchy kamerki za szkłem i takie lekkie pukania (zazwyczaj 2-5). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Mi Max, Mi Max 3,Mi 9 - u mnie brak takich objawów (albo nie słyszę). Lekkie pukanie w totalnej ciszy słychać przy autofocusie na Max 3 są dwa-trzy puknięcia (ale to normalne w sumie...). Przy wyłączonych jakiego break dance bym nie odstawiał to jest cisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Dziś dopadłam kolegę córki który ma mi9se i też jest grzechotka. Gdy trzymamy telefon w pionie i machamy na boki nie ma tego efektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artulappi Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Na mi 9 cisza ale na mi mixie 2 była grzechotka Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Po przesiadce z Mi5 na 9 denerwuje mnie dotyk, nie wiem czy to tylko u mnie tak jest czy ten typ tak ma, ale bardzo często zdarza ze zamiast kliknąć w dana ikonkę (aplikacje), przeskakuje mi na drugi pulpit, jest to dość irytujące. W poprzedniku tego nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Po przesiadce z Mi5 na 9 denerwuje mnie dotyk, nie wiem czy to tylko u mnie tak jest czy ten typ tak ma, ale bardzo często zdarza ze zamiast kliknąć w dana ikonkę (aplikacje), przeskakuje mi na drugi pulpit, jest to dość irytujące. W poprzedniku tego nie było.Masz coś naklejone na ekran?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Ja się też z Mi5 przesiadałem i dotyk działa w porządku. Również stawiałbym na jakieś wadliwe szkło ochronne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Nie mam żadnego szkła. Dopiero zamierzam kupić. Musze idealnie trafiać w ikonki bo inaczej duże prawdopodobieństwo ze przeskoczy na drugi pulpit, a wystarczy ze wykonam ruch klikając w ikonkę i się delikatnie palec przesunie po ikonce i już mam drugi pulpit. Tak jak by dotyk był za czuły prawo/lewo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Mam to samo na Max3 - ale po wymianie szkła. Na Mi9 tego nie ma ze szkłem 3mk które pękło po ostatniej nastej glebie (w końcu) i będzie wymiana na jakąś fajansiarską hybrydę co w domu leży w kij czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Ale ja nie mam żadnego szkła (telefon nowy, przyszedł zaplombowany), jak bym miał to mógłbym go podejrzewać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 No to może felerny egzemplarz, ciężko powiedzieć. Jest oczywiście mała szansa, że to wina softu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts